|
|
Nejste přihlášen(a)
Rychlé hledání![]() SERVIS :: TUNING
ENDURO - CROSS
TIPY A TRIKY
MOTOSPORT :: ZÁVODY
ARCHIVINFO - POKEC - AKCE
INZERCE : Motocykly
INZERCE : Příslušenství - ND
INZERCE : Ostatní
|
REKLAMA
Stránky: 1 čidlo neutrálu#1 03.04.2010 21:04:56
čidlo neutráluVšechny moc zdravím a prosím o pomoc, mám Suzuki Dr 125 SE r.v 96 a začalo mě zlobit čidlo neutrálu-někdy svítí kontrolka a někdy ne,nevíte někdo jak to vlastně vunguje,čidlo jsem koupil nové,ale vede z něj jen jeden drátek a já tam mám dva a zatím mi nikdo nevysvětlil na co je ten druhý a na jakém principu to všechno vlastně pracuje,byl bych rád za každou vaši radu,díky moc. offline #2 04.04.2010 07:02:36
Re: čidlo neutráluKlasickej princip je ten, že má kontrolka stálejch +12V a přes ten spínač neutrálu se kostří na kartery. Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval. offline #3 04.04.2010 14:46:13
Re: čidlo neutráluSuchman:děkuji moc za radu,teď aspoň vím,jak to pracuje,nějak mě nenapadlo,že by to spojovalo -pol,no nejsem elektrikář,ani nějak moc velký mechanik...,nemám žádný měřák,tak jsem si udělal takovou zkoušečku ( 2dráty a žárovku) to čidlo je ještě pořád na motorce,tak jsem rozpojil konektor ( ten spojuje 2 dráty z čidla a 2 dráty někam..??) dal jsem jeden drát z mé zkoušečky na +u baterky ( tu mám vyndanou) a spojil jsem -pol baterky s motorkou a pak jsem vzal druhej drát ze zkoušečky a zkusil spojit dráty od čidla,na jednom se mi to rozsvítilo a na druhém ne,tak myslím že dám nové čidlo jednodrátkové a spojím ten drát v konektoru kam vedl ten drátek , když se mi to rozsvítilo,snad jsem to popsal srozumitelně,jen mi není jasné naco je tam ten druhý drát a kam vlastně vede,ale jak píšeš,zaizoluju a nechám být,snad něco nepose..., díky moc za tvoji radu,měj se. offline #4 11.04.2010 11:55:49
Re: čidlo neutrálutak čidlo je vyřešený Editoval alfa133 (11.04.2010 11:56:20) offline #5 11.04.2010 18:24:29
Re: čidlo neutrálualfa133: Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval. offline |