Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

rozvoďák?

#1 11.10.2009 20:23:57

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: WR400F, exTT600R
Věk: 5X
3 1

rozvoďák?

jak je to na tterku s rozvoďákem? při běhu motoru se na levý straně válce ozývají takový chrčivý zvuky (když motkou zatřepu, tak i nachvíli přestanou). může to bejt po cca 7tis. tachometrovejch km rozvoďák? dá se případně došponovat? ne bo to je něco jinýho? nemáte někdo zkušenost? dík

modrá je dobrá ;-)

#2 11.10.2009 20:43:30

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Re: rozvoďák?

na levé straně je zezadu napinák. Napřed vyšroubuj ten velkej šroub, pak ty 2 maly. Vytáhneš cely těleso napináku a podle stavu jak moc je vysunutej zjistiš jak moc ten rozvoďák je vytahanej

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#3 11.10.2009 21:50:35

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Navrc.TT-R napsal(a):

na levé straně je zezadu napinák. Napřed vyšroubuj ten velkej šroub, pak ty 2 maly. Vytáhneš cely těleso napináku a podle stavu jak moc je vysunutej zjistiš jak moc ten rozvoďák je vytahanej

psím tě, ten napínák šponuje řetěz automaticky, nebo se musí štelovat? případně jak poznám, že už má řetěz dost, dá se to změřit, existuje nějaký pravidlo?  key

modrá je dobrá ;-)

#4 11.10.2009 22:38:47

riderccm
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valašsko
Motorka: Yamaha xt 600 (43f)
Věk: 26
1 0

mart napsal(a):

Navrc.TT-R napsal(a):

psím tě, ten napínák šponuje řetěz automaticky, nebo se musí štelovat? případně jak poznám, že už má řetěz dost, dá se to změřit, existuje nějaký pravidlo?  key

Šponování funguje automaticky - pod tím velkým šroubem je pružina která na to tlačí a šponovák zaskakuje po jednotlivých drážkách. Když to vytáhneš - ti právě ty drážky prozradí jak je na tom rozvod. Pokud už to bude na poslední zarážce je čas na výměnu. Vytáhni uvidíš.  key

#5 12.10.2009 05:56:03

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

riderccm napsal(a):

mart napsal(a):

Navrc.TT-R napsal(a):

Šponování funguje automaticky - pod tím velkým šroubem je pružina která na to tlačí a šponovák zaskakuje po jednotlivých drážkách. Když to vytáhneš - ti právě ty drážky prozradí jak je na tom rozvod. Pokud už to bude na poslední zarážce je čas na výměnu. Vytáhni uvidíš.  key

to vypadá jednoduše, odpoledne du na to  key

modrá je dobrá ;-)

#6 12.10.2009 10:19:34

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

ty imbusy hlavně neutahuj uplně na sračku, měl jsem ten napinak praskly

#7 12.10.2009 19:39:46

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

tak jsem ten šponovák zkouknul a je vysunutej teprve do první 1/4 svý dýlky. tak mi teda nejde do hlavy, odkud se můžou linout ty chrčivý zvuky?  ee2  co se v těch místech může takhle projevovat?  a30 

modrá je dobrá ;-)

#8 12.10.2009 21:10:00

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

mart napsal(a):

jak je to na tterku s rozvoďákem? při běhu motoru se na levý straně válce ozývají takový chrčivý zvuky (když motkou zatřepu, tak i nachvíli přestanou). může to bejt po cca 7tis. tachometrovejch km rozvoďák? dá se případně došponovat? ne bo to je něco jinýho? nemáte někdo zkušenost? dík

A není to spíš šelest? Kdy jsi dělal vetily???

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#9 12.10.2009 22:05:07

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Suchman napsal(a):

mart napsal(a):

A není to spíš šelest? Kdy jsi dělal vetily???

ten zvuk je takovej chrčivej, chrastivej a né úplně pravidelnej. vychází z prostoru střední části válce, alespoň myslím. těžko se to definuje. šelest to asi nebude. ventily bych ale mohl zkusit a případně tak vyloučit další oblast...

modrá je dobrá ;-)

#10 13.10.2009 06:50:37

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Mrkni na klínky. Někdy to klame. Jinak ventily. Zůstávala by pak už jen vačka a to by byl docela renec...  key   cool   ano 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#11 13.10.2009 10:43:24

Wenca24
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Jeseník
Motorka: Transalp, Konopnice
0 0

nedalal jsi nic s motorem? Moje zkusenost:Kdyz jsem menil rozvodak sundaval jsem levy viko. Kdyz jsem ho pak daval zpatky nejak se mi uvolnil jeden ten vodici valecek a zustal vevnitr. Magneto si ho pritahlo a po nastartovani mi to skrtalo o stator(taky nepravidelne). Mohl to byt podobnej zvuk jako co popisujes ty...

#12 13.10.2009 17:07:34

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Raduz TT600r napsal(a):

Mrkni na klínky. Někdy to klame. Jinak ventily. Zůstávala by pak už jen vačka a to by byl docela renec...  key   cool   ano 

jo, mrknu na klínky, myslíš ty na vyvažováku a klice? ještě jsem je nedělal a jak jsem koukal na diskuzi, tak je to hodně doporučovanej úkon  key 

modrá je dobrá ;-)

#13 13.10.2009 17:12:45

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Wenca24 napsal(a):

nedalal jsi nic s motorem? Moje zkusenost:Kdyz jsem menil rozvodak sundaval jsem levy viko. Kdyz jsem ho pak daval zpatky nejak se mi uvolnil jeden ten vodici valecek a zustal vevnitr. Magneto si ho pritahlo a po nastartovani mi to skrtalo o stator(taky nepravidelne). Mohl to byt podobnej zvuk jako co popisujes ty...

motor jsem ještě nedělal, zatím se s ním postupně seznamuju  oko1  dík za typ, kouknu pod ten dekl  key 

modrá je dobrá ;-)

#14 15.10.2009 19:53:46

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

tak jsem se dneska po drobný údržbě před evidenčkou ještě jednou zaměřil na už popisovaný chrčení a zjistil jsem, že když to nakopnu a nechám na stojánku, tak to chrčí pravidelně, ale po zakejvání s motorkou do boku to přestane, když přidám plyn a motku hodím na stojánek, tak to zase začne. při tom chrčení jsem obcházel motorku kolem dokola a zdá se mi, ža ty zvuky vycházejí buď od hlavy, nebo od karburátoru. tak jsem z toho volakýsi zmetěný... může bejt v těch místech něco, na co by měla vliv změna polohy motky?

modrá je dobrá ;-)

#15 15.10.2009 20:01:11

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

A nemáš povolený ty šrouby co drží zepředu motor? Jsou tam, jak je výfukový potrubí hned za hlavou.
Zvonila by podložka pod hlavou šroubu a jak změníš polohu, opře se... je na ně blbě vidět přes výfuk.
Projdi všechny šrouby okolo motoru, třeba něco najdeš cool 

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#16 15.10.2009 20:03:27

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

Suchman napsal(a):

A nemáš povolený ty šrouby co drží zepředu motor? Jsou tam, jak je výfukový potrubí hned za hlavou.
Zvonila by podložka pod hlavou šroubu a jak změníš polohu, opře se... je na ně blbě vidět přes výfuk.

zkusím to ano 

modrá je dobrá ;-)

#17 15.10.2009 21:36:32

mart
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
3 1

mart napsal(a):

Suchman napsal(a):

zkusím to ano 

no nevydržel jsem a ještě jsem zaběh do garage, sundal sedlo, nádrž a chystal se všechno poutahovat, když jsem si všiml, že mezi žebrama hlavy u jednoho šroubu jsou zapadlý tři italský kamínky (frakce cca 8 mm) - ty by zřejmě mohly být příčinou těch pazvuků  a17  ale něměl jsem to srdce nakopnout mašinu a testnout to, děcka totiž spí nad garáží  roll  tak to budu muset do zejtřka nějak přežít  bliz2 

modrá je dobrá ;-)

#18 16.10.2009 06:27:46

ViTTek
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: SeveroVýchod
Motorka: TT 600S
Věk: 37
Tel: 731 587 67nula
Web
0 0

lol 

Pojedeme zkratkou...http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/61_51622.gif

#19 16.10.2009 08:08:53

Bruce TTR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lanškroun
Motorka: XT 600 43f
Věk: 29
0 0

Tak jestli to bylo tohle, tak si to koleduje o nejlepší závadu na TTR....    usch 

To co vidíš, nemusí být nutně to, co se děje...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů