Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

problém zapalování Yamaha XZ550

#1 31.05.2011 16:27:02

problém zapalování Yamaha XZ550

zdravím mám problém s Yamahou XZ550  před 3 lety mě odešlo zapalování ,dal jsem tam  Ignitech a šlapalo to 3 roky  v pohodě , teď je stav ten že to většinou když to stojí alespoň den nastaruju ale tak na 30 sec pak se to začne dusit nebo úplně zdechne přestane to dávat jiskru na oba válce pak zase pár sek OK a opět nepravidelně . Podezříval jsem nějaký kontakt v konektorech zkusil natahat nové dráty k TCI přímo bez konektorů abych vyloučil nějaký vakl, takže jsem natáhl napájení rovnou z baterky , výstupy na zapalovací cívky taky rovnou a to samé snímače takže chyba v konektorech kolem zapalování vyloučená (prostě zapalování je propojené natvrdo přes jediné relé spínané přímo od klíčku a i to jsem zkusil překlenou závada stále stejná) , vyměnil snímací cívky a závada stejná prostě najednou přestane dávat jisku na obou válcích (je to vydět i na otáčkoměru když ještě běží tak na jednou padne otáčkoměr na nulu a ani se nehne  . Když je to OK tak sebou poškubává už při otáčení startéru . Jediné co mě teď napadlo je že jsem sice zkusil odpojit i cívky od alternátoru , ale neodpojoval jsem ten zkratový regulátor , jestli by to náhodou nemohl dělat , to ještě zkusím  (ten konektor od cívek  z motoru do regulátoru byl pěkně spečenej ) . Nechce se mě kupovat nový zapalování , dokud nemám jistotu kde je problém a zdá se mě divný že by se vadné zapalování projevovalo takto .

#2 31.05.2011 16:56:45

Honza
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: v lese mezi Pv, Bk a Vy
Motorka: DRZ 400S (07')
Věk: 35
14 0

Re: problém zapalování Yamaha XZ550

a co snímač ?

Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují.
T.A.Edison

#3 31.05.2011 20:41:39

sannysrx
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha 8
Motorka: Yamaha XT660R,yamaha SRX 600
Tel: 606677621
0 0

Tak, jak to popisuješ pokud viš, že to není v drátech (konektorech),jde ti tam nebo z toho co má  +,-,zap,5V na snímač, máš proskratovaný blokovací vstup/y,atd, tak už tam toho co to ovlivní moc není.
Bude problém nejspíš na TCI. Kouknul bych ještě sem http://www.xz550.com/chargenigntn.html
Jinak někde pučit a zkusit. XZ jsou sice babky,ale je jich tu více než nekterých jiných wink. Bohužel myslím,že klub nebo forum u nás nemají.

- můj dotaz "proč offmoto"?

Něco podobného jsem řešil - IGNITECH - zavoláš nebo jim to pošleš "chvíli" si počkáš (jsou dost vytíženi) zaplatíš tak do litru - jezdíš - možná v srpnu. Nebo koupíš hned za cca 3 300,-. Nebo se dá domluvit a dotáhnout celé moto.

život je boj kdo chce žít musí bojovat

#4 31.05.2011 22:11:22

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
2 0

Tu vytíženost Ignitechu můžu potvrdit. Je pravda,že jsou velmi ochotní. Řeším s nimi zapalování na TT600S. Sami mi nabídli ať jim pošlu CDI na vyzkoušení.Řekli,pokud si od nich pak koupím jiné,tak je to vyzkoušení zdarma,jinak 200kč. No tak jsem jim ho poslal,po 2měsících volali,že je dobré. Poslali mi ještě před tím i po tom spoustu tipů jak co proměřit,vyzkoušet a vyloučit tak co nejvíc možností. Nakonec jsme se shodli,že problém bude cívka statoru,tak mi nabídli,že udělají jiné zapalování (DC-CDI) za 3400kč,napájené z jiný cívky a tohle CDI ještě prodám a nakonec to tedy nebude stát tolik. Akorát to prej bude chvilku trvat,že toho mají moc. No už je to zas další 2měsíce a ješte pořád není. Takhle to říkají všichni. Ignitech super,ale je to dost dlouho.

Editoval Lasky (31.05.2011 22:13:04)

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#5 01.06.2011 08:18:18

no právě že ten Ingnitech jsem tam měl a vydržel jen 3 roky . Tak jsem včera ještě vyzkoušel odpojit ten zkratový regulátor a stejný , nakonec jsem tam strčil tu originální jednotku (bohužel je tam vadný jeden kanál ale na jeden válec to běží naprosto spolehlivě , takže ještě zkusím rozebrat tu jednotku od Ignitechu jestli se dostanu k plošňáku a zkusím to proletovat , jinak mě čeká koupě nové řídící jednotky  :-(
  Jinak ofmoto.com protože jsem hledal po netu jestli již někdo podobné problémy neřešil a zdejší fórum se mě zdálo celkem zajímavé a myslím že je jedno jestli je to enduro , silnice nebo totál historie spousta problémů je společná .No nic jdu loupal tu zalejvací hmotu z toho Ignitechu (musím zjistit jestli IMFSOFT řídící jednotky taky zalejvá jestli ne tak koupím jednotku raději od nich )

#6 01.06.2011 08:33:57

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

sth:

tím jsi vyloučil snímač a vše ostatní....

Nemyslíš, že by bylo lepší zavolat do IGNITECHu, jestli to neopraví? Jsou tam celkem hodně ochotní...

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#7 01.06.2011 11:47:38

xkoldy
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valašsko
Motorka: xt 600 2kf
Věk: 24
0 0

Zkouseli jste VAPE.CZ? Delaji taky tyto veci. Mam od nich regulator dobijeni a spokojenost. Oproti ignitechu to bylo aj levnejsi....

#8 01.06.2011 16:10:07

vape nedělá adekvátní TCI , do Ignitechu se snažím dovolat již víc jak týden , ale nicméně jsem většinu zálevací hnoty vyloupal a myslím  že jsem našel minimálně 2-3 studeňáky tak to zkusím proletovat a uvidíme co to bude dělat , asi si postavím nějaký generátor pulsů a začnu to měřit osciloskopem a uvidíme jestli něco doměřím .  jinak na vstupu je dvijitej operák TLC272 , řízený je to ATMELEM ATTINY2313-20PU  a ten je napájenej z TA8000A  (5V stabilizátor s watchdogem) zapojený spolu s tranzistorem  BD140 a na výstupu IGBT15N40CL  (IGBT 15A /410V N chanel )  . a pak ještě BC 337 ale ten myslím není důležitý vypadá že to bude oddělení výstupu na otáčkoměr (u mě neosazeno ani nevyvedeno ) 

Tak jestli není v háji ten procesor tak myslím že by se  to dalo odměřit  no uvidíme

#9 02.06.2011 01:41:28

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
2 0

sth:

Dovolat se do Ignitechu je opravdu těžký. Lepší asi email. Na ten většinou odpoví do druhýho dne.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#10 07.07.2011 15:38:01

Opravil jsem originální TCI a vše OK tak to zatím nechám a uvidím co to bude dělat dál

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů