Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Odkdy maj husky olejové čerpadlo ?

#1 25.06.2011 13:22:42

GrayFox
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno - Venkov
Tel: bezdrátovej
0 0

Odkdy maj husky olejové čerpadlo ?

Jak je to stěma husqvarnama a olejovým čerpadlem (konkrétně TE 410 E) ? četl sem někde že od roku 99 je tam nějaký zdvojený nebo vylepšený prostě a samozřejmě to má za následek větší životnost kliky. Jen mě zajíma jestli je to opravdu od roku 99 nebo až 2000 (nebo kdy).

Hlavně mě to zajímá protože mám vyhlídlou rok 99 tak abych věděl jak často tam měnit olej jestli třeba po 2000 km ?...

Live for cross ... Cross for life

#2 25.06.2011 17:36:04

PETR TTRE
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha 600TTRE
Věk: 32
Tel: 777219077
0 0

Re: Odkdy maj husky olejové čerpadlo ?

GrayFox:

ahoj,ja myslim ze olejove cerpadla u husek zacaly uz 98 tull 

#3 25.06.2011 20:00:30

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

Sorry za blbej dotaz, ale jak byly mazaný do tý doby?

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#4 26.06.2011 14:25:59

PETR TTRE
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Yamaha 600TTRE
Věk: 32
Tel: 777219077
0 0

slugger:

nemely tlakove mazani-cerpadlo....mel snad fichtl cerpadlo,nemel a jezdil a1 

#5 26.06.2011 14:51:38

GrayFox
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Fitchtl taky neměl tak namáhanou klikovku...

Ale zatím sem se nic kloudnýho nedozvěděl big_smile

#6 26.06.2011 17:18:06

slugger
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: jih Českých Budějovic
Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
Věk: Třicítka v háji...
Tel: 732 506 125
5 1

GrayFox:

Fichtl je hlavně dvoutakt ... .

Proč mám ničit gumu na asfaltě a11
Protože GasGas
Kdo to ruší lesa klid?!

#7 26.06.2011 19:18:32

jarakinc
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: Huska 610 E SM r.v.99
Věk: jak kdy
Tel: vysouvací
1 0

GrayFox:

Startérovky od roku 98 měly zdvojený čerpadlo (tzv.Rotsovo či jak se ten maník jmenoval) Ostrý verze toto měly až od roku 99. Jinak před rokem 98 bylo vše mazáno rozstřikem od kliky a o startéru sis mohl leda tak zdát. Prostě ostrý stroje. Jen výkon a hmotnost byla v té době důležitá. Rok 98 byl pro Husqvarnu zlomový v prvním enduru a motárdu se startérem a dokonce i s nosičem. Taky ale nižším výkonem a vyšší hmotností. Jinak taloši sou skvělý technici ale bohužel neuvěřitelní flákači. Nicméně mazání u startérovky maj hodně dobře promyšlený. V motoru sou 4 kusy filtrů. 3 kovový a jeden papírový. Taky bacha na množství oleje v motoru a nalít jen tolik aby byla hladina na ryskách olejoznaku či mírně nad. Což je 1,4-1,6 litru. Rozhodně ne předepsaných 2 l. Tož asi tak vše.

#8 26.06.2011 19:57:37

GrayFox
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

jarakinc:

Dík moc to mě to dost osvětlilo smile

No a když už sme teda u toho mazání rád bych se zeptal po kolika km měnit ten olej a taky jakej používat neměl sem totiž 4takt nikdy předtím tak potřebuju vědět co tam lít a někde sem i čet že bych tam měl dávat to stejný(podobný) co tam dával předchozí majitel. A neky nevím co znamenaj ty čísla u každýho oleje např 10W40 vím že je to viskozita ale konkrétně každý ztěch čísel. Chcu se oten stroj hodně starat tak abych neměl hend ze začátku průšvich z nedbalosti.

#9 26.06.2011 22:39:03

jarakinc
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

GrayFox:

Po 5000km maj předepsaný výměnu oleje startérovky. Já měním každej rok páč s huskou sem nikdy víc ročně nenajel. S tím olejem je to různý. 99 měly předepsaný 10-40W. 2000 5-40W. 2006 měly 10-60W atd. Ani bych se nedivil kdyby ti kluci italští na tomto motoru vyzkoušely všechny viskozity co existují. Čím je první číslo nižší tím je olej řídší (zimní). To druhé vyšší tím je olej odolnější (letní). V našich končinách je nejběžnější ten 10-40W. Moc bych to ale neřešil. To spíš jestli minulý majitel používal syntetiku nebo minerál. Já osobně jezdím od prvopočátku Agip 10-60W racing. Jednu dobu měl Denicol spešl olej pro jednoválce. Nikdy sem nepochopil v čem ten olej byl tak vyjímečnej že byl určen jen pro jednoválce. Dokonce neměl ani viskozní třídu.

#10 27.06.2011 09:22:55

GrayFox
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

jarakinc:

Diks  ano 

#11 27.06.2011 12:22:22

Vojta_410
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 250 TPI
0 0

jarakinc napsal(a):

GrayFox:

Startérovky od roku 98 měly zdvojený čerpadlo (tzv.Rotsovo či jak se ten maník jmenoval) Ostrý verze toto měly až od roku 99. Jinak před rokem 98 bylo vše mazáno rozstřikem od kliky a o startéru sis mohl leda tak zdát. Prostě ostrý stroje. Jen výkon a hmotnost byla v té době důležitá. Rok 98 byl pro Husqvarnu zlomový v prvním enduru a motárdu se startérem a dokonce i s nosičem. Taky ale nižším výkonem a vyšší hmotností. Jinak taloši sou skvělý technici ale bohužel neuvěřitelní flákači. Nicméně mazání u startérovky maj hodně dobře promyšlený. V motoru sou 4 kusy filtrů. 3 kovový a jeden papírový. Taky bacha na množství oleje v motoru a nalít jen tolik aby byla hladina na ryskách olejoznaku či mírně nad. Což je 1,4-1,6 litru. Rozhodně ne předepsaných 2 l. Tož asi tak vše.

Hele a jak jsi přišel na to, že je potřeba tam lít jen 1,4 - 1,6 litru?? me přijde že to okynko moc nefunguje..

#12 27.06.2011 18:10:02

jarakinc
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
1 0

Vojta_410:

Nejsi jedinej  kdo nadává na olejoznak. Já už tam mám třetí. Výměna je snadná a peněz taky moc nestojí. Mě kontrola oleje pomocí olejoznaku vyhovuje. Problém je že to není sklo a je uplně na konci bloku kde se časem usadí usazeniny a sklíčko zčerná. Při pokusech s acetonem sem tvrdě narazil. Výměnu dělám takto. Vypustím olej, vyčistím sítka na levé straně ( sem tam vytáhnu kus železa) a1 sundám pravý víko vyčistím čistý sítko. Pokochám se pohledem na spojku a pár koleček. Otřu hadrem olejoznak nebo ho vyměním. Dám víko zpátky a vyměním papírovej filtr. Naliju novej olej a jak magor čumím až se v tom pidi znaku objeví hladina mezi ryskama. Nastartuju párkrát projedu kvalty a zhasnu. Dám si něco dobrýho a doliju oleje tolik aby byl mezi ryskama nebo mírně nad. Samozřejmě na rovině. A zbyde mi asi 0.5 l oleje ze 2 l. Při nalítí 2 l oleje se zvýší tlak oleje natolik že blinká do airboxu a rosí kolem víka ventilů. Taky baterka dostává větší záhul při startování. To sou moje zkušenosti. Prostě racing stroj. Jinak sem Vojto 410 šmátral, šmátral až sem vyšmátral bohužel bez světla.

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/530_fotografie-0023.jpg

#13 27.06.2011 19:07:47

GrayFox
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

big_smile  ano  Já bych zas potřeboval na 410tku zadní blatník... je tam nalomenej a to není ani hezký ani praktický...

Editoval GrayFox (27.06.2011 19:08:39)

#14 27.06.2011 22:13:05

Vojta_410
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM EXC 250 TPI
0 0

jarakinc:

No brácha tam leje zhruba 1,8 l a zatim to nic takovýho nedělá, tak snad to je ok  smile  jinak díky za tu masku, hledáme to už dlouho ale když se něco objeví, tak je to hned pryč  sad  musíme doufat  lol 

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů