Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Honda CR 80 a zase ten píst "stará známá píseň"

#21 25.10.2010 20:46:23

B.Stratton
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: Houska TE/TC 570 (r.v. 2002)
Věk: 31
Tel: +420775112555
0 0

Re: Honda CR 80 a zase ten píst "stará známá píseň"

Ff:

No je sice pěkný, že máš novou ojnici, ale jestli tim tím motorem proběhl nějakej bordel, tak je možný, že už ta ojnice zas tak dobrá není smile Jde o to, že jak se dostane nějaký pevný částečky mezi ty jehličkový ložíska na klice a ojnici, tak sem to vybrousí a je to K.O. pak se to brousí dál a dál. a z toho taky můžes mít pořád podřenej ten píst...

Pila je prostě pila smile

#22 25.10.2010 23:25:11

Drapik76
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: honda cr 82 r
Tel: 604573951
0 0

taky mam hondu cr 80 a když sem mazal 1:40 olejem valvoline speciální pro motocross tak se me píst rozpulil, a to byl novej nicasil ve válcu, řádně zajetej, nevim čim to bylo.

#23 26.10.2010 06:46:22

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

B.Stratton napsal(a):

Ff:

No je sice pěkný, že máš novou ojnici, ale jestli tim tím motorem proběhl nějakej bordel, tak je možný, že už ta ojnice zas tak dobrá není smile Jde o to, že jak se dostane nějaký pevný částečky mezi ty jehličkový ložíska na klice a ojnici, tak sem to vybrousí a je to K.O. pak se to brousí dál a dál. a z toho taky můžes mít pořád podřenej ten píst...

To už mu tady někdo myslím taky psal, ale nemělo to smysl. Klika/ojnice může být dávno po smrti, ale to si Ff nepřipouští - je nová=je dobrá. To, co poškrábalo píst, muselo být asi něco naprosto zvláštního a nečekaného. Asi nějaký nadpřirozený jev, který snad vymizel a už je to všechno skoro dobré. Teď se na pístu naučí, co a jak se dá metodou pokus/omyl vymamlasit a pak už si ani nechci domýšlet, co s tím strojem bude.
Přeji mnoho štěstí....

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#24 26.10.2010 11:42:11

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Ojnice se určitě nebrousí, byl to jemný bordel a vypadá to jako kousky trávy z polí, asi je chyba v tom AIRfiltru. I manželka ing. Oulehly tvrdí že tyhle podélné jemné rýhy z jejich mnohaleté zkušenosti dělá bordel co jde přez AIRFILTR. Ojnice nemá žádné vůle nahoru ani dolů, takže se tam nic nebrousí, moje první ojnice před GO přesně toto udělala, vyletěly ty válečky protože už byla vybroušená takže teďka si myslím že to poznám když je ojnice vybroušená smile

Raduz: Taky by to mohlo dopadnou tak že bych dal motor mechanikovi, on by si vzal 2000kč a nakonec by to bylo tím airfiltrem, takže by vlastně nic neopravil a píst by se podíral vesele dál big_smile

#25 26.10.2010 12:24:52

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Kluku, ojnici ani kliku v životě nemůžeš spolehlivě posoudit, pokud ji nevytáhneš z motoru. To je přece základní věc. Dělám generálku na stařičkém XT a tam na ojnici taky skoro nic nepoznáš, pokud to nevytáhneš. Po rozlisování to byla totálka!!!  Já se ti opravdu nesměju, nesnažím se ti jakkoliv ublížit, jen tě ušetřit slz a zbytečných výdajů. O tom je tento web. Poradit tak, aby to člověka v nouzi tolik nestálo. Někdy je to opravdu cesta přes servis/servismana.
Může to dopadnout tak, jak píšeš, pokud to dáš nějakému lemplovi nebo vykukovi, ale o těch jsem se nezmínil. Ty já nepovažuju za opraváře!
Tady si dokazovat, že je to schopen člověk dát do kupy sám, není opravdu rozumné. Zkus o tom přemýšlet, spočítej si hodiny nad tím strávené a pak to porovnej. Nemám co víc poradit.

Je to to samo, jako když mi volá zákazník a stěžuje si na nedostupnost záznamového zařízení z internetu. Zeptám se ho, jestli má veřejnou IP a on mi odpoví, že neví, co to je. Zeptám se, jestli je schopen se stáhnout nový firmware z FTP a on mi řekne, že mám mluvit česky. To znamená, že jsem narazil na člověka, který neumí základní věci ohledně sítí. Jak mu mám radit? Ten telefonát by trval 3týdny a borec by to stejně do kupy nedal. Zavolá si IT technika od provozovatele internetu a ten mu to dá do kupy. Pán spokojenej, IT technik taky a já samozřejmě nejvíc. Takhle to chodí.

#26 26.10.2010 15:53:19

_Vlk_
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Valašsko
Motorka: Husaberg FE 550 09, Husaberg TE 250 12, Husqvarna TE 300 15
Věk: 28
Tel: 776588125
Web
8 3

motoline.cz:

To nemusí být tím,že dává moc oleje,ale tím,že má moc bohatou směs...na zimu někteří lidi mění trysku aby měli bohatší směs...

Padám sám,zvedám se sám...

#27 26.10.2010 16:26:01

limakamil
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: XT600
Věk: 25
0 0

Ff:

Čau nevim jak CR 80 ale když jsem měl CR 125 tak v originálním servisním manuálu je mazací poměr plné syntetiky 1:20 až 1:30, dával jsem Castrol Power 1 TTS 2T (poměr 1:20) a vše bylo OK !

#28 26.10.2010 16:38:49

2-hrnek
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Havlíčkův Brod
Motorka: TT600R (+SV650)
Věk: 21
0 0

Hele, ja když kdysi koupil CR125, rok někde kolem 1992 (stará vrána  a23 ), tak jsem udělal GO, resp. nechal jsem si to udělat mechanikem, jezdil jsem po celou dobu Castrol TTS, zajíždel jsem 1:35, pak jsem jezdil 1:40 a  vyk! 3 roky vyk! jsem na motor nemusel šáhnout, jezdil jsem téměř každý víkend cca 2 hoďky, kolikrát i mnohem více a zrovna moc to nešetřil. Toť má zkušenost...  ano2 

...............kdo jezdí v sedě, je pomalej...................

#29 26.10.2010 19:31:09

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

2-hrnek napsal(a):

Hele, ja když kdysi koupil CR125, rok někde kolem 1992 (stará vrána  a23 ), tak jsem udělal GO, resp. nechal jsem si to udělat mechanikem, jezdil jsem po celou dobu Castrol TTS, zajíždel jsem 1:35, pak jsem jezdil 1:40 a  vyk! 3 roky vyk! jsem na motor nemusel šáhnout, jezdil jsem téměř každý víkend cca 2 hoďky, kolikrát i mnohem více a zrovna moc to nešetřil. Toť má zkušenost...  ano2 

Předpokládám, že jsi to nedal prvnímu ńoumovi, kterého jsi potkal. Tohle se tady Ffkovi snažím celou dobu říct, ale nechce na to slyšet.... hmm 

#30 26.10.2010 21:13:53

2-hrnek
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Havlíčkův Brod
Motorka: TT600R (+SV650)
Věk: 21
0 0

Raduz TT600r:

Jasný, nejdřív jsem se optal známých, koho mi na ten motor doporučí, samo, že doma jsem to rozhodil a bylo takový to "ono tohle ještě třeba vydrží a tak, tak jsem nad tim pak koketoval u něho (doporučeného mechanika) a když mi nabídl ceny, jaké nabídl (za kvalitní díly) a na ceně za celkovou odvedenou práci jsme se taky domluvili, tak nebylo co řešit a motor se udělal komplet  a2 

A když bych si měl nechat udělat celý motor do TTR, tak bych se asi snažil uhnat tebe  a23  key  ee1 

...............kdo jezdí v sedě, je pomalej...................

#31 26.10.2010 23:35:04

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Raduz TT600r:

Jo zamyslím se co s tou CR budu dělat dál, pořád to nejde vyřešit a mě už to nebaví, hodin jsme nad tím strávili cca 150 ale pořád stejná píseň, jinak s tím přirovnáním máš pravdu, sám to znám protože mám střední školu informačních technologií a někteří lidé opravdu neví ani co je to to FTP(21) big_smile

Vlku:

O té směsi nevím no, měl jsem jehlu na 1 zářezu, což je nejchudší a dělalo to taky, zvedl jsem jí na 3ku a dělá to pořád stejně tak nevím kde je problém, když jsem jehlu zvedl na 3 zářez zak se hodně zvětšil výkon odspodu.

#32 26.10.2010 23:37:21

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

2-hrnek:

Tak to je na 2t velice úctyhodné, taky bych to chtěl jednou zažít big_smile

#33 01.11.2010 16:54:05

karol920
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: kxf270
Věk: 52
Tel: +421905518769
Web
1 0

čo máte všetci s Olejom???????
toto nemá s olejom a mazaním spoločné ani "O"

veď je to jasný bordel cez vzduchový filter. Krásny ukážkový príklad. Ešte pozri  piestny krúžok a povedz , že na strane výfuku je viacej zodratý a jasnejšie to ani nemôže byť.
Riešenie jednoduché - "báječný sprej" na filtre zahoď do smetiaka , kúp olej na filtre a pekne si filter poriadne namoč!

a ten Z škrabanec je od neupravenej hrany na spodku valca , prípadne v prepúšťacom okienku . Pri šuntových nikasiloch sú na hranách kanálov až nalepené guličky niklu a ten tak ľahko nezoderieš , to skôr piest ťahá za kratší koniec.

a ojnica od Wiseca -  ne  Na takú yzf250 ju treba ešte na hornom oku dobrusovať , lebo sa nedá pretočiť pomedzi zotrvačníky.
to už radšej z tchajvanu , zďaleka to nie je to , čo piesty od wiseca.

#34 01.11.2010 17:39:30

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Co se postupů týká tak naprosto souhlasim s Raduzem.
Mimoto Karol to taky přesně vystihl. Na takovýhle motorce ten filtr musíš opravdu máčet v oleji, pač tim sprejem to je podstatně míň účinný.  To bys ho tam musel vystříkat půlku a ještě to rukama vetřít dovnitř, což asi neděláš...
Jinak k tomu poměru oleje si myslim, že ikdyby tam lil poměr 1:20 tak si to takhle otáčkovej motor musí přebrat hravě. Maximálně se mu rychleji zanese výfuk.

Dej koním pít...

#35 02.11.2010 06:44:25

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Je docela sranda, že sem můžu napsat to samé:

Taky jsem chtěl jezdit za pár šupů a jezdil jsem. Pak jsem si to spočítal a zjistil jsem, že kdybych rovnou koupil to, co jsem chtěl a to ve slušném stavu, jezdil jak drak + půjčil si a pomalu splácel + náklady na údržbu, tak jsem na tom byl líp.

Taky jsem vymýšlel a věděl spoustu věcí, ale některé jsem doma udělat nemohl, nakonec stejně skončila u servismana a bylo to drahé. Jawson na to taky dojde, to si buďte jistí, jen záleží na tom, kdy. Čím dřív, tím levnější to pro něj bude.
Navíc se zde snaží získat rady, které vedou k technickým pasqilům a to se pak nesmí divit, že těch rad moc není...

Nejhorší zjištění na tom celám je fakt, že co člověk odrbe ve snaze ušetřit, se mu vrátí v různých násobcích ceny nového dílu při preventivní výměně.

Každý stroj chce svoji údržbu a to v daných intervalech. Pokud je majitel nedodržuje, není jiná/lepší rada, než aby si skutečně koupil kolo, protože ušetří a neprodělá tolik. Každá sranda něco stojí...

S modernímy motory už není jedno, co používáš za olej na filtr, do převodovky či benzínu. Jsou to motory, kde záleží na spoustě malých detilů, aby vše fungovalo, jak má. U Jawky jsi mohl lít M2T jak to šlo a bylo tojedno. Tady už fakt ne. Pokud nevěříš, našetři a otestuj to....

#36 03.11.2010 18:26:24

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

karol920:

Ano máš pravdu, díky za rady  ano 

Raduz TT600r:

Ale já věci jako ojnici nechávám dělat mechanikům.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů