Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Broušení kliky jo nebo ne????

#1 02.03.2010 15:59:49

Broušení kliky jo nebo ne????

Má někdo zkušenost s broušením ojničních čepů kliky. Jedná se o kliku ze Suzuki Marauder VZ 800 už tady je na to téma. Klika je mázlá na ojnicích, hlavní ložiska OK. Volal jsem chlápkovi, kterej to dělá a udělá i šálky napasuje. Říkal, že už klik dělal mraky a zatím žádná reklamace. Chlápek z Yamahy mě zase říkal, že po broušení klika praskne tak nevím, ale 26.000kč za novou kliku se mě dávat nechce. Repase kliky vyjde na 5500kč. Tak prosím o vaše zkušenosti a rady. Díky smile 

#2 02.03.2010 16:22:44

Dingo
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XL600V
1 0

Re: Broušení kliky jo nebo ne????

mates: spíš se poohlídni po nějakémmotoru z bouračky  wink 

#3 02.03.2010 18:14:57

dudydrz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: xtrainer 300
Věk: 38
Tel: 725311272
2 1

máš suzuki ne yamahu a1 já bych to riskl.možná taky záleží o kolik ju bude potřeba obrousit jak moc je poničená.máš tam rýhy?nebo je jen vyhřátá?to bude asi rozhodující kolik stovek, desetin nebo snad mm obrousí.cementování by mělo byt do 5 desetin tak at ti tam něco zbyde.nebo je schopen to v ceně i nacementovat?říkal že jich dělal hodně ale záleží jestli do auta nebo do motorek.mám zkušenosti jen s autama tam není problém i když poslední dobou se brousí klika čím dál mín.do aut už je tolik motorů a za supr ceny.

#4 02.03.2010 20:12:45

Ten borec říkal, že dělá jen moto. Čepy nejsou modré, ale nehtem cítím, že tam jemné drážky jsou a tam je to jakoby černý. Tak co s tím???? Bouračka se nedá sehnat. Už jsem to zkoušel i přes cizinu. mad 

#5 03.03.2010 20:35:04

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

U motorek se to dělá taky. Nemyslím si že by to měl být nějaký problém. Dokonce si nechávaj dělat čepy nový a prý v lepší kvalitě než je většinou originál (o tom samozřejmě můžeme jen polemizovat). Pravda ale je že pokud by se to muselo vzít o víc než pár setin, tak by asi měl vyřešit tu cementaci.

Dej koním pít...

#6 03.03.2010 22:40:11

motoline.cz
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Věk: 40
Tel: 724938355
10 1

Broušení kliky bych se taky nebál. Suzuki (a každá značka) přece prodávají šálky v různých tloušťkách, tak z toho odvozuju, že počítají s tím že se průměr čepu může změnit přebroušením.

Radši o dva takty míň, než o dvě kila víc.

#7 04.03.2010 00:44:58

Dingo
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: XL600V
1 0

motoline.cz napsal(a):

Broušení kliky bych se taky nebál. Suzuki (a každá značka) přece prodávají šálky v různých tloušťkách, tak z toho odvozuju, že počítají s tím že se průměr čepu může změnit přebroušením.

To protože mají jísté výrobní tolerance a vždy k sobě patří klika a blok - podle právě příslušné tolerance a k tomu dané šály. A ne proto že se počítá s přebroušením  wink 

#8 04.03.2010 06:21:11

Ještě jeden dotaz. Měřil jsem ovalitu válce jsou tam dvě stovky což by mělo být OK ne??? a píst versus válec je 6 stovek to je OK nebo ne???? Kruhy mám dát nový nebo ne?? Těsnění ventilů asi jo že??? Díky moooc wink 

#9 04.03.2010 16:11:14

Semis
Veterán
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: východní skoro Pragl
Motorka: DR-Z400SM, EXC 250, TXT 250
6 2

JJ Dingo má pravdu s těma tolerancema.

mates:
Myslim že ty vůle co píšeš jsou v mezích takže v poho. Kruhy můžeš taky změřit, ale asi bych to neřešil když neřešíš rovnou pístní sadu. Těsnění bych měnil, ale dost lidí to gumový těsnění pod víko nemění a fachá to taky. (teď si nevybavuju jakej typ těsnění tam vlastně je)

Dej koním pít...

#10 05.03.2010 11:39:53

Ok. Kruhy vyměním, protože to nebylo jen tak, že se ztratil olej. Takže kruhy+gufera ventilů. Těsnění pod hlavou je plech, pod válcem papír, mezi kartery silikon, pod víko spojky a altíku papír. Sada stojí 3600kč i s O -kroužkama. Kruhy sada na píst 1200kč. Díky dnes vezu kliku na broušení.

#11 28.08.2010 13:35:47

collombo
začátečník
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Teplice
Motorka: Suzuki marauder vz800
Věk: 46
0 0

Zdravím všechny.Nic neřeš a demontovanou kliku včetně ojnic pošli p.Černohorskému a on to za 3800Kč vyřeší za tebe.
Já už to použil a super práce.Měl jsem i vyhřátou ojnici a i tu opravil.Pošlle ti to zpátky zkompletované a utažené momentovým klíčem,jen namontovat zpět.Kontakt najdeš na jeho stránkách-cernohorskytuning.cz-Hodně štěstí a mnoho pěkných km. smile  ano 

collombo

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů