INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Startování a problém s Yamaha XT600Z
- geloš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Africa Twin 650, Husaberg 450
- Věk: 47
1 0
Re: Startování a problém s Yamaha XT600Z
Slow napsal(a):Ahoj, vemu to od konce, praxe v našlapování 6kila je nulová (mám jen 125cku pitbaika), nicméně když se dostanu do stavu komprese, tak už to nepřešlápnu (a to má 8,5:1), a když koukám jak DR650 startuje rukou... To že se při našlapování přiřadí i soukolí kolem starteru se fyzicky navím moc neprojeví, jen to je slyšet (takovej zvuk jak když rozáčíš setvačníkový autíčko). Když startuju starterem tak to je jak když vyjíždí pastorek u startéru nákladního auta, případně traktoru, taková prda, zkusím to na něco nahrát. Neporovnával jsem to s jiným XT, takže pouze subjektivní pocit. Katalogový číslo jsi prosímtě našel kde? u 1VJ jsem STARTER ONE-WAY ASSY nenašel (nebo překouknul?) Díkas
Číslo volnobněžky pro 1V by mělo být 1VJ-15590-00-00, kdysi jsem to objednával.
Když se dostaneš při šlapání do stavu komprese, povol startpáku a šlápni pěkně seshora, dekompresor od startpáky funguje asi do 1/4 šlápnutí, takže překonáš kompresi a pěkně motor roztočíš, a pak prostě došlápni až dolů, musí to jít. Motor se při vypnutí většinou zastaví v poloze před kompresí, takže ta 1/4 šlápnutí vychází právě na překonání tlaku ve válci. Když jsem měl 1VJ, našlapovalo se velmi lehce, pokud si nejseš jistý funkcí dekompresoru nebo volnoběžky, vyhoď prostě ven svíčku, šlapej a sleduj so se děje v motoru, starter by se neměl ani hnout a lanko na hlavě by mělo pohnout páčkou o cca 5 mm.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
geloš napsal(a):Slow napsal(a):Ahoj, vemu to od konce, praxe v našlapování 6kila je nulová (mám jen 125cku pitbaika), nicméně když se dostanu do stavu komprese, tak už to nepřešlápnu (a to má 8,5:1), a když koukám jak DR650 startuje rukou... To že se při našlapování přiřadí i soukolí kolem starteru se fyzicky navím moc neprojeví, jen to je slyšet (takovej zvuk jak když rozáčíš setvačníkový autíčko). Když startuju starterem tak to je jak když vyjíždí pastorek u startéru nákladního auta, případně traktoru, taková prda, zkusím to na něco nahrát. Neporovnával jsem to s jiným XT, takže pouze subjektivní pocit. Katalogový číslo jsi prosímtě našel kde? u 1VJ jsem STARTER ONE-WAY ASSY nenašel (nebo překouknul?) Díkas
Číslo volnobněžky pro 1V by mělo být 1VJ-15590-00-00, kdysi jsem to objednával.
Když se dostaneš při šlapání do stavu komprese, povol startpáku a šlápni pěkně seshora, dekompresor od startpáky funguje asi do 1/4 šlápnutí, takže překonáš kompresi a pěkně motor roztočíš, a pak prostě došlápni až dolů, musí to jít. Motor se při vypnutí většinou zastaví v poloze před kompresí, takže ta 1/4 šlápnutí vychází právě na překonání tlaku ve válci. Když jsem měl 1VJ, našlapovalo se velmi lehce, pokud si nejseš jistý funkcí dekompresoru nebo volnoběžky, vyhoď prostě ven svíčku, šlapej a sleduj so se děje v motoru, starter by se neměl ani hnout a lanko na hlavě by mělo pohnout páčkou o cca 5 mm.
Ok prubnu to, jj, už jsem ji u Marimota našel a cena opravdu cool 1VJ155900000 5052.31 STARTER CHAIN GUIDE ASSY btw. micro fishe by jsi na 1VJ neměl? Ale jak tak koukám tak Yamaha má vcelku srozumitelné označení 1VJ-15590-00-00 vs 3TB-15590-01-00
Takže jsem ještě prohledat net a zjistil jsem, že japonci sou děsný paka (dělám v japonský firmě, myslel jsem, že jen u nás sou blbci) a pro brazílii maj jinak označený typy, nicméně pro anglicky znalé se tím snad ledas co osvětlí (mě to teďka už moc nepálí), takže si to přeložim a sepíšu zítra
http://www.horizonsunlimited.com/hubb/y … help-29509
a takhle mě to fakt nechodí http://www.youtube.com/watch?v=KdXNTKlmeTU (3AJ)
Editoval Slow (27.09.2009 00:47:28)
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Kolegové, nemáte někdo fotku, případně rozměr závitu na stahovák magneta na XT?? Díky
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: DR 650 SE
- Věk: 24
0 0
Slow napsal(a):Kolegové, nemáte někdo fotku, případně rozměr závitu na stahovák magneta na XT?? Díky
fotku nemam, ale stahovaky mam dva 
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x: a foto by jsi mi neudělal (+tedy aspoň rozměr závit včetně stoupání)
Díkas
P.S:že by byl jeden na prodej?
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Slow: prodat ne, čim pak budu stahovat ja, jeden je na moje magneto a druhy na kamošovo 3TB, mužu ti črtnout skicu jak to ma přibližně vypadat
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x: tak snad máš foťák ne? Nějaký stahováky mám (na skůtra, ČZ a možná ještě něco) a u některejch i levej závit 
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x: jj, dík pochopil 
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
tak jsem dneska konečně kuchnul XT (levé víko u altíku) a mám pár otázek:
1:. je normální, že v prostoru altíku je olej? takk cca 1dl 2: ozubené kolo volnoběžky se pohyuje 5-6mm po ložisku (od setrváku a k setrváku)
Při odmontovaným víku a vyndaným mezikolu se volnoběžka chová jak má, nicméně se domnívám že při startování pákou a uvolněním dojde k zpětnému "záběru" a zaseknutí volnoběžky, lze tuto domněnku nějak vyzkoušet, nebo mám stáhnout magneto a omrknout volnoběžku s "nábojem"?
Nermáte někdo zkušenosti s "vyklepáním" nádrže? Mám ji trošku víc promáčnutou
Díkas
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Slow napsal(a):tak jsem dneska konečně kuchnul XT (levé víko u altíku) a mám pár otázek:
1:. je normální, že v prostoru altíku je olej? takk cca 1dl 2: ozubené kolo volnoběžky se pohyuje 5-6mm po ložisku (od setrváku a k setrváku)
Při odmontovaným víku a vyndaným mezikolu se volnoběžka chová jak má, nicméně se domnívám že při startování pákou a uvolněním dojde k zpětnému "záběru" a zaseknutí volnoběžky, lze tuto domněnku nějak vyzkoušet, nebo mám stáhnout magneto a omrknout volnoběžku s "nábojem"?
Díkas
tak jak teda, je ta volnoběžka kusla nebo ne? To co pišeš jsou trošku nesmysly, respektive, je to trochu naopak a už jsem to tu popisoval tu tvou závadu: vonoběžka je v klidu "sekla" jak naskoči motor dostane kopanec a "odsekne se"
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x napsal(a):Slow napsal(a):tak jsem dneska konečně kuchnul XT (levé víko u altíku) a mám pár otázek:
Díkas
tak jak teda, je ta volnoběžka kusla nebo ne? To co pišeš jsou trošku nesmysly, respektive, je to trochu naopak a už jsem to tu popisoval tu tvou závadu: vonoběžka je v klidu "sekla" jak naskoči motor dostane kopanec a "odsekne se"
jj, občas když to po sobě čtu
Při starotvání nohou a kompletním motoru se při kopresy připojí i odpor starteru (může to být tím, že při nepřekonání horní úvratě dojde k zpětnému pohybu pístu a ten "asi" zablokuje volnoběžku, hypotéza)
Při demontovaném levém víku, prokluzuje volnoběžka jak má, tzn klika se točí před a volnoběžka stojí, a zabírá jen při nepřekonání horní úvratě. tím (bez mezikol nezabírá, berte v úvahu že by tam kola byla) roztáčí startér.
Jde mi o to že volnoběžka má vůly na jehlovém ložisku, tak jestli není problém třeba i zde.
- emis
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: XT 600 tenere 1vj
- Věk: 29
- Web
0 0
Slow>
Jak jsi to nakonec vyresil? Me el. starter nejde. Resp starter toci, ale nic. Pri nakopavani mam obcas, taky pocit ze se volnobezka sekne. Mam 90 kilo, takze prekopnout kompresi neni problem, ale nekdy se to zasekne "vic" nez obvykle a obcas pomuze protocit starter a jde to zas lehce. Pristi tyden se to chystam, kdyz vyjde cas rozebrat. 8-10 litru za novou volnobezku se mi moc davat nechce, kor kdyz je to jen kvuli el startovani, to sem si rikal, radsi si za 15 koupit cele dalsi 1vj na dily a hrani z nemecka. Nebo pripadne cele elektricke startovani demontovat a mit o par kilo lehci stroj.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
emis:
Taky mám volnoběžku nějakou divokou (občas při startování nohou točím i starterem), takže jsem vyhodil mezikolo a šlapu normálně a starter se jen vozí Zatím jsem to úplně nevyřešil, membránu budu lepit, a jak jsem psal, vyčistil jsem karbec, nastavil bohatost, kouknul na hladinu, a jezdím bez problémů (relativně, ta membrána je taky dost finančně mastná). Měl jsem problém s vahadlama a čepy (viz fotogalerie), ale ty jsem sehnal dobré a jen je přeházet.
Vacuto:
Jinak problemem se starterem jsem si taky prosel. Reseni bylo jednoduche. Koupil jsem v yamaze cely ten domecek s uhlikama novy, starter jsem vycistil a od te doby - musim zaklepat - je to naprosto bez problemu. Domecek tehda stal 2500,- a trochu me to vydesilo, takze jsem posleze dodelal i kick a mam klid. Asi pred dvema mesici jsem si koupil aj nahradni starter do foroty, kdyby neco.
Ať se práší za kočárem!
- Vacuto
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Yamaha XT600 Z
- Věk: 22
0 0
tak jsem vcera zkousel to roztlacit a nic... zkousem jsem jiskru a hazeto, svicka byla po vytahnuti mokra, takze benzin tam taky tece. A vubec to ani nesteklo za celou dobu, jak je to mozne?
Editoval Vacuto (03.06.2011 07:07:22)
|