INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Akumulátor
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: jih Českých Budějovic
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
- Věk: Třicítka v háji...
- Tel: 732 506 125
5 1
Re: Akumulátor
Tak esli je v tom hovno, tak ji beru. Pac kdyz mi lehne' tak si do ni naseru a mam ji repaslou t
Editoval slugger (24.08.2013 13:14:23)
Proč mám ničit gumu na asfaltě  Protože GasGas Kdo to ruší lesa klid?!
- Thomas
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kuřim
- Motorka: PW 50
- Věk: 9
4 1
Takže použít nějakou 12V, kterou používají modeláři nebo kluci do airsoftový pistolí, autíček a která splňuje parametry by také šlo, jo?
Editoval Thomas (24.08.2013 15:00:14)
Thomas: na ty speciály jo, usměrněných a stabilizovaných 14.5V .... tak jak sem psal na cigáro a je to...
allmotors: to co píšeš je pravda, týká se to především olova a sulfatace baterie... tou tvojí metodou se dá "ledasco" ještě na čas oživit... ale pech je v tom že dnešní moderní Pb baterie jsou dělaný jako všechno na spotřebu a rezervy už se nenosí... takže čím mladší baterie tím menší šance na "probuzení"...
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
Janek napsal(a):viteka 32 napsal(a):Pokud někdo něco kupuje, natož baterku za 1800 Kč, tak by rád o ní něco věděl. Každý prodejce u zboží většinou má detailní popis, takže je zbytečné z toho dělat vědu, určitě to bude Li-Fe nebo Li-On nebo se bojíš, že bys vyzradil výrobní tajemství a někdo tě kopíroval?
A když kupuješ třeba bastry, tak se taky pídíš potom, z jaký slitiny jsou nebo si koupiíš co je kvalitní a funkční a k rozhodnutí ti to stačí?
MikiberG, dej to do oranžový krabice, na to samolepku kejtýem pawrparts a půjdou na dračku i za trojku
Nepleť tady hrušky s jabkama. Jak můžeš vůbec srovnávat blastry s baterkou. Jinak já ji jezdím, co v ní je asi vím, modelařině jsem se věnoval asi 15 let, používali jsme jak lipoly tak i liony. Tady se pouze někdo slušně zeptal na cenu a jakého typu je to baterka. Omlela se tu omáčka kolem, ale k věci se výrobce nevyjádřil, což je škoda.
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: jih Českých Budějovic
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
- Věk: Třicítka v háji...
- Tel: 732 506 125
5 1
Zlatej kick
Proč mám ničit gumu na asfaltě  Protože GasGas Kdo to ruší lesa klid?!
- georgiss
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: cr25,gg25,tiger9,p924
0 0
Thomas: v baterkach jdu zcela proti proudu-proste kupuju ty nejlevnejsi, nalejvaci z chiny/ebay/
na soucasnejch moto zrx11, zxr750, dr650rse, kyvna 250, konopnice 350, segrino gs500, brachovo vara 1000 jedou druhy leto a zatim ok, a jestli letos po zime nepujde nastartovat-tak zas koupim novou levnou chinu
MikiberG napsal(a):Robinsson napsal(a):MikiberG:
a co to je za baterku ? Lipolka ?
Zjisti mě kde Huska nakupuje hliník na odlitky bloků? ..... zajímá mě to 
.... není to úplně jedno?
Jsem tak trochu modelář a tak o používání resp. použitelnosti lipolek mám svůj obraz, ale je mi to fuk normálně jsem se zeptal, ty jsi vystartoval jak kdyby tě na nože brali.
MikiberG:
nedávno se tu čílíš, že ses nedozvěděl zadarmíko knowhow z enduroškoly a ted se čílíš, když po tobě chce někdo vědět, jakého typu sou články v tvojí baterce. Z cizího krev neteče že 
A až to budeš prodávat komerčně, tak zákazníkům taky neřekneš, co že to kupují?
Hugila napsal(a):MikiberG:
nedávno se tu čílíš, že ses nedozvěděl zadarmíko knowhow z enduroškoly a ted se čílíš, když po tobě chce někdo vědět, jakého typu sou články v tvojí baterce. Z cizího krev neteče že 
A až to budeš prodávat komerčně, tak zákazníkům taky neřekneš, co že to kupují?
Hugila: Tak tuhle odpověď jsem čekal , ... jen ne od tebe
Jestli si četl mý příspěvky, tak mě šlo o to, že ten celý dar si zasloužil lepší reklamu a zpracování pro nalákání zájemců. To se na závěr povedlo dosáhnout, i zásluhou dalších a i nakonec Romana.
A jestli si myslíš že mám zapotřebí od někoho vytahovat moudra o ježdění tak to se nad sebou dost zamysli. To co bych se přes net dozvěděl tak to už umím podvědomě. Pokud by z toho mohl někdo něco vytěžit tak maximálně ty nebo lidi co začínaj jezdit.
Na rozdíl od tebe si školu zaplatím už jen pro dobrej pocit, že podporuju dobrou věc. Beru to jako reinvestici do endura a lidí co kolem toho jsou, protože mi enduro (obecně) jako takový dost dává.
Po nikom sem nic zadarmo nikdy nechtěl. Takováhle pitomost, co z tebe vylezla potřebuje velkej mindrák.
puerteen: JJ ceny srovnatelnejch se pohybujou od 3 až třeba i 8k, což jsou nesmysly....
... tohle je racing baterka a není to obyč baterka pro masu, prostě musíš jen vědět proč a na co ji potřebuješ ... i kdyby jak píšeš pro radost a dobrej pocit. ... já ji právě z těhle pohnutek tenkrát začal řešit, a to tenkrát ještě ani komerční svět o téhle možnosti nevěděl... já už ji rok jezdil než se oběvili první komerční pokusy. Nebyl jsem sám samozřejmě a bylo pár kluků na světě co to jezdili a zkoušeli taky. Ani nebylo lehký sehnat materiál na výrobu, tenkrát se to řešilo rozebíráním jiných produktů .... Pak se toho chytli velký firmy - jednoduše to zpeněžili - předražili - ne aby to rozumě prodávali ... to je dnešní svět .
MikiberG:
....no já dokážu překvapit:)
Já a mindrák?...z čeho?
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
1. Jezdí je už řada lidí tady z fóra 2. Pokud někomu řekneš, že je složená z Li- fe nebo Li-on článků. tak stejně většina neví, co je to zač Proč kolem toho tolik řečí, stačilo napsat, ano, jsem schopen vyrobit tyto baterky , za tolik a tolik. Dávám nebo nedávám na ni záruku a je na každém, pro co se rozhodne. Někdo třeba jen pro ten pocit, že ušetří na hmotnosti nebo že bude mít něco, co v okolí ještě nemá nikdo.
Hugila: no to teda
viteka 32: ... dyt tu všechno je , napsal jsem že to je stejná technologie jako Semisova bat. .... tak se koukni co takm k tomu píšou a seš doma... to snad není tak složitý?
... abys to nemusel hledat : Semis v popisu píše Lithium... na baterce je lithium ion a ve finále je oboje pravda a navíc je oboje jen částečná info.... proč asi? ... prostě v tom je to "knowhowno" tak to tak ber ... prostě ti to musí stačit nebo se s tím smíříš jako s jedinou a finálně správnou informací. Víc v tom nehledej.
Kdybych ti neřek že to není 100% info tak by tě ani nenapadlo, že je někde problém. Kdybych ti řek, že to je lithium nekecal bych ale není to vše. Teď to víš a trápí tě to .... proč? V životě to tak prostě je že spoustu věcí nevíme protože to nepotřebujeme vědět a klidně si ty věci s "tajmstvím" kupujeme ... proč by taky ne. To je ta volba ... můžu si koupit baterku s elektrolitem ve skelným rouně... kde není ani napsáno jestli to je kyselinový nebo zásaditý elektrolyt, není napsáno že je to olověná nebo stříbrozinková baterie.... je tam napsáno 120A/EN ??? tvl. já ani nevím co to je a co zřejmě ta norma EN která tam není vypsaná znamená? Kolik proudu to dá ve skutečnosti?? Přesto si to koupíš a doufáš že když ti vydrží 4 roky tak si ušetřil 800Kč oproti Lionový.... není ten svět divnej?
Totálně uzavřená olověná baterie... kyselinová... co když dostane čouda jako to v enduru někdy je.... je umístěná za motorem jako u berga kde se hřeje... co právě ten odpar při zátěži a teple motoru udělá??? ... nafoukne se? praskne... vnitřně se sesype?... povolej tlakový a tepelný pojistky? příjdu o ten elektrolyt? Nic nevíš a kupuješ protože to je levný a doufáš že ti to vydrží... jednoduchý.. OK.... volba.
Tohle jsou totiž přesně ty důvody (+ vibrace) který limitujou životnost jakýkoli baterky. No jasně do DR, XT, chopera, silnice... nepotřebuju jinou než olovo.... pokud mi nevadí že až sebou někde plesknu že ten elektrolyt z baterky vylítá a dojebe mi nebo někomu obličej nebo oči... oni ty výrobci nejsou lamy... lamy jsou "chytrý lidi" co se rozhodnou za tebe jestli tě svým chováním ohrozí.... jo dělá to tak každej... dělá... ale myslet a počítat by lidi neměli zapomínat. A to už jsme zase u školsví ... není potřeba kvalitní školství, chytrý a bohatý potřebujou stádo, to se líp řídí ... klidně třeba jen cenama bez přemejšlení o tom co mi to vlastně přinese v budoucnu.
Vzal sem to ze široka, tak už snad chápeš proč sem nenapíšu všechno - byl bys o to chytřejší (já hloupější - ztratil bych náskok). To není společensky žádoucí, protože by tě to jinak ve škole všechno naučili, nebo by se to všechno veřejně průběžně sdělovalo (vyučovalo).... to se neděje. ....No a já ty prachy z toho náskoku který vydělám (to dostane závistivce), třeba zase vrazím do vývoje nějaký jiný ptákoviny, která třeba někomu udělá radost. To je kapitalismus - sme u politiky . V komunismu by bylo všechno všech ale nic nikoho. a už toho nechám nebo se mi uzavře kruh .
Tak Fanoušku doufám že si to přečteš ... vyblil jsem to na zátah.
|