INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Ložiska předního kola+gufera+rozpěrky All Balls - TEST
- skodavrs
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Mělník
- Motorka: HQ TE 450-09, GSX 1400, CPI ARAGON 50
- Věk: 36
- Tel: 777769755
4 0
Re: Ložiska předního kola+gufera+rozpěrky All Balls - TEST
viteka 32 napsal(a):Tristan: možna jsem blazen ale zase jsem dal 1200kč za 2 ložiska skf. Co tím chtěl básník říci? Nevím, kde jsi je kupoval a co to byl za typ. Já kupoval do zadku kus za 120 Kč
SKF za 120kč = čína Já tedy nevym jaký typ tam máš já mám 6905 2RS a v SKF stojí cca 350kč/ks a to jsem ještě z levného kraje.
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
na ktm na modely blatník v jednom kuse 04-07 jsou zadní ložiska 6005 2rs
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
Ondřeji kde by se ti v ložisku předního kola vzala voda?
- _Vlk_
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Valašsko
- Motorka: Husaberg FE 550 09, Husaberg TE 250 12, Husqvarna TE 300 15
- Věk: 28
- Tel: 776588125
- Web
8 3
Tristan:
no bylo mi to vysvětleno asi takto,při jízdě se ti náboj zahřívá hlavně od kotouče,vevnitř v náboji se ti hodně ohřeje vzduch,když pak proletíš bahnem nebo kaluží,tak se přudce ochladí a udělá ti to podtlak a může to nasát vodu i přez gufera,zní to jako šílená teorie,ale možné to je ne?Jinak že jsou ložiska orezlé je celkem běžné ne?
Editoval _Vlk_ (13.06.2012 21:53:44)
Padám sám,zvedám se sám...
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
Ahaaaa tak rychle ja zas nejezdím mam je plne vazeliny a vapkou motorku nemyju voda kondenzuje mezi tou vnitřní rozpěrkou ložisek a to davam plne vazeliny at se tam nedrží vlhkost. samozřejmě si uvědomují to riziko že když to dam plne vazelíny zvyšuji tím větší neodperovanou hmotnost tudíž nejedu tak rychle.
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
tak jako fungovat muže něco někde kde by to nemělo být na tom není nic divneho.. to je jedno ja jen chtěl upozornit na to co mi bylo řečeno k nerezovým ložiskum a každy sveho štestí strujcem nic víc nic mín ničí napad neschazuji a respektuji jeho myšlenku.
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: UH
- Motorka: exc 300
- Věk: 31
8 6
xfany:
kolik chce za komplet predek zadek ten jirka?
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
xfany:
jasne,nechali sme to az po rumunsku a nejak sem to opomel,jeste mas?
Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby 
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
xfany:
ok,ja beru urcite,zeptam se jeste kluku jestl jestli chcou taky,celkem asi 3kusy,kdyz ne tak jenom ja,zitra ti napisu SZ,dikec
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
xfany:
no jasne ty rozperky chcu taky mas?
- foxdive
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 6
xfany:
ok
Trošku to tady učešu : Nerez - ano používá se "I" v potravinářském průmyslu také všude tam kde se nedá zabránit aby voda vnikla do ložiska tzn. i v chemickém průmyslu, v různých čerpadlech a dál kam sahá fantazie. Ano ložisko není tak "tvrdé" to je dáné korozivzdornými příměsemi zejména chrom a další. Tabulky statické a dynamické únosnosti se mi hledat nechce - to může někdo doplnit. S tvrdostí jde ruku v ruce křehkost - kdo už řešil zanedbané ložisko kde vypraskali kuličky nebo klec tak ví. To je další zbraň nerezu - tohle se tam až na extrémní vyjimky nekoná. Nerez ložiska jezdím už přes 3roky, než sem to začal někomu radit tak sem je zkoušel přes rok. Ze zkušeností co jsem zatím pozbíral jsou asi tyto hlavní a podstatný:
- velký náboj a jeho dutina pracuje jako pumpa v kombinaci s teplem a chladem (malé staré náboje nejsou tak choulostivé). Něco s tím dělat jde (vazelína, dodatečná těsnění hřídelí a lozisek....) ale výsledky jsou pofidérní - výsledek je tak 60%.
- ocelový ložisko je téměř dokonalé ale jen v dokonalých podmínkách. V našich podmínkách které jsou dokonalé tak 1-3 hod. provozu se musí ložiska poměrně často a možná i preventivně měnit. Častá výměna poškozuje náboj. - Drahá i levná ocel. lož. vydrží přibližně stejně - "umřou na vodu".
-Náboj je poměrně měkký, těsnost malá, voda v ložisku leží po jízdě dlouho bez hnutí, kuličky přireznou ke kroužkům a koroze bobtná. Kuličky přireznou i ke klecím a dojde k zastavení otáčení a pouze k tření. Pak dochází k vyhřátí, zadření teplem a roztrhání všeho co je slabé. Často dochází k zadření a utržení silou, tvarovým deformacím a následným praskáním kuliček a kroužků. To všechno je už průser.
- Nerez ložisko samozřejmě taky není ideál ale k ideálu se blíží. Ke korozi prostě nedochází. Vůle se vytvoří opotřebením a výplachem vazelíny + vniknutím cizích částic. ALE!! - i při větší vůli nerez ložiska se nekoná žádný průser - nemá tendenci se zadřít, vůle nejsou problém který popvede ke škodám. Tím nechci říct že se ložisko nemusí při zjištění vůle měnit ale že není nutná panika. Testovat hranice nedoporučuju ale otestováno je dost .
- otázka kvality je i otázka ceny i běžné ložisko je dost drahá záležitost natož nerez. Vše je potřeba řešit s rozumem a znalostí věci.
- Příložky a gufera - asi nejdůleřitější věc která ovlivní životnost ocelových i nerez ložisek. Kvalita gufera a zpracování příložek je důležitá stejně tak i použitý materiál. Hmotnost, dodatečná těsnění pžíložek a další jsou také podstatné. Co komu sedí do jakého provozu je dost individuální a je to na další psaní. Obecně je nerez otěruvzdorná a trvanlivá - na životnost asi to nejlepší. Dodatečně těsněné lehké příložky s nerez kroužky asi nejlíp vyhoví ocel. ložiskům ale mají menší životnost - opotřebí se otlačením a otěrem tam kde není nerez a pak rychle ztratí funkci.
Vazelíny - stejně důležitá věc jako jsou příložky. Dodatečné domazání ložisek beru jako samozřejmou věc.
http://www.skservis-eshop.cz/Opravna-sa … M,396.html
xfany napsal(a):jedu cistej nerez vcetne lozisek
Moje řeč
|