INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Těsnění pod válec
- pospa5
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: YZ 125, TTR 600
1 0
Těsnění pod válec
Zdravím, dělal jsem nějakou tu zimní údržbu na své KX 250 a samozřejmě se mi nechtělo kupovat těsnění na celej vršek za 800, takže jsem si sehnal odpovídající O-kroužky pod hlavu a pod válec jsem si udělal těsnění z normálního 0,6mm papíru na těsnění. Když jsem se teď po měsíci dostal k motorce, tak jsem si všiml, že kolem válce mi toto těsnění rosí. Papír je nasáklý a tvoří se na něm malé kapičky. Při montáži jsem nikam silikon nedával, jen jsem papír potřel vazelínou. Válec je utažen přesným momentem. Otázka zní: jak řešíte těsnění pod válec? Myslíte, že si to po nastartování ještě sedne a přestane potit, nebo byste těsnění radši vyměnili? Samozřejmě se mi to znovu rozdělávat nechce a ani na to nemám moc čas. Díky za názory.
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: MTŘ
- Motorka: XT 600 43f "89, HQ TE300 "17
- Věk: O 5 let mladší jak moje XT
21 6
Re: Těsnění pod válec
pospa5:
Já bych to přetěsnil, páč si s prolínající vodou zaděláváš na průser. Jednak ti může vytéct a druhak může prolínat i do válce a to by byl trošku průser.... Pod hlavou ti papír stejně nevydrží tak jako tak. Jinak já si nechávám těsnění vyrobit podle starého. Vychází to levněji a kvalitněji.
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
- pospa5
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
peTTR:
no pod hlavou papír samozřejmě není. Že by voda vytekla se taky nebojím, to by muselo vyloženě týct a ne potit. Jediný, čeho se bojim, je aby mi to nenateklo ke klikovce a nezrezly ložiska, o nic jinýho podle mě nejde. Kde si ho necháváš dělat? Vyříznout to není problém, jen by to asi chtělo nějakej lepší papír.
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
21 6
pospa5:
Ajo až teď jsem to přečetl správně Takže to by mělo být v pořádku ale asi bych to pro klidné svědomí přetěsnil. Těsnění dávám na výrobu místnímu servisákovi. Dodám mu staré a za 2 dny má nové tuším že říkal že to nechává dělat někde v Brně. Je dobré že ty si můžeš zvolit všechny parametry sám a nebo ti udělají přesnou kopii originálu. Dost často to i vyjde levněji než ho někde kupovat.
Yamaha XT600= svoboda pohybu HQ te300 - nechápu jak jsem do teď mohl žít tak po selsku
- MildaXL
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: Honda XL500R, KTM EXC 250
- Věk: 26
0 0
Nejlepší koupit origo těsnění a máš klid, pak nemusíš řešit ted nebo i v sezoně nějaký problémy..
- pospa5
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
MildaXL:
Nejlepší je to jenom pro obchody. Dávat x stovek za kousek papíru se mi vážně nechce. Ještě bych bral, kdyby šlo koupit samostatně pod válec třeba za 200, to bych překousl, ale 800 za kousek papíru a pár O-kroužků, z toho už jsem vyrostl. Ale je pravda že teď mě to celkem sejří no ...ale jezdit stejně nemůžu kvůli kolenu, tak mi nic neuteče.
PeTTR: Víš kde přesně? Na kolik to zhruba vyjde? Možná bych byl ochotnej do toho jít, kdyby nebylo zbytí.
Editoval pospa5 (27.02.2014 14:40:13)
- pospa5
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
peTTR:
OK, zkusim pohledat. Minule jsem právě kupoval sadu na celej motor a nebyl jsem vůbec spokojenej, těsnění vůbec nesedělo a taky to pak trochu rosilo, takže jsem si řekl, že se na to příště vykašlu.
- peTTR
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
21 6
pospa5 napsal(a):peTTR:
OK, zkusim pohledat. Minule jsem právě kupoval sadu na celej motor a nebyl jsem vůbec spokojenej, těsnění vůbec nesedělo a taky to pak trochu rosilo, takže jsem si řekl, že se na to příště vykašlu.
Přesně Taky se mi už nechcou dávat prachy za něco co pořádně nefunguje
- pospa5
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
babaexc:
Super, dík. Až budu v Brně, tak si tam asi pro jeden arch zajedu, i když se mi to teda předělávat nechce, ale co se dá dělat.
offroaderxrr:
taky dík, ale asi bude jednodušší koupit jen ten arch.
|