INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jakou značku a naco dávat bacha při koupi
Jakou značku a naco dávat bacha při koupi
Zdravím, Hodlám kupovat krossku ( popřípadě ostrý endurko) a mám pár dotazů...
Jelikož mám rozpočet asi 25 000,- Kč tak rv. bude asi kolem 99. Našel sem Husqvarnu WR125 rv.98 s 11kw v TP a otevřenou na 26kw asi za 28 000,- .A dál mám od kámoše nabídku Suzuku RM 125 rv.98 za 23 000,-. O suzuce sem slyšel že má hůř řešenou převodovku ale zas super podvozek. Ale co mě zaráží je že sem dost slyšel že na husku jsou drahý náhradní díly,což je vzhledem ktomu že chcu platit minimum za údržbu, docela nevhodný.
Vpodstatě me zajímá jak je to stou husqvarnou a náhradníma dílama nani a jestli není lepší jít do té suzuki.
Jo a ještě naco si mám dávat pozor při koupi, když si ji budu zkoušet. (abych poznal stav motorky)
Editoval kotty (02.06.2011 17:02:11)
- NoEnd
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: KTM lc8 ADV
- Věk: 32
5 1
Re: Jakou značku a naco dávat bacha při koupi
Asi tě zklamu, ale pokud jsem tě dobře pochopil, tak chceš motorku určenou na závodění a zároveň bezúdržbovou a taková neexistuje. Do ostrý motorky budeš vždycky cpát dost peněz a pokud je starší, je zapotřebí skoro vždy zainvestovat hned po koupi.
A s těmi díly máš pravdu, Suzuki na tom v tomhle ohledu bude o dost líp. A to nejen cenou, ale hlavně dostupností
Editoval Noend (02.06.2011 17:15:10)
na závodění ani tak né možná někdy nějakej amatérskej závod ale zatím jen lesy louky okolní tratě ...
kotty:
Byl jsem v podobné situaci a počítej s tím že 25tis je uplné minimum pokud nemas na tu motku vubec nic ješte a máš jen 25 a chces koupit moto a jezdit tak si myslím že kroska neni ideál (aspoň co se financí týče). Jinak na tohle téma už tu něco bylo a myslím, že nic nezkazíš když zkusíš vůle v kolech, perovaní jestli neteče tlumič nebo vidle co se týče motoru jestli tam jdou vsechny kvalty nic nevypadává , motorka drží volnoběh atd . On ti tady někdo zkušený ještě nějaký tip napíše, ale tohle je myslím minimum co pozná každej.
Co se týče té značky tak to je fuk záleží na stavu u takhle starejch motorek, ale když já vybíral tak mě varovali před těma Huskama , a pak KTM že má dražší díly a o Suzuki kvůli převodovkám. Suzuki nakonec mám a s převodovkou neměl dotyčný udajně žádný problém tak to čeká asi až na mě
Editoval beachbitch (02.06.2011 20:12:40)
To si ale moc nepolepším ve financích když koupím otevřený endurko husku , mě to vyjde stejně na udržování jak ta čistá kroska.
Hodně o té husqvarně uvažuji tak doufám že neudělám chybu.
Editoval kotty (02.06.2011 20:39:08)
proč ne vid, záleží kolik penez máš pak na údržbu
kotty:
hele,jestli máš jen těch 25 tisíc a nic na víc, tak se na to radši vyprdni jen oybčejná údržba tě bude stát minimálně 10 litrů a nedej bože, když se ti něco na té mašine vysype (jakože na mašině za 25tisíc to bude hodně špatné)
na m.cz byla celkem pěkná diskuze na téma, na kolik vyjde provoz motocrossové motorky... ale ty náklady nemusejí být tak strašné, ale určitě počítej, že něco určitě vysolíš jen když jí přivezeš domů, při nejlepším jen všechny oleje, nebo pístní sadu... v horším případě GO...
no tak samozřejmě nějaký peníze ptom mít zas budu ale tak asi mě neodradíte hoši jen nevím co víc vleze do peněz na údržbu, jestli čistá kroska suzuka např. nebo ostrý endurko husqvarna s drahýma ND.
Editoval kotty (02.06.2011 21:27:27)
kotty:
záleží na tom v jakým stavu bude dana suzuka a daná huska .. tak koukni nekam na stránky s dílama (třeba motoline - neberte to jak reklamu jen mě to napadlo jako první shop kde to je přehledný ) a srovnej si jednotlivý dily co kolik stoji a sám nejlíp uvidíš
kotty napsal(a):no tak samozřejmě nějaký peníze ptom mít zas budu ale tak asi mě neodradíte hoši jen nevím co víc vleze do peněz na údržbu, jestli čistá kroska suzuka např. nebo ostrý endurko husqvarna s drahýma ND.
tak na enduru jsou třeba delší intervaly výměn oleje, opotřebení pístu a ventilů je taky jinde, takže bych spíše uvažoval takhle na krojdě to budeš měnit častěji.....dokonce i řetězovka (o kroužek) mi na enduru vydrží déle, než tomu bylo u krojdy (měl jsem YZ250F)
Editoval Strejda-GC (05.06.2011 16:14:57)
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
Strejda-GC: Bohužel mám stejný názor, ale to musí každý sám poznat na vlastní kůži. Pokud budeš jezdit na 125 ccm crossce terén, tak stejně ji brzo zadřeš, jak mnoho jiných. Za 25 000 opravdu nic solidního neseženeš.
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Pokud chceš něco za 25 tak si kup něco za 17 a zbytek si nech na provoz. zatím jsme nezadřel sice ji moc nedavam ale něco jsem slyšel o zadřenych dvacach a mají stím problem střelci co jedou fakt na doraz a lijou nejmenovane levne oleje do benzínu s 25 bych to viděl na nějake xt ale jinak spíš na nic navíc pokud nemaš staly příjem peněz, co se tyka toho na co si dat pozor při koupi je spousta knižek kde to maš popsane odborniky a nestojí moc penez
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Tristan
- malý Velký BOJOVNÍK°°°°
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: North Tristan Kingdom
- Motorka: KTM EXC 250 06
- Věk: 25.0
- Tel: černý
17 0
Jinak ten olej byl PUTOLINE a jemu podobne. Zkušenost zavodníku ne moje. Ale nelijto to tam když ti to sponzoři sypou zadarmo. Jejich boj další sponzor jim zaplati nicasil a píst mě bohužel nikdo.
Zavři hubu,otevři oči a vem za plyn...
- Lasky
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lišov u Č.Budějovic
- Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
- Věk: 35
2 0
Taky souhlasím s tím co psali kluci. Může bejt,že se to třeba srát nebude,ale na to bych moc nespoléhal.Tak jako tak jsou náklady na provoz vysoký. RM jsem měl a s převodovkou nikdy problém nebyl. Měli je i kámoši a taky nikdo nic. No,ale třeba se mi stalo,že se rozpadla svíčka a poškrábala válec. Novej píst,nikasil atd. Investice(nebo spíš provar) 10tis.kč. Odjel jsem asi 5mth a praskla přívěra. Píst nasračku a poškrábanej válec. Takže nový přívěry,píst,nikasil.Zas jsem do ní nasypal asi 13.tis. Koupil jsem jí tenkrát velmi výhodně za 1000eur. No a pak jsem do ní nasypal ještě víc než byla kupní cena.Jinak nemysli,že s Husqvarnama to je lepší. Úplně stejný. Co se dílů týče tak nejdostupnější jsou asi Japonci+KTM a ten zbytek za tím mírně pokulhává.
Náklady na provoz ostrý motorky se pohybujou někde přes 10tis.ročně a to nesmíš moc lítat a musíš mít štěstí. Takže pokud tě trápí peníze,tak to není nejlepší řešení.
Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja 
- HanesRc
- Bahnomil - "Manďák"

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od starosty
- Motorka: XL 600V Transalp, KTM exc 200
- Věk: 37
- Tel: taky mám :)
3 0
Čau, "továrka" je paráda! Určitě vem jed na to, že provoz něco stojí. Každopádně za tvůj obnos se dá něco koupit, ale počitej s tím, že k tomu budeš muset ještě něco nasypat! Pravda je taková, že kroska potřebuje údržbu. Jak psal Noend: nezáleží na tom, že nebudeš závodit, ale na tom, že máš závodní motorku
Ve tvém případě není rozhodující jestli koupíš 98 nebo 00, protože v tomto okamžiku je nojdůležitější aktuální stav. Hlavně nedávej na různé komentáře: starší pán, zachovalá, skoro nejetá, pole louky, atd. Toto neplatí ani u chopperu natož u závoďáku.
 Louže,bláto,kaluže, ty jsou tady pro muže! http://www.farynenduroteam.cz/
- HanesRc
- Bahnomil - "Manďák"

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kósek od starosty
- Motorka: XL 600V Transalp, KTM exc 200
- Věk: 37
- Tel: taky mám :)
3 0
Lasky napsal(a):Taky souhlasím s tím co psali kluci. Může bejt,že se to třeba srát nebude,ale na to bych moc nespoléhal.Tak jako tak jsou náklady na provoz vysoký. RM jsem měl a s převodovkou nikdy problém nebyl. Měli je i kámoši a taky nikdo nic. No,ale třeba se mi stalo,že se rozpadla svíčka a poškrábala válec. Novej píst,nikasil atd. Investice(nebo spíš provar) 10tis.kč. Odjel jsem asi 5mth a praskla přívěra. Píst nasračku a poškrábanej válec. Takže nový přívěry,píst,nikasil.Zas jsem do ní nasypal asi 13.tis. Koupil jsem jí tenkrát velmi výhodně za 1000eur. No a pak jsem do ní nasypal ještě víc než byla kupní cena.Jinak nemysli,že s Husqvarnama to je lepší. Úplně stejný. Co se dílů týče tak nejdostupnější jsou asi Japonci+KTM a ten zbytek za tím mírně pokulhává.
Náklady na provoz ostrý motorky se pohybujou někde přes 10tis.ročně a to nesmíš moc lítat a musíš mít štěstí. Takže pokud tě trápí peníze,tak to není nejlepší řešení.
Souhlas! V tomto případě je lepší zvážit možnosti: výkon x hmotnost x životnost. Praxe je taková: nízká hmotnost + vysoký výkon = nízká životnost! (rovnice je úměrná - čím víc tím kratší dobu a naopak - samozřejmě uživatel je schopen značně ovlivnit!)
Na závěr dodám Japonec je pohodlnější, protože nakupuješ všude a to je prostě fakt!!!
 Louže,bláto,kaluže, ty jsou tady pro muže! http://www.farynenduroteam.cz/
Lidi slyšeli jse někdy něco o Hondě CR 250 R od firmy HM ??? protože sem našel inzerát a borec ji prodává za 30 000,- i s papírama je to rok 96.
Něco sem si o té firmě přečet a dozvěděl sem se že je z itálie a dělá homologace hlavně na hondy.
Editoval kotty (04.06.2011 17:17:11)
|