Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Koupě šrotu

#41 19.06.2012 11:46:12

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Doma
Motorka: Kawasaki KX 250
Věk: 24
Tel: 158
2 0

Re: Koupě šrotu

Mohl raději koupit toto.

http://www.motoinzerce.cz/motorky/suzuk … m-250.html

To je ta RM o které jsem psal že jsem jí měl za 16. Udělal jsem na ní komplet GO. Ten nový majitel má soubor asi 30 fotek jak se motor dělal krok za krokem. Jediný problém byl v zápalku, ale to je položka 1500 kč, měl jsem možnost jej koupit ale už jsem to neřešil, šla z domu s tím že je třeba vyměnit cívky. Píše tam že nechytá na kick, je to v cívkách.

#42 19.06.2012 11:54:01

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: XT600,DR-Z E
1 0

Tak nevím proč tady všichni řešíte kupní smlouvu, já nikde nepsal že ji nemá, kupní smlouvu samozřejmě má. Nechtěl jsem od každého slišet chytré řeči že to je sračka a že to neměl kupovat, já osobně jsem u té koupě nebyl, kdybych byl, tak mu nikdy nedovolím s tím odjed, taky jsem mu to vyčetl když s timhle přijel. Mě šlo jenom o to jestli někdo neznáte původ motorky,nebo toho majitele to je celé nic víc sem po vás nechtěl!!!!!  takže si šetřete klávesnice a přestantě tady ze sebe dělat borce! ten kluk chtěl s náma začít jezdit, neměl 80k na pořádnej stroj, tak šel a nabral co našel, bohužel teda pěknou mrd.. a ted je s toho sám neštastnej protože oprava bude stát bůh ví kolik a mě je ho líto. původní majitel se k tomu podle mě nepostavil férově, sice všichni tvrdíte že se to tak dělá, ale mě to přijde svinárna. asi názor jednotlivce, nebo povaha člověka.

#43 19.06.2012 12:01:31

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Boss(cz) napsal(a):

Tak nevím proč tady všichni řešíte kupní smlouvu, já nikde nepsal že ji nemá, kupní smlouvu samozřejmě má. Nechtěl jsem od každého slišet chytré řeči že to je sračka a že to neměl kupovat, já osobně jsem u té koupě nebyl, kdybych byl, tak mu nikdy nedovolím s tím odjed, taky jsem mu to vyčetl když s timhle přijel. Mě šlo jenom o to jestli někdo neznáte původ motorky,nebo toho majitele to je celé nic víc sem po vás nechtěl!!!!!  takže si šetřete klávesnice a přestantě tady ze sebe dělat borce! ten kluk chtěl s náma začít jezdit, neměl 80k na pořádnej stroj, tak šel a nabral co našel, bohužel teda pěknou mrd.. a ted je s toho sám neštastnej protože oprava bude stát bůh ví kolik a mě je ho líto. původní majitel se k tomu podle mě nepostavil férově, sice všichni tvrdíte že se to tak dělá, ale mě to přijde svinárna. asi názor jednotlivce, nebo povaha člověka.

80k?  a11  Oprava bude stát podle toho co se posralo,počítej nejmín ojka, píst a nikasil. To je cca 8000,- jen za motor, nepočítám ložiska, gufera, těsnění. Motor bych viděl tak kolem 12. Převodovku nekomentuji. A co by ti prosímtě pomohlo kdyby ti tu někdo něco na majitele řekl? Podle mě je to jeho problém že koupil co koupil a majitel to určitě řešit nebude, v tu chvíli to jelo a papa. Taky se může vykrucovat že tam nalil blbý olej, že ho tam nedal vůbec atd. Kdyby jste raději povolili těch 6 matiček co drží hlavu ak oukli co tomu je....

#44 19.06.2012 12:03:19

Takže pokud budu prodávat motorku a do smlouvy napíšu:Kupující bere na vědomí a souhlasí s tím, že motocykl je prodáván jak stojí a leží.Nemůže po mě kupující zpětně žádat  náhradu?Jde mi o to že jestli budu prodávat motorku nechci aby mi pak volal nějakej magor kterej dokurvil motorku a ještě mi vyhrožoval soudem. Jen z vlastní zkušenosti,kamarád udělal na motoru výbrus a píst,motorku zalej a prodal.Po měsíci mu volá kupující že jeho syn motorku zadřel a žádá 1/2 z částky opravy.A samozdřejmě také vyhrožoval soudem...

#45 19.06.2012 12:03:52

kiwibibo
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM XC 300, Honda Dominator NX 650
Věk: 29
Web
15 10

Boss(cz):
Mňa by zaujímalo, akú si predstavuješ "správnu" reakciu predajcu. To vám mal na telefonát od vás zareagovať nejak takto? "Jasné, predal som vám motorku, ktorá išla. Vy ste ju asi zadreli, tak prídite, ja vám vrátim prachy alebo vám ju opravím na moje náklady."
Takto to ale... nefunguje  a11 

exc.300.blogspot.com

Men do not quit playing because they grow old, they grow old because they quit playing.

#46 19.06.2012 12:07:38

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Pavlas:

Tak to jí syn asi zadřel vlastní šikovností, výbrus měla, píst taky takže bych mu asi řekl hezký den jděte do ....

#47 19.06.2012 12:14:15

Fru:
Však to se se taky stalo  smile jen mi šlo o to,že když když někomu prodám motorku,tak určitě nechci platit věci které zničí kupující.
Nebo je lepší prodat motorku bez smlouvy?

#48 19.06.2012 12:15:56

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Pavlas napsal(a):

Fru:
Však to se se taky stalo  smile jen mi šlo o to,že když když někomu prodám motorku,tak určitě nechci platit věci které zničí kupující.
Nebo je lepší prodat motorku bez smlouvy?

To v dnešní době asi ani nejde. Postavit smlouvu tak aby jsi měl čisté ruce.  tull 
Nás teďka zastavili fízlove když jsme CR vezli a smlouvu chtěli vidět. Pak ještě ověřovali VIN.

Editoval Fru (19.06.2012 12:16:39)

#49 19.06.2012 12:15:59

Endurko
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Častolovice-Rychnov n. Kněžnou
Motorka: kawa kx250f 016"
Věk: 26
2 0

Pavlas :
kupní smlouva taky slouží k ochraně jak prodavajícího který by tam měl napsat vše narovinu co bylo a NEBYLO na motoru děláno,  a kupujícího, že ví jak na tom stroj je v době podepsání smlouvy.
Jinak nový píst a nicasil- je to sice hezké že je dělané ale když se ti vysype ojniční ložisko jako mě, tak zadřeš i kdyby jsi jezdil na super olej  a staral se o to. ne 

#50 19.06.2012 12:17:47

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Endurko napsal(a):

Pavlas :
kupní smlouva taky slouží k ochraně jak prodavajícího který by tam měl napsat vše narovinu co bylo a NEBYLO na motoru děláno,  a kupujícího, že ví jak na tom stroj je v době podepsání smlouvy.
Jinak nový píst a nicasil- je to sice hezké že je dělané ale když se ti vysype ojniční ložisko jako mě, tak zadřeš i kdyby jsi jezdil na super olej  a staral se o to. ne 

Psal výbrus, proto jsem usoudil že šlo o nějaký držák a ojnici nemusel řešit.

#51 19.06.2012 12:23:29

Yamaha DT 125 smile A šlo o výbrus.Já třeba koupil motorku bez smlouvy a cestou jsem měl docela vítr že nás stopnou cajti.Ale i kdybych měl smlouvu,tak by mě nenapadlo po prodejci vymáhat prachy za opravu.Ale jinak díky za info hoši smile

#52 19.06.2012 12:24:51

Endurko
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Fru napsal(a):

Endurko napsal(a):

Pavlas :

Psal výbrus, proto jsem usoudil že šlo o nějaký držák a ojnici nemusel řešit.

Ajoo, jsem to v rychlosti pak špatně aplikoval  a8 , ale asi i u držáku motoru nejsou ložiska věčná..big_smile jinak jsem válec poslal do Strakonic do Ln-mota, kluci mi říkali že mi zabrousí i kanálky v ceně nikasilu.. tak jsem na to zvědavej ;-) 

#53 19.06.2012 12:26:58

Fru
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Endurko:

To je super, Ojnici už máš taky přelisovanou?

#54 19.06.2012 12:34:41

Endurko
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Fru :
Ještě ne, hodím to pak všechno jednomu pánovi, co dělá krosový 2t motory at mi to dá komplet do kupy, nemám doma stahováky abych to pulil smile

Už bych tady moc nespamoval zakladateli vlákna ;-)

#55 19.06.2012 13:42:46

Boss(cz):

řešit to budete muset sami,protože s tím ti tady nikdo nepomuže .kdyžtak kontakt na díly nebo radu co s tím. když mu dáte po tlamě tak s toho budete mít jenom oplétačky. jediné řešení je ten motor rozdělat a pokusit se ho spravit .těchto stroju jsou na netu mraky.bohužel tyto stroje jsou už dávno za zenitem. je to těžké tomu neodolat taky jsem dělal blbosti a neunáhlené koupě a te´d to člověka mrzí. tak nezoufat a spravovat aspoň bude vědět ,že tem motor bude fakčit bez problému a nebude se bát ,že se tam něco vysype ano 

#56 19.06.2012 13:59:41

sice je to mimo téma, ale když vozím motorku na trať tak po mě policie může chtít kupní smlouvu? přeci jí vezu na vozejku, tak mu potom může být prd, když to nejezdí po silnici...

#57 19.06.2012 14:15:10

foxdive
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: UH
Motorka: exc 300
Věk: 31
8 6

Williams:

terko rict,muzou si proklepnout win a kdyz to bude ok tak asi resit nebudou

Radši ségra v bordelu než brácha na japonský motorce
život je příliš krátký na to,abych čekal 4 doby smile

#58 19.06.2012 15:18:40

Mišák ttr600
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: TT600R
Věk: 31
19 1

K tématu.
Borec co to koupil je z prominutím BLBEC,ale velký.Mít 80 klacků a koupí si tohle.U nás jsou taky takový pitomci,koupily už tři motorky za hříšné prachy a všechno šrot i když jim člověk říká,až pojedeš něco kupovat stav se pro nás podíváme se na to,ale měl svou hlavu a dopadli tak,že je to bude stát dalších dvacet litrů a situace je velmi podobná ohledně smlouvy.Brácha koupil YZ 250 a taky že po GO a za tři týdny se mu kousla ojka.Taky nic nenadělal.Při koupi ostré motorky jak 2T tak 4T musíte s tím počítat.Jestli chcete něco co vydrží kupte si enduro klasické.

Nejpěknější zásah do přírody je drapákem.

#59 19.06.2012 15:26:41

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Mišák ttr600:
Příště si přečti pozorně příspěvky, než hodíš do placu nesmysl. Právě, že on žádných 80 klacků na něco pořádného neměl, proto koupil to, na co měl. Kdyby many měl, tak by byl za vodou a nemusel tohle řešit smile 
To jen tak na okraj, neber si to osobně cool 

#60 19.06.2012 16:26:52

skodavrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Mělník
Motorka: HQ TE 450-09, GSX 1400, CPI ARAGON 50
Věk: 36
Tel: 777769755
4 0

Pavlas napsal(a):

Takže pokud budu prodávat motorku a do smlouvy napíšu:Kupující bere na vědomí a souhlasí s tím, že motocykl je prodáván jak stojí a leží.Nemůže po mě kupující zpětně žádat  náhradu?Jde mi o to že jestli budu prodávat motorku nechci aby mi pak volal nějakej magor kterej dokurvil motorku a ještě mi vyhrožoval soudem. Jen z vlastní zkušenosti,kamarád udělal na motoru výbrus a píst,motorku zalej a prodal.Po měsíci mu volá kupující že jeho syn motorku zadřel a žádá 1/2 z částky opravy.A samozdřejmě také vyhrožoval soudem...

Ano pokud to budeš takto formulovat kupující nemá nárok na pozdější reklamci. Takto mi to radili právníci když jsme prodávali firemní auta. A opravdu nejsou levní tongue 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů