INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Řetězová sada
- HanesRc
- Bahnomil - "Manďák"

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od starosty
- Motorka: XL 600V Transalp, KTM exc 200
- Věk: 37
- Tel: taky mám :)
3 0
Re: Řetězová sada
Možná, že i na tomto něco je:
Zabíhání řetězu
Málokdo tuší, že řetěz se – stejně jako prakticky všechny pohyblivé součástky – musí správně zaběhnout, aby plnil dobře svou funkci. Jestliže namontujete nový řetěz a plni elánu hned při odjezdu ze servisu dáte sprint z křižovatky nebo ukázkové wheelie, tak jste právě ty peníze, co jste za řetěz dali, vyhodili z okna. Řetěz je tvořen více než stovkou kloubů, přičemž každý z těch kloubů se skládá, jak už jsme řekli, z čepu, pouzdra a válečku. Mezi těmito součástkami je určitá vůle, aby řetěz vůbec mohl řetězovat, a tyto součástky mají zhruba kruhovitý profil. Proč zhruba? Dokonalost totiž existuje pouze v pohádkách a úplně přesně kruhového průřezu nedocílíte ani s nejlepšími technologiemi. Kloub je tedy tvořen součástkami, které jsou z profilu značně „šišoidní“ (navíc se ještě třeba pouzdro po nalisování destiček mírně zdeformuje), a ty se musí pořádně „usadit“. Ideální je proto řetěz namontovat, nechat na volno na stojanu protočit zadní kolo a pak velice zvolna vyrazit. Neznamená to rychlostí hlemýždě, nýbrž prvních zhruba sto kilometrů se vyvarovat prudké akcelerace a prudkého brzdění a postupně pravidelně zvyšovat zatížení. Tak se vymezí rovnoměrně všechny vůle, řetěz se pravidelně vytáhne, vy jej dopnete a máte klid („každý nový řetěz se vytáhne“; kolikrát se řetězy vytahují už rovnou v továrně). Uvědomte si totiž, že takový řetěz měří řádově 1,5 metru a že výkon přenáší jen horní větev řetězu, která měří cca půl metru – pokud prudce přidáte plyn, zatížená část řetězu se napne a už v životě nedokážete úplně stejně zapůsobit i na zbylou většinu článků. Výsledkem tak bude nepravidelné vytažení jako u starého řetězu – a to jste přeci nemuseli montovat nový.
Editoval HanesRc (23.10.2011 09:35:48)
 Louže,bláto,kaluže, ty jsou tady pro muže! http://www.farynenduroteam.cz/
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: východní skoro Pragl
- Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2
enduro:
Máme tam tenhle: http://www.yacomi.cz/retez-a-4287-p-4366.html Mimochodem už u nás bylo celkem dost lidí, kterým nevydržel řetěz 428 na motorce ani 5tis km. Je to daný tim, že si spousta zákazníků a bohužel i prodejců říká, že na motorku s 12PS stačí řetěz za 800,- Dokonce tam byl i týpek kterej na takový motorce řetěz přetrhl po najetí 3tis km. Byl to D.I.D, ale nevim už v jaký pevnostní třídě.
kick-start:
Na tu TM300 jsme dali tenhle řetěz: http://www.yacomi.cz/retez-a-520-6-p-3427.html
Bohužel připravujeme nový eshop, tak na tomhle starym nejsou žádné podrobné info o těch řetězech. Každopádně to je opravdu jedna z nejpevnějších možností. Pak jsou už jen závodní řetězy pro silniční použití a ty jsou sice ještě o kus pevnější, ale taky o poznání dražší.
Dej koním pít...
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Kurnik Jeniko ty jsi hotova chodící encyklopeeedie ja bych tam dal netěsněny je fakt že když daš větší převod tak si mužeš dovolit i nějaky x kroužek ale počítej stím že ztratíš na max. rychlosti tou větší rozetou.
http://www.youtube.com/watch?v=qoJe7_3SneM
Editoval Tristan (23.10.2011 22:24:21)
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
Tristan napsal(a):zkus hledat tak jak ja kašli na těsněny řetěz jestli ho jezdíš v terenu tak tu životnoszt o moc nepriofloužíš a smiř se stím že je ta životnost je takova
Co na to říct. Větší békovinu jsem dlouho neslyšel. Bezkroužkový řetěz je lehčí, klade menší odpor, je levnější a jednoduchý na údržbu. Za to se v něm ale neudrží mazivo a proto je vhodný spíš na motocross, kde ho můžeš pravidelně mazat a jedna rozjížďka netrvá tak dlouho aby jel delší dobu na sucho. V enduro použití dostává podstatně víc zabrat hlavně kvůli tomu, že po 20ti minutách už jedeš víceméně se suchym řetězem. To je to co má na tu životnost zásadní vliv. X-kroužkovej řetěz vydrží několikánásobně déle, pokud se o něj alespoň trochu staráš. Na enduru je to víceméně nezbytnost, protože pochybuju, že bys za svůj tříhodinový výlet terénem 5x mazal řetěz. Jediná nevýhoda je, že to že to nemůžeš čistit jen tak něčim co se ti zlíbí a je dražší.
Schválně jsem to zkoušel, protože mám možnost mít jakýkoli typ řetězu a můžu potvrdit že v motocrossu ten bezkroužkáč celkem drží, ale při enduru to jde znatelně rychle do kopru.
Dej koním pít...
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
jo ale bavíme se tu o Blatě s 13 koňma kde ja každy kun znat a o kroužek nebo x kroužek tam davat mi přijde jako zbytečnost pokud to nenamaže obyčejnym olejem tak mu to vydrží ale je to jeho boj
Na sx jsem jezdil did bez okroužkač vydržel 65MTH a to se o něj staram najedu sice 2-2.5mth za vyjíždku ale tohle vydržel a stav ti zhodnotí Hanes jak na tom byl po te době když ho měnil. Nevím čík kdo maže ale když jsme se vracel tam mi nikdy nešustil že by byl suchy.
Edit: a navíc 30%teren 70 cesta takže investice do o kroužku je muj nazor zbytečna na Blatu s 13 konma kdy o kroužek mu vezme 2 koně.
Editoval Tristan (24.10.2011 10:50:05)
- enduro
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lipnice nad Sázavou
- Motorka: BLATA 125 Enduro
- Věk: 17
- Tel: sony ericson
0 0
Semis: ty řetězy jak si sem dával jsou x- nebo o- kroužky ? .....
Tristan: já žádnýho prodejce neznám
Jenom bych potřeboval vědět toto:
Chtěl jsem tam koupit DID 428 VM což je x-kroužek ( cena 2200 Kč) a zajímá mě když se o něj budu dobře starat (a jezdit v terenu 30% a 70%silnice) jestli vydrží alepson třikrát déle než netěsněnej od DID .......? ? ?
moíc díky
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
- Tristan
- Fotogalerie
- Založená vlákna
17 0
Maš to v těch odkazech ty trdlo tak si tam zavolej marny boj 7000km na netěsněnou 428 s něco malem v terenu mi příjde jako dost a nevím co by kdo víc chtěl.
Editoval Tristan (24.10.2011 10:59:15)
- enduro
- Pokročilý

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lipnice nad Sázavou
- Motorka: BLATA 125 Enduro
- Věk: 17
- Tel: sony ericson
0 0
Ještě se zeptám ........ Je možné že vytahaný nebo volný řetěz vočesal zuby z rozety ? (na celé rozetě mi zbylo 6 zubů 
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
- Semis
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
6 2
enduro:
Je tam závlačková spojka. Jiank na OFFmoto je u nás samozřejmě sleva, takže to snad nebude tak hrozný.
Dej koním pít...
|