INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Nová KTM SX 350 F
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Nová KTM SX 350 F
Tak jsem měl možnost se konečně svézt na té nové KTM SX350F. Bohužel to bylo jen v hale, ale i tak to stálo za to. Nemůžu tedy posoudit zátah motoru na nejvyšší kvalty, protože ty jsem tam ani nedal, ale celkově to vidím takhle. Podvozek fachá opravdu perfektně a motorka je obratná. Tumiče pobíraj dost, takže člověk moc nemusí řešit nějaký díry Co se váhy a obratnosti týká, tak je to blíž tý 250ce, takže spokojenost. Motor naopak připomíná výkon EXC450 a je dokonce i o něco splašenější. Chtělo by to samozřejmě ještě zkusit nějaké rychlé úseky, kde by člověk musel dát plnej na 4ku nebo 5ku, ale nemyslím si, že by jela málo. Slabý to přijde asi jen lidem, kteří opravdu držej plnej knedlík i se 450kou všude a to já nejsem Jízdní styl je rozhodně tedy blíž 450ce a rozhodně to neni třeba točit jako 250. Jediný problém vznikl, když se jednomu známýmu na tom zasekávala bota o zadní boční plast. Je to prostě konstrukční chyba, která se projeví jen s určitým typem bot a stylem jízdy, ale u něj by to stačilo k tomu aby si jí nekoupil. Celkově příjemná motorka s výkonem akorát pro mě, dobrým podvozkem a perfektní obratností. Na enduro to ale nebude uplně optimální...
Dej koním pít...
Re: Nová KTM SX 350 F
já jsem nad ní uvažoval, ale došel jsem k závěru, že pro hobíka je to zbytečné... pokud bych jezdil MX 1 a nějaké to procento na celkovém závodním výkonu by záleželo už i na motorce, tak bych nad ní uvažoval... ale pokud jezdím jen hobby, celkový výsledek záleží jenom na mne (bohužel ) takže těch pár kilo dolů pro mne skoro nic neznamená jenom přibývá starost s daleko menšími servisními intervaly, když dostanu ze 350 stejný výkon jako má 1.4 fabie je famósní a zárověn velmi drahé na provoz...
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Williams:
Myslim že to neni uplně správná teorie. Kdysi jsem si to taky myslel, ale čas mi ukázal pravej opak. Je samozřejmě pravda, že schopnej a vyježděnej týpek umí jet kudlu i na ne moc schopný motorce, ale pro amatéra je právě důležitý to, aby motorka byla obratná s dobrym průbehem výkonu i v nižších otáčkách, dobrym dávkováním a hlavně aby ho jakožto celek nevytrestala za každou chybu. Výkonnej motor tě na každym hrbolu, nebo při chybě hned vytahá za ruce, špatnej podvozek tě unaví ještě víc (pokud tě rovnou někde nezahodí) a když je motorka těžká, tak při každym zaváhání musíš tu váhu tahat. Profíkovi to je tak trochu jedno (pokud nejede vyloženě závod), protože on jede furt plnej, pracuje správně tělem a nedělá zásadní chyby v zatáčkách jako většina z nás. Když potom někdo jako třeba já vleze na motorku, která mu sedne, tak je to sakra jiný ježdění.
Dej koním pít...
Semis:
špatně jsem to napsal, samozřejmně na motorce, která mi nesedne se jezdí blbě... osobně jsem začínal na trati s TT 600 a přemluvit tuto obludu k nějakému rychlému projetí utažené zatáčky nebo nedejbože k jízdě v koleji byl nadlidský výkon, ale naučil jsem se to sní a pak jsem osedlal plnokrevnou krosku a to byla jízda jak po obláčcích... jediné co mi vadilo, byl naučený styl skákání lavic s TT, protože s obrovskou váhou na předek jsem musel pořádně vytáčet motor na lavicích, pak po přesedlání jsem naopak s dobře vyváženou motorkou měl problém dostat dolů přední kolo ...
ale ten předchozí příspěvek jsem myslel ve smyslu, že za ty peníze za údržbu by se to hobíkovy s omezenýma financema nemuselo vyplatit... když jsem si kupoval krosku, tak jsem počítal stím, že mne hodněkrát vytrestá výkon.. proto jsem jednu dobu uvažoval nad 250, ale intervaly jsou menší než u 450, tak jsem nakonec koupil 450 a krapet snížil výkon abych si to taky ze začátku užíval, tím jsem ještě více prodloužil intervaly...
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Williams:
JJ, mimochodem RMZ450 a kort ta 2010 mi přijde jako snad s nejlepším průběhem výkonu ze všech 450. Hodná motorka, která umí i zatopit. Já si ale nemyslím, že by to 350 potřebovalo nějak zásadně jinou údržbu než 450. Já s tim jezdil ve stejnym režimu otáček jako se 450 a naopak jsem byl překvapenej reakcí na otočení plynem. Chvilkama mi to na tom kluzkym povrchu v hale připadalo že je až moc vzteklá. Zetra to jdu prubnout zase, tak snad to nepověsim někam na sloup 
Dej koním pít...
Semis:
v dnešní době nastavitelných palivových map to záleží na člověku jak nastaví... údržba bude určitě vetší než u 450... jak by jinak sotali takovej výkon, zvýšili kompresi, odlehčily ventily a píst, upravily vačku a to všechno má za následek menší životnost -> menší servisní intervaly...
když jsem začínal, tak jsem se bál 250 2T, protože každej mě strašil momentem, kdy se otevře přívěra... dnešní ostrý 4T jsou díky akcelační pumpě daleko splašenější
holt je každý jiný, někoho baví jezdit na koni, někoho na enduru/krosce, každý z nás si jde za svým snem/zábavou, ale někdo nemá tolik peněz a musí to brát i trochu jinak a co nejvíce využít motorku za co nejnižší peníze a z tohoto hlediska jsem to bral... ( už mi asi ta americká mentalita poškodila mozek )
Editoval Williams (08.01.2011 21:06:21)
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
RMZ zatím ale bohužel měnitelný mapy nemá, ne? Ty už máš vstřikování? RMZ je za opravdu rozumnej peníz i nová. To se rozhodně o KTM říct nedá. Dát 200tis za krosku mi taky připadá jako úlet. To se mi líb na tý nový YZ450 2010-, že tam je hafo možných map, ale ta cena je taky tragická.
Dej koním pít...
bohužel jsem socka s normální keihinem... ale vůbec mi to nevadí... rmz nemají nastavitelné mapy jistej si tím, ale úplně nejsem...
|