INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Jaké používaté pneu? Cross/enduro
Re: Jaké používaté pneu? Cross/enduro
JirkaR napsal(a):...BTW, pokud jezdíte Tubliss s nízkým tlakem, kolik foukáte předek?
Zadek vyjíždím na cca 0,8 a podle potřeby ufukuju, aby na mě banda nečekala moc dlouho . Měřák v lese neřeším, vždy kontroluju jen zmáčknutím prstama a v pohodě to stačí. Když jedu u sebe, tak neufukuju a snažím se nešidit sám sebe levelem zdarma.
Předek tubliss foukám 0,8 - 1,0. Na měkkým předku se mi jede blbě, v zatáčkách je to takový užvejkaný a nemám rád, když cítím, jak "to" jde na ráfek v kamení, hrany ... Teď mám Maxisku jehlu a ta je sama o sobě tvrdá, že pomalu nepoznám defekt , ale i tak nafoukáno 1,0 Pod cca 0,6 snad jen do čistýho písku, jinak mě nenapadá, proč jezdit na předku tak nízký tlak.
- bobkuuu
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Lysá pod Makytou, Púchov
- Motorka: 690
- Věk: 35
- Tel: +421904249455
1 2
Na poslednom preteku som chcel zmerať keďže oba kompresory nepresné, kamoš mal WP pumpicku a 0,31 90/90 C17 žltá
Omyl C19
Editoval bobkuuu (14.01.2021 23:51:26)
dnešok je včerajší zajtrajšok!!! lidi jsou kurvy, mrdej a kradou kéž by aspoň jednou za rok dorazila blbců sběrna (Kabát)
Nezkoušel jste někdo bridge E50 ?
vypadá to zajímavě,...možná by stála za vyzkoušení,..akorád už jaksi nemám chuť ani čas zkoušet pneu, když vím že Michelin Medium enduro nebo zelená EF07 funguje a jsem spokojený,..
https://www.youtube.com/watch?v=cG-yBInODyA
Cau prosim vas ma nekdo zkusenost z gumou dunlop geomax viz fotka Pripadne jakou zadni gumu ?mitas 1 zeleny , michelin enduro medium nebo tuhle dunlopku diky za nazory
- Marek Prokš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Vítkov
- Motorka: Sherco 300 SE, Sherco 300 SEF
- Věk: 36
- Tel: jo mám
0 0
Blkns: Na to co popisuješ není dobrá ani jedna guma 
Dole to musíš rozkuřit!
Marek Prokš: To ber jako univerzal nejsem ten kdo kupuje kazdej mesic gumu nebo meni podle toho jestli je mokro sucho . Ted ju koupim a mozna pristy podzim bude K.o
- TomášKTM
- začátečník

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Severně od Prahy
- Motorka: KTM 990 Adventure
- Věk: 30
1 0
Jaký jsou poznatky s těmito pneu? BOLDA napsal(a):Mám koupenou sadu Pirelli Scorpion XC Mid Hard 140/80 18 - 90/90 21. Mám to na TTR. Jezdil někdo tyto gumy? Má někdo zkušenost co ty gumy vydrží?
Asfaltomrdal, co se snaží o off 
- Prochal11
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Trhové Sviny
- Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
- Věk: 39
- Tel: 774154754
5 3
Já už s tim nelaboruju do těhle sraček 754 zelenou a na předek "jehličku" Maxxis: 80/100-21 51M TT M-7307 v obojim tubliss . 0,8 předek 0,4 zadek.
Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)
Prochal11:
taky přemýšlím že k tomu koupím i ten tubliss,..kámoš to má v kombinaci se 754 a jezdí jak za sucha já mám teď EF07 2x zelený s Michelin BIB mousse,..a to prostě teď v těch sračkách moc nefunguje,...měkké špunty v kombinaci s tvrdým moussem není dobrá kombinace,...pravda že kořeny nebo kameny přejedu jak nic,...jinak nic moc,..ale asi se není čemu divit,..Mitas píše že dvouproužek je především na extrémní tvrdý povrch,..
- Toman
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno-venkov
- Motorka: GG EC 300 Tpi
- Věk: middle age
2 0
Po cca 5mth jsem sundal metzeler 6D supersoft a nazul hooodně jetou zelenou 754 s dot 2018 a kua ta guma bere jak fréza.. 
Ještě jsem ji neměl možnost poznat, jako klouže, moc nedrží ale dopředu teď v tom povolenym marastu hrne fakt nejlíp. Krásně se čistí a i to brzdění je daleko lepší. Takže na podzim ji nahodím a v dubnu na léto pak 6D nebo M. teraforce.
Toman napsal(a):..... ta guma bere jak fréza..  ....., jako klouže, moc nedrží ale dopředu teď v tom povolenym marastu hrne fakt nejlíp......
Guma bere, klouze, moc nedrzi, hrne. Velmi presvedciva informace Premyslim, co jsi vlasne napsal.
Janek: Myslim ze to melo byt nejak takhle: Trakce pneu v primem smeru je opravdu vynikajici, ale zatim jsem nemel prilezitost vyzkouset, jak drzi v zatackach a pri traverzovani a jaka je jeji odolnost.
- Toman
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno-venkov
- Motorka: GG EC 300 Tpi
- Věk: middle age
2 0
Janek: já myslím, že ty víš i bez mého komentu jaká je to guma. Od enduraku jsem se jen dočetl že 754 nepatří na enduro, nedrží v traverzu, v zatáčkách se rychle utrhne - toto je pravda kterou jsem v pátek poznal. Nicméně utrhne se velmi čitelně-brzo a takže vlastně "kontrolovaně" což je na druhou stranu i zábava.. V přímém směru do tohoto marastu ale bezkonkurenční. Guma má za mě jasnej nástup trakce takže se dá pěkně spojkovat a hned se pozná jak zabere nebo prohrabne... Nevýhoda jsou jen ty hluboké drážky po projetí. Se 6D to bylo do bahna děs (nepoznal jsem rozdíl s porovnáním s EF, TForce.. Zalepila se a trakce z místa nula..)
Takže příští rok na podzim zas nasadim.. Na placani se bez extrému prostě top.
Toman: Opravdu jsem nevěděl, co si z toho mám vzít a jakou vypovídací hodnotu má řešit hooodně jetou gumu.
Na tublissu funguje 754 výborně a na enduru je jezdí pořád hodně lidí. Proti té gumě nemám vůbec nic. Minulý týden jsem jezdil prakticky ob den stejnou drážku, najel cca 10 mth a zkušenost taková, že se podmínky i za průběžně stejnýho počasí měnily od hroznýho pondělí, kdy se skoro nedalo jet po pátek, kdy se jelo tak na 70% normálu. Některý cesty pod ledem nebo rozmrzající břečka, severní zastíněný svahy nahoře rozmrzlo, ale po pár cm ještě hodně podmrzlý a můžeš na to najet čím chceš a guma nebere žádná. Jižní svahy už místy i práší, trakce perfektní. Peklo jsou namrzlý kládičky až klády, Takový tlamy jsem dlouho neházel . V sobotu byli kluci, co jsou schopný zajet top 5 expert drapák a trápili se místy všichni ...ale byla radost koukat, jak si s tím ti šikovní dokázali poradit a pokus od pokusu byli lepší a lepší Bavilo mě to dost, protože je to takový nečitelný a výživný ježdění. Byl jsem ve čt běhat (spíš zrychleně šel ) v lese a severní stráně nešly vyběhnout ani s předním náhonem, odhrábneš 2 cm hrabanky a kloužeš dolů. A to jsem ve 300 metrech. Dnes ta samá drážky, severní stráně komplet promrzlá hrabanka, drží vše pohromadě a krásně to bralo, zato jižní stráně kam svítí sluníčko odmrzlá kaše na vršku .... Píšu to proto, že dělat nějaký závěry z pocitů z gum není v tomhle období úplně relevantní. Natož když pojedeš ob týden a do toho ti jednou zachčije a potom máš v noci - 10 stupňů. Terén se mění opravdu ob den a je to často jako noc a den. Proto u mě vyhrává Metzelera jako guma na všechno dobrá a k tomu na něco vynikající. Samozřejmě ve mě občas hlodá, jestli toho ježka zase někdy nezkusit, zvlášť, když se mi nedaří. Jsou místa, lokality, kde bude 754 top, jsou místa, kde je jiná guma lepší, každý si to musí najít sám pro sebe Nejlepší recenze je vlastní zkušenost a když ji máš, máš vyhráno A s tím traverzem si už taky nejsem tak jistej, když jedu za borcem s 754 šikminu a on jede a mě 6D klouže dolů ... je to hodně o tom, co umíš.
Editoval Janek (07.03.2021 13:39:30)
|