INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
el. zapojeni u xt600
- Lasky
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lišov u Č.Budějovic
- Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
- Věk: 35
2 0
Re: el. zapojeni u xt600
Zdar. Zrovna se v podobný hyeně hrabu.Mám tedy TT600 59X. Typ motoru je tam 3AJ,ale někde jsem slyšel,že alternátory jsou jiný. Mě tedy normálně jede,ale mám bordel ve světlech a zbytku elektriky.A docela velkej,takže zatím se mi jeví nejrozumější varianta všechny kabely vyškubat a natáhnout si celou elektriku novou.Chtěl bych to dokonce předělat na 12V,takže se právě chystám sundat víko zapalování,abych se podíval co tam je vlastně za alternátor. Kouknu se Ti tedy který barvy kabelů jdou na snímače a který na cívku. Sice si myslím který kam jdou,ale když to budu rozebírat,tak Ti to napíšu až potom přesně a dám fotky.
Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja 
Lasky:
ok,diky moc. el. trochu rozumím (zapojení světel,brzdy apod) si dozapojím,ale když se nemámčeho chytit,je to na pytel.a jak zjistit funkčnost CDI?lze to nějak proměřit?diky
romoto:
nazdar tu http://www.xt600.de/xt_werkstatt/_techn … _xt600.htm si najdi model motorky (rocnik) a zistis ake hodnoty odporu tam maju byt..
inak odkial si??? jo a napis mi mail a poslem ti manual a tvoju mototku
je to priamo na tvoj typ
a tu to mas aj vo farbe a keby bolo spatne CDI tak by som to riesil takto: http://ignitech.cz/
Editoval Nero150 (24.01.2012 21:37:38)
Inak volám sa Miro
- Lasky
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lišov u Č.Budějovic
- Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
- Věk: 35
2 0
romoto:
Funkčnost CDI sám zjistíš jen dost těžko.Taky jsem to řešil u TT600S.Uživatel Honza mi tu poradil takovej jednoduchej obvod kterým se to dá dočasně nahradit a pokud motorka jede,tak je CDI vadný. Nakonec jsem to nepoužil a CDI poslal do Ignitechu. www.Ignitech.cz Domluvili jsme se,že mi ho za 200kč vyzkouší,ale pokud bude vadný koupím si od nich nový za 3500kč,tak si těch 200kč nebude účtovat. Nakonec jsem ho od nich koupil a funguje.
Tak jsem to rozebral a je to přesně jak jsem si myslel. Z CDI Ti vedou 2 svazky,ten s 5ti kabelama jde dolů do motoru a ten 3pinovej konektor je zapojenej na snímače.(měl by od těch snímačů vést protikus k tomu konektoru. Ty zbývající dva,červenej a hnědej jsou připojený k alternátoru na zapalovací cívku a napájí CDI. Ten druhej svazek má 3kabely.Oranžovej jde na indukční cívku a ty zbývající 2Ti bohužel neřeknu ještě s jistotou.Vedou mi do svazku a zatím ho ještě nebudu rozmotávat. Ale řekl bych,že jeden je kostra a druhej jde na spínačku nebo na chcípák.Spíš asi ten chcípák.Pročti pořádně ty stránky Ignitechu,je tam spoustu informací o tom jak fungují jednotlivý druhy zapalování a jsou tam hlavně montážní návody na jejich jednotky. V těch návodech je přesně popsáno kam jakej kabel patří jak u orig.CDI,tak u případný předělávky na jejich DC-CDI.
Co se týče elektriky motoru,tak je tohle zapalování hodně jednoduchý a tahle elektrika je odělená od zbytku(světla,blinkry atd.) a funguje nezávisle na tom zbytku. Jestli aspoň trochu rozumíš elektrice,tak po přečtení těch stránek pochopíš opravdu hodně jak to funguje.
Na fotce je ten stator a snímač,ale nevím jestli tam máš stejnej. Na stránkách www.xt600.de je někde pojednání o tom jaký modely motorů jde měnit mezi jednotlivejma typama XT. U záměny XT600 3AJ je napsáno,že jde vyměnit s motorem TT600 59X (to je to co mám já),ale musí se vyměnit alternátor. Co je na tom pravdy nevím.
Editoval Lasky (24.01.2012 23:33:01)
Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja 
můj email je ro.romo@seznam.cz a moc diky za všechny příspěvky a o mém postupu budu informovat.
Lasky napsal(a):romoto:
Funkčnost CDI sám zjistíš jen dost těžko.Taky jsem to řešil u TT600S.Uživatel Honza mi tu poradil takovej jednoduchej obvod kterým se to dá dočasně nahradit a pokud motorka jede,tak je CDI vadný. Nakonec jsem to nepoužil a CDI poslal do Ignitechu. www.Ignitech.cz Domluvili jsme se,že mi ho za 200kč vyzkouší,ale pokud bude vadný koupím si od nich nový za 3500kč,tak si těch 200kč nebude účtovat. Nakonec jsem ho od nich koupil a funguje.
Tak jsem to rozebral a je to přesně jak jsem si myslel. Z CDI Ti vedou 2 svazky,ten s 5ti kabelama jde dolů do motoru a ten 3pinovej konektor je zapojenej na snímače.(měl by od těch snímačů vést protikus k tomu konektoru. Ty zbývající dva,červenej a hnědej jsou připojený k alternátoru na zapalovací cívku a napájí CDI. Ten druhej svazek má 3kabely.Oranžovej jde na indukční cívku a ty zbývající 2Ti bohužel neřeknu ještě s jistotou.Vedou mi do svazku a zatím ho ještě nebudu rozmotávat. Ale řekl bych,že jeden je kostra a druhej jde na spínačku nebo na chcípák.Spíš asi ten chcípák.Pročti pořádně ty stránky Ignitechu,je tam spoustu informací o tom jak fungují jednotlivý druhy zapalování a jsou tam hlavně montážní návody na jejich jednotky. V těch návodech je přesně popsáno kam jakej kabel patří jak u orig.CDI,tak u případný předělávky na jejich DC-CDI.
Co se týče elektriky motoru,tak je tohle zapalování hodně jednoduchý a tahle elektrika je odělená od zbytku(světla,blinkry atd.) a funguje nezávisle na tom zbytku. Jestli aspoň trochu rozumíš elektrice,tak po přečtení těch stránek pochopíš opravdu hodně jak to funguje.
Na fotce je ten stator a snímač,ale nevím jestli tam máš stejnej. Na stránkách www.xt600.de je někde pojednání o tom jaký modely motorů jde měnit mezi jednotlivejma typama XT. U záměny XT600 3AJ je napsáno,že jde vyměnit s motorem TT600 59X (to je to co mám já),ale musí se vyměnit alternátor. Co je na tom pravdy nevím.
http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1241_p1240253.jpg
Vtom druhám svazku jak je oranžovej na cívku,černý je na kostru přez spínačku a zelený tmavě nebo světle je na chcípak do řidítek.Jinak mám origo CDI i náhražkovou.
Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.
Mišák ttr600:
Díky za info,cívky jsou myslím stejné jako tvoje,je na nich vyraženo 11JY A tohle je zapojení bez baterie?Zapojení s tím kondenzátorem?Mě teda asi chybí,ještě kouknu do bedny s všehochutí co k tomu byla.A jak vypadá?kolik pinu?Dva?
roman
|