Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

přehřátí přední kotouč. brzdy Jawa

#1 20.06.2010 11:02:26

přehřátí přední kotouč. brzdy Jawa

Prosím poradťe.. U tříkolky Streamer, která má přední brzdu kotoučovou z Jawy se tato přehřívá, po ujetí asi 100 m vaříme.

Koupili jsme nový kotouč, správný , nové brd. destičky, správné, pancéřová hadička brzdová  je dobrá. Brzdová kapalina dolita. Je pravda , ře kotouč je zcela nový a nyní se zajíždí, to  by se však neměl vařit brzdič. Nemůžeme daleko ject- nevíme co s tím ihned je brzdič vařicí a kouří se z toho. Vůle na pedálu povolena. / Výrobce  odmítl poradit.je po záruce/.Děkuji Miluš

Editoval milus (20.06.2010 11:04:09)

#2 20.06.2010 11:11:15

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

Re: přehřátí přední kotouč. brzdy Jawa

a když jedeš a nebrzdíš, není kotouč teplý vlivem samovolného přibržďování?

#3 20.06.2010 12:22:46

Kubeja:není teplý, je vařicí a s ním i část kola, po prvních 100 metrech jízdy  se ojel i nový kotouč. horká od něj i část kola. nedá se s tím ject. Je možné že mírně přibrzdujem, ale bYla to jízda do kopce! před výměnou jsme najeli více než 3000 km.Brzdč nyní tak vařicí, že se na něj nedá sahnou a začnou být cítit brzdy.Bojíme se vyjet, že nás bou muset přitahnou ale kdo když odtahová slžba není na tříkolky zařízena. A nechat to někde, hned to ukradnou.A výrobci poslat za Brno -cena asi 10.000,-Kč jsme z Plzně.

#4 20.06.2010 14:54:45

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

no tak je asi kotouč moc tlustý nebo se ti nevracejí prasátka a samo to přibržďuje, rozebral bych ten brzdič

#5 20.06.2010 20:29:05

Slow
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: East bohemia
Motorka: Z minulého století :)
Věk: 40+
Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0

milus:

nevrací se pístek (oxidace, gumičky KO apod.) Za normálních okolností když je 350 na stojánku (u Trika trošku problém) je slyšet jen takové "cinkání" způsobené házivostí kotouče, ale to nikdy nezpůsobí ohřátí.
Normálně třmen sundej a rozdělej ho na ponku, vždyť se to skládá ze 3 částí a díly na to mají v každé mototechně případně ti to můžu prohnat scanerem

"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"

„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”

#6 13.10.2010 22:42:02

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Zdar. Už se mi to taky stalo. Mám Jawa 350/640 se sajdou. Jednou jsem jen přejel přes město,volně a brdu jsem použil párkrát.Pak najednou motorka začala sama brzdit. Kotouč úplně vařící a uvařila se kapalina tak,že se to celý zavzdušnilo. Tak jsem kapalinu,vypumpoval,dojel bez brzdy a doma to celý vyčistil nalil novou kapalinu a všechno v pohodě. Jediný vysvětlení co pro to mám je,že byl seklej pístek.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#7 13.10.2010 23:52:36

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Nevím přesně co je to za stavbu, ale už jsem se setkal s podobným jevem na jiné stavbě. Zjistilo se, že problém byl v použití pevného neplovoucího kotouče ve spojení s také pevným neplovoucím třmenem brzdiče.
Člověk který to stavěl, uplně opomenul takovou zásadní věc, že jedna z těchto dvou částí musí mít možnost se pohnout.

Dej koním pít...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů