INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
motor ktm 520
motor ktm 520
No motorek už konečně ide k cíli. Na to ze byl ješte pred několika dny totalně rozpulen. Jakysi chytry človek upravocal řadící segment na motokrosa = jednička pryč a udelany neutral mezi 2 a 3. Takže se musela dat řadicí hvězdice nova :-D Jinak ten píst to je macek :-D Doufam, že už to nebude rachotit jako pokladnička :-D
Kdo nepadá, jezdí pod svý možnosti.
Re: motor ktm 520
Když si všimnete, tak za ojnicí je to celé vyvařované, někomu se rozletěla cela ojnice
FULL GAZ..! Ride fast or be last.. Není důležité mít omezovač v motorce,ale v hlavě..
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kocábov
- Motorka: Beta 525 RR, Suzuki VS 800 Intruder
- Věk: 54
- Tel: mám
18 3
OFFMOTO: To bude horší. Objednával jsem to přes p. Minarčíka, co opravuje hlavně KTM, dal mi na to ještě nějakou slevu. Jinak jsem bral pístní sadu na Betu 450, pístní sadu na KTM 520, olej a olejové filtry, na KTM 520 řadící segment, těsnění pod válec a hlavu, těsnění pravého a levého víka , těsnění vodní pumpy, gufera vodní pumpy, gufero na kliku,řadičku a k řetězovému kolečku, rozvodový řetěz , rozpěrný kroužek za řetězovým kolečkem, opravil 2 strhlé závity ve víku magneta závitovou vložkou, přeměřil a zúhloval klikovku, na Betu 450 zabousil ventily a sedla. Platil jsem 15 000 Kč.
- HTB
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Kadaň
- Motorka: TT 600RE(05) ,TX600E(01)
0 0
zavidim ti ze si to umis udelat udelat. Ja cenu odhadoval tak na 30 , to neni tak drahy
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
18 3
HTB: Pokud by Beta 450 i KTM 520 byly v servisu, tak už nejezdím, cena by byla dvojnásobná a to bych nijak nedal. I když má Petr 18 let, tak většinu prací dělá on, já spíš jsem do počtu. Max. dotahuji s citem šrouby, Zatím všechny motorky, co jsme rozdělali doteď slouží, i když už novým majitelům. Výhodou je, že přesně vím, v jakém stavu je motor a co mne případně bude čekat. Únava materiálu je ale svině, s tím třeba člověk nepočítá a někdy tě nemile překvapí.
- Lubis
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM EXC 520
- Věk: 21
0 0
viteka 32:
Zdravím :-) Taky se chystám na opravu 520, čeká mě výměna pístu a uvidím co dál je špatně, ale chtěl jsem se zeptat, protože vidím, že máš perfektní zkušenosti :-) Na co si mám dávat pozor? Řeším rozvoďák, nedávno jsem dával nový a nevím jak to udělat abych ho nějak nepoškodil, protože nemám nýtovačku :-( Nechápu proč ty opice udělaly v tom válci přepážku :-( Dikes moc chlape :-)
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
18 3
Lubis: Bohužel motor bez roznýtování rozvodového řetězu nerozděláš, je to specifika KTM- ta přepážka. Pokud je dobrý, tak koupíš nýtovací spojku a snýtuješ ho znovu. Málokdo má nýtovací kleště, i opraváři to rozklepávají zabroušeným důlčíkem. Jinak chce motor posoudit po rozdělání. My to i půlili kvůli převodovce, kde se podepsal předchozí majitel. Nechali jsme si přeměřit a zúhlovat kliku. Záleží, kolik to má najeto, ale většinou u těchto strojů ti to nikdo neřekne pravdivě. Pokud budou zaklepané ventily, tak to chce taky nechat opravit. Vyměnit gufera na vodní pumpě, hřídelku pod nimi na soustruhu přeleštit 1000 smirk. papírem.Pokud prosakují gufera, tak taky vyměnit, jinak posoudit stav po rozdělání. Lepší, i když motor nepůliš, je ho vyndat z rámu. Jinak motory KTM se opravdu dělají dobře. Na dotahování hlavy použij momentový klíč, dotahovali jsme 50 Nm.Nakonec seřídit ventily je snad samozřejmost. Dal bych i novou chladící kapalinu, original pro moto neředěnou.
- Lubis
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
viteka 32:
JJ taky sem ten řetízek rozklepával dulčíkem jak jsem to dělal. Takže kdyby jsem teď našel spojku kde jsem to rozklepal, tak bych to tam odbrousil, rozdělal a potom koupil novou spojku na ten řetízek? Dá se to sehnat? JInak ty guferka a gumičky jsem na té pumpě měnil už 2x a pořád mi to teče tou škvírkou, takže problém bude asi na té hřídelce. Zkusím to vzít tím smirkem jak říkáš :-) Ještě jsem se chtěl zeptat. Dole vede zepředu do klikové skříně imbus a je na podložce. Co to prosím je? Je to něco na zajištění kliky? Nebo něco na seřízení motoru? A na kolik vyšlo těsnění mezi hlavu a válec? Já jsem se tak díval a jsou to všechno pálky tak kolem 2000 :-(
- viteka 32
- Veterán

- Fotogalerie
- Založená vlákna
18 3
Lubis: Nýtovací spojku normálně koupíš. Ten šroub zepředu motoru je nanastavení motoru do horní úvrati, když měníš rozvodový řetěz. Nevím tedy jak jsi ho měnil předtím. Šroub vyšroubuješ, na konci je šroub do kuželu. Ze šroubu sundáš měděnou podložku, nyní musíš potočit klikovkou, až je píst v horní úvrati. Na klikovce je zářez a ten se ti musí objevit v díře po vyšroubovaném šroubu. Nejlépe je si tam posvítit baterkou. Jakmile zářez uvidíš na středu díry, tak tam zašroubuješ šroub bez podložky a ten ti zajistí klikovku proti pootočení. No a na horním rozvodovém kolečku máš dva důlčíky, ty musí být v rovině hlavy. Tím máš nastavený rozvod. U té hřídelky vodní pumpy je problém v tom, že většinou je v ní od gufera vodní pumpy drážka. S tí ale nic neuděláš. Chce to ale 1000 smirkem v místě gufer přeleštit. Jinak modré gufero je ze strany vody a červené ze strany oleje. Zrovna vyměň i ty vnější gumové kroužky(nejsou stejné). Origo těsnění pod hlavu kolem 480 Kč a pod válec kolem 120 Kč- viz. PARTS DEPOT. Nebo ti to udělají v Malenovicích kolem 300 Kč, řešilo se to tady na fóru. Musel by jsi jim poslat staré.
Editoval viteka 32 (03.02.2010 13:41:14)
- Lubis
- začátečník
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
viteka 32:
No měnil jsem ho tak, že jsem ho rozpůlil a k tomu sterému jsem přivázal ten nový a přesně to protáhl přes kola a potom jsem všechno zkontroloval a šlo to jak mělo. Takže tu spojku seženu normálně v KTMku jo? :-) Říkal jsi, že motor by bylo nejlepší vytáhnout, já jsem se právě o to pokoušel ale nemohl jsem ho dostat z toho rámu ani za ho.. asi jsem trouba :-(
Aby jsi vytahl motor z ramu, musi jit pryc karbec, zadni kdyvka a zadni tlumic.
|