INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Koupě enduro motorky pro začátečníka
Re: Koupě enduro motorky pro začátečníka
curcab: svezl jsem se mj. na Bergu 450 a představa, že si na tom někde nechtíc vrknu plynem, byla dost děsivá vůbec mám do terénu blbý návyky, všechno reflexivně brzdím předkem, takže jak to klouže, ležím, hlavně při dobržďování před zatáčkou ze sjezdu. Dost uvažuju na jaře o nějaký enduroškole. Značku už samozřejmě neřeším, Bětka je doma a jezdím. Na vzhled to sice nejezdí, ale dokážu se kochat i u ní, ten červenej rám a další fičury se mi prostě líbí. Mám za sebou hrubou rozborku, abych věděl, co a jak, a i se zpracováním nemám problém.
Jizvic napsal(a):Zdar, nechce se mi zakladat nove tema protoze rozhodovani mezi endurama je tady vlaken bambilion. Nejakou dobu jako asi kazdy vlastnik stare bezudrzbove vrany jsem hledal cim novym ji nahradit kdyz bych splasil prachy a docela by me zajimaly nazory na ktm 690 enduro. Vypada to ze to je drzak kde clovek nesleduje mth, vaha jako klasicka stara vrana 135 kg, vyska taky. Jen teda cena je uplne ulet a moc se jich u nas neprodava ale vypada to moc hezky a asi by ji nebylo skoda ani na jezdeni do prace, zvladne teren, slusi ji motardy proste takovej univerzal na vse. Nema nekdo zkusenost?
řekl bych, že pár lidí tu zkušenost má. Je to slušná motorka a je to jak píšeš, servis tě moc trápit nebude, aspoň ne ten motorový. A v podstatě je to jediná možná varianta, možná tak CRF250L nebo nějaký AJP. Ale asi bys brzo hledal výkon... jen ta váha bude spíš 150 kg. ale nic, co bys nejspíš nezvednul...
Teoreticky není mezi teorií a praxí žádný rozdíl. Prakticky tam ale rozdíl je.
pivi napsal(a):Ono se řekne koupit enduro. Já jsem s tím přišel po 20ti letech ježdění na silnici a po vyzkoušení pár slepých uliček (třeba CRF-250L) jsem dospěl k rozhodnutí koupit novou nebo lehce jetou. Protože jsem z těch silničních leštěnek trochu zpovykanej a rozhodí mě pár škrábanců na plastech, tak jsem se dostal až k novým motorkám. Ono taky lehce jetých motorek tolik není a kdo by to v půlce sezony prodával, že. Vybral jsem Yamahu WR-250F, protože to bylo první ostrý, na kterým jsem jel a dost mi to sedlo. Navíc jsem pár Yamah měl a z hlediska zpracování, spolehlivosti apod. tuhle značku považuju za špičku. Jenže ojetiny taky v podstatě nejsou, MY 2017 vyprodaný a podle dealerů se v září ještě nevědělo, jestli budou mít modely 2018 vůbec homologaci. Nicméně bylo rozhodnuto, že to bude 4T a objem 250 byl pro mě akorát. Poptával jsem KTM, ale tam taky vyprodáno a 2018 v nedohlednu. Dostal jsem se k Betě, kde mi původně vadilo hlavně to, že u 4T mají nejmenší objem 350, což už mi přišlo dost. Ale zrovna se vyprodávaly modely 2017 a na vyzkoušení jsem se do Valmezu objednal na testovací den. Než nastal kýžený den, jel jsem do G4R v Č. Budějovicích, kde stála RR 350 4T se 6ti mth. Vyvezli mě v dodávce za město, tam jsem se projel a bylo rozhodnuto, na slabší mapu to jelo tak akorát, aby mě to úplně nevyplašilo. Pak jsem ještě dostal nabídku na stejně jetou 350 MY 2018 za dobrý peníze a do týdne mi jí přivezli domů. Četl jsem tady mockrát, že nemá smysl kupovat nic mimo KTM, ale situace byla taková, jak píšu a chtěl jsem ještě letos jezdit. Chci tím říct, že to není jen o tom, vybrat si to nej a jet do krámu s vozejkem pro novou motku (jak by to bylo u silniční motorky). Dost mě překvapilo, jak malá nabídka motorek vlastně je, že z japonců (ke kterým tíhnu), se dá koupit jen Yamaha a to vlastně taky nebylo jistý, že bude mít TP. Sherco a GG jsem vyloučil kvůli dostupnosti motorek, ND a vzdálenosti k servisu (i když k nejbližšímu dealerovi Bety to mám taky 160 km). Co jsem komunikoval s prodejci, tak Motopalič i G4R ve finále nejlepší přístup, z ostatních značek nejlepší asi KTM ve Vlašimi (pokud beru rozumnou vzdálenost z Vysočiny).
Hodně stěstí a radosti z moto 350 4T dobrá volba
Janek: díky, radost aktuálně trochu zkalena, právě kontroluju všechny šroubový spoje. Na vyjížďce se mi začaly viklat řídítka, po zastavení jsem zjistil, že je to povolený na brejlích. Osmička inbus zrovna v nářadí přibalená není, takže jsem dojel do nejbližší dědiny a sháněl tam. Nevím, komu to klást za vinu, jestli to je chyba fabriky nebo se to stalo u prodejce, každopádně u nový motorky (po 13ti mth) jsem to nečekal... Doma jsem zjistil, že vypadl i šroub se širokou hlavou, co se do něj nasouvá sedlo, tak to procházím všechno. Teda všechno zvenčí, motor půlit nehodlám
pivi napsal(a):Janek: díky, radost aktuálně trochu zkalena, právě kontroluju všechny šroubový spoje. Na vyjížďce se mi začaly viklat řídítka, po zastavení jsem zjistil, že je to povolený na brejlích. Osmička inbus zrovna v nářadí přibalená není, takže jsem dojel do nejbližší dědiny a sháněl tam. Nevím, komu to klást za vinu, jestli to je chyba fabriky nebo se to stalo u prodejce, každopádně u nový motorky (po 13ti mth) jsem to nečekal... Doma jsem zjistil, že vypadl i šroub se širokou hlavou, co se do něj nasouvá sedlo, tak to procházím všechno. Teda všechno zvenčí, motor půlit nehodlám
To jsou ty drobnosti, proč potom čteš,že nemá smysl kupovat nic kromě KTM Počítej s "TROCHOU NADSÁZKY" s tím, že u endura, který budeš jako enduro provozovat - co hodina ježdění, to hodina oprav/údržby. Šrouby na klemách se natahujou třeba při pádech a nárazech do řídítek, ... chce to hlídat. To samý šrouby na rozetě, občas koukni na kotouče, ... je toho vlastně hafo ke kontrolování viz bys měl mít nějaký plán údržby
701 má sedlo ve výšce 96 cm, změř si tu svoji aktuální motorku, 690ka bude o něco níž. Možná alternativa je ještě Tenere, ale to už je spíš cestovní enduro... ale tam je sedlo fakt níž.
- Jizvic
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Honda XR600R
- Věk: 38
3 0
Miguel: xr 1990 ma sedlo 94, ktm 91, to by mohlo byt tech cm co mi schazi abych mel nohu nazemi celou podrazkou 😊
- Jizvic
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: Honda XR600R
- Věk: 38
3 0
Miguel: a nevím jak tu výšku sedla měří ale když jsem teďkom změřil svoji tak to ma výšku 98
Já dneska změřil Superenduro, výška 101 cm:) asi na tom budu jezdit do kavárny:)
- Prochal11
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Trhové Sviny
- Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
- Věk: 39
- Tel: 774154754
5 3
Jizvic:
Chtěl jsem něco v létě do práce a občas z klukama na zmrzlinách někam vyjet. Koukal jsem po ktm smc 690-990 ale fakt za to chcou hrozný rakety a kor u R verzí. Asi pujdu do něčeho podobného jako je třeba toto https://www.motoinzerce.cz/motorky/ktm/ … rmoto.html
Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)
|