INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Relé Husqvarna
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
Re: Relé Husqvarna
JJ o tom ukostření už sem četl, to se bohužel dělá i u VAPE, akorát tě to zapojení místo 100,- Kč stojí 1000,- Kč
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Super díík... to se bude hodit více lidem Možná, pokud vyrábíš vlastní variantu, hoď si foto do galerie a nahoď nové téma...
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Suchman napsal(a):Super díík... to se bude hodit více lidem Možná, pokud vyrábíš vlastní variantu, hoď si foto do galerie a nahoď nové téma...
Zatím řeším CDI na WR250, původní majitel byl a rozkuchal to pilkou přičemž přefik 2 součástky a rozlámal plošňák, já ten zbytek zrepasuju a uvidim(to cdi samozřejmě fungovalo nefunkční byl stator což ten amatér samodomo netušil), brácha nechá převinout stator, pak uvidíme a potom budu řešit regler, kterej usmažil předpředchozí majitel - odpojil světlo a regler nechl zapojený, jak dopadl, můžu nafotit.
Editoval Dingo (01.12.2009 00:42:33)
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Tak založ téma a hoď to tam... dost by mě to zajímalo
- XDeeKsanR
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Bystré City(SVK)
- Motorka: GasGas EC 250
- Věk: 20
0 0
No usmernit nieje problem ,horsie je vyriesit stabilizaciu toho pozadovaneho napatia(napr. tych 12V).Zenerovu diodu na podobny vykon som nenasiel,mozno by to slo cez tranzistory.
Keď sa chce, dá sa všetko..
XDeeKsanR napsal(a):No usmernit nieje problem ,horsie je vyriesit stabilizaciu toho pozadovaneho napatia(napr. tych 12V).Zenerovu diodu na podobny vykon som nenasiel,mozno by to slo cez tranzistory.
Možná, kdyby ses podíval na stránku číslo jedna dočetl až do konce, že byst to co si napsal, nenapsal, protože to je již vyřešeno
Pánové, kdo má Husu WR250, potřeboval bych od něj aby mi změřil odpor té vysokoněpťové cívky na statoru, díkec
Editoval Dingo (20.01.2010 23:35:37)
Zatím pokračuju tak, že na dvou místech nebyli schopní - spíš se jim nechtělo - asi by to pro ně nebyl kšeft, prostě tu vysokonapěťovou cívku nám nepřevinuli a v jednom kšeftě nám dokonce tvrdili že je ta cívka vpořádku, že to měřili a to i přesto, že tomu chyběl jedne drát a hromada drátů byla přervaných , takže sme holt s bráchou si museli doma poradit sami, výsledek je na fotkách, no a proto potřebuju zkontrolovat podle originálu jaký to má mít skutečný odpor, ovšem potřebuju to od někoho, kdo to má origoš a funkční změřit - pro kontrolu.
po původním majiteli

vykresleno co se dalo vykreslit

moje rekonstrukce

připraveno na navinutí

navinuto za 40minut

Zatím nemůžu říct - poreferovat, zdali to bude fachčit to se ukáže možná už o víkendu. A pokud to bude ok, zveřejním kompletní schema CDIčka.
Regler poté bude další štace
Změří to někdo?
Tak koukám, že změření se asi od nikoho nedočkám
Jinak pokračuju tak, že CDI je hotovo, místo 1,5uF kondíku je tam zatím 1uF, jiskru to háže, tak se uvidí, jestli to zapálí směs

Nakonec přidáno ještě 0,5uF, takže nyní je to 1,5uF kondík, zítra se uvidí, jestli to vůbec háže jiskru v tu správnou dobu .

a předběžné krátké video jak to jiskří
http://megaupload.cz/S18P6U1OaGkAADMSCY … 5-avi.html
Editoval Dingo (26.01.2010 16:55:13)
Tak další fotka, nastartovat se to nepodařilo, páč se po pár šlápnutí vyskytla jedna závada

A potřebuju co nejdřívu změřit od někoho kdo má tu motorku tu cívku jak jsem už psal
Editoval Dingo (27.01.2010 19:45:04)
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Vím o jednom co teď dělá na WR250 GO... znáš ho z m.cz - ienda... třeba ti to změří.
Suchman: dík, jdu mu napsat.
Tak jak pokračuje to zapalování, ienda se neozval, ale dofám, že se dočkám, nyní už to moc nespěchá Zkušenost je taková, že není problém i s kompresí motoru udělat na svíčce L11S parádní jiskry při našlapování, takže nebejt nespecifikovaného problému s karbcem, zřejmě bysme to nastartovali, ale po třech šlápnutích ze svíčky kapal benál No, než sme dolaborovali, tak se posralo našlapování takže nastává fáze sundání a rozebrání motoru naštěstí je to bráchy, tak ať se snaží
Můj předpoklad je ten, že oprava CDI byla úspěšná a i zřejmě máme navinutou cívku zřejmě jakš takš správně. Nicméně to změření od někoho kdo to má stále platí, jen to nespěchá.
Až bude motor opraven a bude to fachčit, skusím v CDI použít jiné součástky.
Ale pokud by někdo potřeboval radu ohledně zapalování, jsem tu
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
Hodil jsem ti do SZ telefon na iendu, bez moto nemá asi důvod lézt na m.cz
Tak jsem udělal malý pokus, čeká mě taky výroba regulátoru na Hq WR250 , nebude tam akumulátor, ale je potřeba stejnosměrný proud, takže jsem obšlehl vůbec to nejjednodušší řešení, samozřejme mám jiné součástky http://www.motelek.net/schema/spannung/ … h_rg30.png
Jednodušeji to nejde, na obrázku je to odpojené, multimetr měří střídavé napětí transformátoru naprázdno:
Zde už je připojený transformátor k regulaci, druhý mulťák(první zleva) ukazuje stejnosměrné napětí:
Až budu mít "zkušební stolici" z motoru z čízy, budu provádět měření přímo kdy si budu brát "šťávu" z altíku a ještě si budu volit různé otáčky a ne jen tak zkušebně s transformátorem, který trpěl jak sviň [lol] .
NO vzhledem k tomu, že to bude zlušební stolice na Jawácký Vape a jawácký motor je krutě nepřenosný, nehledě na to že bych u celého motoru a točení vrtačkou musel řešit mazání. Moje zkušební stolice nakonec nebude ze dvou karterů z čízy ale kartery nahradí malým kovový rám a dvě ložiska - z jedné strany bude čumět kónus a bude tam deska na přimontování altíku a z druhé strany bude vrtačka Zatím nemám vhodný motor (kolem 300W) ani regulátor, ale až bude vhodný motor, nebude potřeba ani vrtačka - a možná třeba si to někdy vybnutí budoucnost, že bych měl kónusy výměnné Vůbec nejlepší by bylů asi motor z novějších praček - co má uhlíky - jednoduchá regulace a má přírubu - a tedy vlastně zkušební stolice téměř hotová, jenže takový nemám.
Navíc jsem zjistil že HQ WR250 má na rotoru stejný kónus, takže zkušební stolice bude nejen na Jawy ale i na Husky takže byť je nyní motor z WRka rozebraný, budu moci s CDIčkem a regulátorem laborovat i bez motoru. No samozřejmě chci laborovat jak s regulátorama tak s CDIčkama.
Jak tedy vidíš, žádné splodiny mě trápit nebudou nehledě na to, že to bude přenosné a tedy se to bude moci dát strčit do pokojíku a tam bych to eventuelně mohl píchnout na osciloskop
Na obrázku je KT708 (701 je jen do 50V a to by nemuselo stačit, minimálně by to chtělo 702 (100V), ale mám jen 701 a 708) zenerka je jakási KZ260/13 nebo 14.
Pro představu z cizího webu - zkušební univerzální stolice:

Editoval Dingo (12.02.2010 19:10:25)
- petan
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Praha - západ
- Motorka: *** KTM 690 ***
- Věk: mládí v prd... do důchodu daleko
1 0
Možná bych dokázal sehnat krokový motor z automatických dveří - tuším asi 370W. Tam to bude asi složitější s regulací. Kdybych někde na něco narazil, tak dám vědět.
Vem za ní
|