INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Teikei Y27PV aneb XT a jeho variace
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
Teikei Y27PV aneb XT a jeho variace
Kolegové, kamarádi, je tu nový rok, do něhož vám samozřejmě přeji mnoho štěstí a odhodlání. I já osobně jsem se odhodlal a shodil karbec ze svého oře a hle tu a tam je potřeba trošku poladit, tu a tam trošku opravit.
Yamaha XT600Z Tenere 1VJ, karbec Teikei Y27PV/ (1VJ nebo 3AJ?? nevím nemá označení), trysky 155 / 125
Problém 1:
Po startování se motor je párkrát okulí a zdechne, po asi 5-7 zdechnutí drží jakš takš volnoběh. samozřejmostí jsou občas zpětné "kopance". Po přidání plynu zdechne okamžitě. Sytič funguje a dle rozborky dosedá jak má, i kanály vypadají průchozí. Bohatost směsy byla seřízena dle doporučení výrobce (předchozím majitelem na 2,5 ot.), jestli je připojen Airbox nebo jen samotný karbec je jedno problém má stejné symptomi. Je nutné seřídit velmi nízký volnoběh, při vyšším motor vůbec nechytne dle mě by to ukazovalo na bohatou směs a "uchcávání". ale při přidání se ochudí (nemá akcelerační pumpu) a zdechne. Hrdla jsou ucházející, nevím jestli je předchozí majitel neměnil.
Problém 2:
Membrána sekundární čísti karborátoru vykazuje opotřebení, někdo už ji lepil a je trošku natrhlá, zatím funguje a šoupě jde přestavit "fouknutí pusou". Nicméně nevím jak se projevuje na chodu stroje poškozená membrána.
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
Re: Teikei Y27PV aneb XT a jeho variace
Slow:Ja teda nejsem vodbornik.Mam to samý s malou nadrží tj.43F.Ty tu motku máš krátce?Jak vypadá svíčka?Ja jsem řešil kde co koupil jsem to jako vrak takže kab.jsem rozebiral často,ale to co popisuješ muže byt prkotina i fatalní zavada,opotřebení.Asi začni svíčkou,barva lecos napoví.
- riderccm
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Valašsko
- Motorka: Yamaha xt 600 (43f)
- Věk: 26
1 0
Martas napsal(a):Slow:Ja teda nejsem vodbornik.Mam to samý s malou nadrží tj.43F.Ty tu motku máš krátce?Jak vypadá svíčka?Ja jsem řešil kde co koupil jsem to jako vrak takže kab.jsem rozebiral často,ale to co popisuješ muže byt prkotina i fatalní zavada,opotřebení.Asi začni svíčkou,barva lecos napoví.
Tobě po třeba týdením neježdění chytá xt do třetího našlápnutí??
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: DR 650 SE
- Věk: 24
0 0
riderccm napsal(a):Martas napsal(a):Slow:Ja teda nejsem vodbornik.Mam to samý s malou nadrží tj.43F.Ty tu motku máš krátce?Jak vypadá svíčka?Ja jsem řešil kde co koupil jsem to jako vrak takže kab.jsem rozebiral často,ale to co popisuješ muže byt prkotina i fatalní zavada,opotřebení.Asi začni svíčkou,barva lecos napoví.
Tobě po třeba týdením neježdění chytá xt do třetího našlápnutí??
i po měsici a v -10 bez problemu možna ne na po třeti ale na po pate
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Slow:tak koukam, děla tito pěkny binec, přitom je vše ok na karbci, ja osobně mam stejny model jak ty 1VJ, trysky mam 128/125, puvodně tam byla 160/125 ale žralo to jak svina, a taky jezdim bez toho deklu na airboxu, co zakryva filtr. Chyta to krasně, volnoběh drži, spotřeba při 110kmh 4,5l A ta membrána na ty závady co píšeš za prvé nemá vliv, tam jde spiš o to jak je to žive a kolik to jede
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
riderccm:
ale jo, děla to taky, že blafne, a chcipne,třeba i 3x, ale ne nějak extremně, že by to muselo byt pravidlem
- riderccm
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
andrew x napsal(a):riderccm: tož ja nemam problem v ničem fakt mi ale po dlouhe době a v zimě startuje hezky, nechi machrovat, ale oproti DR jen parkrat poskaču po kopačce a už to hrči, DR třeba v chladnem točil startuje hroznš dlouho
Výfuk mam origo, ale lehce kuchly, nemam tam takove to tlumitko co je na konconvce, už jsem to tak koupil, neřve to, ale je to trošku hlučnejiš než origo
Dokud nezaložil slow toto téma sem taky neměl problém a vlastně ho ani nemám, spíš mě zajímá proč.. Výfuk mám teda skoro stejný, taková ta kapsa z přepážkama co je schovaná pod plastem tam je a na konci sem to koupil jen s dírou o průměru celého výfuku a tam sem teda dodělal záslepku asi z polovičním průměrem a navařenou trubkou asi 10 cm dovnitř. Na jaro koupim vincka tak uvidím
eště - proč po tom xt skáčeš - když máš cuplík?
Editoval riderccm (02.01.2010 00:09:03)
- riderccm
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
andrew x napsal(a):riderccm:
ale jo, děla to taky, že blafne, a chcipne,třeba i 3x, ale ne nějak extremně, že by to muselo byt pravidlem
řekl bych že to máme více méně všichni stejné akorát já a slow zme to nafoukli a ty si z toho neděláš hlavu
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
riderccm: protože je volnoběžka v prdeli, a penize na novou nejsou, tak to už nekolik let kopu.
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
riderccm napsal(a):andrew x napsal(a):riderccm:
řekl bych že to máme více méně všichni stejné akorát já a slow zme to nafoukli a ty si z toho neděláš hlavu
to je si dělam hlavu spiš s vylamanych koleček v převodovce, to jsou potom starosti, jestě když jsem zjistil, že mam v prdeli levy karter a klikovku
- riderccm
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
andrew x napsal(a):riderccm napsal(a):andrew x napsal(a):riderccm:
to je si dělam hlavu spiš s vylamanych koleček v převodovce, to jsou potom starosti, jestě když jsem zjistil, že mam v prdeli levy karter a klikovku
Máš pravdu: to sou ty pravé starosti !
já startuju studenou tak že dam plný sytič tak petkrat prošlapnu a pak teprve zapnu zapalování a chytne na první nebo druhe šlapnutí.když je dlouho odstavená tak jednou nebo dvakrát chcípne.Ted si nemužu vzpomenout jestli mam v karb.membranu nebo ten kovový zvon.Myslim to startování maj všichni s xt podobne.Ale treba než jsem udelal vybrus tak v zime to nechtelo vubec chitit a aspon 10x to chciplo.trysky bych si netrouf davat jiný,vyfuk to myslim nemuže až tak ovlivmit.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
riderccm:
Svíce má správnou barvu - lehce cihlově-šedá, vzdálenost elektrod jsem dal 0,7, ale jiskra je stejně malá, s tou výměnou počítám. 2KF má defacto identickej karbec (ono i TTRma velmi podobnej), takže ta gumová membrána tam bude obdobná, možná bude sekundární část mít menší průměr difuzoru.
To startování by mělo jít na brnk se sytičem, kór když je moto po GO, tzn dobrá komprese a startování starterem
Vejfuk je standartní, jestli je vybanej nevím
Editoval Slow (02.01.2010 08:54:06)
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
andrew x:
tos šel s tryskama dost dolů (na úroveň 43F), není to moc chudý? Jak to fungovalo s tou 160? S tím deklíkem počítám (koukal jsem na XT600.de)
- andrew x
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Slow napsal(a):andrew x:
tos šel s tryskama dost dolů (na úroveň 43F), není to moc chudý? Jak to fungovalo s tou 160? S tím deklíkem počítám (koukal jsem na XT600.de)
možná jo, tenkrát jsem o tom všem věděl prd, tak jsem zašel do yamahy, že potřebuji origo trysku na tenerku a měl tam napsáno 128, tak jsem ji vzal, od te doby jsem tam 160 nevracel, ale chystam se, taky jsem tenrkat zjistil, že ta spotřeba bude i tím, že mi uplně nevypinal sytič
|