Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Problém s baterií

#1 21.07.2011 09:19:04

Problém s baterií

Zdar chlapi!
Řeším problém s baterkou u své DR-Z.
Koupil jsem novou, protože stará dosluhuje a už tolik nevydrží. Koupil jsem YTB7-BS myslím, ta co tam patří, 6,5Ah.
Problém je:
Baterku jsem nabil pulsní nabíječkou, vše OK.
Když jsem včera motku položil vzhůru nohama, vytekl benzín z karburátoru a tak jsem musel trochu protočit motor, ať si to cucne.
Po cca 4. startu byla baterka hiň, dokonce mi to začalo vydávat takové šumění praskání vzadu u sedla, jak je cívka (myslím :-)   ).
Když dám starou baterku a úplně ji startováním vybiju, není to za tak krátkou dobu, jako s novou baterkou, navíc to nikde nepraská.
A propo, startoval jsem krátce, max 2 sec.
Stalo se mi to s novou baterkou už několikrát. Nová beterka se mi zdá vydrží mnohem více a to už je cca 5 let stará. Dobíjení jsem přeměřoval pouze s autobaterií a normálně dobíjelo od 13,5V do 14,5V, tak jak má.

Nemůže být nová baterka v haj*lu?
Mám ji reklamovat?

Prosím o radu.

Díky

#2 21.07.2011 09:58:08

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Re: Problém s baterií

jenom pro info. Kolik ti to dobíjí bez světla a kolik se světlem?

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#3 21.07.2011 10:05:44

Světlo nejde vypnout, je natrvalo připojené, takže měřeno se světlem.

#4 21.07.2011 10:16:13

I kdyby ale bylo ale špatné dobíjení, přece se plně nabitá baterie vyloženě nevycucne po 4-řech startováních. A to po krátkých intervalech, žádné 5sec a více v kuse zmáčknuté startovací tlačítko. nee1 

#5 21.07.2011 10:28:05

Vojtas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: FE450
Věk: 25
Tel: NokiaN8
7 0

klidně může... pokud ti to nedobijí, tak si zapalování bere šťávu z baterky (ono si ji bere i tak, ale prostě přijem energie je menší než výdej) a tak se ti ta baterie vybije. na pérakovi s dobijením v háji to trvalo cca 10km a už jsem ho nepořidil nastartovat (kick, rozběh)... ale to je veterán, tomu se to promine a25 

Baseball, basketball and football...
....all require one ball...
...ENDURO REQUIRES TWO!!!

#6 21.07.2011 10:32:00

Ale vysvětlovalo by to skutečnost, že stará baterie vydrží více, než nová? A při vybití stará ještě trochu točí a pak konec. U nové baterky začne cívka nebo relátko, teď nevím vydávat dost hlasité zuky a o hodně více začnou problikávat kontrolky a digi tacho?

#7 21.07.2011 10:46:17

Vojcek
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: DR-Z 400 S
Věk: 28
0 0

Taky jsem měl podobný problém, když motka stála 14 dní tak po 3tím nastartování to dělalo přesně ty zvuky co řikáš.... teď když to jen slyšim tak už to dál nezkoušim a roztláčim, baterka se tim hodně ku*ví...

#8 21.07.2011 10:53:30

Vojcek:

Hmm, nemůže to být v baterce nějaký zkrat, nebo něco přepáleného.
Podle mě ta baterka nebude mít už takové amper hodiny. Nejde mi do hlavy, že to dělá, když je nová 14 dní.
Značka motoline.

#9 21.07.2011 11:01:10

Vojcek
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: DR-Z 400 S
Věk: 28
0 0

Já tam mam tuhle YUASA YT7B-BS když jsem ji tam dal tak to fungovalo moc dobře, po měsíci mi došel benzín, takže jsem musel točit a to už to nedala...zase jsem musel roztláčet.. chtělo by si to udělat vypínač na světlo... už takhle to při startu potřebuje co nejvíc energie a když do toho svítí světlo tak to tomu nedělá vůbec dobře... plánuju si tam dát vypínač na světlo...xD

#10 21.07.2011 11:17:37

Jo tenhle typ mám taky.
YT7B-BS
V prvním příspěvku jsem se překlepl.
To přece ale není možné, že pár krát protočíš a baterka je v pánu...

Kdyby to takhle mělo dělat, tak jsu raději do startpáky.
No asi si to nechám někde pořádně přeměřit a pak uvidím. Je fakt, že když mi to včera umřelo, roztlačil jsem a dojel domů, tak se nijak baterka nenabila. Po příjezdu, vypnutí motoru a nové zkoušce, jestli se trošku nabila byla pořád v pytli.

#11 21.07.2011 12:04:49

Honza XT
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: EXC 250
4 1

Na DRZ se obecne baterka startovanim velmi rychle vybije a kor pokud treba nebyla stoprocentne nabita. Skoda, ze tam Japonec nemontoval zaroven kick start, jako na vsech slusnejch ostrejch endurech.

Ale pokud ti vydrzi nova baterka min nez stara a jses si jistej, ze byla spravne nabita, tak je s baterkou neco spatne. Jen nevim, jake jsou tve sance na reklamaci. Jak se ktomu bude prodejce stavet.

Pises znacka Motoline? Motoline prodava naky noname baterky a lepi na to svoje nalepky nebo jak tomu mam rozumet?

Ale pokud se nenabije ani delsi jizdou v motorce, tak to taky ukazuje na zavadu bud v dobijeni nebo baterce.

#12 21.07.2011 12:16:28

JJ, máš pravdu.
Jak bude pěkně a přestane cikat :-) , tak to nechám prověřit a přeměřit a uvidíme.

#13 21.07.2011 18:23:17

Simansky
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: České Budějovice
Motorka: YAMAHA WR 250 R
Věk: 25
Tel: 728 951 329
3 0

Já se v motorkách ještě moc nevyznám. Ale koupil jsi si určitě správnou baterii, která tam má být? Oni jsou totiž jakoby dva druhy baterií: Jedny se mohou používat se startérem a druhé nesmí. Start by je totiž ihned odrovnal.  Dále bych asi jukl na pojistky. A baterkám taky nesvědčí být vzhůru nohama. Nebo byla vyndaná z moto a při startu ležela vodorovně na podlaze?

Protože rok má jen 52 víkendů.

#14 21.07.2011 18:52:49

Simansky napsal(a):

Já se v motorkách ještě moc nevyznám. Ale koupil jsi si určitě správnou baterii, která tam má být? Oni jsou totiž jakoby dva druhy baterií: Jedny se mohou používat se startérem a druhé nesmí. Start by je totiž ihned odrovnal.  Dále bych asi jukl na pojistky. A baterkám taky nesvědčí být vzhůru nohama. Nebo byla vyndaná z moto a při startu ležela vodorovně na podlaze?

Jaj, to tě teď jaksi nechápu...
Baterka je uzavřená a přesně typ, který tam má být. A myslím, že u endura se s tím, že je občas vzhůru nohama počítá.
Ale nepochopil jsem tě s tím startováním - jakože jestli byla vyndaná na podlaze ???  a29  a29 
Ne, nechal jsem ji v motce. Proč bych ji vyndával?
Mašinu jsem postavil zpátky na kola a startoval.

#15 21.07.2011 18:54:28

Honza XT napsal(a):

Na DRZ se obecne baterka startovanim velmi rychle vybije a kor pokud treba nebyla stoprocentne nabita. Skoda, ze tam Japonec nemontoval zaroven kick start, jako na vsech slusnejch ostrejch endurech.

Ale pokud ti vydrzi nova baterka min nez stara a jses si jistej, ze byla spravne nabita, tak je s baterkou neco spatne. Jen nevim, jake jsou tve sance na reklamaci. Jak se ktomu bude prodejce stavet.

Pises znacka Motoline? Motoline prodava naky noname baterky a lepi na to svoje nalepky nebo jak tomu mam rozumet?

Ale pokud se nenabije ani delsi jizdou v motorce, tak to taky ukazuje na zavadu bud v dobijeni nebo baterce.

Motoline tam dává svou nálepku, ale údajně jsou baterky prý z produkce YUASA.

#16 21.07.2011 20:36:00

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Simansky:

Všechny motocyklový baterky se můžou používat jak na motorkách se startérem tak i bez startéru. Jen musí být baterie dostatečně výkonná aby ten startér utáhla. To je právě trošku problém u DR-Z, protože tam to evidentně hoši ve vývoji silně podcenili.
Ta YT7B-BS je prostě pro tuhle motorku nedostačující a neznám snad nikoho z DR-Z kdo by s tim neměl problémy. Nicméně rok by ti měla vydržet, ikdyby jsi jí točil hlavou dolů každej den. Tomuhle typu baterií to obecně nevadí.
Ještě se dělá YT7B-4 což je to samý ale uzavřená gelovka a ne bezúdržbovka s elektrolytem v kapsli. Bývá obecně o trochu výkonější, ale to je jen nepatrný rozdíl.

Dej koním pít...

#17 21.07.2011 21:34:52

Honza XT
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: EXC 250
4 1

Musim potvrdit, ze na DRZ baterka moc nevydrzi. Prvni majitel, od kteryho jsem to kupoval rikal, ze mu ji menili v zaruce, takze do dvou let od koupe. Ta vymenena vydrzela 3 roky.
Treba v Husce je puvodni baterka 4 roky a bez problemu. Ovsem ta ma nakopavacku, takze by nebyl problem, pokud by se vysrala.

#18 21.07.2011 21:43:46

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Dneska už se v Suzuki reklamace baterií po více než 6ti měsících neznávaj. Ze začátku to neřešili a měnili je v poho.
Mě odešla přesně po dvou sezonách a to se o ní pečlivě starám, kámošovi odchází každý rok, ale ten tý udržbě moc nedá.

Dej koním pít...

#19 21.07.2011 22:19:06

No jo, ale po 14-ti dnech?

To mi právě nějak nesedí..

#20 21.07.2011 22:20:14

dudydrz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xtrainer 300
Věk: 38
Tel: 725311272
2 1

hoši měl jsem drz a myslím že má baterku v pr...píše že byla nabitá(samo tot otázka ale budeme brat že jo)nemůže byt po 4 startech hyn!!řešit tady komu vydrží baterka 2 roky nebo 3 je zbytečný tak daleko se ještě nedostal lol nestartuje mu už první den...já bych mu  doporučil navštívit šikovného elektrikáře když ani neumí odpojit světlo a změřit dobíjení tak to tady nevyřeší.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů