INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Rady ohledně PC...
Re: Rady ohledně PC...
Janek:
Ven třeba to co radí Joraell nebo jakýmkoli router z elektro co máš u baráku za 500 až 700 kč plus utp kabel. Nic víc nepotřebuješ. Jen k routeru budeš muset mít zásuvku na napájení. P.S ježdění ti jde lépe
Editoval makak (18.01.2016 22:58:21)
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husky TC 250
- Věk: 34
3 7
Janku , Trošku tu pleteš dojmy a pojmy a Hugila ti tu radí taky pěkný voloviny.
1/ Na tom tvém stávajícím routeru přijímáš internet jakým způsobem ? Pokud to chápu tak před bezdrát, takže na ten router je připojená směrová anténa, kterou wi-fi přijímáš. 2/ Pokud to tak opravdu je tak to co ti poslal Hugila bude akorát pěkný těžítko na stůl. Je to zesilovač wifi signálu, ale ty nemáš co zesilovat. A nebo do toho musís zapojit opět kabel, takže by jsis musel natáhnout další a nebo pořídit do PC wifi síťovku. 3/ Na tvém stávajícím routeru už wifi zapnutou máš a je nastavena jako cient (příjemce signálu od tvého poskytovatele internetu) 4/ Dolů k PC už ti vede kabel, to je fajn 5/ na tento kabel připoj router, který zakoupíš, je to celkem jedno, který, buď ten co jsem poslal ja a nebo co poslal Dwonder, Lepší bude asi TP-link, protože už na půdě TP-link máš 6/ Ten novej router ti také bude muset někdo nastavit, ale není to nic moc složitého, je to jako založit téma tady. 7/ Z toho nového routeru si připojíš PC opět kabelem (roter má v sobě "rozdělovač"), a budeš mít výborný signál po celém bytě nebo kde bydlíš, PC připojený na pevno, wifi potom můžeš vypnout přímo na routeru, nebo nastavit časy, kdy pojede a nebo nastavovat, komu půjde a komu ne. Možností je spoustu. 8/ Do routeru na půdě vůbec nesahej, nebo ti nepůjde net 
Editoval Joraell (18.01.2016 23:02:36)
Nekrmte toho Trolla !
Joraell:
no kdyby ses podíval pořádně, tak do toho těžítka lze přivést konektivitu i kabelem...a pak je z toho maličký AP přímo v zásuvce na 220:)
"z něj 2 kabely do do přízemí končí v dvojzásuvce.- jeden vývod ze zásuvky je použitý pro připojení kabelem ke stolnímu PC Na druhý vývod ze zásuvky bych potřeboval dát "něco", pro bezdrátovou komunikaci wifi (pro tablet, mobil)"
...sis ani nepřečtl pořádně zadání úlohy, podle toho co si teď sepsal:)
Editoval Hugila (18.01.2016 23:12:55)
Hugila:
S připojením máš pravdu. Ale s tvojim modulkem je problém" protlačit" signál přes zeď. Do 1 místnosti je o.k.
- Dwonder
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: TM 250 EN
- Věk: 25
0 0
Hugila:
No právě u toho extendéru, který posíláš jde připojit přes kabel pouze cílové zařízení a on potřebuje pouze wifi a jestli víš jak extendéry fungují, tak víš že se rychlost sníží na polovinu a za stejnou cenu máš router, do kterého připojíš jen kabel, který má už natažený a ještě bude mít na routeru 4 volné porty. navíc kdyby do toho chtěl v budoucnu rýpat router má mnohem víc možností využití
Dwonder:
ale prd velebnosti....ono je potřeba si přečíst manuál a ne jenom věštit z obrázku:)
a taky zapomínáš na případný hod zařízením do kopřiv. A tímto se bude líp házet a líp to poletí, protože to má na házení vhodnější tvar a velikost. Si zkus zahodit třeba ten asus...
Editoval Hugila (18.01.2016 23:25:36)
makak napsal(a):Hugila:
S připojením máš pravdu. Ale s tvojim modulkem je problém" protlačit" signál přes zeď. Do 1 místnosti je o.k.
no taky v zadání bylo ,že stačí 5 metrů
- Joraell
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husky TC 250
- Věk: 34
3 7
Hugila:
To že zadání je 5metrů řekl laik, co ani neví jak wifi funguje.
Asi jako jeden už trošku "vousatej vtip/dotaz": "Ahoj jsem lajk, ale chci si doma zřídit wifi, mám byt v panelovém domě, docela veliký a chci vědět zda mi BT projde skrze 2 až 3 panely ?" ODPOVED: Pokud myslíte zkratkou BT- Bitevní tank tak v tom nevidím problém.
Jo dvojzásuvku jsem opomenul, dobře, ale stejne to zařizenní mu oproti routeru nic navic nedá, snastavit to bude muset tak jako tak, takže proč rovnou neužít ten router s určitě lepším pokrytím.
Editoval Joraell (19.01.2016 06:23:13)
Nekrmte toho Trolla !
- badyšot
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Liberec
- Motorka: 200 neposedných Kubíků
- Věk: 45 už
7 6
Joraell napsal(a):Hugila:
To že zadání je 5metrů řekl laik, co ani neví jak wifi funguje.
Asi jako jeden už trošku "vousatej vtip/dotaz": "Ahoj jsem lajk, ale chci si doma zřídit wifi, mám byt v panelovém domě, docela veliký a chci vědět zda mi BT projde skrze 2 až 3 panely ?" ODPOVED: Pokud myslíte zkratkou BT- Bitevní tank tak v tom nevidím problém.
Jo dvojzásuvku jsem opomenul, dobře, ale stejne to zařizenní mu oproti routeru nic navic nedá, snastavit to bude muset tak jako tak, takže proč rovnou neužít ten router s určitě lepším pokrytím.
ono si pustit v garáži nějakou video ukázku nebo si v pergole na zahradě mít možnost podívat na maily nebo net není k zahození. Kor když je to za stejnou cenu... I kdyby nebyl noťas, tak třeba telefon.
Nachci být zdrojem problémů, tak díky opravdu moc za rady, už se aspoň orientuju. Dosah 5m jsem napsal z důvodu, že fakt chci, aby to fungovalo jen v omezeným místě a to v obýváku na gauči, který bude max. 3,6 m od toho zazízení a nebude mezi tím žádná překážka - chceme mít pod kontrolou, co a kdy děti dělají na netu, což nebudu mít, když budou v 1. patře s tím, že se mají učit a přitom budou čumět na net ... krom toho mají vždy možnost jít dolů na stolní pc ... taky mají své stolní pc v pokoji, je tam vyvedený 3. kabel z routeru, ale není zakončený z preventivních důvodů viz výše. Net je plný nebezpečných věcí a nechci, aby je to deformovalo už od mládí, kdy jsou nejvíc zranitelný. A taky je občas na stolní pc tlačenice Z okna už letělo video, ... tak jestli poletí router a nebo jiná záležitost, to už je jedno Že mám směrovou anténu jsem psal hned na začátku v 1. dotazu a jak mám rozvody taky. Žádnou dílnu nemám a pergolu taky ne. Krom toho mám v mobilu datový tarif, tak nepotřebuju wifi.
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
Janek:
Mam obavu ze tvuj problem nebude prez wifi resitelny. Nevim jak bys odstinil patro at ta wifina neprostreli,pravdepodobne i ten nejslabsi router to tam posle. Napada.me jedine nejaka smerova antena ale nevim jestli nejaka takova pokojovka je...
normalni wifi router a na nem nastavit firewall a povolit treba jen urcite web adresy?
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
14 8
sloofa napsal(a):normalni wifi router a na nem nastavit firewall a povolit treba jen urcite web adresy?
To jo,ale Janek pise ze se mechce babrat s nastavovanim a dohledem..
hm, to pak tezko bude mit pod kontrolou, obzvlast kdyz tomu jeho deti rozumi lip nez on
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
14 8
badyšot:
Psal jsem o omezeni dosahu. Vypnout muzes jakkoliv treba odpojit ze site,nepotrebujes dalku. Chce funkcnost na sedacce 3,5m od vysilace ale v patre ne..
Jarynn napsal(a):Janek:
Mam obavu ze tvuj problem nebude prez wifi resitelny. Nevim jak bys odstinil patro at ta wifina neprostreli,pravdepodobne i ten nejslabsi router to tam posle. Napada.me jedine nejaka smerova antena ale nevim jestli nejaka takova pokojovka je...
Řešení vidím jednoduchý - tlačítko on/off, když nebude potřeba wifi dole.
|