Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

odpor v prednim svetle

#1 24.04.2010 23:01:17

odpor v prednim svetle

dnes jsem mel rozdelanou palubovku a nasel jsem v privodu na predni svetlo vrazenej tento kus dratu. 
http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/137_drat_svetlo.jpg

byly na nem nakrimplovany original konektory takze jsem si prvne myslel ze je to samo-domo nahrada za dopor jak je nakreslen ve schematu
http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/137_el_ttr2.jpg

zmeril jsem jeho hodnotu ale ma jen 0.7ohm takze to asi odpor neni. nastesti ten kdo to predemnou zbatlil neustrihnul original konektor z dratu, ale jen ho vytahl z te plastove kostky takze to slo vratil zpet do puvodniho stavu. nastesi  tongue 
a ted dotaz. vi nekdo kde je umisten ten odpor co je zakreslen v el. schematu a jakou ma hodnotu?

#2 24.04.2010 23:11:31

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kósek od Olomóca
Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
Věk: 33
Tel: Redmi Note 8 PRO

Re: odpor v prednim svetle

tys to vyhodil pryč? To je origo pane. Myslim že to fakt má byt jako nějakej odpor nebo co. Mě se to už jednou upálilo a přestalo mi svitit světlo, po napájení zpátky už žádnej problém. Kámošovi se to tky jednou uklepalo

http://www.offmoto.com/uploads/6_killer_off.jpg

#3 24.04.2010 23:21:28

miyamoto
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Beroun
Věk: 31
1 0

i O,7 ohmu je porad odpor. krom toho tak maly odpor nedokaze zadny multimetr poradne zmerit. Zrejme to tam je aby byla nesmrtelna zarovka v parkovacce. Jinak si to vysvetlit neumim.

Ať se práší za kočárem!

#4 24.04.2010 23:57:15

miyamoto napsal(a):

i O,7 ohmu je porad odpor. krom toho tak maly odpor nedokaze zadny multimetr poradne zmerit. Zrejme to tam je aby byla nesmrtelna zarovka v parkovacce. Jinak si to vysvetlit neumim.

jenze ono je to predrazeny tlumenemu vlaknu i parkovacce. bylo to zapojeny jeste pred tim rozdelenim. je na tom natazena buzirka co se pouzivala na el.motorech MEZ Mohelnice na izolaci vodicu mezi vinutim a svorkovnici. tohle Yamaha nikdy nikam nedavala. to je totiz jeste Made in komancsky CR.  a navic se to nekdy pekne zhavilo protoze to protavilo v tom plastu stopu. tak jako kdyz treba hodite zhavej hrebik na linoleum, tak se do nej castecne zatavi. bylo to strceny zespodu v prstoru mezi obalem tachometru a kontrolek. je tam mezi tim takovy hluchy misto, asi tak 10x10mm. tak tam to bylo vrazeny.

#5 25.04.2010 00:10:56

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

kick-start napsal(a):

miyamoto napsal(a):

jenze ono je to predrazeny tlumenemu vlaknu i parkovacce. bylo to zapojeny jeste pred tim rozdelenim. je na tom natazena buzirka co se pouzivala na el.motorech MEZ Mohelnice na izolaci vodicu mezi vinutim a svorkovnici. tohle Yamaha nikdy nikam nedavala. to je totiz jeste Made in komancsky CR.  a navic se to nekdy pekne zhavilo protoze to protavilo v tom plastu stopu. tak jako kdyz treba hodite zhavej hrebik na linoleum, tak se do nej castecne zatavi. bylo to strceny zespodu v prstoru mezi obalem tachometru a kontrolek. je tam mezi tim takovy hluchy misto, asi tak 10x10mm. tak tam to bylo vrazeny.

Tak sem to měl aji já, aji kámoš. Když to mělo blbej kontakt, tak se to fakt dost žhavilo, teď už ne. Ale je to originál, tak to tam vrať

#6 25.04.2010 21:07:22

Skylab
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: yamaha TT600R
Věk: 59
0 0

Taky jsem dumal k čemu to slouží, dával jsem novou RaceTech masku a měl jsem honičku nacpat tam všechny ty dráty z předku. Je to k nevíře co tam je kabelů...

#7 24.10.2010 18:44:06

Franta9
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kousek od Jindřichova Hradce
Motorka: Yamaha TT 600R
Věk: 24
0 0

Zdravím, potřeboval bych zase poradit..přestalo mi svítit přední světlo a dočetl jsem se zde, že tam musím mít odporový drát. Používám žárovku H4 12/55W. Byl by velký problém, kdyby tam ten drát nebyl? Co by se stalo? Přikládám fotografii rámečku na budíky - nemáte někdo tento náhradní díl nebo poraďte mi prosím odkaz na stránky, kde bych to mohl sehnat. Děkuji!

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1619_dsc02014.jpg

Je to sice dál.Zato horší cesta.big_smile

#8 24.10.2010 18:49:42

Navrc.WR-F
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna

Franta9:

v elektrice se nevyznám, ale k něčemu tam ty dráty asi budou wink 

Ten držák tachometru stoji přimo v Yamaze něco přes 200,- Mě praskly asi 3, pak sem koupil nerez a pak sem to dal pryč uplně

#9 24.10.2010 19:59:41

PaveleR
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kutná Hora
Motorka: 950 SE TT600R
Věk: 46
0 0

Navrc.TT-R napsal(a):

Franta9:

v elektrice se nevyznám, ale k něčemu tam ty dráty asi budou wink 

Ten držák tachometru stoji přimo v Yamaze něco přes 200,- Mě praskly asi 3, pak sem koupil nerez a pak sem to dal pryč uplně

jj tak to je uplně přesně jak u mně vyk! 

...to dáme...

#10 25.10.2010 10:56:55

doktor
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Benešov
Tel: 606 660 601
0 0

TEORIE: Odpor je zapojený v sérii jak s parkovačkou, tak s dálkovými a tlumenými. Podle mého tam není kvůli ničemu jinému než kvůli úbytku napětí na žárovkách, resp. snížení proudu uvedenými světly. To si zase neumím vysvětlit jinak než, že má za úkol žárovky šetřit. Tipnul bych si spíš na H4 než na zmiňovanou parkovačku.

PRAXE: Já ten odpor měl uhnilej a okolí teplem poničené, tak jsem ho vyhodil. Žárovky zatím drží.

#11 25.10.2010 13:28:10

Jindrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: Husaberg 550/Suzuki TL1000R
Věk: 30
Web
0 0

rekl bych ze je to zenerova dioda mel jsem ji na wr aby nepraskaly zarovky
Zenerova dioda, je polovodičová dioda s přechodem PN, která se užívá především ke stabilizaci napětí. Je určena k zapojení v závěrném (nepropustném) směru, k čemuž je přizpůsobena tím, že její průraz v tomto směru není destruktivní. (Snese opakovaný průraz v závěrném směru).

#12 25.10.2010 16:03:12

TONDA S23
---
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kósek od Přerova
Věk: 50+

Jindrs:Zenerka by byla zapojena paralerně k vláknům žárovky a né do série.

#13 26.10.2010 10:27:09

Franta9
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kousek od Jindřichova Hradce
Motorka: Yamaha TT 600R
Věk: 24
0 0

Děkuji všem za radu. ano 

Je to sice dál.Zato horší cesta.big_smile