|
|
Nejste přihlášen(a)
Rychlé hledání![]() SERVIS :: TUNING
ENDURO - CROSS
TIPY A TRIKY
MOTOSPORT :: ZÁVODY
ARCHIVINFO - POKEC - AKCE
INZERCE : Motocykly
INZERCE : Příslušenství - ND
INZERCE : Ostatní
|
REKLAMA
Stránky: 1 problém zapalování Yamaha XZ550#1 31.05.2011 16:27:02
problém zapalování Yamaha XZ550zdravím mám problém s Yamahou XZ550 před 3 lety mě odešlo zapalování ,dal jsem tam Ignitech a šlapalo to 3 roky v pohodě , teď je stav ten že to většinou když to stojí alespoň den nastaruju ale tak na 30 sec pak se to začne dusit nebo úplně zdechne přestane to dávat jiskru na oba válce pak zase pár sek OK a opět nepravidelně . Podezříval jsem nějaký kontakt v konektorech zkusil natahat nové dráty k TCI přímo bez konektorů abych vyloučil nějaký vakl, takže jsem natáhl napájení rovnou z baterky , výstupy na zapalovací cívky taky rovnou a to samé snímače takže chyba v konektorech kolem zapalování vyloučená (prostě zapalování je propojené natvrdo přes jediné relé spínané přímo od klíčku a i to jsem zkusil překlenou závada stále stejná) , vyměnil snímací cívky a závada stejná prostě najednou přestane dávat jisku na obou válcích (je to vydět i na otáčkoměru když ještě běží tak na jednou padne otáčkoměr na nulu a ani se nehne . Když je to OK tak sebou poškubává už při otáčení startéru . Jediné co mě teď napadlo je že jsem sice zkusil odpojit i cívky od alternátoru , ale neodpojoval jsem ten zkratový regulátor , jestli by to náhodou nemohl dělat , to ještě zkusím (ten konektor od cívek z motoru do regulátoru byl pěkně spečenej ) . Nechce se mě kupovat nový zapalování , dokud nemám jistotu kde je problém a zdá se mě divný že by se vadné zapalování projevovalo takto . offline #2 31.05.2011 16:56:45
Re: problém zapalování Yamaha XZ550a co snímač ? Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison offline #3 31.05.2011 20:41:39
Re: problém zapalování Yamaha XZ550Tak, jak to popisuješ pokud viš, že to není v drátech (konektorech),jde ti tam nebo z toho co má +,-,zap,5V na snímač, máš proskratovaný blokovací vstup/y,atd, tak už tam toho co to ovlivní moc není. život je boj kdo chce žít musí bojovat offline #4 31.05.2011 22:11:22
Re: problém zapalování Yamaha XZ550Tu vytíženost Ignitechu můžu potvrdit. Je pravda,že jsou velmi ochotní. Řeším s nimi zapalování na TT600S. Sami mi nabídli ať jim pošlu CDI na vyzkoušení.Řekli,pokud si od nich pak koupím jiné,tak je to vyzkoušení zdarma,jinak 200kč. No tak jsem jim ho poslal,po 2měsících volali,že je dobré. Poslali mi ještě před tím i po tom spoustu tipů jak co proměřit,vyzkoušet a vyloučit tak co nejvíc možností. Nakonec jsme se shodli,že problém bude cívka statoru,tak mi nabídli,že udělají jiné zapalování (DC-CDI) za 3400kč,napájené z jiný cívky a tohle CDI ještě prodám a nakonec to tedy nebude stát tolik. Akorát to prej bude chvilku trvat,že toho mají moc. No už je to zas další 2měsíce a ješte pořád není. Takhle to říkají všichni. Ignitech super,ale je to dost dlouho. Editoval Lasky (31.05.2011 22:13:04) Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja offline #5 01.06.2011 08:18:18
Re: problém zapalování Yamaha XZ550no právě že ten Ingnitech jsem tam měl a vydržel jen 3 roky . Tak jsem včera ještě vyzkoušel odpojit ten zkratový regulátor a stejný , nakonec jsem tam strčil tu originální jednotku (bohužel je tam vadný jeden kanál ale na jeden válec to běží naprosto spolehlivě , takže ještě zkusím rozebrat tu jednotku od Ignitechu jestli se dostanu k plošňáku a zkusím to proletovat , jinak mě čeká koupě nové řídící jednotky :-( offline #6 01.06.2011 08:33:57
Re: problém zapalování Yamaha XZ550sth: Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval. offline #7 01.06.2011 11:47:38
Re: problém zapalování Yamaha XZ550Zkouseli jste VAPE.CZ? Delaji taky tyto veci. Mam od nich regulator dobijeni a spokojenost. Oproti ignitechu to bylo aj levnejsi.... offline #8 01.06.2011 16:10:07
Re: problém zapalování Yamaha XZ550vape nedělá adekvátní TCI , do Ignitechu se snažím dovolat již víc jak týden , ale nicméně jsem většinu zálevací hnoty vyloupal a myslím že jsem našel minimálně 2-3 studeňáky tak to zkusím proletovat a uvidíme co to bude dělat , asi si postavím nějaký generátor pulsů a začnu to měřit osciloskopem a uvidíme jestli něco doměřím . jinak na vstupu je dvijitej operák TLC272 , řízený je to ATMELEM ATTINY2313-20PU a ten je napájenej z TA8000A (5V stabilizátor s watchdogem) zapojený spolu s tranzistorem BD140 a na výstupu IGBT15N40CL (IGBT 15A /410V N chanel ) . a pak ještě BC 337 ale ten myslím není důležitý vypadá že to bude oddělení výstupu na otáčkoměr (u mě neosazeno ani nevyvedeno ) offline #9 02.06.2011 01:41:28
Re: problém zapalování Yamaha XZ550sth: Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja offline #10 07.07.2011 15:38:01
Re: problém zapalování Yamaha XZ550Opravil jsem originální TCI a vše OK tak to zatím nechám a uvidím co to bude dělat dál offline |