Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Chrastění v motoru, viz. video

#21 13.10.2010 09:58:26

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Re: Chrastění v motoru, viz. video

Ff:

Nikdy se nic nerozchodí samo, ale spíš někde něco povolilo na úkor součástky jiné.
To co jsem psal nebylo proto, že bych z tebe chtěl dělat blbce, ale proto že zkušený motorář by motor nesložil a neposlal do světa pokud by se mu něco nezdálo a válec i píst by před montáží samozřejmě pečlivě zkontroloval.
Jestli ti tam vylezla prasklina, tak to je samozřejmě na pytel a ikdyž za to nemůžeš, tak v tomhle stadiu už to asi opravdu těžko vyreklamuješ. To je ale jeden z dalších důvodů proč je lepší někomu dát motor udělat jako celek, protože na to máš i záruku jako na celek.
Pokud jde o běžné opravy jako je výměna pístu v intervalu a jiné drobnosti, tak to je v pohodě, ale GO se opravdu vyplatí dát někomu kdo je na to vybaven.

Dej koním pít...

#22 13.10.2010 10:24:16

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Rady ode mě ber taktéž stejně. Blbce z tebe nedělám, snažím se pomoct.
O tom, jak kvalitní nicasil se u nás v ČR dělá, se vedly debaty jinde. Já bych nerad kohokoliv poškodil, ale můj názor je ten, že u nás nikde...
Zbytek: jak psal Semis

Nevím. Hodně popřemýšlej a pak sem zkus hodit postup, pro který ses rozhodl.

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#23 13.10.2010 10:58:17

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Ahoj, 2t. jsem sice jezdil myslim pred 13 lety, ale moje zkusenost je nasledujici:
Po te co se kousnul jsem si od mechaniku nechal udelat rozborku, nicasil a spodek v motorarne, a pak to opet nechal slozit mechanika. Do mixu (mel jsem oddelene mazani) jsem lil drahy olej (tenkrat snad nejaky castrol za 400/l). Ta motorka ale jezdila jak das, uzasnej zvuk a bez problemu dalsi rok a pul nez sla do sveta. Sice jsem to mel za 13 tisic misto 10, ale bylo to funkcni, dobre a kvalitni.

Muzes to samozrejme delat i sam, ale chce to poridit dostatecnou vybavu (stahovaky momentak atd... coz bude stat stejne jako ta oprava) a neco si nastudovat o tvoji moto (a ne jen z interenetu ale primo servisni prirucku pro mechaniky) a presto vsechno neni jistota ze nejakou drobnost nezanedbas, pac chybi zkusenosti. (neboj znam to sam...) Takze kluci maji pravdu a tou vetsi investici v servisu vlastne usetris... Tva metoda pokus omyl je nejdrazsi co muzes delat...

Editoval Honzan (13.10.2010 10:59:24)

#24 13.10.2010 14:33:29

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Semis: Myslím že jo, bylo to tím že ložisko se při slisování karteru vykřivilo, resp. vnější vůči vnitřnímu kroužku. Když se motor ohřál sedlo si to a je to v pohodě. Ojnice je new Wiseco takže tam problém nebude.

K tomu Nikasilu, kde ho mám sakra udělat jak ti zmrdi to tak zjebali. Nevíte jak se to dělá? Co ojebali že mi to dali na B a ne na A a válec je porád minimálně šišatý? Píst chodí 1mm už jak to přišlo, nevíte co vynechali na opravě? Zajímavé že vůle je BIG, potvrdil mi to i Martin z motoline.cz ale komprese je OK, naopak jede to jak prase.

Klepání od ojnice určitě nejde, jak píšu výše je NEW a vůle nemá. A co je to ten primár?  a8 

#25 13.10.2010 17:09:52

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

S tim válcem je to těžký. Každej kdo je pečlivej ti řekne, že válec nemá cenu vařit, opravovat a ještě se pak zabývat nicasilem, protože:
1. nicasil tady opravdu nikdo moc dobře nedělá
2. pokud byl prasklý, tak se do praskliny dostala i mastnota, která se těžko na 100% odstraní a pak hrozí že bude nicasil slejzat
3. může se stát jako ve tvym případě, že se prasklina objeví znovu
4. investice na opravu jsou jen nepatrně nižší než cena nového válce třeba z USA a novej je novej...

Pokud máš velkou vůli jen ve spodní části válce, tak je jasný že komprese bude dobrá, protože dole komrese není. Blbý je, že tim vaklem se ti vylítá znovu jak válec tak i píst a to podstatně rychleji, než kdyby byla vůli taková jak má být.

Primár je ve tvym případě primární soukolí - tedy ozubené kolečko na klice oproti ozubení na spojkovym koši. Když máš třeba vylítaný ložisko pod košem, tak se automaticky zvětší i vůle v primáru. Tahle věc se u krosek ale moc neporouchává a natož u malýho obsahu jako je 80ccm.

Momentálně jsi teda v dost blbý situaci, pač jsi vynaložil nemalý peníze a pravděpodobně částečně zbytečně,  protože ten válec podle mě stejně do požadovanýho stavu asi nedostaneš (jestli jsem teda dobře pochopil v jakym je stavu).
Prostě voser...

Dej koním pít...

#26 13.10.2010 18:14:03

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Jasan tady je foto. Dneska jsem trochu nastavili směs protože byla úplně blbě, podstatně to zvedlo otáčky na volnoběh, na videu je tak 1000, nyní 3000. Motorka jede MNOHEM (podle mě 3x více) od spodu. Tím pádem by už píst neměl karbonovat, olej mám od Martina z motoline.cz, castrol racing 2t. Ten zbuk podstatně vymizel protože to více točí ale když to jde z otáček tak trochu slyšet jde. Porovnával jsem zvuk mé nastavené CR a zvukem většiny lidí na youtube a je uplně stejný, taky tam jde slyšet štěrkání. Zítra mám odpolední tak snad stihnu udělat video toho zvuku teďka a při jízdě.
Tady je třeba nějaké to video.
http://www.youtube.com/watch?v=CSALqzaxL50
http://www.fanystm.xf.cz/Nikasil.jpg

#27 13.10.2010 18:17:27

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Jo a to video toho motoru jak běží teďka sem hodím snad zítra, pokut to stihnu, mám odpolední. Pokut ne tak ho skutím v pátek, to mám ráno takže po práci.

#28 14.10.2010 13:01:42

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Tak jsem udělal směs pořádně, motor se předtím nemohl roztočit a chrastění zmizelo, nevíte jak je to možné? :O

Editoval Ff (14.10.2010 13:02:04)

#29 15.10.2010 20:30:13

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
6 2

Já jsem z toho videa moc to chrastění nebyl schopen identifikovat, ale neměl jsi to teda chudý? 2t při chudý směsi může buď cinkat, nebo vydávat zvuk jakoby chrastily pístní kroužky.

Dej koním pít...

#30 15.10.2010 23:25:04

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Jo přesně tak, bylo to chrastění které šlo od pístu a taky mi to připadalo jako ty kroužky.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů