|
|
Nejste přihlášen(a)
Rychlé hledání![]() SERVIS :: TUNING
ENDURO - CROSS
TIPY A TRIKY
MOTOSPORT :: ZÁVODY
ARCHIVINFO - POKEC - AKCE
INZERCE : Motocykly
INZERCE : Příslušenství - ND
INZERCE : Ostatní
|
REKLAMA
Stránky: 1 Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?#1 13.05.2011 08:22:01
Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Tak zase opravuji (CRF450R). Přivezl jsem moto od mechanika, zatrénoval (tak 2MTH) a při další vyjížďce mi zachrastilo v motoru. Odvezu, mechanik rozebere a vola mi, že se seknul šponovák rozvodů a přeskočilo to. offline #2 13.05.2011 09:05:10
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Odpovím ti dosti obecně. Možné jsou věci, které si opravdu jen tak nevysvětlíš. Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224 offline #3 13.05.2011 09:27:31
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Taky to tak vidím.. Jen mě zajímalo, jesli se s tím někdo už nesetkal. offline #4 13.05.2011 15:58:29
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?U KTM od roku 2008 je známy, že ty hydrošponováky odcházijou, aji KTM má v nabídce mechnickej nebo manuální napínák. ![]() offline #5 13.05.2011 16:13:48
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Za 2 Mth se nemůže žádný řetěz vytahat tak, aby přeskočil přes zuby. Pokud byl špatně nastavený šponovák, tak by bylo slyšet chrastění řetězu od začátku. Spíš si myslím, že borec udělal nějakou chybu a teď se to snaží nějak omluvit. Chtělo by to vidět po rozebrání, co se tam stalo doopravdy, ale jak píše Navrc trval bych na záruce a bezplatné opravě. offline #6 14.05.2011 00:49:10
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?No já si právě nejsem jist, jak to je. Dělala se převodovka- tedy motor se půlil, vše bylo venku, tak jsem vycházel z toho, že se to překontroluje. Vše ok, jen že řetízek už brzo bude třeba vyměnit - ať se stavim tak za 20 MTH. Tak jsem dal jeden trenink a pak při phodový vyjížce zarchrastí a zdechne. Před tím mě žádné parvuky netrkly, tak snad bylo vše OK. offline #7 14.05.2011 07:56:11
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Nevím jak takových krosek/endur, ale na silnicích je bohužel celkem běžné, že napínák "selže".. Většinou za to může vychozená rohatka, stačí aby byly trochu strhlé hrany, nebo když je stářím slabá pružinka. Pak se prostě stane, že tlak pružiny neudrží a povolí se.. Nebo prostě se sekne a peřstane napínat. Což by vlastně odpovídalo tvému případu. Po montáži se dopne, ale pak se někde sekne a dál nenapíná. Takže když se řetěz trochu vychodí a je volnější, tak už ho nedopne.. Na silnici se mi satlo 2x (naštěstí, když jsme měl motor na stole) že při otočení motoru do protivky to napnutí řetězu napínák neudržel a přeskočil zpět.. Takže v tomhle bych neviděl vinu servisáka. Kdyby ti řekl, že máš preventivně vyměnit všechno, vyměnil by jsi? (napínák stojí 2 litry) offline #8 14.05.2011 08:47:34
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Ale ten napinák neni dělanej na opačnej směr otáčení motoru. Navic u těch ostrech motorů je napinák řešenej samosvornym závitem a zkrutnou pružinou, která ten závit vysouvá. Takže aji kdybys ten motor otočil do protisměru, tak by se napinák nezatlačil. TO by musel byt kopanec jak kráwa aby strhnul závit na napináku... ![]() offline #9 14.05.2011 08:51:12
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?je to jak říka C,J. chtít po mechošovi bezplatnou opravu že selhlal element do ktereho nevidi je podle mě hloupost protože tak jak říka bud rozsah tve opravy bude stat 11tisíc a nebo klidně 23 když to ten mechanik bude tak brat a taky myslí na něčí peněženku a chce někomu ušetřit peníze a na zakladě toho že chtěl někomu pomoct uštřit peníze se to po něm sveze.To je Potom utrpení takovy člověk který nema poněti o technice a přijde že to chce na zaruku a bude se hadat a vyhrožovat právnikama takoveho je lepší vzít něčím po hlavě uvest do bezvědomí nalít do něj litr tvrdeho a odvezt ho na dětske opuštěne hřiště pod houpačku a doufat že si nic nepamatuje. Editoval Tristan (14.05.2011 09:14:52) Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn... offline #10 14.05.2011 15:39:40
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Teď mi dochází, že Navrc.WR-F má asi pravdu. Kdysi jsem se ve šponováku vrtal v YZ400 a tam to snad tak fungovalo - napínala to pružína a držel závit. Když jsem ho vyndal, tak se vysunul na max a zatlačit šel pouze za současného otáčení sřoubem z jeho vnější strany. Tedy pokdu byl správně napnut, a zasekl se - tak by to znamenalo, že se za 2MTH vytahal tolik, že přeskočil. A tomu se mi nechce moc veřit. Nebo je to možné? - aby se tak rychle vytahal tak moc - aby přeskočil? offline #11 14.05.2011 19:15:58
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Preji pekny vecer Panove offline #12 15.05.2011 17:03:01
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?pokud se půlil motor, měl to ten mechanik určitě v ruce a tudíž je jeho vina to, že tam dal zmetek zpátky nebo to, že to blbě složil...řekl si za to prachy, řekl....tak musí nést nějakou zodpovědnost offline #13 15.05.2011 17:31:46
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?no takhle jednoduché a jednoznačné to určitě není Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc. offline #14 15.05.2011 19:55:34
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Tak tak - není to celé tak jednoznačné.. byl jsem se na to podívat a nechal si to vysvětlit. To co jsem řešil je jedna z teorií, kterou mi v rychlosti řekl po telefonu. Dfruhá možnost je, že padl ventil seklo se to a díky tomu dostal napnák ránu a neudržel to. ˇudajně, když ho tam dával, tak ho kontroloval a nijak neobvykle se netvářil. Teď když se na něj (ve vysunutém stavu) zatlačí, tak dvakrát drží - jednou se zasune. Tedy je jistě KO. Otázka je - proč. Každopádně to vypadá, že to odnesly jen sací ventily a napínák - a měním i rozvoďák. Zbytek je snad v poho. Ale štve mě to.. offline #15 16.05.2011 07:33:15
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Máš 4T, takže s tímhle musíš počítat offline #16 16.05.2011 10:18:54
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?Co to znamená- padl ventil seklo se to a díky tomu dostal napnák ránu a neudržel to. offline #17 16.05.2011 19:05:35
Re: Může se za jízdy seknout napínák rozvodů?C.J.: offline |