Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Jak se jezdí s kamionama...

#21 06.12.2010 09:38:27

Carel
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: moje Jižní čéchy
Motorka: Exc 250/19
Věk:
5 1

Re: Jak se jezdí s kamionama...

Semis:

Jestli koukáš na TopGear tak tam to použili v jednom díle "Polární speciál" nějaký norové co se jim starali o auto taky když zuli kolo, ale dělali to s benzínem a taky to fungovalo  ano 

... hop, přes potok ...

#22 06.12.2010 11:06:35

VDrakeV
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha - západ
Motorka: XR 250 , XR 400 R, Yamaha WR 450
Věk: 33
0 0

tak asi tak nejak se pozna kamionak kterej uz má nějaky zkušenosti...: ))
http://www.youtube.com/watch?v=RmNAth0cTHQ

#23 06.12.2010 13:09:01

DRAPÁK 007
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: ORLICKÉ HORY
Motorka: Huska 450 te+TTR+SUZUKI SAMURAI
Věk: 39
0 0

osobně jsem takhle už dvakrát dělal gumu ,vono někde  uprostřed Rumuncka kolikrát nic jinýho nezbejvá ,bohužel fotku z toho nasazování nemám ee4 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1868_ukrajina_09_487.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1868_ukrajina_09_402.jpg

Editoval DRAPÁK 007 (06.12.2010 13:13:52)

#24 06.12.2010 13:22:28

johnyquatro
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: okr. Prachatice
Motorka: XR 400R
Věk: 27
0 0

to nandavani gumy neni nic novyho, akurat ja to teda videl vzdy jen s benzinem a rovnou na nakladaku, ale prej to chce cvik odhadnout kolik tam toho nalejt big_smile

#25 06.12.2010 15:05:54

KarlosCZ
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha 9
Motorka: není
Věk: 29
0 0

Gron: problem je v tom ze ty ridice hlavne nuti jezdit firma s vrakama, pac firma nema na udrzbu.. a ridic samo muze jit jinam kdyz se mu to nelibi

#26 06.12.2010 16:13:46

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

DRAPÁK 007:

Pěknej kárek to máš smile Taky bych něco takovýho pořídil, ale už bych to neměl kam dát kua.  hmm 

Dej koním pít...

#27 06.12.2010 16:31:32

DRAPÁK 007
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: ORLICKÉ HORY
Motorka: Huska 450 te+TTR+SUZUKI SAMURAI
0 0

ooo díky je to takovej miláček ,üž vydržel moc cest po Ukrajině a Rumuncku ,ted na starý kolena bych chtěl pořídit TTR a projet to tam na mašině ,cest  a známejch tam už znám dost cool 

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1868_lesik.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/1868_vodieka.jpg

#28 06.12.2010 16:39:19

widle
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Pržno
Motorka: Beta 450 RR
Věk: 38
Web
0 0

Lasky napsal(a):

Já osobně nevěřím tomu,že by se dalo všech špatných řidičů a dopravců zbavit.Už v tom dělám dost dlouho a není mi jasný jakou páku by se na to dalo použít tak,aby to doopravdy zabralo.
Podle mého názoru je poslední úprava aetru,která proběhla někdy před 5ti lety už úplně mimo mísu a nemá nic společnýho s bezpečností.Jde už jen o obyčejnou buzeraci,která šikanuje všechny včetně těch dobrých.Rozebírat konkrétní ustanovení,který mám na mysli by ale bylo na hodně dlouho.
Nakonec se děje jen to,že i ti řidiči kteří jsou psychicky vcelku vyrovnaní se díky některým ustanovením tohoto předpisu dostávají pod tlak a dělají zmatky,který by jinak nedělali. Nepochybuju o tom,že nějaká moudrá hlava v Bruselu zas vymyslí nějaký zpřísnění v rámci "bezpečnosti",ale pochybuju že to bude fungovat.
Zatím se děje jen to,že starý psi co maj zkušenosti buď už skončili,přemejšlí o tom že skončí,nebo už se těší do důchodu. Pro mladý kluky už to dávno není to vysněný a perpektivní povolání,protože kdyby měli tolik prachů,aby udělali řidičák,profesák,psychotesty a další jiný hovadiny,tak s těma penězna můžou rovnou začít něco podnikat budou na tom líp.Navíc je pro začátečníka skoro nemožný dělat tu práci dobře a při tom se vyhnout porušení předpisů.Za to následuje tučná pokuta(většinou několikanásobek výplaty). Chce to docela dost zkušeností,aby se v tom člověk naučil bruslit.
To že někdo umí dobře řídit a někam přesně zacouvat vůbec neznamená,že bude dobrým šoférem.Ta práce je dneska už o něčem jiným,než umět dobře řídit.
Bohužel žádnej předpis neřeší jak poznat jestli je někdo debil a právě existence předpisu je pro úředníka dost důležitá. Nedávno jsem něco řešil na úřadě.Paní úřednice vydala zamítavé stanovisko na základě úplně zhovadilýho předpisu,pak se mi skoro omluvila a řekla,že to co po nich chci je opravdu logické,ale bohužel úřad se nemůže řídit logikou,ale předpisem.
Takže otázka je: Na základě jakýho předpisu by se měly úřady zbavit špatných řidičů a dopravců?

dnes se říká dopravním společnostem, letecké společnosti...kámoš taky jezdí a co mi vypráví, to mi hlava nebere

nejhezčí zásah do přírody je drapákem........

#29 06.12.2010 17:20:55

Lasky
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Lišov u Č.Budějovic
Motorka: 2ks Honda XRV 750 Africa Twin, jedna se sajdou a jedna sólo
Věk: 35
2 0

Taky myslím,že dneska už je situace taková,že šikovnej řidič se nemusí bát poslat šéfa do hajzlu,když vymejšlí kraviny.Kdyby ho chtěl vyrazit,tak si práci sežene. Většina rozumných dopravců už dávno přišla na to,že jezdit se starýma vrakama se nevyplatí.Když se spočítají náklady na opravy+čas kdy auto nevydělává,tak soudnej člověk dojde k tomu,že zato má na splátku leasingu,nebo pronájmu za nový auto.Takových dobrodruhů co to pořád nechápou pomalu ubývá.Bohužel takovej dopravce nesežene ani normálního řidiče,tak mu nezbyde než zaměstnat mladýho kluka,kterej si potřebuje udělat praxi,nebo nějakýho ožralu,kterýmu zrovna vrátili papíry a nikdo jinej ho nevezme.A to je hrozná kombinace a  zrovna z toho vznikají takový případy o kterých se tu píše.Ale naštěstí takových je menšina i když si mnozí myslí opak.
To je na hovno a to vám odsouhlasí i každej nornální kamioňák.Nemyslete si,že ti normální kluci,co jezdí u normálních firem nejsou nasraní když zůstanou stát v kopci za jelitem co má gumy na sračku.
Normální firmy taky neposílaj svoje auta po úzkých cestách aby se ušetřilo 300kč za mýtný,protože si umí spočítat,že 300 ušetří a 250 vrazí navíc do nafty a brzd.Tohle je typickej případ zoufalců.

Jenže jelikož už se v tom pohybuju dost dlouho,tak jsem skeptickej k takovým silovým skoro až populistickým řešením.
Nevěřím že pouhou tvorbou přísnějších předpisů (který jsou už teď dost přísný) se to vyřeší.Problém je podle mě vymahatelnost. Jak často slyšíte,že policie odchytila nějakej vrak na silnici? Vždycky jen když se stane průser. Většina kontrol probíhá ze strany úřadů a to znamaná,že se kontrolují papíry.Tam je jednoduší něco si najít. Takže když má nějaký dobrodruh zmáknutou STK,papíry o.k.a neudělá žádnej průser,tak nikdo nepřijde na to že má sjetý brzdy,nápravu před upadnutím atd.
Policajti totiž už dávno nelezou pod auto,protože by se mohli ušpinit. Jednoduší je stáhnout data z digitálního tachgrafu a dát pokutu,za to že někdo jel o 10min déle,aby dojel domů.
Za to jinej dopravce má 1 rok starý auto a protože se někde zdržel na vykládce,tak přistaví auto na STK o jeden den později.
Za tento "velice vážný přestupek" mu následně odbor dopravy dá pokutu.
Tohle nejsou výmysly.To se opravdu děje. Na odborech dopravy sedí lidi co o dopravě nic neví a policie,která by podle mě měla tohle řešit a být vybavená na kontrolu technickýho stavu má dost jiných starostí.
Takže kamiony kontroluje celní stráva,která zase opět jen stáhne data z tachgrafu a chce 30tis.za to že řidič pracoval o jeden den déle aby dojel domů a tam byl týden (podle předpisu by měl po 6pracovních dnech zůstat na 24hod stát na parkovišti a domů jet až následující den. a11  a11  a11 ) To se taky stalo doopravdy.
Tak kam až by se měly předpisy zpřísnit,když kontrolní orgány stejně využívají těch jednoduších záminek k represím,ale aby někdo zalez pod auto a podíval se např.na brzdy když vidí starej vrak to se nestane.

Myslím,že to bude ještě chvíli trvat než dozraje celá společnost. Tenhle problém se nikdy nevyřeší úplně,ale aspoň částečné zmírnění bude ještě pár let trvat.

Jak tu už bylo psáno,že by se měla důsledně kontrolovat rychlost,tak to se vyřešilo zavedením dig,tachografů. Jakékoliv překročení 90km/hod trvající déle než minutu,se zaznamená jako chyba,ale není problém z toho vytáhnout všechny data o rychlosti a době řízení rok zpět.

Důsledně vážit auta. Tak to se taky děje.Dokonce tak důsledně,že buzerujou kvůli 500kg. Pak to podle toho vypadá v zimě v kopcích.Každej se bojí cokoliv naložit dopředu a pak dojede akorát tak do řiti.

Slunce v duši, promile v krvi a Heavy Metal v srdci. Haleluja beer

#30 24.12.2010 19:28:46

Carel
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: moje Jižní čéchy
Motorka: Exc 250/19
Věk:
5 1

Suchman napsal(a):

Taky drsný způsob

http://www.youtube.com/watch?v=jzzuMWFG … r_embedded

Jak jsem psal o tom Top Gearu tak dneska opakujou ten díl, je to celý docela pěkný. Od 20:15 na Coolu kdyby někdo nekoukal na Tři vořechy  a1 

... hop, přes potok ...

#31 24.12.2010 20:18:15

dudydrz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xtrainer 300
Věk: 38
Tel: 725311272
2 1

kluci spravuju kamiony tak to poslouchám ze všech stran a věřte celej problém je daleko složitější než vypadá mad ale jedno vím jistě zpřísnit předpisi to nezlepší ty už jsou tak zpřísněny až jsou nesmyslný.jen jsem chtěl říct berte to jak to je a budte rádi že to tak je,protože ti normální jsou tou byrokracií tak znechucení že odchází.v porovnání s výškou platu a tím jak rychle se může řidič kamionu vybodovat se jim ani nedivím. a ještě pro zastánce nových aut usch nemůžeš mít ve firmě jen nový auta.1 auto neutáhne svůj leasing už proto že se sypou i nový auta a stojí na opravách taky něco.proto se to řeší tak jak to je nový auta jezdí zahraničí a ty starý brázdí čr. a pomáhají vydělávat na ty nový.co to je pro vás vrak že je to starej model nebo že je to rezavý?  mám kamarády v hodně firmách a věřte i to největší hovado majitel nechá brzdy spravit přece si nenechá rozbít auto jen aby ušetřil pár korun.99,9procent nehod nezaviní auto ale řidič vyk!  vyk! 

Editoval dudydrz (24.12.2010 20:19:50)

#32 24.12.2010 22:06:35

Kopi
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Strmilov
Motorka: Yamaha WR 250 F
Věk: 26
0 0

Jezdím s kamionem už nějakej rok a je to čim dál větší buzerace ze strany úřadů.Jel jsem o 15 min dýl (než je dovoleno) abych se dostal domu a výsledek?4 body a 4tis. v hajzlu.Kvůli sněhu jsem si víc naložil na auto.Přetížená náprava o 700kg 3body a 3tis. v hajzlu.Když Vás chytnou v jednom měsíci za stejnej přestupek,tak řidičák udělá papa.A takhle bych mohl pokračovat.Ale ze všeho nejvíc mě dostávaj v televizi,když řeknou,že kamion jel na letních pneu.Všichni se toho chytnou a je hotovo.Přitom ty lidi co to řikaj vůbec neví která bije.Prostě v zimě jsou v tématu kamiony a v létě motorky.Dyt by ty zprávy byla jen samá polityka.Co se týče těch vraků,tak v dnešní době je opravdu lepší vzít nový auto najet 400tis.km a prodat to na východ než sypat peníze do starýho.

#33 24.12.2010 23:26:05

skinas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Paterin
Motorka: Aprilia RSV 1000 R FACTORY
Tel: 722956627
0 0

Kopi:tak buzerace to je,to mas pravdu,ale treba ta pretazena jizda a ztrata bodu je tvoje hloupost,da se s tim vyj...bat.to same s vahou.

Kdo se boji,sere v sini

#34 25.12.2010 09:31:20

Kopi
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Strmilov
Motorka: Yamaha WR 250 F
Věk: 26
0 0

skinas:

Stát 15 min. od báraku do druhýho dne fakt nebudu.Vochcávání digitálního tachografu znám velmi dobře.Bohužel nový auto vyhodnotí poruchu převodovky a jede na nouzovej režim.U některejch zase po rozjetí vyskakuje kvalt.Např. v servisu Scania nahrajou program,kterej zjistí,že si vochcával tacho. a když prijedeš v záruce s poruchou převodovky,tak všechno platíš.Druhou kartu do tachografu nemám,protože za hranicema je to hodně o hubu a když jí najdou,tak je z toho pěknej průser.S tou váhou by mě to zajímalo.Rád se přiučim.

#35 25.12.2010 11:09:01

skinas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

Kopi:mas sz

Kdo se boji,sere v sini

#36 25.12.2010 12:03:40

XT6000
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: YamahaXT6OO43f 1989
Věk: skoroKrist
Tel: efon
0 0

skinas:

A SKINAS    jako má znamenat co ?! To je tady jako z offmoto doskuzní forum skinheadů co řídí náklaDˇák , který se předjíždí v kopcích na sněhu ?!

#37 25.12.2010 14:11:40

skinas
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
0 0

XT6000:to ma byt co?

Kdo se boji,sere v sini

#38 25.12.2010 15:29:33

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

XT6000:

heh11  heh11  heh11 

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

#39 25.12.2010 15:54:55

Vlk
Moderátor
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: kde jsou dobří lidé
Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
Tel: mám

Domívám se, že kolega chtěl naznačit, že tato diskuse sem nepatří. Má asi pravdu, nicméně když ho to nebaví, ať to nečte. Jinak dneska super pojezd OFF, napdal konečně nový sníh a docela to drží. Jen me zamrzla baterka ve foťáku, tak žádné fotky. Zítra vyrazíme zas!!!!  ano2  ano2  ano2 

Editoval vlk (25.12.2010 15:56:26)

život je pes a my jsme jeho patníky

#40 25.12.2010 16:15:28

Suchman
Administrator
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Brno
Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
Věk: už moc
Tel: 774 817 423

vlk:

Ty divej... je to v sekci Video Youtube, téma přímo - Jak se jezdí s kamionama.... tak mi to nepřijde offtopic. Lepší jak prndat někde v sekci servisu...

A na nějaký napadání tu nejme zvědavý...

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů