Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

zkusenejsi a moudrejsi pojdte sem a poradte x)

#1 28.11.2010 16:12:41

poe_TTr
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chotebor
Motorka: yamaha YZ 250
0 0

zkusenejsi a moudrejsi pojdte sem a poradte x)

Zdar bahnaci!!!  a8  Jelikoz vidim to svinstvo co pada z nebe a to co se posledni roky deje na silnici tak me to uz zacina celkem s**t a nebavi me se nechavat omezovat pocasim a organama s heslem pomahat a chranit..  ee3  Tudiz pri dnesnim dlouhem zimnim veceru me tak napadlo prodat TTr (coz samo o sobe bude v dnesni dobe celkem adrenalin  big_smile  ) a poridit si nejaky ostry cross.. Ted ale prichazi otazka jakou?  hmm  Ideal by pro me byl 25Occm ve 2T s cenou kolem 40 000,- Osobne by se me libilo CR nebo YZ r.v. 00-02 ale ani jinym bych se nebranil. Tak bych chtel poradit od zkusenejsich jakou by jste mi doporucili a popripade proc..? Vim ze udrzba je celkem draha tak jeste - kolik se do ni tak rocne nasype? Na zadny zavody se nechystam ale tak dejme tomu 3-4h tydne. Driv jsem vlastnil HSB Fe 501 03 ale jelikoz jsem do vyuzival denne tak me malem sedrel z kuze..  hmm  Dik za nazory kamaradi..  smile 

.........lepsi ztratit vterinu v zivote nez zivot ve vterine.........
         ------------strhni gumu a ne dusi------------

#2 28.11.2010 18:48:12

faky
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Prdel u Č. Budějovic
Motorka: Honda xr 400, EXC 450
Věk: 25
0 0

Re: zkusenejsi a moudrejsi pojdte sem a poradte x)

Takže za tuhle cenu by byl jistě lepší 2T, motor je jednoduší a nebudeš do něj muset dávat tolik peněz jako do 4T. Jinak počítej že motorka bude už pěkně vylítaná, takže počáteční investice bude taky potřeba ;-). Tyhle starší motorky, se dá říct že jsou skoro stejný, jako hobík určitě rozdíl nepoznáš. Osobně bych bral CR 250. Jinak nedá se říct kolik do toho dáš za sezonu. Podle toho jak moc budeš padat a jezdit. Někdy se třeba vejdeš do 10 000 když budeš mít opravdu štěstí, ale počítej tak 15000 - 20000. Když se porouchá tak klidně i víc smile. Toť můj názor .

#3 28.11.2010 19:05:11

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

V týhle cenový relaci bych vybíral hlavně podle stavu, než podle značky. Rozhodně bych ale vybíral jen mezi 4ma japončíkama. Když vememe 2T z těhle let, tak podle mě: Honda je taková celkově nejhodnější, obratnější a motorově nejměkčí. Suza je vostrá. Kawa taky a podvozek byl stavěnej spíš na rychlý zatáčky. Yamaha je takovýho něco mezi všema.
Ber taky v potaz jestli máš nějakýho dealera z těhle značek po ruce. Se starou motorkou bych se vyvaroval značkám jako Huska atd.

Dej koním pít...

#4 28.11.2010 20:58:34

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: DKnL
2 0

Jak bylo řečeno, vyber co máš nejblíž domovu a to, co nemá vylítaný ložiska v kolech, řetězovku na výměnu, motor před smrtí a vůle na podvozku.

bejt tebou bych si ale prodej TTRka rozmyslel, na krosce se nedá tolik jezdit jako na enduru, což mě trošku vadí páč bych se i někam dál projel...Má to krátký kvalty a bolí z toho prdel  lol 

#5 28.11.2010 21:29:13

Kubeja napsal(a):

Jak bylo řečeno, vyber co máš nejblíž domovu a to, co nemá vylítaný ložiska v kolech, řetězovku na výměnu, motor před smrtí a vůle na podvozku.

bejt tebou bych si ale prodej TTRka rozmyslel, na krosce se nedá tolik jezdit jako na enduru, což mě trošku vadí páč bych se i někam dál projel...Má to krátký kvalty a bolí z toho prdel  lol 

Ale na krosce je fun factor mnohem větší... radši si 30 min. pořádně zablbnu než jen prdlat po lese...

#6 28.11.2010 22:04:36

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Olomouc,Přerov,Lipník
Motorka: NÁMAHA
Tel: 723 151 102
Web

Můj názor je asi tento:

Prodej TTRka v tvém případě = vražda. Pokud je to bez zásahu pořád to samé od Chippa, tak je motor někde na přelomu podzimu a zimy života. Tady bych přemýšlel o opravě.
Kačerman prodává svoje TTR za 49.000,- a je technicky v luxusním stavu. Zájemci ani nevolají...
Nákup Crossky - řešil jsem, to samé a výsledek je tady:

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1928.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1931.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1929.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1930.jpg

Servis chce každá a já jsem volil jednoduše:

2T/4T - nechci  řešit olej do benzínu a nelíbí se mi průběh výkonu u 2T+nebrzdí to motorem = jasný 4T
250/450 - mám 600ccm a 250 by bylo málo+moc otáček a kratší intervaly = 450ccm
Y/H/K/S - mám tu za prdelí Žitníka, kterej sice na jednání ideální není, ale ceny pro mě nejlepší, spolehlivost, rychlost, dostupnost = Yamaha

Sumasumárum Yamaha 450ccm

Ročník - říká se u motocrosu, že motorka starší 2let je na odpis nebo na velkou investici. Volil jsem rok 2005, který měl dobré reference ohledně kazivosti. Cena byla i s flastrem za telefonování 40.000,- Teď do toho cca 12-15.000,- nasypu a mělo by to být ready na celou sezónu - nenajezdím toho moc.

Takže asi tak. wink   cool   ano 

Řiť, ať jedeš lip    tel.: 723151102, 587571224

#7 28.11.2010 23:38:23

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

Raduz TT600r napsal(a):

Můj názor je asi tento:

Prodej TTRka v tvém případě = vražda. Pokud je to bez zásahu pořád to samé od Chippa, tak je motor někde na přelomu podzimu a zimy života. Tady bych přemýšlel o opravě.
Kačerman prodává svoje TTR za 49.000,- a je technicky v luxusním stavu. Zájemci ani nevolají...
Nákup Crossky - řešil jsem, to samé a výsledek je tady:

http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1928.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1931.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1929.jpg http://www.offmoto.com/uploads/thumbs/14_hpim1930.jpg

Servis chce každá a já jsem volil jednoduše:

2T/4T - nechci  řešit olej do benzínu a nelíbí se mi průběh výkonu u 2T+nebrzdí to motorem = jasný 4T
250/450 - mám 600ccm a 250 by bylo málo+moc otáček a kratší intervaly = 450ccm
Y/H/K/S - mám tu za prdelí Žitníka, kterej sice na jednání ideální není, ale ceny pro mě nejlepší, spolehlivost, rychlost, dostupnost = Yamaha

Sumasumárum Yamaha 450ccm

Ročník - říká se u motocrosu, že motorka starší 2let je na odpis nebo na velkou investici. Volil jsem rok 2005, který měl dobré reference ohledně kazivosti. Cena byla i s flastrem za telefonování 40.000,- Teď do toho cca 12-15.000,- nasypu a mělo by to být ready na celou sezónu - nenajezdím toho moc.

Takže asi tak. wink   cool   ano 

2T/4T-nechci řešit ventily a motorovej olej, mám rád ten dvoutaktní kopanec, proto 2T
250/450- Měl jsem 600ccm a bylo to těžký, proto 250ccm
Y/H/K/S-mam za prdelí Yamahu Hradec, proto Yamaha big_smile

#8 29.11.2010 06:23:21

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Z posledních příspěvků vidíš, že záleží HLAVNĚ na tom, co ti vyhovuje a sedne do ruky. Jeden to a druhej ono. Důležitý je pak výsledek - spokojený majitel/uživatel stroje.  cool   ano 

#9 29.11.2010 08:58:11

dr-z 400 e
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: PEKLO
Motorka: RMX 450 Z
Věk: 28
0 0

tak asi hlavni otazka je co na tom chces jezdit ?  jestli enduro neco cross na draze  ?  protoze croska ma proti enduru jinak sprevodovanou prevodovku . asi to vsichni vite , ja jen aby jsi se netrapil :-)

#10 29.11.2010 09:27:04

Raduz TT600r
.....starosta.....
Fotogalerie
Založená vlákna
Web

Tak tak - nejdříve si udělej jasno v tom, co chceš jezdit, pak si poskládej hodnoty pro výběr a něco ti vypadne - na to se pak zeptej  cool   ano 

#11 29.11.2010 10:11:06

Kubeja
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
2 0

poe_TTr napsal(a):

Zdar bahnaci!!!  a8  Jelikoz vidim to svinstvo co pada z nebe a to co se posledni roky deje na silnici tak me to uz zacina celkem s**t a nebavi me se nechavat omezovat pocasim a organama s heslem pomahat a chranit..  ee3  Tudiz pri dnesnim dlouhem zimnim veceru me tak napadlo prodat TTr (coz samo o sobe bude v dnesni dobe celkem adrenalin  big_smile  ) a poridit si nejaky ostry cross.. Ted ale prichazi otazka jakou?  hmm  Ideal by pro me byl 25Occm ve 2T s cenou kolem 40 000,- Osobne by se me libilo CR nebo YZ r.v. 00-02 ale ani jinym bych se nebranil. Tak bych chtel poradit od zkusenejsich jakou by jste mi doporucili a popripade proc..? Vim ze udrzba je celkem draha tak jeste - kolik se do ni tak rocne nasype? Na zadny zavody se nechystam ale tak dejme tomu 3-4h tydne. Driv jsem vlastnil HSB Fe 501 03 ale jelikoz jsem do vyuzival denne tak me malem sedrel z kuze..  hmm  Dik za nazory kamaradi..  smile 

mohl by si poreferovat o tom husabergu? uvažuju o fe 550 nebo 450, rok 2005-6

#12 29.11.2010 11:06:06

Lišák
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: prodaná
Věk: 32
Tel: Nokia, Kocábov : )
2 0

Caute smile 

Ja bych doporucil Yamahu YZ 250, 2t rok 2005 (da se poridit okolo 50tis),

vyhoda je ze má hlinikový rám (Suza a Kawa ne) zase Honda se uz nevyrabi, nevim jak je to z dily (myslim nahrady).

Jinak ja jsem mel YZ 125, 2007 a co ta vydrzela  smile 

jeste jsou dobre KTM ale na japonci se me jezdilo ohodne lip, naproti tomu Ktm-ka se dobre servisuje nektere veci jsou vychytanejsi nez u japoncu (napr.: filtr, voditka retezu, atd.).

Celkove si ale myslim ze japonci jsou vsichni velice vyrovnani a zalezi na stavu v pomeru cena.

#13 01.12.2010 14:29:32

Jindrs
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Chomutov
Motorka: Husaberg 550/Suzuki TL1000R
Věk: 30
Web
0 0

Kubeja napsal(a):

poe_TTr napsal(a):

mohl by si poreferovat o tom husabergu? uvažuju o fe 550 nebo 450, rok 2005-6

pokud chces vedet neco vice o HSB tak tady http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=43799&fid=28 jinak za sebe muzu jen doporucit(rok 04 a vejs) za malo penez hodne muziky  ano 

Editoval Jindrs (01.12.2010 14:30:27)

#14 01.12.2010 16:07:02

Boss(cz)
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha
Motorka: XT600,DR-Z E
Věk: 24
1 0

kdyžtak znamej prodava svoje YZ-to, muzu doporucit, znam ho, je to starsi pan kterej ma vzdycky vsechno na stopro v poradku, takze to neni vubec spatna koupe! http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamah … 250-f.html

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů