|
|
Nejste přihlášen(a)
Rychlé hledání![]() SERVIS :: TUNING
ENDURO - CROSS
TIPY A TRIKY
MOTOSPORT :: ZÁVODY
ARCHIVINFO - POKEC - AKCE
INZERCE : Motocykly
INZERCE : Příslušenství - ND
INZERCE : Ostatní
|
REKLAMATéma zavřeno Stránky: 1 2 Jak je to s těmi ventily… ?#1 29.09.2010 11:54:57
Jak je to s těmi ventily… ?Rád bych se Vás znalých zeptal, jak je to tedy ve skutečnosti s těmi titanovými ventily. Slyšel a četl jsem spoustu ruzných informací z mnoha více, čí méně spolehlivých zdrojů (spíš méně) a zvědavost mi nedá. offline #2 29.09.2010 15:13:01
Re: Jak je to s těmi ventily… ?no zkusím takovej "laickej" názor, dle mého jde především o tu hmotnost, lépe řečeno o setrvačnou hmotu, pokud je ventil titanový, je rozhodně lehčí a pevnější než ocel při srovnatelných rozměrech, jenže díky jeho nižší hmotnosti ho může vracet slabší pružina, vahadla co ho ovládaj můžou být tím pádem dimenzovaný na menší síly, motor může dosáhnout větších otáček (rozhýbání každé hmoty stojí energii), ovšem čím víc otáček, tím větší namáhání, tak konstrukce motorů je vždy otázkou nějakýho kompromisu ceny- náročnosti výroby-životnosti Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison offline #3 29.09.2010 21:31:18
Re: Jak je to s těmi ventily… ?No, zní to docela romumně, ale stejně mi to přijde nějak málo na to, aby se použivaly titanové. Nebo je ten rozdíl opravdu tak markantní? Jistě jejich cena nebude ani pro výrobce nijak zvášť nízka a tedy se můsí zákonitě nezanedbatelně projevit v ceně nové moto. offline #4 29.09.2010 22:32:39
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Titanové ventily jsou určitě lehčí a jak řekl Honza, díky nim pobere motor víc extrémní zacházení. Jejich životnost je sice napoprvé delší, ale protože se nezabrušují ale rovnou mění, tak se situace obrací ve prospěch klasických kovových ventilů. Dej koním pít... offline #5 30.09.2010 08:21:36
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Náhrada za ocelové venitly je možná. Mám je v nabídce, docela dobře se prodávají a nejsou to žádné mrdky (Wiseco, Pro-x). Vesměs se to dodává v sadě i s novýma pružinama (cca 2.200,- za dva ventily a dvě pružiny) ale už jsme zkoušeli i ocelový ventil nakombinovat s původní pružinou a motorka taky jezdí dodnes (tohle ale radši nedoporučuju - fungovat funguje, ale tohle každý na svoje nebezpečí). rozdíl ve výkonu by se možná ukázal na brzdě, ale pocitově ten motor jede stejně jako s titanem. Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc. offline #6 30.09.2010 08:59:17
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Fajn, jsem rád, že v tom mam konečně trochu jasněji. Jednalo se mi zároveň i o to, že bych rád do budoucna vyměnil svoji první moto (stařičkou YZ400F r.99) za něco novějšího, ale neustále jsem byl zrazován, že si mam koupit max 426, že 450 mají titanové ventily a to že může být při údržbě nepříjemná finanční zátěž. offline #7 30.09.2010 21:41:01
Re: Jak je to s těmi ventily… ?OFFMOTO: ![]() offline #8 30.09.2010 21:53:30
Re: Jak je to s těmi ventily… ?No tak mi to pak někdo vysvětlete, proč to tam teda cpou? To aby mohli v tabulce napsat, že moto má o pár desítek/stovek gramů měně? Trochu to nechápu - navíc ta životnost je zvláštní - jestli to vážně není tou tvrdostí oproti oceli, která je jistě pružnější a doraz pružiny částečně utlumí a nemusí se tolik rozklepávat. Vážně nevím - tohle není můj obor a tak trochu vařím z vody, ale spát mi to nedá. Další možností je to, že titan údajně za vysokých/vyšších teplot dobře reaguje s nekovy - kyslík, dusík, vodík,..(http://cs.wikipedia.org/wiki/Titan_(prvek)). Tedy už se nejedná o čistý prvek, ale sloučeninu, která může mít již odlišné vlastnosti. To ale všechno musí výrobce vědět. offline #9 30.09.2010 22:03:57
Re: Jak je to s těmi ventily… ?no taky je v titanovej ventilech kus marketingu výrobců, prostě prezentovat motorku jako hi-tech výrobek, lepší než konkurence a následná prezentace ušetřenejch gramů Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison offline #10 30.09.2010 22:07:43
Re: Jak je to s těmi ventily… ?No jo, no, ale když má člověk v lásce 4T, tak není co řešit a musí se smířit i stím, že se s nějakou takovouhle chujovinu potká. A navíc, když už tedy teď víme, že jsou k dostání plnohodnotné, ba dokonce snad i lepší, ocleové náhrady za rozumnou cenu, tak se není čeho obávat. offline #11 30.09.2010 22:20:35
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Ale tak je to bohužel dnes se vším.. offline #12 30.09.2010 22:37:29
Re: Jak je to s těmi ventily… ?No a když už tady tak pěkně rozebíráte ty ventily, tak já mám teď rozhozenej motor z Husky TE 570, kde mají být prý titanové ventily... A víte někdo jak se pozná na pohled titanový od ocelového ventilu, abych teda věděl na čem jsem? Jinak s tou mojí mrškou se rozhodně 3 roky už nice nedělalo, a nedá se říct, že by to mělo zaklepaný ventily... Pila je prostě pila offline #13 30.09.2010 22:52:02
Re: Jak je to s těmi ventily… ?B.Stratton: Neselhal jsem tisíckrát. Našel jsem tisíc způsobů, které nefungují. T.A.Edison offline #14 30.09.2010 23:57:39
Re: Jak je to s těmi ventily… ?
Tak sem někde nagooglil, že titan je paramagneticky, což znamená, že je přitahován magnetickým polem, ale narozdíl na feromagnetických látek (ocel) není magnetismus schopen sám udržet bez vnějšiho magnetického pole... Pila je prostě pila offline #15 01.10.2010 02:33:13
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Yamahy YZ a WR do r.v. 2001 (vcetne) maji ocelove ventily, takze pokud nechcete resit titan koukejte na tyhle stroje. a za cenu sady ventilu YZ/WR 450 udelate na YZ/WR 400, 426 GO celeho motoru. offline #16 01.10.2010 09:44:36
Re: Jak je to s těmi ventily… ?B.Stratton: offline #17 01.10.2010 09:48:51
Re: Jak je to s těmi ventily… ?
To je sice pravda, proto jsem si taky pro začátek koupil YZ400, ale upřímně jsou to starý stroje. A rozhodně nevydrží na věky, takže dřív nebo později je budeme stejně muset vyměnit. Tedy se titanovým ventilům, popř. řešení jejich výměny za ocel stejně nevyhnem. offline #18 05.10.2010 21:33:24
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Tak sem dneska viděl naživo ja se pozná ocelovej od titanového ventilu.... Borec to udělal magnetem. Zjistili sme, že mám 3 ventily titanový a 1 ocelovej, takže bylo krásně vidět, že na ocelovej ventil se magnet přilepil fakt silně a na ty titanový to bylo podstatně slabší.... Pila je prostě pila offline #19 05.10.2010 22:14:06
Re: Jak je to s těmi ventily… ?B.Stratton: ![]() offline #20 05.10.2010 22:46:30
Re: Jak je to s těmi ventily… ?Jsem se tak díval na ceny ventilů a ...... co říkáte na ventily Vesrah?? Jezdil už je tu někdo? Nebo máte s nima někdo nějaký zkušenosti. Výfukovej na XL totiž stojí jen 735,- a to je lákavá cena, když to člověk porovná s cenou originálu v Partsdepot kde to mají za 2000 Kč Editoval Noend (05.10.2010 22:47:00) offline |