INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Čím mazat řetěz?
Čím mazat řetěz?
Zdravím vás Chlapi, mám na vás menší dotaz. Mám doma Enduro, ale když jezdím, tak jezdím na silnici a občas zajedu do terénu. Když jedu do terénu, tak je to lehčí terén..Není to žádný bahno a voda atd..A chtěl bych se zeptat, co mám koupit na mazání řetězu? Mám koupit olej, nebo něco tužšího?
Děkuji všem 
- kornout
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 350 SXF + Freeride 250
- Věk: už veterán
- Tel: asi 100x deně :-(
1 0
Re: Čím mazat řetěz?
Enduro by mělo mít O kroužek, popř X kroužek, takže zase tak háklivý to není, stačí aby byl mastnej. Pokud víc na silnici, tak kup to lepidlo ve sprayy, to z toho nevilítá při vyžších rychlostech.
umím prd, ale strašně mě to baví 
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: XT 600
- Věk: 50 + 10
5 0
Dej si tam automatické mazání řetězu olejem a máš klid.
Moje XTčko žije tam, kde končí asfalt.
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
Tajvi:
Těsněný řetězy po jízdě vždycky nastříkám WD-40 a hotovo. Pro offroad nemá podle mě moc cenu nic vymejšlet. WD-40 se dá koupit v akci za 200Kč 2x450ml. (Makro) Na silnici už ale mazání řetězu význam má. Tam se používaj lepivý maziva, aby se na na řetězu co nejdéle udržela. Ale jak s tím vlítneš na prašnou polňačku, nebo do bláta, všechen ten bordel se ti na to nalepí a máš z toho takou hezkou brusnou pastu.
Vyrábí se samozřejmě i offroad verze speciálních maziv, ale ten rozdíl tam není až takovej. Pokud teda jezdíš hlavně po silnici, kup si buď to normální lepivý mazivo a po návštěvě mimo asfalt řetěz vždycky pořádně očisti a znova namaž nebo tam prostě dávej po jízdě něco nelepivýho, co ti pomůže jen proti korozi mezi jednotlivejma jízdama. Jakmile se rozjedeš, z řetezu to většinou odlítá.
Mě se zatím nejvíce osvědčilo právě WD-40. Zdá se mi být dobrým kompromisem mezi patláním vyjetýho oleje a použitím speciálních přípravků.
Editoval Noend (12.02.2013 01:21:33)
Noend:
WDečko na řetěz ? Jako jednou když jsem už nic neměl tak jsem to na to taky stříkl... Ale objel jsem dvě kola a po nějakým wedečku ani známky..
To už snad i sprej na řetěz z autokelly za osm pětek je lepší a chvíli se na tom řetězu udrží ne ? Jinak tedy na wd nedám dopustit stříkám ho všude možně ale zrovna ten řetěz ?
No..Když to tak vezmu, tak když pojedu po silnici, budu tam mít něco lepivýho a zajedu do terénu, tak tam budu mít prach atd..Jak říkáš, jenomže po každý jízdě, se mi určitě řetěz nebude chtít jít mejt..To je jasný..:-/
Když bych tam dal něco nelepivýho, tak to bude do terénu dobrý, ale na silnici to moc dlouho nevydrží co?
Díky
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
beachbitch:
Stříkám až po jízdě, aby mi řetěz nereznul. Do příští jízdy mi tam to WDčko naschne, takovej tenoučkej povlak.
Je jasný, že když to nastříkáš před jízdou, tak WDčko, který je dělaný tak, aby bylo co nejřidší a všude zateklo, hned po prvním metru odlítá ze řetězu pryč. Navíc, při jízdě v nějakých sračkách podle mě stejně nemá cenu nějak hrotit mazání, stačí že se mažou čepy pod těsněním, stejně ti z venku ten řetěz nic vyloženě nespasí.
Editoval Noend (12.02.2013 01:33:03)
Noend:
tak jasný, že nesmí člověk těsně před jízdou ale stejnak no.. Jako konzervaci aby to nerezlo asi jo ale jako aby to nějak mazalo nevím..
Ale jak už zde někdo doporučoval .. Mám od motoline nebo něco z toho autokelly a to vyjde možná finančně lépe jak WD čko . On asi i bude rozdíl, že já mám netěsněný.
Jináč jasně když je bahno tak tomu nepomůže ani svěcená voda:) Já mažu hlavně aby mi to neskřípalo ten řetěz nejni až taková položka aby si ho človek nemohl v pulce sezony vyměnit kdyžtak.
Napadá mi když se tu řeší řetězy kolik tak najedete mth ?
- kiwibibo
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
- Věk: 29
- Web
15 10
WDčko by som nedoporučoval už len z toho dôvodu, že je to dobré rozpúšťadlo, ktorým akurát vymyješ mazivo z reťaze (ak je nová). Dobré je tak akurát proti tomu hrdzaveniu Aj keď jazdím len v teréne, preferujem čo najlepivejší sprej - vždy totiž dôjdem z výjazdu so suchou reťazou, či je mokro či sucho. Stojí to nejakých 300 Kč a mne vydrží sezónu. Najskôr som používal Gro Chain lube http://uni.offroadparts.sk/e-shop/actio … 0-ml.xhtml - ten bol dobrý, lepivý, pri striekaní hodne napenil, takže si videl kde už je reťaz namazaná. Po chvilke sa to pekne "vsalo" do reťaze. Teraz používam Motorex Chainlube 622 OFFROAD http://www.motoretezy.cz/cz/e-shop/1161 … 00-ml.html - ten nepení vôbec, pri striekaní je úplne riedky jak voda, potom zatuhne. Na daľšiu sezónu mám nachystaný Belray Chain lube http://motostrbek.sk/?112,sprej-na-reta … chain-lube - ten som ešte neskúšal 
exc.300.blogspot.comMen do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
kiwibibo:
Taky jsem dříve používal ten Motorex Offroad, časem se mi ale za něj už nechtělo dávat tolik peněz. Přešel jsem ta to WDčko, tak jak jsem psal výše, a nějaký rychlejší opotřebování řetězu jsem nezaznamenal.
Upřímně, já se s tím řetězem ani moc nepárám. Řetěz u EXC ani nijak nečistím. Prostě na to jebnu to WD a zatím si rozhodně nemůžu stěžovat, že by mi řetězy nějak rychle odcházely.
- Brky
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha - Sporilov
- Motorka: KTM EXC 500 F SixDays, KTM SuperEnduro 950 R
- Věk: 38
- Tel: mobilni
1 0
S retezy je to jedna velka alchymie. Mam ve svem okoli cele spektrum uzivatelskych pristupu od mazani pred a po jizde, obcas i behem az po jedince, ktery to nemazou nikdy. Ze by byly nejaky rozdily v zivotnosti jsem moc nezaznamenal, paradoxne se obvykle vymsti ta "preservisovanost" . Ja to nekdy po umyti maznu, mam na to takovej bilej sajrajt (kdyby jste me zabili, tak nevim co to je ), kterej na tom zaschne a drzi jako zidovska vira. Jednou za cas to po myti znova prestriknu, nicmene znam jedince, ktery by byli schopni za mazani retezu prerazit ruce. A nejsou to zadny nazdarci, co jezdi kolem komina, konkretne jeden hysterickej nemazac je hodne znama postavicka v mezinarodnich rally. Tezko rict. Zacinam se klonit k nazoru, ze se maze kvuli placebo efektu .
Editoval Brky (12.02.2013 08:24:02)
mrdalem jsem byl, mrdalem jsem a mrdalem zustanu....az na vecne casy, Amen...
dluho sem špekuloval co na řetězy a ja to vyřešil jednoduše,,,měnim olej v motrce po 2000km a to co vyleju s tím mažu řetázek pěkně štetečkem nic to nestojí a na enduro ktere je pořád od bahna takže by tam byla škoda drahych oleju na řetězy je to ideal,duležite je aby ten řetěz byl masny
Editoval mirbubak (12.02.2013 08:37:33)
- twinkam
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chomutov
- Motorka: FE 350
- Věk: 36
4 3
Brky napsal(a):S retezy je to jedna velka alchymie. Mam ve svem okoli cele spektrum uzivatelskych pristupu od mazani pred a po jizde, obcas i behem az po jedince, ktery to nemazou nikdy. Ze by byly nejaky rozdily v zivotnosti jsem moc nezaznamenal, paradoxne se obvykle vymsti ta "preservisovanost" . Ja to nekdy po umyti maznu, mam na to takovej bilej sajrajt (kdyby jste me zabili, tak nevim co to je ), kterej na tom zaschne a drzi jako zidovska vira. Jednou za cas to po myti znova prestriknu, nicmene znam jedince, ktery by byli schopni za mazani retezu prerazit ruce. A nejsou to zadny nazdarci, co jezdi kolem komina, konkretne jeden hysterickej nemazac je hodne znama postavicka v mezinarodnich rally. Tezko rict. Zacinam se klonit k nazoru, ze se maze kvuli placebo efektu .
Pravda je že ať namažu čímkoli tak je to po výjezdu všechno pryč a řetěz je suchej asi vyrobím nějakej bazmek co pouští olej rovnou na řetěz za jízdy - vyděl jsem to u Mikiberga a tak to obšlehnu a jeto V garáži se mi válí nová řetězovka RK a tak až jí tam dám tak i s mazacím bazmejkem a začnu počítak Mth kolik ta řetězovka vydrží .
- Vencam666
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: sever Čech
- Motorka: Yzf450, rmz 250
- Věk: 46
- Tel: Přenosný
0 0
Mažu DENICOLEM v plechovce- dá se do ní řetěz, ta se dá rozehřát a po 5minutách se to po uvaření vyndá a nechá oschnout. Udělám si takto 3 řetězy a pak je měním. Cena za toto mazáni je cca 400kč a vydrží mi přez rok. Na řetězu je výdž taky dobra a mazivo je pouze tam kde má být, Mazivo ve sprey používám MAXIMA a to jen na tréninku když je potřeba domáznout Problém je řetěz s kroužkem, ale do toho stejně nic co dlouho vydrží nedostaneš.
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
Jarynn:
Jo, o ty o-kroužky jsem taky měl strach, ale ani tento problém jsem na svých řetězech nevypozoroval. Asi je ta guma použitá na ta těsnění dosatatečně kvalitní a nebo jsem špatnej pozorovatel.
|