INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Téma zavřeno
Stránky: 1 2
Vahadla, ventilové víko
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: East bohemia
- Motorka: Z minulého století :)
- Věk: 40+
- Tel: Zapomínám..jo už vím RugGear
3 0
Re: Vahadla, ventilové víko
andrew x napsal(a):Slow:
Jo je to pech, a chapu tě, mi osobně se invetsive do motoru nikdy nevyplatila, pul toku po koupi xt jsem udelal go vršku, pak jsem dva roky jezdil a zadřel jsem, 3/4 roku jsem spravoval, a odmenou mi byly po 1,5 mesicich jezdeni vylamane zuby na 2. kvaltu
Takže dle tvého názoru? Vyměnit pouze nutné věci ( v mém případě výfukové vahadlo s čepem, to druhý je stejně jetý s ostatníma) a při seřizování ventilů, mrknout jestli se to nezhoršilo?
Spodek má být hotový dle prodejce a nějakých těch faktur (ložiska na klice, nová ojnice, zabroušené ventily a nová gufera), takže tam bych snad šahat nemusel, otázka co se objeví pak
"Nejedete nahodou do Pardubic? Franta Jetel viďte, zatýkám Vás"
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
Suchman napsal(a):Já zas vím, že se TTR nevzdám a tenhle stroj se mnou i dožije (teď jen kdo z koho )
no jo, ale my (já a XT) jsem ještě o nějakej ten rok starší 
„Zapamatujte si, chlapče, zásadu č. 8, která neplatí jenom u policie: Na světě je to tak, že jedni orají a vláčejí, a druzí sklízejí.”
- Suchman
- Administrator

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Brno
- Motorka: ETX50, TT600R(e), XR600R, NX650, Betta 207,210
- Věk: už moc
- Tel: 774 817 423
Jáárda napsal(a):Suchman:
Já zas vím, že se TTR nevzdám a tenhle stroj se mnou i dožije (teď jen kdo z koho )
nikdy neříkej nikdy
Nepíšu nikdy, jen že se nevzdám. Teď jsem zjistil, že kamarád jezdí na léto do itálie za otcem, tak se domlouvám, že by se mi koukl po TTRE verzi a přehodil bych podvozek... Dá se to sehnat levně a mít jednu motorku na enduro a jednu na cesty mě láká.
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
- geloš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Africa Twin 650, Husaberg 450
- Věk: 47
1 0
Slow: Obr. 1 vahadlo je nějak divně opracováno z boku, kluznou plochu není vidět. Obr. 5 vahadlo nedosedá k vačce pod ideálním úhlem, ale povrch je zatím dobrý. Obr. 7 čep je vydřený, vyměnit.
Podle Mari Moto stojí krátký čep + vahadlo 1.120 Kč.
Nějak moc si s tím vším lámeš hlavu, nikde se nezmiňuješ, že by motor nějak klepal, tak to třeba slož a po 1000 km překontroluj znova, je to práce tak na jedno odpoledne.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
geloš napsal(a):Slow: Obr. 1 vahadlo je nějak divně opracováno z boku, kluznou plochu není vidět. Obr. 5 vahadlo nedosedá k vačce pod ideálním úhlem, ale povrch je zatím dobrý. Obr. 7 čep je vydřený, vyměnit.
Podle Mari Moto stojí krátký čep + vahadlo 1.120 Kč.
Nějak moc si s tím vším lámeš hlavu, nikde se nezmiňuješ, že by motor nějak klepal, tak to třeba slož a po 1000 km překontroluj znova, je to práce tak na jedno odpoledne.
1 fotil jsem to z boku protože sem netušil že to je dvojkov (ocelolitina + tvrdokov v místě styčné plochy s vačkou) 5 jj to vahdlo je nějaké divoké 7.ten čep + vahadlo jsou nejvíce poškozený, je to vahadlo vpravo ve směru jízdy, jeho historie a historie proč je poškozen, neznám.
Jak mám zjistiti jestli vršek maže dostatečným tlakem? Kde se u XT,TT dá měřit tlak oleje proudící do hlavy?
S objednáním nového vahadla a čepu to vidíš jak? Máš možnost to objednat ať ti "udělám kšeft" když si mi poradil, nebo vzhledem k tomu že to je z finančního hlediska "prkotina" to mám objednat u Yamahy v HK, ať nemáš akorát starosti s posláním?
P.S: - hlavu s tím lámu proto, že zkušenosti s jednoválcem 4T téhle konstrukce a tohodle objemu jsou prakticky nulové. Proto jsem si částečně koupil takovýto starý kousek ve kterém se človek může hrabat. No klepání, obávám se že něco klepalo, soudě něco nahoře, ale přisuzoval jsem to spíš vůlím na ventilech, bylo to takový neurčitý, hold cvičený ucho ještě nemám. Jakmile to začne klepat tak už je skoro pozdě to kontrolovat, pak už je človek jen nasr..j a je tu to nemilé rozhodování investovat/prodat Kontrola není zas tak náročná, když už vím jak na to, co dolů a kde japonec zapoměl šrouby atd atd
každopádně děkuji za pomoc (btw no naposledy to z mé strany určo nebylo )
- geloš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
Slow: Původně je vahadlo "jednokov", tohle je výsledek něčí renovace. Tlak oleje v hlavě nezměříš, taky tam žádný velký není, spíš jen takový průtok. Když už máš sundané víko, vymontuj svíčku a šlapej pákou, po pár šlápnutích musí pod pravým ložiskem vačky začít vytékat olej. Orig. díly Yamaha umím objednat, ale s mnohem nižším rabatem než druhovýrobu, takže bez dalších slev (ostatně nemám je v eshopu). Možná bys měl ještě zkontrolovat vytažení rozvoďáku, popisuje se to tady někde v jiném vlákně. Ty zvuky asi takto : větší ventilové vůle jsou takové jemné cvakání jako šicí stroj, vytažený rozvoďák je hlasitější a mění se při přidání/ubrání plynu, vydřená vahadla jsou hlasité klepání víceméně stále stejné intenzity při různých otáčkách.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
geloš napsal(a):Slow: Původně je vahadlo "jednokov", tohle je výsledek něčí renovace. Tlak oleje v hlavě nezměříš, taky tam žádný velký není, spíš jen takový průtok. Když už máš sundané víko, vymontuj svíčku a šlapej pákou, po pár šlápnutích musí pod pravým ložiskem vačky začít vytékat olej. Orig. díly Yamaha umím objednat, ale s mnohem nižším rabatem než druhovýrobu, takže bez dalších slev (ostatně nemám je v eshopu). Možná bys měl ještě zkontrolovat vytažení rozvoďáku, popisuje se to tady někde v jiném vlákně. Ty zvuky asi takto : větší ventilové vůle jsou takové jemné cvakání jako šicí stroj, vytažený rozvoďák je hlasitější a mění se při přidání/ubrání plynu, vydřená vahadla jsou hlasité klepání víceméně stále stejné intenzity při různých otáčkách.
s tím tvrdokovem asi vačka nebudemoc happy
Bohužel jsem bez oleje (vypuštění před rozborkou,a ještě potřebuju omrknu klínek vyvažováku). Rozvoďák by měl být nový (podle faktur) mrknu na napínák, když je karbec dole Stejně bych bral asi "origo" díly yamaha, o druhovýrobě jsem teda dosud neslyšel. Zítra bych to omrknul ať vím které věci objednat a poslal bych kódy v SZ (lze platit předem na účet a díly poslat v normálním balíku? - pač takhle to daj i mladý, jinak musím na poštu a to je vždycky zavřeno )
- geloš
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
1 0
Slow napsal(a):s tím tvrdokovem asi vačka nebudemoc happy
Proč ne ? Možná je to dobrá volba materiálu, i to broušení docela ujde, jen to spojení se základním materiálem má malou chybku a pak to finální opracování boku vahadel.
Čepy a vahadla existují samozřejmě jen jako origo.
Platba na účet je možná, napiš mi do SZ svůj mail.
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
kůcí nevíte někdo ják je dlouhej klínek na vyvažováku XT,TT? mám tam 5x5x8 a zdá se mi nějakej neorigo, buďte tak hodní písněte info... (mám půčenej pneumatickej rázovej klíč a potřebuju ho vrátit) Díkas
- Slow
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
3 0
geloš:
díkas, nechám ho tam zatáhnu a zalepím. Nevíš jak to vypadá s ND?
Téma zavřeno
Stránky: 1 2
|