INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Yamaha WR 426
- Jimmos
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Gotham City
- Motorka: Gas Gas, ČZ 175/487
- Věk: 31
0 0
Re: Yamaha WR 426
Mě to yz 426 docela baví.. Je fakt že na motání mezi šutrama je to fakt hodně na pytel, ale jinak se to nechá.. Každopádně bych už WR/ZY 426/400 nekupoval.. Nejsou na to pořádně díly. Třeba ventily seženeš v oceli, protože kupovat originál titan, jeden za dva a půl je nesmyslnost, ale už k nim neseženeš pružiny. Píst je taky asi o litr dražší než na 450. Ale dlužno říct, že ta moje můra (YT 426) když jsem ji kupoval měla nalítáno přes 300 hodin (nejetá motokrosem, původ znám) a motor nebyl nikdy nepůlen, vše origo.. i píst, ojnice už byla trochu přidřená..
Editoval Jimmos (11.10.2011 12:08:33)
Harry, jdu do baráku!
- martta
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: XT 600 (96), CRF 450R (08)
0 0
Já bych si dovolil trochu oponovat. Na YZ 400 jsem neměl problém sehnat cokoli v yamaze či na partsdepot. I na spoustě jiných obchodů je uvedena a najdeš všě. Pokud se nepletu, tak na YZ 400 a 426 byly ocelové ventily. Titan byl až na 450 . Proto asi není možno sehnat..
martta: hmmm... pleteš od 2001 mají titanové 
- Brůča
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Plzeň
- Motorka: BMW R 1150 GS,BMW K 1200 GT,Triumph 955i RS
- Věk: 51
- Tel: funkční
0 0
Mám YZ 426 F na značkách, takže občas se sklouznu s klukama na Endurech. Těžím z hmotnosti a tím i z obratnosti a ze super podvozku - jinak naprd - co oni za dva, tak já za jedna - dlouhé výjezdy musím létat, hodně spojčím a dost se zahrabávám. Převodovka na Enduro nevhodně odstupňovaná - jednička dlouhá a zbytek hodně pospolu, takže pětka zase krátká. Až budu měnit řetězovku, tak to hodím víc do lehka - doufám, že se to trochu polepší. Spojka dost ostrá, takže se na Enduro také moc nehodí.........ale zase za ty peníze Za třetinovou cenu nemám třetinové zážitky, takže když nejsi moc náročný, tak se i na Enduro s YZkem svezeš. Do extrému bych s tím ale nejel - nerozjedeš se s tím do pořádného stoupáku bez nechutného spojčení, a co nejhůře, není tam dětské tlačítko - a při Enduru to mám díky rychlé jedničce zašlápnutý skoro pořád - takže pravou nohu pořád na bidílku (a to už mě po čtyřicítce dost unavuje - příští stroj jedině s čudlíkem)
Brůča: dej tam 47z uvidis jak se ti s tim bude mnohem lepe rozjizdet, v krpalech, napric v traktorovych kolejich... ja driv take daval dozadu porad vic a vic zubu v domeni ze kdyz to zpomalim bude to lepis a ono prd, cim vic zubu tim vetsi sila a driv to hrabe, pri rozjezdu se to driv urve. vepredu mam original 14z
jinak nechapu jak tam muze Raduz nacpat 52z (prispevek 16), ja tam mel 51z a tak tak to prochazelo dole chranitkem. tam uz ani steblo travy neslo prostrcit jak to bylo natesno. vepredu pise ze ma dokonce 12z, to uz se mu ten retaz musi ukrutne lamat, kdyz takhle malym prumerem dost podstatne zvysi uhel opasani.
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
kick-start napsal(a):Brůča: dej tam 47z uvidis jak se ti s tim bude mnohem lepe rozjizdet, v krpalech, napric v traktorovych kolejich... ja driv take daval dozadu porad vic a vic zubu v domeni ze kdyz to zpomalim bude to lepis a ono prd, cim vic zubu tim vetsi sila a driv to hrabe, pri rozjezdu se to driv urve.
Když je jednička moc silná, není nic jednoduššího, než tam dát dvojku
Noend:
davat tam na rozjezd dvojku to bych musel mit v prevodovce zuby jako Marfusa v Mrazikovi (pri louskani orechu)
- Brůča
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
kick-start:Mám možnost sehnat od 13z až po 17z kolečko a 48 - 50 rozetu. Teď jsem ve standardu 14/48 - takže asi půjdu do rozety 48z (cca 480Kč) a budu si hrát s kolečky - 13z (114Kč), 14z (130Kč), 15z (131Kč), 16z (127Kč), 17z (145Kč)..............zkusím 15 a 16. Řetěz by měl tento rozdíl pobrat v pohodě, 114čepů, a ještě by nemusel tak trpět. Jěště lepší by bylo dát rozetu 50z a kolečkem to doladi - bylo by to jemnější než s tou 48ičkou, ale asi bych musel dát delší řetěz.........ale opásání koleček by bylo luxusní, a nemusel by se tolik vytahovat řetěz.
- Brůča
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Převod 12/52 ? to je z toho šlapačka.............možná, že 450 na čtyřkvaltu to trochu pobere, ale pochybuji. Výjezdy musím na dvojku (na jedničku to bez prokluzu neuhlídám) a na tvrdém to pořád honím v luftu. Možná, že při poměru 12/52 bych na dvorku lehce zvednul volnoběh a zapoměl na heft - jen bych kvaltoval a vozil si zadek Docela bych se na tom rád sklouznul - zajímalo by mě chování stroje...........moje 426 totiž nemá spodek a nevím o YZ, které by spodek mělo, takže si myslím, zě se to bude cpát nahoru i na čtyřku. Jeden jezdí super lehký převod a chrochtá blahem, druhý to cpe do těžka a je spokojen také....................takže jsem tam, kde jsem byl
Brůča napsal(a):kick-start:Mám možnost sehnat od 13z až po 17z kolečko a 48 - 50 rozetu. Teď jsem ve standardu 14/48 - takže asi půjdu do rozety 48z (cca 480Kč) a budu si hrát s kolečky - 13z (114Kč), 14z (130Kč), 15z (131Kč), 16z (127Kč), 17z (145Kč)..............zkusím 15 a 16.
zvysovat pocet zubu vepredu - tak to je zadelano na pruser, toho mista kolem klecka tam moc neni a kdyz budes mit trosku volnejsi retaz tak by jsi mohl casem prdrit karter. a za druhe je tam jeste ve stredu retazu voditko ktere chrani proti zakousnuti v pripade pretrzeni. to bych v zadnem pripade neoddelaval. bezne jsou k sehnani rozety 47z - 51z, ale uz jsem videl i 44z na motardu, takze kdyz prohledas web myslim ze taky najdes.
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
Brůča napsal(a):Mám YZ 426 F na značkách, takže občas se sklouznu s klukama na Endurech. Těžím z hmotnosti a tím i z obratnosti a ze super podvozku - jinak naprd - co oni za dva, tak já za jedna - dlouhé výjezdy musím létat, hodně spojčím a dost se zahrabávám. Převodovka na Enduro nevhodně odstupňovaná - jednička dlouhá a zbytek hodně pospolu, takže pětka zase krátká. Až budu měnit řetězovku, tak to hodím víc do lehka - doufám, že se to trochu polepší. Spojka dost ostrá, takže se na Enduro také moc nehodí.........ale zase za ty peníze Za třetinovou cenu nemám třetinové zážitky, takže když nejsi moc náročný, tak se i na Enduro s YZkem svezeš. Do extrému bych s tím ale nejel - nerozjedeš se s tím do pořádného stoupáku bez nechutného spojčení, a co nejhůře, není tam dětské tlačítko - a při Enduru to mám díky rychlé jedničce zašlápnutý skoro pořád - takže pravou nohu pořád na bidílku (a to už mě po čtyřicítce dost unavuje - příští stroj jedině s čudlíkem)
Já mám teda 450ku 08, ale vesměs s tebou hodně souhlasím. Měl jsem 07mičku a převod 12/52 byl asi ideální(je to ale jen subjektivní pocit). Začneš používat i jiné kwalty, přestaneš mít potřebu tak moc spojkovat, začneš jezdit v poklidu i pomalé pasáže a ono to pak všechno najednou jde líp. Na trati pak jezdíš 4-5 a stačí to. Při enduru pak budeš těžit ze všeho, co jsi jmenoval 2x tolik. Enduro jsem na kombinace traťe/enduro prostě zatím zavrhl.
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
- Raduz TT600r
- .....starosta.....

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
- Motorka: NÁMAHA
- Tel: 723 151 102
- Web
Brůča napsal(a):Převod 12/52 ? to je z toho šlapačka.............možná, že 450 na čtyřkvaltu to trochu pobere, ale pochybuji. Výjezdy musím na dvojku (na jedničku to bez prokluzu neuhlídám) a na tvrdém to pořád honím v luftu. Možná, že při poměru 12/52 bych na dvorku lehce zvednul volnoběh a zapoměl na heft - jen bych kvaltoval a vozil si zadek Docela bych se na tom rád sklouznul - zajímalo by mě chování stroje...........moje 426 totiž nemá spodek a nevím o YZ, které by spodek mělo, takže si myslím, zě se to bude cpát nahoru i na čtyřku. Jeden jezdí super lehký převod a chrochtá blahem, druhý to cpe do těžka a je spokojen také....................takže jsem tam, kde jsem byl
Trialka z toho nebude, neboj. 450ky od r.v. 2006 už spodek mají. Je to motor z trošku jiného soudku. Začalo to zuřivcem(426), pak hrubiánem(450 do 05) a pak z toho udělali kamaráda. Jezdil jsem seriový lauf i se svodem a to se ten spodek i tak projevil hodně. Teď mám kompletní lauf od RAASe a tam se spodek zlepšil nehorázně. Ale 3x běda, když si někde uvrkneš víc a ještě k tomu brnkneš po spojce - čeká tě jasný výsledek. Je to fakt něco jinýho.
Řiť, ať jedeš lip tel.: 723151102, 587571224
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
Brůča:
JJ taky s tebou souhlasim. Ne že by se s kroskou enduro jet nedalo, ale pokud si člověk zvykne něco jezdit na opravdovém soutěžáku a pak to zkusí projet na krosce, tak je z toho nešťastnej. Teď mám RMZ450, které má opravdu pěkný spodek, ale i tak je to o ničem na enduro. Enduro výlety jezdím často s kámošem, který se vyloženě vyžívá v extremech (taky byl letos nejlepší z čechů na Erzbergu). To co jsem běžně jezdil na EXC300 je na RMZ témeř nereálné. Nějaké pokusy o triálky jsou uplně zbytečné. Je to rychlé, zbrklé, furt to hrabe a ani to nemá moc rejd. Za to na trati jsem zrychlil, nejsem tak rozhozenej a nebojim se s tim skákat. Na to je RMZ dělaný a v tom je opravdu dobrá.
Dej koním pít...
kick-start: rozety se dělají od 41 - 54... sám tam mám 42 a na jedničku a volnoběh mi to jede tak 15-20 km/h je pravda, že ve spojení s motorem z 426 je z toho už 2T točit, točit, točit, spojčit, točit, spojčit
|