INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Cestování na XT 600
- Oplt
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Skoro Olomouc
- Motorka: Yamaha XT 600
- Věk: 26
0 0
Re: Cestování na XT 600
Nechci mu tu kazit vlákno o cestovaní, ale jeden přispěvek ještě napíšu. Příčinu proč origo pístní čep odešel po 1500km bych rád našel, ale prostě nevím. Vložka,píst, klika, ojnice, ložiska..to je tam vše nové. Ojnice je vyúhlovaná, nikam nešmatle. Napřed jsem zkoušel píst woesner, pak wiseco (ten vícekrát) a behěm roku jsem měnil 4písty. Nakonec jsem koupil origo a ten drží. Jen začal klepat pístní čep, už tam je daný druhej ale za studena je slyšet, jak se zahřeje, je to lepší. Tak tou výměnou jsem to myslel tak že tam dám pístní čep, který patří na úplně jiný píst, ale stále je určen jako píst.čep. Tam kde rovnaji hlavy si dali tu práci a sehnali mi čep té samé délky, a o nějakou desetinu jinej průměr. Není to že ¨pepa¨ mi to vysoustruží z kulatiny a dám to tam!
- Navrc.WR-F
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od Olomóca
- Motorka: XT660Z Ténéré , XT660R, Asiawing NC250
- Věk: 33
- Tel: Redmi Note 8 PRO
Raduz TT600r:
To podle předchozího majitele byl čep vyráběnej na míru
- grindcore69
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: morava
- Motorka: Yamaha XT 600E, WR 450F, pincek
- Tel: čiňan poškrabaná fólija, baterka na piču
3 0
Zdar, chlapi jezdíte na XT ve předu řetězové kolečko větší než 15 zubů??? Teď si chcu objednat nové, páč staré šlo do kytek.....staré mám 15 zubů a právě přemýšlím estli nekoupit 16....jo a XT mám na cestování.....díky za reakce!
Kill the fucking trends - Extreme enduro for extreme people
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha
- Motorka: XT 600
- Věk: 50 + 10
5 0
grindcore69:
Klidně si tam tu 16ku dej. Na cestování po asfaltu pohoda. 16/45. Větší kolečko, vice zubů = menší opotřebení, klidnější jízda na jednoválci.
Moje XTčko žije tam, kde končí asfalt.
Ládínek napsal(a):grindcore69:
Klidně si tam tu 16ku dej. Na cestování po asfaltu pohoda. 16/45. Větší kolečko, vice zubů = menší opotřebení, klidnější jízda na jednoválci.
Neřekl bych,že větším kolečkem se ti zklidní jízda.Spíš naopak.Bude to kultivovanější tím,že buď ve předu zub ubereš,nebo na rozetě tři přidáš.Tím se ti zvedne krouticí moment v nižších otáčkách,tudiž budeš moci řadit vyšší kvalt v nižší rychlosti něž jsi byl zvyklý.Tím se eliminuje ,,cukání'' motoru na vyšší kvalt v nižší rychlosti. Mám to vyzkoušené na srovnatelné motorce(DR 650).Ubral jsem ve předu zub na 14zubů a je to dost znát.Sice spadne maximálka z nějakých 150km na 140km/h.,ale málokdo na takovýchto motorkách jezdí tak rychle,je to pak boj s větrem....
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 0
madman650:
částečně pravdu máš v tom co píšeš. Ale pochybuju, že když někdo bude chtít cestovat tak pojede stále na plnej plyn 150 aby se projevovalo to co tu popisuješ. /Skákající kůň a kroutící se had/. Já to mam taky odzkoušené na XT 600E a jízda ve střdních otáčkách na 5 ve 130 pohoda. Na XT mam najeto 55000 km. A taky jsem laboroval s řetězovkama. To si musí každý odzkoušet jaké otáčky motoru mu budou vyhovovat. To kolečko stojí 300 kč. Tak proč to nezkusit. Převod 14/45 bych na cestování po asfaltu nikomu nedoporučoval. Je to jen má zkušenost.
- grindcore69
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Menší kolečko myslím nemá smysl zkoušet, pokud na motorce pouze cestuju po silnici, kor na delší trasy by to bylo trápení. Momentálně mám s 15zubem maximálku něco kolem 140, tudíž jen tak špekuluju co s tim udělá o zub víc vepředu.....ale zase je pravda jak říkáte, to už je na hranici podvozku......kolečko sem našel za 190kč http://steelpro.cz/shop/catalog/261
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 0
grindcore69:
To ti tam pasovat nebude. Zkus Motoline.
Ládínek napsal(a):madman650:
částečně pravdu máš v tom co píšeš. Ale pochybuju, že když někdo bude chtít cestovat tak pojede stále na plnej plyn 150 aby se projevovalo to co tu popisuješ. /Skákající kůň a kroutící se had/. Já to mam taky odzkoušené na XT 600E a jízda ve střdních otáčkách na 5 ve 130 pohoda. Na XT mam najeto 55000 km. A taky jsem laboroval s řetězovkama. To si musí každý odzkoušet jaké otáčky motoru mu budou vyhovovat. To kolečko stojí 300 kč. Tak proč to nezkusit. Převod 14/45 bych na cestování po asfaltu nikomu nedoporučoval. Je to jen má zkušenost.
tak to zcela jistě ne,já jen popisoval jaký to má vliv na chování motoru...s XT nemám zkušenost,jen jsem na něm párkrát jel,takže bych si ani nedovolil radit,co tam dát za převod,protože je důležité,jaké jsou tovární převody v převodovce,z toho výrobce vycházel při volbě převodu zub/rozeta a stopro to bude jiné,než u mojeho DR.Já mám třeba origo 15/41,ubral jsem zub v předu a je to znát.Ještě zvažuju dát dozadu 45zubů,potřebuju v terénu v některých pasážích mít kratší a silnější kvalty. Ještě k tomu co jsi psal výše-to co jsem popisoval prvně(chování motoru a ,,cukání''),by se hlavně projevilo při nižších rychlostech,ne při maximálce.Při té by pouze došlo k tomu,že by měl vytočený motor třeba už při 130km/h,ale to už dostává zabrat a i spoptřeba půjde navrch. Každopádně do pomala(síly),bych v jeho případě nešel.A je pravda,že kolečko stojí pár korun,tak proč nezkoušet
Editoval madman650 (11.01.2013 07:20:00)
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 0
madman650:
XT 600 je hodná motorka a já jsem si žádného cukání v nízkých otáčkách nevšiml. Ale to je daný jinou konstrukcí motoru. 
Editoval Ládínek (11.01.2013 10:09:39)
- grindcore69
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Ládínek napsal(a):grindcore69:
To ti tam pasovat nebude. Zkus Motoline.
Proč myslíš že tam nepude? Má tam normálně na výběr typ, rok výroby......budu odsud brat víc věcí tak sem chtěl právě i to kolečko......
- Ládínek
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 0
grindcore69: Mě to typ XT600 nenabízí. Ale třeba ho maj a stačí se zeptat. Nebo neumim hledat.
- adelanas
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: u Brna
- Motorka: TTR, XT 600, WAVE
1 0
Kolečko 16Z jsem taky zkoušel, na experimentování má jednu nevýhodu. Na hřídel motoru je nenasadíš s řetězem kvuli tomu že už má moc velký průměr a nepřetahneš je přez nějaý nálitek co tam zavazí. Jedině namontovat kolo bez řetězu , nasadit rozpojený řetěz a spojit. nepraktické u snýtovaného řetězu.
- grindcore69
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
adelanas napsal(a):Kolečko 16Z jsem taky zkoušel, na experimentování má jednu nevýhodu. Na hřídel motoru je nenasadíš s řetězem kvuli tomu že už má moc velký průměr a nepřetahneš je přez nějaý nálitek co tam zavazí. Jedině namontovat kolo bez řetězu , nasadit rozpojený řetěz a spojit. nepraktické u snýtovaného řetězu.
jo a jak to jelo s tou 16tkou prosimtě??? Asi na to prdim, objednám 15.....
|