INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
při zařazení zdechne
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Liberecký kraj
- Motorka: XRV 750 Africa Twin
- Věk: 22
- Tel: 723-735-777
11 0
při zařazení zdechne
Ahoj bahňáci, mam na NX problém že při zařazení mi chcípne, čidlem na stojánku to není, to mam přemostěné. Nemá někdo zkušenost z timto problémem
přikládám el. schéme z SLR což je totožná motorka....elektrika je moje slabá stránka :-(

Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)
Re: při zařazení zdechne
co čidlo na spojkové páčce? to do toho taky může kecat
Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
motoline.cz napsal(a):co čidlo na spojkové páčce? to do toho taky může kecat
ano taky mě to napadlo, zatim nevím jak ho zkontrolovat, ale zítra se do toho kouknu, doufám že pujde rozebrat, popřípadě opravit
Kdo nepadá, nezrychluje ! :-)....Padá se z nedostatku rychlosti...Metal s Rockem vládnou světem, HipHop nechte dětem 8-)
XT 600E:
nemusí to být jenom lankem např špatny spojkový koš nebo plechy spojky nebo v mem případě špatná vyskozita oleje byl moc hustý a tahá ti to když zastavíš a držíš to na spojku nebo když stojíš na spojku a nejde dat N??
Auto se používá jen když nejede motorka.
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
XT 600E napsal(a):A zdechne to hned jakmile zmacknes spojku nez zaradis? pokud az hodis kvalt tak bych v spinaci spojky to nevidel.Ale mel sem stejnej problem u XTecka ze jak sem zaradil tak hned scipla.Bylo to spatne naplym lankem na spojku mela velkou vuly tudis nebyla poradne vypla a zastavilo to motor dotahl sem sponovak a jezdil vesele dal
nn když zmáčknu spojku běží dál, ale jakmile zařadim chcípne zkoušel jsem to i pomalu řadit a ještě ani nebylo uplně zařazeno, ale kontrolka na Neutrál zhasla a v tom chcíp i motor
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Předpokládám že poznáš když to chcípne vlivem zvýšeného tření spojky. Kdybys zařadil pod přidanym plynem, nebo při pomalé jízdě z kopce, tak by to sice dalo ránu, ale nechcíplo by to. Já bych to taky viděl na ten spínač. Zkus ho přemostit stejně jako ten u stojánku a uvidíš. Když je vadný, tak už většinou moc opravit nejde, protože už bývá vyrezlý nebo totálně rozpadlý uvnitř.
Dej koním pít...
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
jardy napsal(a):XT 600E:
nemusí to být jenom lankem např špatny spojkový koš nebo plechy spojky nebo v mem případě špatná vyskozita oleje byl moc hustý a tahá ti to když zastavíš a držíš to na spojku nebo když stojíš na spojku a nejde dat N??
tenhle olej používám už přes rok a pohoda, trochu táhne, ale než mi to začlo blbnout tak jsem normálně dal rychlost a otáčky zůstaly stejný, takže spojka vypínala dobře dokonce jsem to zkoušel dát na kopec, odstrčit se a pak zařadit, ale stejně to chcíplo
když se mi to ztalo poprví, tak jsem to znova nastrartoval motor jsem trochu vytočil, zařadil a jel, pak jsem po 50m zastavil dal neutrál, chtěl se rozjed, dal za jedna a chcíp :-/
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
Semis: zítra zkusim přemostit
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Ještě to zkus nastartovat se zařazenou rychlostí a vymáčklou spojkou. Jestli to bude točit a nechytne to, popřípadě startér ani necvakne protože do něj nepůjde proud, tak je to spínačem. Jestli to bude točit, ale blbě, nebo to bude mít snahu ale motorem to neotočí, tak ti moc táhne spojka. Pak by to bylo buď špatně nastavenou vůlí, nebo spíš vymačkanym košem. Olej by se takhle extrémně nechoval.(leda že by byla přilepená spojka)
Dej koním pít...
- Domes XT600E
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od Litovle
- Motorka: WR450F
- Věk: 29
2 0
Semis napsal(a):Předpokládám že poznáš když to chcípne vlivem zvýšeného tření spojky. Kdybys zařadil pod přidanym plynem, nebo při pomalé jízdě z kopce, tak by to sice dalo ránu, ale nechcíplo by to. Já bych to taky viděl na ten spínač. Zkus ho přemostit stejně jako ten u stojánku a uvidíš. Když je vadný, tak už většinou moc opravit nejde, protože už bývá vyrezlý nebo totálně rozpadlý uvnitř.
Podle miho by to zdechlo hned kdyz zmacknes spojku kdyby to byl spinac ja osobne bych jako prvni sel postelovat lanko protoze psal ze kdyz to orostuje tak v poho a toto PRESNE delalo i me a bylo to debilni lanko tudis skus pritahnout lanko a uvidis-ovsem to muze byt i vice(spojkovej kos.....) ale nez budes neco delat s elektrikou tak bych skusil toto
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
Semis napsal(a):Ještě to zkus nastartovat se zařazenou rychlostí a vymáčklou spojkou. Jestli to bude točit a nechytne to, popřípadě startér ani necvakne protože do něj nepůjde proud, tak je to spínačem. Jestli to bude točit, ale blbě, nebo to bude mít snahu ale motorem to neotočí, tak ti moc táhne spojka. Pak by to bylo buď špatně nastavenou vůlí, nebo spíš vymačkanym košem. Olej by se takhle extrémně nechoval.(leda že by byla přilepená spojka)
to nic nedělá, ani startér se nehne......takže asi fakt ten spínač díky za radu a zítra dám vědět jak jsem uspěl.
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
XT 600E napsal(a):Semis napsal(a):Předpokládám že poznáš když to chcípne vlivem zvýšeného tření spojky. Kdybys zařadil pod přidanym plynem, nebo při pomalé jízdě z kopce, tak by to sice dalo ránu, ale nechcíplo by to. Já bych to taky viděl na ten spínač. Zkus ho přemostit stejně jako ten u stojánku a uvidíš. Když je vadný, tak už většinou moc opravit nejde, protože už bývá vyrezlý nebo totálně rozpadlý uvnitř.
Podle miho by to zdechlo hned kdyz zmacknes spojku kdyby to byl spinac ja osobne bych jako prvni sel postelovat lanko protoze psal ze kdyz to orostuje tak v poho a toto PRESNE delalo i me a bylo to debilni lanko tudis skus pritahnout lanko a uvidis-ovsem to muze byt i vice(spojkovej kos.....) ale nez budes neco delat s elektrikou tak bych skusil toto
jj to zkusim taky, ale pak jsem to zkusil oroštovat ještě párkát a nic, pokaždý to chcíplo
- Domes XT600E
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od Litovle
- Motorka: WR450F
- Věk: 29
2 0
wáca napsal(a):XT 600E napsal(a):Semis napsal(a):Předpokládám že poznáš když to chcípne vlivem zvýšeného tření spojky. Kdybys zařadil pod přidanym plynem, nebo při pomalé jízdě z kopce, tak by to sice dalo ránu, ale nechcíplo by to. Já bych to taky viděl na ten spínač. Zkus ho přemostit stejně jako ten u stojánku a uvidíš. Když je vadný, tak už většinou moc opravit nejde, protože už bývá vyrezlý nebo totálně rozpadlý uvnitř.
jj to zkusim taky, ale pak jsem to zkusil oroštovat ještě párkát a nic, pokaždý to chcíplo
sak uvidis ale de vedet kdyby v budoucnu mel nekdo podobnej problem at vi a nezaklada zbytecne novi tema
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
XT 600E napsal(a):Tak co????
vůbec jsem se k tomu dostal a hlavne regulátor přijde až v úterý
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
Tak a problém je vyřešen, ovšem nwm jak jsem to dokázal zřejmě to měl nasvědomí vaklkontakt, jelikož....
.......když mi přišel regulátor, dal jsem ho na místo, změřil napětí a všechno bylo v pohodě ;-) Potom jsem zkusil zařadit a motor nechcíp :-) tak jsem od spojkové páčky vytáhnul ty drva dráty, znova zařadil a motor stále běžel :-D
...jediný co jsem udělal, že jsem rozpojil a zpojil konektory na hlavním svazku asi 2x za sebou, nic víc :-/
- Kopy
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Litomyšl
- Motorka: Opěr DRak 350 SM :-) dřív XR 600 sm a DR 350 sm
- Věk: 23
- Tel: 732 900 022
1 0
wáca:
Dělal jsi s tím něco? Já bych ten kontakt asi preventivně vyměnil. Podle mě je otázka času než to udělá znova! Nebo to necháš být?
- wáca
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
jj přesně, blbej vakl a co to nadělá neplechy
jinak jsem s tim nic nedělal, nejspíš fakt ten vakl někde, možná by to chtělo stříknout nějakým odmašťovačem, jelikož ten konektro je vedle rámu a párkát mi na něj vytekl olej, a pak nějakým sprejem na kontakty
|