INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Čím mazat řetěz?
- sinta77
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Česká Skalice
- Motorka: Honda XR 650 R, Honda xl 650 v Transalp, ex Triumph Tiger 955i, BMW R65, Yamaha TT 600 R,
- Věk: 42
1 1
Re: Čím mazat řetěz?
janek: To mě docela zajímá, takovej domácí scottoiler by se mně na tenerku hodil. Nemáš nějakou fotku jak to vypadá. Představit si to, tak nějak dokážu akorát nevím co myslíš tím škrtítkem. Díkes
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Zrovna jsem to tu řešil s jedním zákazníkem. Říká že mu stršně odcházejí řetězy. Tak jsem se ho zeptal jak se o něj stará. On že prý vždycky před tím než jde jezdit řetěz namaže a jde na to. Někdy to třeba odrbe nějakým kartáčem nebo umyje při mytí motorky. To je ale od základu špatně... Umýt ten řetěz má když je čerstvě špinavej, doku ta špína není zatuhlá a hned namazat. Mazivo vždycky nějakou dobu zasychá. Já používám Motul OFFroad a ten dělá tenký film, takže nelepí, ale vydrží tam tak 2hoďky max. Motul dělá ještě silniční verzi, která už není tak silnovrstvá jak byla kdysi, takže když to člověk nepřehání, tak se dá použít taky, hlavně teda při dlouhých enduro výletech. V případě že Taivy jezdí víc po silnici nebo lehkým terénem, bych se držel raději tohoto typu.
Ten samomazací strojek co si udělal Miki funguje asi ideálně, protože to pořád mastí řetěz i při dlouhém výletě, ale zase to odlítává a mě nebaví furt mít motorku od oleje. Navíc se do toho nemusí kupovat spešl mazivo. WD není vhodné na řetěz, jak už psal Kiwibo. Klasické mazání vyjetým olejem před jízdou je taky k ničemu, to z toho steče do hodiny aniž bys někam vyjel.
Podle mě má právě velký vliv na životnost udržování řetězu v čistotě a pak až mazání, kort u kroužkového řetězu.
Dej koním pít...
Chlapi, tak z toho nevím nic čím mazat Na silnici se tedy používá něco lepivýho, aby to tam chvíli vydrželo? A do terénu olej, aby se na to nechytali nečistoty?
Janek: Aha, já myslel že myslíš ScootOiler. Scootoiler nechci..Ale taková alternativa co píšete není špatná, ale když už bych ji zkoušel, tak později
- Endurko
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Častolovice-Rychnov n. Kněžnou
- Motorka: kawa kx250f 016"
- Věk: 26
2 0
Mám O kroužkový, když přijedu, moto umyju včetně řetězu, hadrou ho lehce zbavím vody a pak jsem vždycky řetez namazal. Používal jsem teflonové mazací spreje, měl jsem doma zásobu TF2, nebo GT85- jsou řidké , do druhé vyjíždky to zaschne, díky teflonu se nelepí písek ani prach. teď mi vše došlo, tak jsem to zkoušel jako Noed WDčkem pak jsme zkoušel i namočení a utření v motorovém oleji, ale to vše po chvili vylétá. Asi se vrátim k těm teflonům, tam se mi výdrž mazacího filmu zdála největší Ale je asi pravda že s Okroužkama to nemá moc cenu mazáním přehánět. Ještě dotaz, jak myjete Okroužky? normál prudce tlakem wapkou, nebo jen hadicí + kartáč? Příjde mi že ta wapka zatlačí vodu pod těsnění, což není moc dobře
Endurko napsal(a):Mám O kroužkový, když přijedu, moto umyju včetně řetězu, hadrou ho lehce zbavím vody a pak jsem vždycky řetez namazal. Používal jsem teflonové mazací spreje, měl jsem doma zásobu TF2, nebo GT85- jsou řidké , do druhé vyjíždky to zaschne, díky teflonu se nelepí písek ani prach. teď mi vše došlo, tak jsem to zkoušel jako Noed WDčkem pak jsme zkoušel i namočení a utření v motorovém oleji, ale to vše po chvili vylétá. Asi se vrátim k těm teflonům, tam se mi výdrž mazacího filmu zdála největší Ale je asi pravda že s Okroužkama to nemá moc cenu mazáním přehánět. Ještě dotaz, jak myjete Okroužky? normál prudce tlakem wapkou, nebo jen hadicí + kartáč? Příjde mi že ta wapka zatlačí vodu pod těsnění, což není moc dobře
motorku umyju necham řetaz oschnut a namažu vyjetym olejem uplně bohatě to stačí není třeba vymyšlat nic složitého a draheho
Jaký mám kroužky já? Jak to zjistím? 
4 STROKE FORCE
mirbubak:
Vyjetej olej ti hned vylítá navíc mít celej motor, kyvku a kolo od oleje by mě nebavilo
Noend:
Vždyť ten černej kroužek v levo a vpravo je stejnej ne? Ten v pravo má možná větší výrez vnitří..
- rominator
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Českobudějovicko
- Motorka: EXC 450R
- Věk: 48
- Tel: Vodotěsný
1 0
Tajvi: Na pohled z foto možná jo, ale ten rozdíl podle názvu pochopíš, když si představíš, jaký mají přůřez, jako bys ho prestřihl.....
rominator:
Jasný už to chápu Díky..Jdu na to kouknout co mám
Tak jsem dospěk k názoru, že, když namažu řetěz něčím na silnici, tak mi to tam vydrží, když budu jezdit na silnicic, ale jakmile zajedu do terénu, tak se tam nachytá bordel a nečistoty a řetěz to obrušuje a řetězu to nedělá dobře. Kdež to, když to namažu něčím do terénu, tak se tam bordel chytat nebude a když pojedu na silnici a pojedu rychleji, tak tam to mazivo moc dlouho nevydrží. Je to tak? Takže je možná lepší mazat něčím do terénu..
Klasika:
taky už ho příště kupovat nebudu.. děti ještě nemám..takže na mikuláše to nevyužiju
4 STROKE FORCE
|