INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Ze dne na den začla brát olej..
Ze dne na den začla brát olej..
Zdravím. Mám hondu xr a jeden den jsem měnil olej, vypustil jsem 10w40 a dal jsem hustší 20w50. Asi ten den jsem najel v okolí max 10 km a v pohodě. Vytáhnu motorku druhej den jedu 2 km dovedlejší vesnice a modrej dým. Jedu domů a zase.. Zkontroloval jsme volej pořád tam byl. Tak jsem dojel ještě domů a minimálne ctvrt litra pryč. Tak co teď už jsem zkoušel měnit gufera na ventilech. Pistní kroužky byli ok. Na válci lehce rýhy, ale proč to žere ze dne na den tolik oleje? Díky za rady.
Re: Ze dne na den začla brát olej..
Diesel46: protože jsou na válci rýhy asi ti bordel nějak vlezl dovnitř ale odpověděl sis sám...
Editoval Williams (09.06.2011 20:33:45)
Williams napsal(a):Diesel46: protože jsou na válci rýhy asi ti bordel nějak vlezl dovnitř ale odpověděl sis sám...
tak to musí být teda hafo rýhy že to žere tolik... to asi kroužky nevyřešíí co?
- Alessino
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Hodonínsko
- Motorka: Yamaha XT 350
- Věk: 25
0 0
To je přesně jak u mojí Yamahy XT 350,udělal sem výměnu a po nastartování taky začla kouřit,tak rozdělám že vyměním těsnící kroužky na ventilech a na válci dost znatelné rýhy.....
Alessino:
a jak si to řešil, nový kroužky asi nic neutěsní že? Když jdeo takový rýhy
Když motorku nastartuju, tak žádnej kouř, přídám a hafo.. a takový rýhy na válci zas nebyli, na starý motorce byla taky jsem tam nejaka a vzala si třeba nejako udeci na 1000km.. ale tady tohle? přidám a je to jak dvoutakt..
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: FE450
- Tel: NokiaN8
7 0
kouř při plynu.. jásná známka toho, že ti to bere přes válec
E: jinak je jasný, že ta změna typu oleje tomu motoru neudělala rozhodně dobře a pravděpodobně se nestíhal mazat válec... 20w50 je krapet hustší olej a pod pístem se tvoří olejová mlha.. tím že oil byl hustší se mohla porušit tvorba této mlhy a mohlo se ti to přidírat, popřípadě teplem spíct kroužky ... ale to je jenom moje teorie... budou ty chytřejší než já
Editoval Vojtas (09.06.2011 22:16:54)
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
- Alessino
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Hodonínsko
- Motorka: Yamaha XT 350
0 0
Diesel46: Já to řeším teď.když už to rozdělávám udělám všechno pořádně.Nechám udělat výbrus nejspíš.Já tam mám těch rých fakt hodně.Na volnoběh to kouřilo jenom nepatrně ale jak jsem přidal,nebylo vidět pomalu Neví někdo z vás rozměry stahováku na magneto na xt 350 yamahu?nebo kde ho sehnat? Jo a ten olej jsem nevěděl co tam bylo po koupi tak jsem tam dal 20w 50.
Editoval Alessino (09.06.2011 22:35:49)
- xkoldy
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Valašsko
- Motorka: xt 600 2kf
- Věk: 24
0 0
Vojtas:
Ja myslel, ze hustsi olej by mel u starsich kousku prave pomoct ne?
- JindraMZ
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM 690 Enduro R, MZ 660E Baghira, Yamaha XT 350
- Věk: 32
- Web
0 0
Obrázek stahováku s návodem k použití najdeš třeba v tomto vláknu: http://www.offmoto.com/viewtopic.php?pid=64171
Já jsem ho vyráběl nedávno, o víkendu ti můžu poslat fotky kdybys chtěl. Přidám pár postřehů: - udělej ho z minimálně 10 mm tlustého plechu, jinak ho ohneš - použij dostatečně dlouhé šrouby, abys využil celou délku závitu v rotoru (ale naopak nezničil cívky uvnitř) - prostředním šroubem netlač přímo do klikovky, ale zašroubuj do ní šroub - přivař si ke stahováku kus trubky, kterým ho zapřeš o stupačku proti otáčení - aby se ti lepší povoloval šroub držící rotor, můžeš si z kusu dřeva jednoduše vyrobit přípravek podobný stahováku, kterým ho proti otáčení zapřeš o stupačku
Aby se ti lepší zaměřovaly díry pro šrouby, je nejjednodušší použít kružítko - díry leží ve vrcholech rovnostranného trojúhelníku o délce strany 60 mm - tzn. sestroj si dvě kružnice a pak to zvládneš s obyčejným pravítkem - vrcholy trojúhelníku leží na "kružnici opsané" o poloměru r = 34,64 mm - středy stran jsou tečny "kružnice vepsané" o poloměru p = 17,32 mm - prostřední díru vrtej až nakonec, jinak nebudeš mít kam to kružítko zapichnout Pro představu to vypadá asi takto: 
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
7 0
xkoldy:
co se týče stiratelnosti, tak určitě.... ale když to vemu až přehnaně, tak si zkus udělat nějakej rozumnej rozstřik s vodou, nebo jogurtem (názorný porovnání viskozit látek).. s hustším jogurtem ti to moc dobře nepujde
Baseball, basketball and football... ....all require one ball... ...ENDURO REQUIRES TWO!!!
- xkoldy
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Vojtas:
To je jasne no. Je to ale divne. Rekl bych, ze by to tim olejem byt nemelo. Zas takova zima neni aby to 50 na vzduchem chlazene motorce neumazala. Nehlede na to, ze diky jeji vetsi viskozite by mel i trochu vzrust tlak oleje a vyvazit netesnosti vznikle starim... Osobne totiz planuju do meho xt taky dat 20W50. Myslim, ze takhle stare motorce to muze jenom pomoct. Navic tu par lidi na 20W50 jezdi a zatim bez problemu.
- Vojtas
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
7 0
xkoldy:
pravda, pravda... a tím se dostáváme k základní otázce.... co to kurňa zpusobilo
- twinkam
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chomutov
- Motorka: FE 350
- Věk: 36
4 3
Vrať tam,10w40,podle mě je totiž 20w50 řitší a ne hustší a tím že máš v hajzlu válec s kroužkama,tak ti to jde do spalovacího prostoru. Ale je to otázka času,budeš to muset stejně jednou vyměnit.
- xkoldy
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
twinkam:
Tak 20W50 je urcite "hustsi", viz: http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole … vym-olejum
Cituji kousek textu:
...Viskozita neboli česky vazkost je míra vnitřního tření kapaliny, tedy odpor který klade tečení. Voda a parafíny tečou velmi snadno, mají tedy nízkou viskozitu (jsou řídké). Ovocný sirup nebo převodový olej třídy SAE 140 nevytékají z lahve tak snadno, mají vysokou viskozitu (jsou husté – pozor! Nezaměňovat s hustotou, která je měrnou hmotností a s viskozitou nesouvisí.) Velmi důležitým parametrem, zejména u olejů je teplota. Olej, který je „hustý“ při 20°C, je při teplotě 100°C velmi „řídký“. Občas si některý motorista stěžuje, že vypustil použitý olej z horkého motoru a ten tekl jako voda. Na to odpovídám, že to je dobré, přesně tak má horký olej téci....
Jinak jsou to odkazy z vlakna, kde se probital jaky olej, viz: http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=3887
Osobne by me to ale velmi zajimalo, jestli to bylo tou vymenou druhu oleje. Jestli tam budes zkouset davat z5 10w40 tak dej vedet, jestli to prestalo kourit...
Edit: spatny odkaz...
Editoval xkoldy (10.06.2011 12:30:18)
- Jumbo
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: TT 600
- Věk: 53
- Tel: 731 101 801
0 0
xkoldy:
Tak,tak, já jsem po Go motoru při první výměně dal 20W50 a jezdím i v zimě, pravda to ovšem startuju při pokojové teplotě.Motor tichý, nikde nepotí, spotřeba 0,2 l na 45 mth.
- twinkam
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Chomutov
- Motorka: FE 350
- Věk: 36
4 3
Tak zajímavé čtení je v těch odkazech:-) uznávám že je 20w50 hustší a tím pádem jsem JOUDA. Ale v tom případe nechápu proč to zničeho nic začalo kouřit?
Já sice raději motory nemontuji, ale našel jsem docela zajímavou zkušenost: http://www.motorkari.cz/moto-uzivatel/?muid=38754 jednalo se o problém s ventilovým vodítkem u XT 350. Netuším, jestli je to i tvůj problém. Jinak pochybuji, že změna oleje by mohla tak rychle odrovnat motor.
Co opravíš oprav a co neopravíš odprav.
|