Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Chrastění v motoru, viz. video

#1 12.10.2010 12:24:42

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Chrastění v motoru, viz. video

Zdravím, tak jsem zase složil CR, start a chrastí v něm. Dělá to hlavně když mašina jde z vysokých otáček do nízkých, resp. přidám a pustím plyn, natočené to jde slyšet i na volnoběh. Před GO mi to začalo dělat taky a po 3 mth se to rajblo  ou2 . Vyletěly ty válečky z ložiska a rajbly to. Nevíte co to může dělat? Napadlo mě klepání pístu o válec protože ten Nikasil ve Strakonicích trochu zmrdali, je tam docela vůle mezi pístem a válcem, rýha co zavařovali zase vylézá a přebrousili mi to na B a ne na A takže veřejně hlásám, Strakonice MBS-Racing SHIT a7 .

Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=QArRfFBH1Rg

#2 12.10.2010 12:25:20

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Re: Chrastění v motoru, viz. video

Motor tak chrastí/chrčí.

#3 12.10.2010 12:37:57

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

No, to není zrovinka čistý zvuk... Tady bych to asi rozhodil a udělal s za dohledu odburníka pořádně. Nový (ale kvalitní) nicasil, nové ložiska a gufera do motoru, poskládat, seřídit a jezdit. Ojebávky a látanice se ti na 2T rychle vrátí nemile z5!

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#4 12.10.2010 12:46:50

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Deláš si srandu? Do GO jsem vesral 9000kč, všecko je nové, od ložisek motoru po ojnici až na píst a nikasil.

#5 12.10.2010 12:47:09

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

A jezdil jsem cca 10 mth a chrastí to zase sad

#6 12.10.2010 12:47:17

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Kdo ti to dával do kupy? Pokud ty sám, tak jaké s tím máš zkušenosti, popř. Kdo ti asistoval?

#7 12.10.2010 12:50:50

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

No normálně jsem to skládal, asistoval mi Otec co už o tom taky něco ví. 3 měsíce se hrabu v motoru a ty mi řekneš udělej GO :X

#8 12.10.2010 12:51:38

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Jezdilo to ale podíral se píst, byl bordel v airboxu. Rozebral jsem to po těch 10 MTH kvůli té kontrole, problém jsem odstranil, složím to a chrastí v tom sad

#9 12.10.2010 12:52:54

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

No proto se ptám, kdo se v tom hrabal deb1 .
U 2T se musí dodržovat spousta zásad při skládání motoru, tohle hrčí jak prase. Co jsi na tom motoru všechno měnil?

#10 12.10.2010 13:00:48

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Takže koupil jsem to, jezdil cca 60 MTH a pak se to rajblo. Nová nikasil píst i ojnice. Klikovku jsem sebral a hura 150 km za ing. Oulehlou na přelis a vyvážení. Pak ložiska v karterech a šlo se na skládání, ještě sada těsnění kvůli vůlím. Motor bežel nádherně ale po 10 mth jsem se chtěl vřesvědčit že je vše OK, nebylo. Píst se podíral, rozebreru airBOX a hele, bordel. Vyčistil jsem všecko v benzínu a naftě a poskládal. Motor naběhl ale hrči jak stará svině sad Toto dělal před GO než se rozletělo ojniční ložisko.  bliz2 

#11 12.10.2010 13:11:46

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

No nic valím na odpolední, budu tady večer sad

#12 12.10.2010 15:28:20

gambler
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Strakonicko
Motorka: Husqvarna Te 450 08
Věk: 22
0 0

když se ti to přidíralo,tak si pak vše vyčistil než si to skládal? ložiska atd? nebo ne? mohl by tam být bordel z přidírání a je po ložiskách.

#13 12.10.2010 15:56:01

Faryn
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Rožnov:Pr
Motorka: Gas Gas 450FSR
Věk: 35
Tel: 608713226
Web
3 0

Pěkně se to to vše Vrátilo a23  !!!  !!!  !!! 
Dělat GO potom nedat pořádný olej!!!Vykašlat se filtr !!! 
Ten bordel co jsi mněl v Sání :!!!:Dal ti do puvodního stavu !!! 
Podívej se do zrcadla buee A nadávej jen sám sobě buee 
Odborníci jako ty,by mněli naštěvovat jen servisy platit a jezdit ale na nic nesahat. stop2 
Nemužou zato ve Strakonicích ani v Hondě vyk! 
Mužeš si zato jen ty sám vyk!  a11 

Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.

#14 12.10.2010 16:15:07

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

Možná tě nepotěšim, ale naprosto souhlasim s Raduzem. U toho motoru je spousta detailů, který když zanedbáš, tak ti motor za chvíli podá ruku. Začíná to tim, že se ti špatně točila klika po složení, pak to opotřebení pístu atd.
Tohle jsou všechno závady téměř jistě způsobený nedostatečnou znalostí mechanika co to skládal.
  Řikám to proto, že jsem si tim kolem svejch 17let prošel taky uplně stejně. Šetřil jsem každou korunu a všechno si dělal sám a taky stylem pokus omyl jako ty. Můžu tě ujistit, že mě to ročně stálo hodně peněz (cca 30tis a víc). Prostě jsem chtěl závodit, tak jsem to složil v noci a ráno jel na závody. Díky spěchání jsem vlastně nedojel víc než půlku závodů, protože jsem furt něco opravoval.
Teď už vím, že idkyž (a možná právě proto) jsem se jako mechanik japonských motorek poté několik let živil, tak si to raději nechám udělat od někoho, kdo je na to vybaven. Těch pár tisíc a práci se ti určitě vrátí ve spolehlivosti.
Proto ti doporučuju, dej to někomu kdo se vyzná ať to proleze a budeš mít klid. Jestli se ti to rozlítne, tak to budeš mít mnohem dražší. Jezdit s tim, že čekáš jestli se to nerozsype je o ničem.
Toť moje doporučení z praxe  wink 

Dej koním pít...

#15 12.10.2010 18:00:54

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Semis napsal(a):

Možná tě nepotěšim, ale naprosto souhlasim s Raduzem. U toho motoru je spousta detailů, který když zanedbáš, tak ti motor za chvíli podá ruku. Začíná to tim, že se ti špatně točila klika po složení, pak to opotřebení pístu atd.
Tohle jsou všechno závady téměř jistě způsobený nedostatečnou znalostí mechanika co to skládal.
  Řikám to proto, že jsem si tim kolem svejch 17let prošel taky uplně stejně. Šetřil jsem každou korunu a všechno si dělal sám a taky stylem pokus omyl jako ty. Můžu tě ujistit, že mě to ročně stálo hodně peněz (cca 30tis a víc). Prostě jsem chtěl závodit, tak jsem to složil v noci a ráno jel na závody. Díky spěchání jsem vlastně nedojel víc než půlku závodů, protože jsem furt něco opravoval.
Teď už vím, že idkyž (a možná právě proto) jsem se jako mechanik japonských motorek poté několik let živil, tak si to raději nechám udělat od někoho, kdo je na to vybaven. Těch pár tisíc a práci se ti určitě vrátí ve spolehlivosti.
Proto ti doporučuju, dej to někomu kdo se vyzná ať to proleze a budeš mít klid. Jestli se ti to rozlítne, tak to budeš mít mnohem dražší. Jezdit s tim, že čekáš jestli se to nerozsype je o ničem.
Toť moje doporučení z praxe  wink 

Jen bych doplnil, že každý, kdo si myslí, že vše zná a zvládne, se plete. Ani já nejsem výjimka. Taky nedělám repas kliky doma sám a dávám to borcovi, který dělá jednu za druhou a všechny v poho. CRko v tak malém objemu bude na každou pidiblbinu citlivé a pokud jsi skládal motor jinak, než se musí, tak ti právě na tom videu běhá skříplá klika (dle mého soudu) a dělá tenhle randál.
Nicméně všechny tyto rady ber jako rady, ikdyž kruté a drahé, ale jako rady. Taky jsem byl v mládí vůl a stálo to dost peněz. To asi každý druhý tady...
Pouč se z toho a dej to znova do kupy komplet od začátku nebo to svěř odborníkovi!

#16 12.10.2010 18:02:24

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Faryn napsal(a):

Pěkně se to to vše Vrátilo a23  !!!  !!!  !!! 
Dělat GO potom nedat pořádný olej!!!Vykašlat se filtr !!! 
Ten bordel co jsi mněl v Sání :!!!:Dal ti do puvodního stavu !!! 
Podívej se do zrcadla buee A nadávej jen sám sobě buee 
Odborníci jako ty,by mněli naštěvovat jen servisy platit a jezdit ale na nic nesahat. stop2 
Nemužou zato ve Strakonicích ani v Hondě vyk! 
Mužeš si zato jen ty sám vyk!  a11 

A ty ho tak neval - nebyl jsi možná lepší!

#17 12.10.2010 22:44:08

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Faryn: Co to kecáš? Vzpamatuj se trochu než začneš mít kecy hodné mechanika Hondy. Vůbec nechápu tvou větu: "Ten bordel co jsi mněl v Sání :!!!:Dal ti do puvodního stavu". Jinak by to chtělo trochu potrénovat češtinu;) Hned jak mi válec s pístem přišel divil jsem se že je to na B a když jsem ho tam dal tak je tam hrozná vůle, CCA 1MM! Takže ho nijak neřešili jen zavařili tu díru, válec je neustále trochu šišatý. Myslel jsem že to udělají na A jako všem a tím pádem by ho museli vyvařit celý, na to se vysrali a udělali to na B jak to bylo. Rýha vylézá a to po cca 10 MTH!

gambler: Jasná páka, hodiny strávené ponořovnáním v naftě a neustalým čištěním štětečkem.

Semis: Klika se rozchodila a chodí nádherně, nedrhne. Píst se opotřeboval kvůli bordelu ze sání.

Raduz TT600r: Jak píšu výš klika chodí dobře, rozchodila se. K tomu repasu kliky, dělal jí ing. Oulehla. A jak se ten motor musí skládat? Já kliku zmrazil takže tam šla jako po másle. Ještě díky za zastání.

Mám poznatek že tenhle randál to dělalo než se to rozpadlo takže to 10000% mým "špatným" skládáním být nemůže. Když jsem motor složil a jezdil 10 MTH nedělal to. Až dneska když jsem ho složil a nahodil zase začal sad Každopádně už to dělal před go než se rajbl. Nemůže to dělat třeba ta mezera mezi válcem a pístem? Netušíte prosím někdo co by to mohlo dělat? Abych měl snažší hledání.

#18 12.10.2010 23:51:03

Faryn
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Rožnov:Pr
Motorka: Gas Gas 450FSR
Věk: 35
Tel: 608713226
Web
3 0

Ff.Máš pravdu, já budu trénovat češtinu a ty začni používat hlavu.
Bordel v sání bylo jasně myšleno. Měl si nové ložiska, ATD.... Nečistoty v sání zničí všechnu práci během několika sekund.
Pokud máš velkou vůli, budeš mit malou kompresi. Klepání je slyšet nejspíš od ojnice, může to být i primár, podle videa se špatně určuje. Ojnice nebyla pořádně mazána 10mt+nečistoty v sání vyk! 
Může to klepat píst.
Nejsem mechanik Hondy, ale rve mi srdce takové zvěrstvo okok 
A pokud tomu dobře rozumím, máš vůli jeden milimetr. Nechápu, proč jsi to s takovou vůlí skládal. stop2 

Kdo nikdy nezávodil stál celý život v řadě.

#19 13.10.2010 08:45:12

Tristan
malý Velký BOJOVNÍK°°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: North Tristan Kingdom
Motorka: KTM EXC 250 06
Věk: 25.0
Tel: černý
17 0

K tomu zvonění se přiklaním k te milimetrove vuli mezi pístem a valcem protože tolerance je zhruba 0,06setiny milimetru takže je někde chyba zřejmě. Co se tyka oleje špatneho filtru těch nečistot v saní stačí dvě vyjíždky a maš ¨po všem co jsi udělal za ty prachy. A jinak stojím za Farynem protože každy kdo četl cele tve minule tema ví že jsme tě varovali a každa naše rada marna. s tím vydřenym valcem a pístem už těžko něco vyreklamuješ.

Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...

#20 13.10.2010 09:13:45

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Já jsem sice to minulé téma nečetl, takže Tristanovu poznámku komentovat nebudu, ale k problému se vyjádřím.

Jestli jsi udělal na motoru komplet kliku, ojnici, píst a Nicasil, tak je to dobře.  ano  V tomto případě se ale vesměs mění všechny ložiska a gufera v motoru (dobrý a kolikrát výhodný zvyk). Pokud jsi tak učinil, potom  ano , pokud ne  ne 
Při skládání vrchu - válec na píst - jsi zjistil chybu v tolerancích, ale poskládal jsi to a nastartoval. Tady jsi (soudím jen podle toho, co sám píšeš a ukazuješ na fotkách a videu) udělal jednoznačně velkou chybu  ne , která tě asi vrátí na začátek tvého snažení. a5 
Pokud se v airboxu nebo kdekoliv v sání nacházely nečistoty, tak je to zase špatně, prože všechny projdou prostorem pod i nad pístem  ne . V kombinaci s vůlí, kterou jsi tam údajně měl, je to nejlepší cesta, jak dojít k výsledku, který na stroji právě vidíš. Nečistoty se střídajícím podtlakem nasají mezi stěnu válce a pístu, dřou, ničí a ty jsi nešťastný. ne 

Jak jsme psali výše, dej to odborníkovi a ten ti to opraví.
Píst je na vyhození, válec patrně zralý na nový nicasil.
Ostatní dle rozborky...

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů