Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Zaseknutý plyn - pomoc.

#1 12.01.2014 20:13:18

SkotyKTM
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Blansko
Motorka: Kawasaki kx 450f
Věk: 20
0 0

Zaseknutý plyn - pomoc.

Zdarec, Mám kawasaki kx 450fi. 2010 a je to stříkačka.. Minulej víkend jsem na ní jel a najednou se mi zasekl plyn, jelikož tam bylo takový horší lanko tak jsem myslel že je to tím, tak jsem v týdnu je koupil vyměnil a namazal vše okolo toho a myslel že to bude v pohodě.. Teď o víkendu jsem byl jezdit a jel sem na skok na trojku na 3/4 plynu a pak najednou motorka vystřelila a a zasekla se na plným plynu potahala mě a já si rozbil držku.. po chvíly co jsem vstal tak sem motorku nastartoval a furt zaseknutý plný plyn, ale lankem to nebylo protože jsem normáně tůroval a otáčet plynem šlo v pohodě..ale motorka vůbec nereagovala a až po chvíly spadly otáčky a zase to šlapalo normálně.. Musím zjistit čím to je abych se zase někde nerozbil  ee3 

#2 12.01.2014 20:30:03

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

Re: Zaseknutý plyn - pomoc.

SkotyKTM:

hle mě bylo řečeno at si dávam bacha na TPC (throttle position control).. to je to čidlo  co je tak dobře ukopnutelný a stačí do něj něčím praštit a motorka začne třeba střílet do vejfuku a dělat podobnou paseku.

Je to na levý straně u airboxu. Aspon teda u 250f 11ky tam je a u 450 to bude podobný.

Aha koukám 450 to má asi někde schované , nicméně tohle by to klidně dělat mohlo si myslím.. .. nebo koukni jeste pod sedlem by mělo bejt nějaký teplotní čidlo u airboxu a prý se tam často urve jeden kablík a řídící jednotka pak dostává špatný informace.

Editoval beachbitch (12.01.2014 20:34:58)

#3 12.01.2014 20:52:25

SkotyKTM
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

beachbitch:

Hele není to ten konektor který je na horní straně airboxu? jestli jo tak je to možný protože se mě zdálo že tam nějak blbě sedí, ale nevěnoval jsem tomu zase tak pozornost, možná by to chtělo ten konektor vyměnit, ale myslím že je to dobrý.. myslíš  že to může byt v elektrice? v karbecu je asi jen klapka a ta podle mě funguje bez problému..  a11 

Editoval SkotyKTM (12.01.2014 21:30:38)

#4 12.01.2014 22:13:32

beachbitch
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM sxf 250
3 1

SkotyKTM:

jo to je ten konektor pod sedlem.  A prý se to rádo poničí a pak ta motorka zlobí.. Jinak ten konektor na vrchu airboxu je snad nějaký teplotní čidlo.

Já jen tlumočím to co mi bylo řečeno mechošem.. Ten měl v servise motorku a kluk si stěžoval že nestartovala nebo teda hůř a střílelo mu to do vejfuku a podobný. A jestli máš F.I. tak tam karbec není pokud nemaš nějakýho hybrida  a3 

Je blbý, že tyhle novější motorky jsou pomalu na diagnostiku. Já bych začal novým lankem určitě.

#5 12.01.2014 22:41:55

Vencam666
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: sever Čech
Motorka: Yzf450, rmz 250
Věk: 46
Tel: Přenosný
0 0

beachbitch:

Já bych začal také tím lankem a rozebráním a promazáním rukojeti plynu

#6 12.01.2014 23:37:15

SkotyKTM
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

beachbitch:

Přepsal jsem se myslel jsem vstřikování ..  ano 

#7 12.01.2014 23:39:06

SkotyKTM
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Vencam666:

Rukojeť plynu je nová a promazána, lanko a mechanizmus jak to jde do vstříkování jsem taky promazal.. tam jde o to že s tím plynem šlo normálně točit a cítil sem že lanka se hýbou, jenže motorka na to nereagovala a měla furt zaseklej plnej plyn..  a13 

#8 17.01.2014 08:53:58

SkotyKTM
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Tak to vypadá že to přišává někde falešnej vzduch, protože té motorce vyletí otáčky, ale na plyn reaguje jen otáčky jsou nahoře a hodně nahoře..  ale nevím kama by to mohlo táhnout.. kolem airboxu se mu to nezdá..

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů