INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Věž do nebe
- martta
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: XT 600 (96), CRF 450R (08)
0 0
Re: Věž do nebe
No free solo je tedy už opravdu moc. Dle mého názoru rozhodně za b). Je to naprosto zbytečnej hazard. A myslím, že důkazů je dost. Na druhou stranu je to opravdové naprosto 'čisté' lezení. Přijdeš ke skále a lezeš. Netáhneš hromadu věci s sebou, nemusíš nic tvořit, nemusl to lézt nikdo před tebou s vrtačkou, atd. .
Ale osobně jsem na to moc velkej posera. Párkrát jsem potřeboval někde něco přelézt bez jištění, zrušit štand tam, kde se mi nechtělo slanit zpět dolů, obléz cestu jinudy, nebo tak a měl jsem toho dost. Najednou je každá výška dvakrát větší, všechno méně drží, všechno ti klouže, atd. Prostě bez lana ne.
- Vlk
- Moderátor

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: kde jsou dobří lidé
- Motorka: KTM EXC 350, KTM 690 R, Triumph Tiger 800 XCX
- Věk: jednou přetočený tachometr, skoro důchodce
- Tel: mám
martta napsal(a):No free solo je tedy už opravdu moc. Dle mého názoru rozhodně za b). Je to naprosto zbytečnej hazard. A myslím, že důkazů je dost. Na druhou stranu je to opravdové naprosto 'čisté' lezení. Přijdeš ke skále a lezeš. Netáhneš hromadu věci s sebou, nemusíš nic tvořit, nemusl to lézt nikdo před tebou s vrtačkou, atd. .
Ale osobně jsem na to moc velkej posera. Párkrát jsem potřeboval někde něco přelézt bez jištění, zrušit štand tam, kde se mi nechtělo slanit zpět dolů, obléz cestu jinudy, nebo tak a měl jsem toho dost. Najednou je každá výška dvakrát větší, všechno méně drží, všechno ti klouže, atd. Prostě bez lana ne.
JJ Souhlas. Párkrát jsme lezli v zimě mixy ve žlebech v Tatrách, jištění bylo omotaná smyce kolem keříku brusinek, kosobřeviny, či skobka 1 cm ve zmrzlém blátě. Prostě tzv. jištění na morál. Jednou jsme taky slaňovali v zimě z Dračího hřebene na svázaná lana, to je 60 m, přes smyčku hozenou přes hrot. Při letním lezení jsme zjistili, že to nebyl hrot ale pouhý kámen cca 15 kg, který byl ale asi v zimě dobře přimrznutý.
život je pes a my jsme jeho patníky
- emis
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: XT 600 tenere 1vj
- Věk: 29
- Web
0 0
Tak ono je to spis o odhadu vlastnich schopnosti. Nektera free sola jsou mazec, ale ty lidi na to maji a nejdou do toho protoze musi, ale chtej a vi co delaj. Coz ovsem nevylucuje, ze je tam velke riziko. Treba to co daval Miroslav Smid v horach a na skalach za sola, tak to jsem cumel na drat. Ale taky nezemrel prirozenou smrti.
A co se tyka toho videa, tak to je fakt mazec. Tohle bych chtel delat, kor kdyz ted sedim 5 dni tejdne v kanclu jak dement. To riziko, tam sice je, ale nic zasadniho pro cloveka co to dela denne. Je to proste jen trochu delsi zebrik. Ono uz je pak celkem jedno jestli ste nejistenej pokryvac co mu ujede noha v 15ti metrech, nebo jestli se proletite 500 Teda jen ten flek je vetsi z tech 5ti set metru, to je jasny Jo a puvodni video museli stahnout, protoze hrozilo, ze prijdou o praci, nebot samozrejme tim nejistenym vystupem sice setri cas, ale nedorzujou bezpecnost prace. A co se tyka ty helikoptery, tak to je ciste o nakladech. Dva typkove co tam vylezou prijdou urcite levnejc, nez tam poslat helikopteru. Nehlede na to, ze by to asi nebylo jen tak se spustit v tej vejsce primo na tak malej stozar a neomlatit se o nej.
- martta
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
vlk:
Fuj, taky báječný zážitky. hehe Docela bych chtěl vidět ten výraz, když jste zjistily, že je to jen kámen a ještě malej.
emis:
No, takovou rutinu bych z toho tedy rozhodně nedělal. Podle mě je jedno, jak dlouho a dobře lezeš - neustále tam máš velkou složku rizika danou nepředvídatelnejma okolnostma. Jasně, když má někdo nalozíno, tak je to riziko jistě menší, ale nikdy nemůže předpovídat, zda mu někde neujede ruka, neujede noha, nezůstane chyt v ruce, apod. Těch faktorů je strašně moc. Někde ti dojdou síly, to se všechno může stát a letíš...
Editoval martta (27.10.2010 12:44:29)
- emis
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vysočina
- Motorka: XT 600 tenere 1vj
- Věk: 29
- Web
0 0
martta:
Jestli reagujes na freesolo na skalach/horach, tak z toho jsem rutinu nedelal a uvadim, ze je tam vzdy riziko. Jen rikam, ze vetsina tech lidi sakra dobre vi co dela a o tom riziku vi. Nemyslel jsem freesolo z neznalosti terenu, nebo proste, ze jsi nalezl nekam kde neni jisteni a musis to ted nejak dodrtit. To sem absolvoval, ale rozhodne to neni nic cim bych se chtel chlubit, spis si rikam jaka klika, ze jsme to jako mlady kokoti prezili.
A ta prace to proste rutina je, kdyz to delas kazdej den. Navic se tam moc ani jistit neda pokud chces postupovat trochu rychle a ne stravit tam celej den precvakavanim po dvou krocich. Ty trubky jsou stabilni, nema tam co uletet, riziko je pro zkuseneho cloveka minimalni, ikdyz beznemu smrtelnikovi se svira prdel jen kdyz to vidi.
- martta
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
emis:
S tím bych souhlasil, jen mi přijde, že na tom free lezení je stejně potřeba mít v hlavě některý kolečko lehce přehozený. Normálně uvažujícímu člověku to pud sebezáchovy prostě nedovolí. I když na druhou stranu ten nával adrenalinu a ten pocit po vylezený cestě jim docela závidim. Ten musí bejt úžasnej.
|