Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Akumulátor

#21 24.08.2013 13:13:46

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

Re: Akumulátor

Tak esli je v tom hovno, tak ji beru. Pac kdyz mi lehne' tak si do ni naseru a mam ji repaslou usch t

Editoval slugger (24.08.2013 13:14:23)

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#22 24.08.2013 13:57:50

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: HusaberG
Web
28 5

Tak já sem rád že to po prozrazení knowhowna  půjde na dračku i bez oranžový  a33  a33  musel bych to barvení totiž zadávat v kooperaci ... mám z ní kopřivku  big_smile .......... i ty nejhezčí smajlíci jsou žlutý  lol  lol 

ee2 

#23 24.08.2013 14:01:58

MikiberG:

zas tak se v tomhle nevyznam ale tatik ano tak od nej obcas lecos pochytim smile a stim dobijenim čímkoli co dává do 14.5V muzu jen souhlasit  ano  ano  ano meli sme doma spoustu nabijecek obycejne ale i ty chytre, spostu jich tata aj sam vyrabel ale se starou baterkou ktera nema uz takovou kapacitu nebo je proste opotrebovana to nenabilo nikdy poradne. od te doby nabijime  olovnene baterie jen trafem co dava kolem tech 14,5 V a spokojenost uz i docela mrtvou baterku to dokaze oproti jinym ''chytrym'' nabijeckam docela slusne nabit ( meli sme od zbohatleho souseda pujcenou nakou super nabijecku za 4tis. kterou pripojoval na sve BMW a ani to sni nehlo)  treba v zimne mi odesla baterka v dodavce a zadna nabijecka uz stim nedokazala nic udelat, potom sem to musel sice co dva dny nabijet prez to trafo ale odslouzila jeste dalsi 4 mesice a to je myslim dobre smile
Jinak tata mi delal komplet zapalovani do jawy 250 i s baterkou aby se usetrilo misto´nevim jestli je to lion nebo lipoly jsou jeste nake dalsi to se zeptam ( vim ze tam sou rozdily v kapacite a pak v nabijecich cyklech kolik jich to zvladne)
jinak na jawe jezdim dva roky denne do skoly a prace a na baterku ani zapalko sem nemusel sahnout jen se jezdi smile

Editoval allmotors (24.08.2013 14:04:05)

#24 24.08.2013 14:59:31

Thomas
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kuřim
Motorka: PW 50
Věk: 9
4 1

Takže použít nějakou 12V, kterou používají modeláři nebo kluci do airsoftový pistolí, autíček a která splňuje parametry by také šlo, jo?

Editoval Thomas (24.08.2013 15:00:14)

#25 24.08.2013 15:43:59

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Thomas: na ty speciály jo, usměrněných a stabilizovaných 14.5V .... tak jak sem psal na cigáro a je to...

#26 24.08.2013 15:47:14

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

allmotors: to co píšeš je pravda, týká se to především olova a sulfatace baterie... tou tvojí metodou se dá "ledasco" ještě na čas oživit... ale pech je v tom že dnešní moderní Pb baterie jsou dělaný jako všechno na spotřebu a rezervy už se nenosí... takže čím mladší baterie tím menší šance na "probuzení"...

#27 24.08.2013 16:11:51

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Janek napsal(a):

viteka 32 napsal(a):

Pokud někdo něco kupuje, natož baterku za 1800 Kč, tak by rád o ní něco věděl. Každý prodejce u zboží většinou má detailní popis, takže je zbytečné z toho dělat vědu, určitě  to bude Li-Fe nebo Li-On nebo se bojíš, že bys vyzradil výrobní tajemství a někdo tě kopíroval? usch 

A když kupuješ třeba bastry, tak se taky pídíš potom, z jaký slitiny jsou nebo si koupiíš co je kvalitní a funkční a k rozhodnutí ti to stačí?

MikiberG, dej to do oranžový krabice, na to samolepku kejtýem pawrparts a půjdou na dračku i za trojku big_smile 

Nepleť tady hrušky s jabkama. Jak můžeš vůbec srovnávat blastry s baterkou.
Jinak já ji jezdím, co v ní je asi vím, modelařině jsem se věnoval asi 15 let, používali jsme jak lipoly tak i liony.
Tady se pouze někdo slušně zeptal na cenu a jakého typu je to baterka. Omlela se tu omáčka kolem, ale k věci se výrobce nevyjádřil, což je škoda.

#28 24.08.2013 16:35:57

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

Thomas:
Zkus se mrknout sem:
http://www.otos.cz/motobaterie/motobatt … -5ah-130a/
Pořídil jsem si baterku od tohoto výrobce do vetřelce, startuje opravdu dobře, s životností ukáže čas. Cenově dobré, pouze na krabici bylo ze spodní strany malinkým písmem v rohu Made in China smile 

#29 24.08.2013 16:56:11

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

Zlatej kick a11 

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#30 24.08.2013 17:10:38

georgiss
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: cr25,gg25,tiger9,p924
0 0

Thomas:
v baterkach jdu zcela proti proudu-proste kupuju ty nejlevnejsi, nalejvaci z chiny/ebay/

na soucasnejch moto zrx11, zxr750, dr650rse, kyvna 250, konopnice 350, segrino gs500, brachovo vara 1000 jedou druhy leto a zatim ok, a jestli letos po zime nepujde nastartovat-tak zas koupim novou levnou chinu

#31 24.08.2013 17:29:55

MikiberG napsal(a):

Robinsson napsal(a):

MikiberG:

a co to je za baterku ? Lipolka ?

smile  Zjisti mě kde Huska nakupuje hliník na odlitky bloků? ..... zajímá mě to smile

.... není to úplně jedno?  wink 

Jsem tak trochu modelář a tak o používání resp. použitelnosti lipolek mám svůj obraz, ale je mi to fuk normálně jsem se zeptal, ty jsi vystartoval jak kdyby tě na nože brali.  lol 

#32 24.08.2013 18:11:18

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Robinsson:
Ale néé nestartoval jen jsem ti nestandartně odpověděl že je to "knowhowno" aby ses příště tak "blbě"  wink  neptal ....a že se toho chytli všichni modeláři z toho si nic nedělám ... taky jsem lepil jako malej modely z ABC  big_smile  tak proto o tom něco vím a stavím teď baterky... no  lol  
Li.... to je a dál si to každej modelář může domyslet a postavit ... to eko knowhowno  už si musí každej nachystat sám  smile 

A pokud tohle ovlivňuje něčí rozhodování před nákupem tak by všichni výrobci měli ihned zveřejnit všechny svoje fígle a tajemství protože to se pak roztočí ekonomika takovým fofrem že i z toho knowhovna zbyde jen sra..čka  smile 

#33 24.08.2013 18:44:18

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

MikiberG:

nedávno se tu čílíš, že ses nedozvěděl zadarmíko knowhow z enduroškoly a ted se čílíš, když po tobě chce někdo vědět, jakého typu sou články v tvojí baterce.
Z cizího krev neteče že smile

A až to budeš prodávat komerčně, tak zákazníkům taky neřekneš, co že to kupují?

#34 24.08.2013 18:55:56

puerteen
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Frýdek - Místek
Motorka: Fantic TZ 300...PITMAXX 160, starší kolo v motard upravě
Věk: starší pan
1 0

MikiberG: nedavno sem koukal se znamym po "racing" lechy baterce a myslim ze stala neco kolem 3tisic smile a clovek kupuje obyc spotrebak mam rad malo seriovy high end , tak ta tvoje  Mikiberg bazerka bude jasna volba smile az bude baterky potreba smile

#35 24.08.2013 19:38:30

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Hugila napsal(a):

MikiberG:

nedávno se tu čílíš, že ses nedozvěděl zadarmíko knowhow z enduroškoly a ted se čílíš, když po tobě chce někdo vědět, jakého typu sou články v tvojí baterce.
Z cizího krev neteče že smile

A až to budeš prodávat komerčně, tak zákazníkům taky neřekneš, co že to kupují?

Hugila:
Tak tuhle odpověď jsem čekal , ... jen ne od tebe  neutral   ne 

Jestli si četl mý příspěvky, tak mě šlo o to, že ten celý dar si zasloužil lepší reklamu a zpracování pro nalákání zájemců. To se na závěr povedlo dosáhnout, i zásluhou dalších a i nakonec Romana.

A jestli si myslíš že mám zapotřebí od někoho vytahovat moudra o ježdění tak to se nad sebou dost zamysli. To co bych se  přes net dozvěděl tak to už umím podvědomě. Pokud by z toho mohl někdo něco vytěžit tak maximálně ty nebo lidi co začínaj jezdit.

Na rozdíl od tebe si školu zaplatím už jen pro dobrej pocit, že podporuju dobrou věc. Beru to jako reinvestici do endura a lidí co kolem toho jsou, protože mi enduro (obecně) jako takový dost dává.

Po nikom sem nic zadarmo nikdy nechtěl. Takováhle pitomost, co z tebe vylezla potřebuje velkej mindrák.

#36 24.08.2013 19:46:42

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

puerteen: JJ ceny srovnatelnejch se pohybujou od 3 až třeba i 8k, což jsou nesmysly....

... tohle je racing baterka a není to obyč baterka pro masu, prostě musíš jen vědět proč a na co ji potřebuješ ... i kdyby jak píšeš pro radost a dobrej pocit.
... já ji právě z těhle pohnutek tenkrát začal řešit, a to tenkrát ještě ani komerční svět o téhle možnosti nevěděl... já už ji rok jezdil než se oběvili první komerční pokusy.  Nebyl jsem sám samozřejmě a bylo pár kluků na světě co to jezdili a zkoušeli taky. Ani nebylo lehký sehnat materiál na výrobu, tenkrát se to řešilo rozebíráním jiných produktů ....  smile  Pak se toho chytli velký firmy - jednoduše to zpeněžili - předražili - ne aby to rozumě prodávali ... to je dnešní svět .

#37 24.08.2013 19:59:18

Hugila
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XRV
5 0

MikiberG:

....no já dokážu překvapit:)

Já a mindrák?...z čeho?

#38 24.08.2013 20:09:40

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
18 3

1. Jezdí je už řada lidí tady z fóra
2. Pokud někomu řekneš, že je složená z Li- fe nebo Li-on článků. tak stejně většina neví, co je to zač
Proč kolem toho tolik řečí, stačilo napsat, ano, jsem schopen vyrobit tyto baterky , za tolik a tolik. Dávám nebo nedávám na ni záruku a je na každém, pro co se rozhodne. Někdo třeba jen pro ten pocit, že ušetří na hmotnosti nebo že bude mít něco, co v okolí ještě nemá nikdo.

#39 24.08.2013 20:11:27

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

Hugila: no to teda  ano 

#40 24.08.2013 20:56:10

MikiberG
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Web
28 5

viteka 32: ... dyt tu všechno je , napsal jsem že to je stejná technologie jako Semisova bat. .... tak se koukni co takm k tomu píšou a seš doma... to snad není tak složitý?

... abys to nemusel hledat : Semis v popisu píše Lithium... na baterce je lithium ion a ve finále je oboje pravda a navíc je oboje jen částečná info.... proč asi? ... prostě v tom je to "knowhowno" tak to tak ber ... prostě ti to musí stačit nebo se s tím smíříš jako s jedinou a finálně správnou informací. Víc v tom nehledej.

Kdybych ti neřek že to není 100% info tak by tě ani nenapadlo, že je někde problém.
Kdybych ti řek, že to je lithium nekecal bych ale není to vše.  Teď to víš a trápí tě to .... proč? V životě to tak prostě je že spoustu věcí nevíme protože to nepotřebujeme vědět a klidně si ty věci s "tajmstvím" kupujeme ... proč by taky ne.
To je ta volba ... můžu si koupit baterku s elektrolitem ve skelným rouně... kde není ani napsáno jestli to je kyselinový nebo zásaditý elektrolyt, není napsáno že je to olověná nebo stříbrozinková baterie.... je tam napsáno 120A/EN ??? tvl. já ani nevím co to je a co zřejmě ta norma EN která tam není vypsaná znamená? Kolik proudu to dá ve skutečnosti?? Přesto si to koupíš a doufáš že když ti vydrží 4 roky tak si ušetřil 800Kč oproti Lionový....  není ten svět divnej?

Totálně uzavřená olověná baterie... kyselinová... co když dostane čouda jako to v enduru někdy je.... je umístěná za motorem jako u berga kde se hřeje... co právě ten odpar při zátěži a teple motoru udělá??? ... nafoukne se? praskne... vnitřně se sesype?... povolej tlakový a tepelný pojistky? příjdu o ten elektrolyt? Nic nevíš a kupuješ protože to je levný a doufáš že ti to vydrží... jednoduchý.. OK.... volba.

Tohle jsou totiž přesně ty důvody (+ vibrace) který limitujou životnost jakýkoli baterky. No jasně do DR, XT, chopera, silnice... nepotřebuju jinou než olovo.... pokud mi nevadí že až sebou někde plesknu že ten elektrolyt z baterky vylítá a dojebe mi nebo někomu obličej nebo oči... oni ty výrobci nejsou lamy... lamy jsou "chytrý lidi" co se rozhodnou za tebe jestli tě svým chováním ohrozí.... jo dělá to tak každej... dělá... ale myslet a počítat by lidi neměli zapomínat. A to už jsme zase u školsví ... není potřeba kvalitní školství, chytrý a  bohatý potřebujou stádo, to se líp řídí ... klidně třeba jen cenama bez přemejšlení o tom co mi to vlastně přinese v budoucnu.

Vzal sem to ze široka, tak už snad chápeš proč sem nenapíšu všechno - byl bys o to chytřejší (já hloupější - ztratil bych náskok). To není společensky žádoucí, protože by tě to jinak ve škole všechno naučili, nebo by se to všechno veřejně průběžně sdělovalo (vyučovalo).... to se neděje. ....No a já ty prachy z toho náskoku který vydělám (to dostane závistivce), třeba zase vrazím do vývoje nějaký jiný ptákoviny, která třeba někomu udělá radost. To je kapitalismus - sme u politiky  ano . V komunismu by bylo všechno všech ale nic nikoho. smile a už toho nechám nebo se mi uzavře kruh  lol .

Tak Fanoušku doufám že si to přečteš  lol ... vyblil jsem to na zátah. ano 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů