INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Servis YZF 450 08
Servis YZF 450 08
Zdravím
chtěl bych se optat na přibližnou cenu servisu. Ač jsem při koupi byl ujišťován, že do motoru hrabat nemám že je OK a rok s tím budu vesele jezdit. Nějak mi to asi nedá spát a přes zimu jsem se rozhodl našetřit a zainvestovat. Bylo mi poraděno rozebrat a kouknout na motor a poměřit jaké to má vůle. tak jsem se ptal v servízu a prý je škoda to jen tak rozebírat a koukat že když už rozebírat tak rovnou neco vyměnit .. pac už jen prej za tesnění a práci to něco stát bude a pak to zavřít a nic nevyměnit že je škoda peněz...dostal jsem přednášku o tom jak na pístu se nic nepozná a pak zničehonic uletí a je vyděláno ....
Vzal jsem to hodně zlehka tu opravu a počítal jsem:
Píst 4150 Ojnice 3390 Rozvodák 1125 Těsnění 1225 pak asi ložiska ještě nějaká
Ceny jsou to z motoline.cz kde to plánuji nakoupit ale kdyby třeba někdo věděl o výhodnějších budu rád za tipy dík.
Připomínám, že jsem hodně sváteční jezdec a počítám, že za sezonu najedu max tak 70 hodin vic asi néé. určitě jsem na spoustu dílu co se společně s tím mění zapomněl tak mě nekamenujte
Re: Servis YZF 450 08
Pokud z motoru nejsou slyšet nějaké kovové zvuky nebo klepání a nebere to olej, tak bych to jen tak pro nic nerozdělával.. Zkontroluj vůle ventilu, rozvodák - jak moc je vylezlej napínak a jestli nechodí články retezu ztěžka.. Jinak vyměnit olej, filtr, popřípadě změřit ovalitu válce a dát nový kroužky.. Pak bych něco najel a po nějakých mth bych to pro klid duše a možná i pěněženky rozdělal
E: Nechci nějak hanit motoline.cz, sám od nich taky někdy nakupuju a vždy bez problému, ale některý věci od stejných výrobců jsou levnější v jiných e-shopech, zkus vic hledat..
Editoval Vojta_410 (08.12.2011 23:00:03)
Vojta_410:
a při kontrole tech vůlí a toho řetězu se ale stejně musí to těsnění pak vyměnit nebo ne ? Žádný divný zvuky z toho nejdou aspoň nezdá se mi když to porovnám s kamarádovo crf. Jediný co občas dělá, že střelí sem tam do vejfuku ale to mi řekl ten servisák že je u laďáku normální. Jemu prý KTM střílí do vejfuku jak blázen a neřešil žádnej problém.
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
Já vnesu jen zkušenost.
Na rozumně ojeté YZFko jsem najel letos kolem 82mth s tím, že na startu byl měněn rozvoďák bývalým majitelem, kontroloval jsem ventily, měnil olej, filtry (s olejem 7mth a vzduchovej po každé vyjížďce), vyměnil ložiska v krku (odešly), pak přepáčko, šavle, pastorek, rozetua víceméně fertig. Ty motory najedou docela dost a neboj se na píst ujet 100mth. Jen musíš vědět, kdo kdy začal/vyměnil, abys to mohl regulérně počítat. Když už to budeš rozdělávat, udělej to komplet. Na polovičatý servis se vykašli - to je na půlhovno
Jinak gratuluju - s podvozkem budeš spokojenej, pokud si ho necháš naladit.
A u cen Motolinu počítejte -10%
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
Raduz TT600r:
neber to jako bych tvoji radu nějak ignoroval nebo přecházel ale zase mi bylo řečeno když už to bude rozebírat, že to mám vyměnit je škoda to prý kuchat "jen tak".
píšeš že čistíš filtr každou vyjížďku . zeptám se čím z toho vypereš ten zelenej sajrajt
Jinak převodovka si myslím je ok aspoň ty tři kvalty co zatím využiji jsou. Spojka mi přijde, že je docela tuhá nicméně začal jsem mačkat to kolečko tak snad změkne
Co se týče lazení podvozku v tom se moc nevyznám to by musel nějakej machr. Každopádně podvozek nikde žádné vůle nemá ani olej neprolíná tak do toho se hrabat nebudu zatím. Jedinej poznatek co jsem zaznamenal oproti RM ku je že předek je trochu tvrdší a když dobržďuju do zatáčky tak mě prdel tak nenakopává.
Jinak je to super moto !! Blbec, že jsem ji nekoupil rovnou a musel si nějakou krosku nejdříve "osahat" jestli mě to bude bavit
- Lišák
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: prodaná
- Věk: 32
- Tel: Nokia, Kocábov : )
2 0
Já filtr umývám v naturalu co leju do nádrže a pak jarová voda, dycky jich umyju pět naráz, bez problému, přijde mě že obyčejný benzín je nejlevnější na to, a molitan to nežere.
Jinak já sem na svojí měnil pist po 100MTH od novoty, (bylo to už znát) a opravdu na pistu není velice okem nic poznat, pak jsem najel dalších 30MTh a ozvala se ojka (kovové klepaní a ztráta vykonu). Jediné co sem ušetřil bylo že jsem motor 2x po sobě v krátké době rozdělával a kupoval zbytečně dvoje těsnění pod hlavu a válec (asi 700v koši, 2x pošta za balík+starosti navíc), příště udělám zrovna celé…
tak se vracím s prosbou .
Do moto jsem se tedy přiliš nehrabal a pouze jsem nechal překontrolovat ventily a rozvoďák ten je prý jak nový a vůle také OK. Na to jak jede si nemužu stěžovat jenže vyměnil jsem dvakrát olej (po 5,5 hodinách) a teď jsem ve filtru nasel pár drobných jakoby zrnek kovu. Jestli to je z převodovky nebo v horším případě je nějaka zrada v motoru a loupe se nikasil nebo ojnice?
tak se chci zeptat zda li je to důvod k panice a mám shanět někoho kdo mi to dá zas do kupy ?
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
hmm, to nejsou dobré zprávy.... To bych asi scháněl nebo to rovnou sám otevřel...
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
- Fru
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Doma
- Motorka: Kawasaki KX 250
- Věk: 24
- Tel: 158
2 0
Napadlo mě, zkus se podívat zda nejde o hliník, jestli ty špony magnetizují. Kámoš jednou měl údajně hooodně špon v oleji a po rozdělání nic nenašel. Dělal to spojkový koš, byl vylítaný a jak ty lamely sekaly dělaly bordel.
Editoval Fru (26.03.2012 20:16:07)
|