INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Honda XR 600 problémy
- Kopy
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Litomyšl
- Motorka: Opěr DRak 350 SM :-) dřív XR 600 sm a DR 350 sm
- Věk: 23
- Tel: 732 900 022
1 0
Honda XR 600 problémy
Čaues Lidi Včera jsem si domů konečně dovezl to XR co jsem koupil už před 14 dny! Bohužel se mi nevyhly zčínající problémy XR jsem koupil polo nepojízdné, šlo nastartovat, ale chcípalo a nešlo do otáček. Mechanik hned zjistil závadu, špatný cívky u cdi. Nechal jsem si udělat přípravu pro blinkry, vyměnit olej, nová indukčka, přerušovač. Doufám že jsem na nic nazapomněl. Ještě mi říkal že se snažil seřídit karbec, ale že líp už to nejde, protože směs je pořád moc bohatá i když šroub už je na max. No a když jsem si motorku vezl domů tak po cestě startovala jako divá, napoprvý ji nastartoval dokonce i kámoš kterej nikdy motorku nožně nestartoval. Ale doma to začlo, po chvíly stání mi motorka nenaskočila napopravý a pak jsem po ní hodinu a půl skákal a nic Tak jsem jí dal pauzu. Večer zase naskočila napoprvý, nechal jsem jí bežet(5 min.) Pak sama zdechla a už zase jsem mohl skákat (ale skusil jsem to max 10x) Ráno zase napoprvý tak jsem jí šel prohnat a zase startovala jako divá! Uplně pokaždý napoprvý! Skoušel jsem to s různě vychladlým motorem, vyčištění plyový rukojeti - start. Výměna brzdový kapaliny - start. Vždy napoprvé! Pak se mi to zase jednou nepovedlo a zase jsem skákal(jako bych jí přechlastal). Po dvou hodinách start - napoprvé! Po šesti hodinách start, napoprvé! Nechal jsem jí bežet ale zase zdechla a zas nic Samozřejmně jsem v průběhu potíží volal mechanikovi a ten si je jistý že na vině je ta bohatost směsi! Za studena prý potřebuje bohatší směs na start, proto pohoda, ale za tepla ne! Ale ráno jsem jí startoval taky za tepla a bylo to v klidu! Jinak svíčku jsem nekontroloval protože se mi jí napodařilo vyndat, mám svíček 18 ale je nejspíš moc široký! A ještě jeden postřeh, když za studena startuju se sytičem a pak ho vypnu na otáčky volnoběhu to nemělo vůbec vliv, to se mi oproti DR - ku zdá hodně divný. Tak snad jsem příznaky popsal dost podrobně A těm co to dočetli až dokonce děkuju za snahu
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC 450 05
- Věk: 36
13 1
Re: Honda XR 600 problémy
Určitě moc bohatá směs a na volnoběh se ti to prostě uchlastá.. Snížit jehlu, případně zkusit dát menší volnoběžnou nebo i hlavní trysku. Prvně samozřejmě zkontrolovat, jestli tam jsou vůbec správné trysky..
- Pepr
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Slovensko, Holíč
- Motorka: Suzuki DR650se
- Věk: 25
1 0
C.J.:
nebudes mit neco se syticem kdyz pises ze se po vypnuti sytice nezmeni otacky ? to by odpovidalo i tomu ze to nakopnes a kdyz se ohreje tak zdechne na bohatou smes
- ViTTek
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: SeveroVýchod
- Motorka: TT 600S
- Věk: 37
- Tel: 731 587 67nula
- Web
0 0
Nevím jak je to u hondy, ale u yamahy se mi už 2x stalo že se mi rozpadl sytič v karbci a pak spolehlivě nezavíral a směs byla pořád moc bohatá.
Pojedeme zkratkou... 
- ladik164
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Tišnovsko
- Motorka: KTM 530 EXC-R
- Věk: 27
- Tel: Galaxy S4
8 0
kopy:
tak jako majitel xr600r to uvedu na pravou míru 1) vysoký volnoběch nemá vliv na to, jestli to půjde nastartovat nebo ne. Pouze zasouvá jehlu, která pouští do motoru benzin. Nastartovat to prostě jde i s vysokým volnoběhem. 2) co se sytiče týče. při vyjížďce hustým zarostlým terénem mně nějaká haluza zapla sytič na druhu (startovací) polohu a motor jede normálně dál. jezdil jsem na to hodinu než jsem na to přišel a rozdíl poznat nebyl... krom víru v nádrži
-takže máš někde krpu v karbecu a když říkáš že motor nastartuje vždycky po chvíli, tak se ti může zasekávat plovák na obrázku je to č.4, kterej ti brzdí benzin do motoru a po chvíli se může třeba uvolnit. další příčina může být membrána (č.13) zkontrolovat jestli není protrhlá.
Jestli máš chudou nebo bohatou směs poznáš na svíčce. Bohatost směsi bych nastavil tak jak má být továrně, tj. na jednu otáčku.
V poslední řadě bych ten karbec rozebral a pročistil všechny trisky. mám pocit že jsou tam 3. -jestli se motor dusil jak říkáš tak nemá přísun benzímu než aby byl přesycenej. tyhle stroje na přesycení nejsou háklivý, jedou furt!!
takže tak
PS. jestli to chvílu pojede a pak zas ne, tak vyšroubuj kohoutek z nádrže a zkontroluj sítko. V nádrži budeš mít určitě bordel tak ti to taky může ucpávat nějaký smetí.
Editoval ladik164 (29.07.2011 08:47:04)
Co je mi platná moje chytrost, když hloupost světem vládne....
- ladik164
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 0
Kopy napsal(a):A ještě jeden postřeh, když za studena startuju se sytičem a pak ho vypnu na otáčky volnoběhu to nemělo vůbec vliv, to se mi oproti DR - ku zdá hodně divný.)
na otáčky to má vliv následovně. když startuješ studenej motor na druhou polohu sytiče tak by s volnoběhem měl motor mít otáčky vyšší. když sytiš hned vypneš tak ti po chvilce motor bude postupne chcípat a kašlat.
když motor běží na sytič a je hooodně prohřátej a sytič vypneš tak až pak se otáčky motoru zvednou. a to už se pak šteluje volnoběhem na míru.
ideální startování je: nastavit sytíč na druhou polohu, nastartovat, nechat tak 2 minuty vrčet, přepnout sytič na prostřední polohu, zase nechat 2 minutky vrčet a pak přepnout na jízdu.
tento karbec seřídíš na kolenu. taky jsem to dělal a zkušenost jsem neměl.
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
13 1
ladik164 napsal(a):k 2) co se sytiče týče. při vyjížďce hustým zarostlým terénem mně nějaká haluza zapla sytič na druhu (startovací) polohu a motor jede normálně dál. jezdil jsem na to hodinu než jsem na to přišel a rozdíl poznat nebyl... krom víru v nádrži
když se zahřátým motorem dám sytič do první polohy, tak motor jde vytočit max na poloviční otáčky a začne tarokovat, na druhou polohu dokonce chípá
- ladik164
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 0
Kopy:
předchozí majitel tě může ujišťovat jak chce, on prodal a víc ho nezajímá a tobě nezbívá nic jiného než sehnat origo klapku nebo si ji podle jí udělat. - ano přesně tím ti ta motorka může stávkovat a ještě když říkáš, že ve vzduchovým potrubí byl sajrajt tak ten karbec stejně musíš rozdělat. budeš ho mít díky tomu průduchu 100% zacpanej. -ve vlastním zájmu bych rozdělal i motor, předchozí majitel sice říkal, ale raděj bych se přesvědčil -sundat víko ventilů, zkontrolovat jestli není vytahanej rozvoďák a pa sundat i hlavu a kouknout na ventily a přinejmenším si je nechatpřeměřit. -když sundáš válec a mrkneš na kroužky a píst tak tím rozhodně nic nepokazíš a budeš mít jistotu že je vše ok.
Tohle bych aspoň já udělal kdybych si dovezl motorku dom a takhle mně blbla
- C.J.
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
13 1
karbec PD8AA(B) má dle manuálu hlavní trysku 165 volnoběžnou 60 jehla v třetím zářezu šroub bohatosti povolen o 2,25 otáčky hladina 14.5mm
Dírka v krytu membrány? To přece nemá memránu, myslím..
- ladik164
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
8 0
Kopy:
když šroub bohatosti zašroubuješ na max a pak ho povolíš na něco přes dvě otáčky tak to budeš mít nastavený dobře.
|