INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Zastavila me lesni straz
- michal blaser
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Novojicinsko
- Motorka: TTr,CR250,GAS GAS EC 300
- Věk: 32
- Tel: 606199979
0 0
Re: Zastavila me lesni straz
motomilan napsal(a):1 /Především si musíme uvědomit že v lese i na lesních cestách nemáme ze zákona co dělat! je to téměř stejné jako jezdit na červenou či do zákazu vjezdu! 2 / Komu se nelíbí že se lesy vrací vlastníkům - kteří za to mnohdy zaplatili těžkými komunistickými žaláři , měl by se odstěhovat na Kubu , kde ho soudruzi uvítají.... 3 / Lesní stráž , myslivci ,lidé co pracují v lese samozřejmě že nejsou jen horliví ochránci zákona , ale chrání si i svoje teritorium - lesák prodá myslivcovi 2 kubíky dřeva k samovytěžení a ten samozřejmě vytěží 20 , myslivec přehlídne když lesák na povolenku jednoho srnce zastřelí tři , atd... NEMAJÍ ZÁJEM ABY NA NĚ NĚKDO VIDĚL , zvlášt když tam nemá co dělat . Nato jim stačí turisti se psama , houbaři , cyklisté.... Vím o čem mluvím , jsem z vesnice a znám spousty myslivců a lesáků . 4 / Jsem velký fanda endura a vlastním po rodičích i 30 hektarů luk a 3 ha lesa ,a když mě chytnou tak zastavím a řeknu že jedu na svůj pozemek či do svého lesa a musí mě umožnit průjezd , je totiž ůplně jedno jeduli do svýho lesa traktorem nebo na enduru. A všem známým říkám aby řekli že si jedou do mýho lesa pro klíny na kácení , který si tam včera zapoměli .Ale v cizím katastru vždy ujedu , jsou totiž v právu.....
No nevim stim bodem cislo1. Pokud neni na ceste do lesa zakaz vjezdu tak je to komunikace jako kazda jina. Tady si totiz lesni a silnicni zakon dost protireci. Takze pokud neni zakaz,jedu. Na motorkarich.cz je to pekne vysvetleno.
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
michal blaser:
Ono to tak není... protože silniční zákon je obecný a lesní je specifický, proto má před silničním přednost... a ty v lese nesmíš stát ani jezdit s motorovým vozidlem... a les je definovanej jako shluk lesních porustů: např. stromů keřů a kapradin... bla bla bla...
Takže zákaz nezákaz, nemáš tam co dělat. Vyjímku tvoří účelové komunikace o šířce více jak 4m... tam pokud není zákaz, tak jezdit můžeš.... ale to je v postatě normální silnice a ta většinu enduráků nezajímá...
mám to docela dobře probraný s právníkem...
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
- hoombre
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Pardubice
- Motorka: HUSQVARNA TE 450
0 0
Suchman napsal(a):michal blaser:
Ono to tak není... protože silniční zákon je obecný a lesní je specifický, proto má před silničním přednost... a ty v lese nesmíš stát ani jezdit s motorovým vozidlem... a les je definovanej jako shluk lesních porustů: např. stromů keřů a kapradin... bla bla bla...
Takže zákaz nezákaz, nemáš tam co dělat. Vyjímku tvoří účelové komunikace o šířce více jak 4m... tam pokud není zákaz, tak jezdit můžeš.... ale to je v postatě normální silnice a ta většinu enduráků nezajímá...
mám to docela dobře probraný s právníkem...
No já bych spíš řekl, že silniční zákon bude lesnímu nadřazený. Přeci přes les vedou i silnice a tam platí co? Účelové komunikace určitě nejsou definovány nějakou šířkou, a teď jedu po asfaltce pořád a pořád lesem asfaltka se zužuje za chvíli vynechává asfalt, vyjeté 2stopé koleje po chvíli už jen jedna kolej, za chvilku cestička a teď kde co končí a kde co začíná? Vím jsou to dohady pořád dokola, ale proč taky přijedeš do lesa a nikde není jedinej zákaz a někdy je kolem lesa víc zákazů než stromů Jednou jsem se dohadoval s městskou policii, měl jsem zaparkovaný auto v lese (kousek od rybníka, kde jsem byl na rybách) chtěli mě dát pokutu , ale nedokázali mi vysvětlit proč tady nemůžu stát a o sto metrů dál před odbočkou, která byla taky v lese ano. Měli smůlu, no spíš já štěstí. Oboje bylo v lese a nikde žádnej zákaz?
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: jih Českých Budějovic
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
- Věk: Třicítka v háji...
- Tel: 732 506 125
5 1
Honzan:
Ja teda nevim s tou SPZ, ale ikdyž si ji něko napíše, kdo mi dokáže, že jsem tam byl.Resp. jak mi to může dokázat lesák, když mi to nemůže dokázat policie, pokud s SPZ namá prokazatelně spojenej muj xicht?
Proč mám ničit gumu na asfaltě  Protože GasGas Kdo to ruší lesa klid?!
- xtmotoman
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Horušany (PJ)
- Motorka: YAMAHA XT 600 43F, BMW R1100GS
- Věk: 32
- Tel: 728154471
- Web
0 0
Tak jsem tohle téma jen tak pročítal a musím souhlasit s peecem81 - když vidim nějaký myslivce/lesáky, otáčim a jedu prostě jinam, jenom jednou se mi stalo, že by mě chtěl někdo nahánět autem, jinak jenom koukali a nic.
Jak bylo řečeno - tratě nejsou a když, tak za nekřesťanský prachy. Např. bývalý tankodrom u Dobřan u Plzně - startovný do 300min Country Crossu 200,- a poježdění parádní, město těžilo z návštěvnosti atd., jenže se to prostě zavřelo a jedinej, kdo může pořádat závody je nějakej klub spřaženej s RedBullem, takže startovný úplně jinde a je to takový prostě moc prachatý. Dřív tam jezdili kámoši z vesnice i na čízách apod. Zatrénovat si tam je zakázáno, dříve to byla 100,- na den po domluvě telefonem. Teď bylo i novinách, jak policajti naháněli enduráky po trati nikoho nechytli.....i když nedávno jsem se tam byl podívat a u jednoho vjezdu je závora a zákaz a druhej je volnej, ani cedule, prostě nic. Takže nevim, kdyby mě chytli, jak by to argumentovali.....
Myslim si, že nejhorší jsou quady, rajtujou i mezi stromkama a nelze se divit, že lesáci zuří....pak ale i nás házej do jednoho pytle 
Editoval xtmotoman (25.03.2011 00:09:12)
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Husaberg TE300, GasGas EC300, XT600E, Honda Pantheon 150 ve dvou taktech
5 1
Nevim co je to quad , ale ať je to cokoli, v lese je třeba se nechovat jako dobytek.
- slugger
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
5 1
- Palec
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov/blízko německé čáry/
- Motorka: Honda CRF 450 JPS
- Věk: 50
- Tel: Otravná věc
2 1
Vubec nevim proč někomu zastavujete,vidim pred sebou kretena,tak to obtočim okolo nohy a změním směr
- Palec
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 1
Leorim: taky jedna s možnosti,ale kdyz sebou tahnes pet kluku na motorkach tak se to tezko vysvetluje
- Palec
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
2 1
ano my vsichni jsme takovi mali zamestnanci lesa,odklizime klacky a kmeny z vyjezdu,odvalujeme balvany aby do nich nekdo nenapalil a taky prohanime zver jako stika v rybnice aby neztloustli a udrzovali si kondičku
- jiriktm
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kudlov
- Motorka: KTM EXC 525
- Věk: 43
10 0
aspoň budou mnět vjetší šanci utéct myslivcům z rány dyť my je vlastně trénujem a zadarmo
Editoval jiriktm (28.04.2011 18:22:45)
|