Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

yamaha

#21 03.03.2011 16:58:33

volodaj
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Martin
Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
Věk: 32
5 1

Re: yamaha

Bohvie, zase ten výjazd bol 6-7 hodinový a prešlo sa možno 120 km čisto v horách. Ale je možné, že s tou moto niečo bolo, lebo ako vravím. Menil na nej za sezónu asi 4x spojku. MX je super aj v ťažšom teréne ale pre pilota, čo vie na tom jazdiť. Bežný hobík si myslím, že si lepšie zajazdí na endure. Väčšina parťákov mala najprv MX a prešli na enduro a nie kvôli TP, lebo nikto ich nemáme. Nejak nám ich netreba.

Odrádzať nikoho ale nechcem, je kopa ľudí, ktorým MX sadne. Treba si skúsiť a chalan uvidí, či je to to čo chcel.

Takto nejak to vyzerá keď si ideme zajazdiť. Toto bol len taký kratší výlet:

http://img163.imageshack.us/img163/5926/cimg1146.th.jpg
http://img301.imageshack.us/img301/3029/cimg1145.th.jpg

Editoval volodaj (03.03.2011 17:13:48)

#22 03.03.2011 17:08:11

Jimmos
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Gotham City
Motorka: Gas Gas, ČZ 175/487
Věk: 31
0 0

Williams:  ano  ano 

Harry, jdu do baráku!

#23 03.03.2011 17:24:15

Williams:

Konečně někdo, kdo mi k tomu něco pořádně řekl. Jako pro radu ať si nechám TT(jak vejš někteří zmiňujou) jsem sem fakt nešel. Jinak dík. No ještě si to nechám projít hlavou, ale jelikož mi je SPZ k ničemu (na silnici se skoro vůbec nepohybuju), půjdu asi do tý yz 450, případně 426. Jo a měl bych kdyžtak ještě jeden dotaz. Dost lidí říká, že se blbě nakopávaj, pak zase dost lidí tvrdí, že to není pravda, tak by mě zajímalo, jak to vlastně je? Moje TT je taky bez starteru a nikdy jsem s nakopnutím problém neměl, ale tohle bude asi něco jinýho, ne?

#24 03.03.2011 18:03:32

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Tak na to ti odpovím velmi jednoduše:
TTčka i XTčka jsem viděl tak nastavený, že se opravdu musely startovat na stojanu a člověk na to musel skočit plnou váhou. Ale taky se všechny daly nastavit i tak, že to šlo i rukou. Všechny TT/TTR, které u mě byly, odjely nastavené tak, že to rukou opravdu šlo. Tady je to prostě věcí nastavení, protože dekompresor měly všechny.
A YZFka? Mohu mluvit jen za to své. Tam je automatický dekompresor na pátém ventilu a tady se snad už nedá mluvit o nakopávání, ale spíš o našlapování. Z 80% jde na 1. šlápnutí, když je zahřátá a uliješ to, tak musíš asi 3x s ochuzovačem, ale problém zatím ani jednou (pokud si teda nezapomeneš pustit benzín roll   deb1 ).
Jinak kdybys chtěl YZ450F 2005 po servisu zadní části, tak neotálej:
http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamah … 450-f.html

Jinak k tomu ZYFku - hravá, lehoučká, obratná, ve výjezdech docela drží stopu a nezvedá se tolik předek, ale hlavně ten podvozek - to je prostě parádička. Všude jdeš jak do peřinky, spoustu chyb ti to odpustí a tam, kde už čekáš let přes řídítka, vrkneš po plynu a zase fičíš dál. Výkonu to má na rozdávání....Prostě krása.

Já jí prodávám/měním kvůli menšímu záměru, který je popsán zde:
http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=3757

Pokud ji neprodám, tak jdu do celkové preventivní GO + úpravy k obrazu svému. Ta se totiž každopádně vyplatí  ano2   cool   ano 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#25 03.03.2011 18:46:23

Nortik
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litoměřice
Motorka: RMZ 450 2013, Offmotos 33 B
Věk: 34
0 0

volodaj:

Jak mohl na mx oddělat spojku na 1 akci??? Vždyť to má spojku stavěnou na prokluzování pod plným plynem  a21 

Asi talent  heh2 

Na konci života se chci ohlédnout a něco za sebou vidět.......jednu stopu big_smile

#26 03.03.2011 18:51:24

Nortik
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Litoměřice
Motorka: RMZ 450 2013, Offmotos 33 B
0 0

Na enduro bych teda na mx nešel. Když si představím tu mojí potvoru na pocukávání mezi šutry v lese  a30 . Asi by mi hráblo, kdyby to neustále ustřelovalo.

Klidně bych doporučil Husku wr 360.....ostré, lehké a přád enduro průběh. ano  Mám ji doma, tak vím o čem je to.

Na konci života se chci ohlédnout a něco za sebou vidět.......jednu stopu big_smile

#27 03.03.2011 19:06:31

volodaj:  ano pěkná krajinka... stačí udělat chybu při montáži, nebo při dotahování lanka a spojka bude furt trošku klouzat a je to v  ne

Hejzljan: nevím jak umíš anglicky, ale nejvíc se dočteš na http://www.thumpertalk.com/ američani si raději koupí krosku a pak jí za velký peníze předělaj na tzv. trail bike a je tam hodně užitečných informací jak zkrotit krosku...

a jestli to chceš na enduro, tak ta YZ 450 2005 má jen čtyři kvalty a špatně se potom ladí převod... ale na trať je to bomba... YZ 426 má sice 5 kvaltů, ale přeci jen to byly začátky a průběh výkonu se rovná himalájím, ale dá se to vyřešit vačkou s automatickým dekopresorem ze  450... a že starý vrány nejsou držáky je taky fáma, dost záleží od koho to koupíš, ta 426 co jsem si ted pořídil měla původní ojnici! docela jsem zíral že to ještě jede, vůle byla obrovská a stejnak to jezdilo.... jinak pokud to neni přetryskovaný a nemá to laďák tak se spodkem moc nepočítej...

jinak nakopávání je hračka... pokud je člověk inteligentní a sežene si informace a postup, tak to zvládne i důchodce...

typický příklad člověka, co si stěžuje na nakopávání...
hip hoper lojza si koupí krosku aby se mu zvedl ID (index drsnosti) a mohl machrovat na 15-ti leté pipinky z vesnice... jenomže na tom skáče jako kokot, nedává před obdivovatelkama najevo bolest jak ho ta motorka furt kope a tak po sto kopancích konečně chytne... samozřejmně nezahřívá a používá techniku zvanou hrabački, aby ukázal, že se toho nebojí a když míjí místní žactvo, trhne na pětku za plyn a za tejden, za doprovodu Řiťmuse si pospěvuje hit Zadkomrdky a píše na m.cz jak se to blbě startuje, jak furt mění písty a když veme na pětku za plyn tak ho to shodí...

edit: SAMOZŘEJMĚ ZÁLEŽÍ JEN NA TOBĚ, NEJLEPŠÍ BUDE, KDYŽ SI VŠECHNO OZKOUŠÍŠ A BUDEŠ MÍT JASNO...

Editoval Williams (03.03.2011 19:08:31)

#28 03.03.2011 19:50:22

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Příklad je velice vtipný, pobavil jsem se a1   cool   ano 
Ale smutné na tom je to, že je to kolikrát pravda.
Co se týče volby stroje, bylo to u mě jednoduché. Chci na trať a enduro už mám. 250 je na mě málo, 2T nebrzdí motorem a dealera Yamahy mám za kopcem => YZ450F Jednoduché, že? Do roku 2005 byly vyhlášeným držákem, tak není asi co pokazit.

#29 03.03.2011 20:56:52

volodaj
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Martin
Motorka: žiadna, ex YMH WR 250f, ex HSB FE 400
Věk: 32
5 1

Nortik> Iné je prekĺznuť ju raz za čas na trati a iné je páliť ju v potoku alebo pomedzi stromy dlhší čas, lebo jednotka ti je jednoducho prirýchla.
Williams> Môže byť, ako to bolo spravené neviem. Ale celkovo ich chalani na MX motorkách menia častejšie ako my s endurovými.

Hehe a príklad parádny :-D.

Editoval volodaj (03.03.2011 21:00:34)

#30 03.03.2011 21:07:10

martan
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Hranicko
Motorka: už nic
Věk: 41
Tel: samsung
2 0

Hejzljan napsal(a):

Williams:

Konečně někdo, kdo mi k tomu něco pořádně řekl. Jako pro radu ať si nechám TT(jak vejš někteří zmiňujou) jsem sem fakt nešel. Jinak dík. No ještě si to nechám projít hlavou, ale jelikož mi je SPZ k ničemu (na silnici se skoro vůbec nepohybuju), půjdu asi do tý yz 450, případně 426. Jo a měl bych kdyžtak ještě jeden dotaz. Dost lidí říká, že se blbě nakopávaj, pak zase dost lidí tvrdí, že to není pravda, tak by mě zajímalo, jak to vlastně je? Moje TT je taky bez starteru a nikdy jsem s nakopnutím problém neměl, ale tohle bude asi něco jinýho, ne?

K tomu už nemám co říct,snad jen dělej si co chceš a11 

#31 03.03.2011 21:54:27

Kopi
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Strmilov
Motorka: Yamaha WR 250 F
Věk: 26
0 0

Wr400f studený i teplý startuje na drc(ruční dekompresor).Lidi co řikaj,že to blbě startuje to prostě neumí.Sám jsem byl toho svědkem při koupi již bejvalýho čtyřkyla o kterym píšu.Mám ho pořád na očích už 3 roky.Ventilový vůle jsou furt stejný a jen se mění olej.To samý je i u mojí wr250f.YZ/WR jsou všeobecně držáky mezi ostrejma.Jestli chceš jezdit po okolí a občas nějakou trať,tak bych asi volil Wr.Má aspoň světlo,který se při pozdních návratech hodí.

#32 03.03.2011 22:20:01

kamil TTR
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: okr.Chrudim
Motorka: Husaberg FE 450
Tel: 776610542
0 0

Honzan napsal(a):

Naprosto chapu jak to mas. Jsem na tom uplne stejne. Vzhledem k penezum jsem se rozhodnul prisetrit aby byl vyber z motorek teoreticky v lepsim stavu... Nema podle me smysl kupovat takhle ostry stroje za par kc. Ti co prodavaji za malo, vedi proc - ty motorky toho maji uz dost za sebou a vystridanych x majitelu...moc neverim ze se da sehnat v rozmezi 50-60 slusnej stroj...  roll 

Proto nechavam ttr, kde vim co mam, i kdyz udrzba relativne stejna jako na ostre, snad jen na oleji najedes trosku vic... 
Pokud teda ti na motorce zalezi...  wink
Dal jsem prevody vic do sily a uz se tesim na sezonu...  ano 

Navic dobrej pilot zalita i na vratech od chliva a tak si rikam ze alespon potrenuju...   lol 

Podle mě,že píšeš(údržba relativně stejná)tak je to blbost! a13
měl jsem YZF250 a na údbžbu,to je nebe a dudy !!!

Editoval kamil TTR (03.03.2011 22:21:30)

#33 04.03.2011 10:15:17

Honzan
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xrv. xlv, jawa
Věk: mladi v pr... do duchodu daleko
Tel: mam
4 0

Sory za offtop. jen odpovim..

kamil TTR: zalezi jak se k tomu stavis - ja ostrou sice nemam, ale kdyz jezdim s ttr v terenu tak zkracuju intervaly na servis. takze filtr peru stejne jak na ostre, vymena oleje podle zateze max. 3 tis km (a to musi byt fakt jen brblacka), mnozstvi kolem 3 litru na vymenu... Kontrola ventilu 2-6 tis, podle toho, jak se mi to zda... samozrejme pak zivotnost komponentu motoru je jinde, ale na spotrebaku (gumy, desky, olej, filtr, udrzba) to neni tak velky rozdil, pokud se staras dukladne...  samoze cim nizsi objem a nabrousenejsi, tim kratsi intervaly...
Dalsi vec je stari stroje - novejsi ostra muze byt ve vysledku levnejsi nez stara vrana, protoze netrpi tolik na unavu dilu a nutne opravy prevodovek, atd - navic tyto komponenty jsou na ostre vetsinou levnejsi...

Uz nebudu plevelit vlakno svym nazorem, kdyztak muzem pokecat sz nebo osobne, zakladatel nema zajem o reci kolem tohoto...

#34 04.03.2011 10:58:22

viteka 32
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Kocábov
Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
Věk: 54
Tel: mám
18 3

Honzan:
Z osobní zkušenosti ti musím dát za pravdu. Byl jsem zastáncem jednoduchosti vzducháčů, ale po zkušenosti s XR 400 a tt350 nelituji toho, že jsem šel do novějšího ostřejšího čtyřtaktu. Zatím mám s ním náklady poloviční, co s předchozími endury. Vím, že to bylo vinou únavy materiálu, ale o to snad nejde.

#35 04.03.2011 11:03:21

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

V našich řadách jsou spokojení jak majitelé vzducháčů starších koncepcí, tak vodníků novějších. Vždy je to od kusu, na který narazíte, o servisu, který byl poskytnut před vámi a pak hlavně o servisu, který poskytnete vy. Nemalou úlohu hraje i výrobce, potažmo materiály dílů a jejich spolehlivost. Tady bychom vedli asi dlouhé debaty. Nicméné se mi také voda protiví a uznávám, že si zvykám a začíná to být příjemné wink   cool   ano 

Nebýt na neschopence a nemít z prdele rozprašovač, tak to už lítám po okolí a najíždím trasy na sraz. Mimochodem mám nová místečka a docela libůstky...

Editoval Raduz TT600r (04.03.2011 11:05:44)

#36 04.03.2011 20:13:55

Jpour
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: yz 400, KTM EXC 450
Tel: 725521561
0 0

Williams---ma naprostou pravdu ten chlapec mel jsem stare tt a koupil jem yz 400 a jsem naprosto spokojeny svezeni je o uplne necem jinem je to proste super nevim jestli jsem strelec v lese ale zprevodovani mi super vyhovuje i vlese i na trati proste to svezeni ma uroven wink a taktez startovat jde v pohode to ze nejde je iluze rozsirena po internetu (Williamsuv priklad je dost vystizny) wink --------ma rada:VEZMI PENIZE A NECO KUP a udelej si to tak jak ti to bude vyhovovat (ladak,jine pocty zubu na rozete,nastaveni tlumicu atd...)

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů