Pánové a co takhle Drift hd?Ma někdo zkušenosti pro a proti?
Obrazem uz zdaleka nestiha gopro Vyhoda je moznost uchyceni, natoceni cocky, dalkovy ovladani, ... Na porizeni vzpominkovych zaberu staci, na vyrobu "kvalitnich" videi to ale neni. Na druhou stranu stale vidim videa, kdy jezdci maji top kameru, ale po par vterinach dostanou naloz blata, vody, ... od jezdce pred sebou, sklo maj spinavy a stejne vidis kulovy a jeste rozmazany . Dalsi pripad jsou jedinci - rekl bych vetsina - co maji topo kamery, ale toci bomby na louce, skakani pres remizky a podobne hovadiny. Proto si myslim, ze neni ani tak dulezity, cim tocis, ale co a jak tocis, takze kdyz sezenes levny drift, klidne ho kup a vyzkousej si, jaka prace s natocenim videa Dalsi vec je, ze ti kamera muze pomoct zaznamenat dulezity dukazy, napr. kdyz na tebe bude myslivec mirit puskou atp. a na to drift taky staci.
Booker: Pokud jezdis hlavne sam a chces mit pouzitelny zabery z helmy, nic jinyho nez GoPro s funkci superview - vidis si na riditka a pred sebe, je videt, co mototka pod tebou dela. Pokud jsi z těch, kdo je na kopci první a natáčíš kamarády, jak jim to nejde ve vyjezdu, superview nepotrebujes Dost je ted chvalena Sony Action Cam (ma velmi dobrou stabilizaci obrazu), alee GoPro je nejuniverzalnesji, dobre, proste rozumna volba. (GP5 ma uz stabilizaci taky) Drift HD ghost ma kamos. Zabery nicim neuchvati, ma tu nataceci cocku, kterou jednou nastavis a uz na o nesahnes. A nechtej s tou kamerou padnout/poskrabat cocku - budes ve velky riti. Na GoPro koupis z Ciny za 6 dolaru obal a neresis.
Motorka: Husaberg Fe 450 '08 ; KLX 250, ex-DR Z 400 S
Věk: '92
Tel: 60551osm894
11
Re: Kamera
Kubajz:
Zde je pripadne program na bezztratove orezevani https://github.com/mifi/lossless-cut Ale umi to fakt jenom oznacit usek videa a ten samotnej exportovat ve stejny kvalite. Zadny slucovani, zadny zomovani, zadny efekty, nic. Vyhoda je, ze to je fakt rychly (vpodstate okamzity).
Kubajz: Sony Vegas 12 Pro: Dlouho jsem hledal vhodný formát renderování a tento se mi nejvíc osvědčil - prakticky nepoznám rozdíl renderu a originálu. (posledních pár našich videí je ve lepší kvalitě, než videa z léta) Vše točím a stříhám v HD.
Čau, vidím, že jste tu řešili Sony Vegas. Mám taky 12 Pro, ale když tam dám záběry z mojí kamery, kterou jsem tu už řešil, tak občas místo toho aby tam byl obraz, tak tam je jenom černej obraz a přehrává se jenom zvuk. Nesetkal jste se někdo s tím? Kamera je to lamax x10 a pokud by jste potřebovali i parametry pc, tak klidně dodám.
Mám ho už 3 roky a funguje. Jak píše Janek žádná sláva a když bude malér máš to, musí být zapla na to moje crcani dobrý,koupil jsem za 1800 s dálkovým.ovl.plus 2 baterky a dat kartu S poštovným 2500,prezila brody,bahno a všechny marasty co jsem dal, dovolený. Při výjezdu na jakém si ralye v kopci bylo rozeseto asi 30 lidí jak jsem vyhybal tak naráz do stromu,kameru jsem měl přichycení kabelbindrem tak z nouze odřel jsem čočku.nema vliv na obraz. Dělá to fotky...rybí oko takže nic moc,je to full hd, kluci máj nějaké mrdky lamax a to točí lepší videa, přechody slunce,stin. Blabla.2,5 v té době se mi zdála dobrá cena. Už bych to nekoupil. Sel bych do jiné. Jen názor nymanda alijas mrdala. Vše může být jinak.....
Kubajz: Sony Vegas 12 Pro: Dlouho jsem hledal vhodný formát renderování a tento se mi nejvíc osvědčil - prakticky nepoznám rozdíl renderu a originálu. (posledních pár našich videí je ve lepší kvalitě, než videa z léta) Vše točím a stříhám v HD.
Kamera > gopro 5 Rozlišení > 2,7K, fps 60, fov wide Nastaveni > color flat, wb auto, iso 400, shutter auto, ev comp 0, sharp low, audio off Stabilizace on, low light off, audio wind only Video:
Pořád to má do originálu daleko i v momentě kdy mi youtube nabídne lepší formát vp9, takže co video, to změna a pořád nejsem spokojený nějaká rada? Ve 2k už je to vcelku koukatelné, statické záběry bez šumu jinak bída
Prečo pri zapnutom Two-pass máš rovnakú hodnotu Variable aj Maximum bitrate? Maximum by som dal napr na 40. A ešte skús popísať s čím si nespokojný... co znamená "bída"? Vidíš kockovanie pri pohybe, neplynuly obraz, rozmazany obraz pri pohybe alebo čo ?
kiwibibo: To bitrate jsem tam nechal původní, ale zkusím to dát na těch 40 , nelibí se mi ten šum (kostičky), pořád si s tím hraji, kvalita jde nahoru, ale ke spokojenosti co se týče kvality obrazu, střihu, záběru to má ještě daleko Nebo zkusit ještě nějaký jiný formát v sony vegas? Nejlépe ten, který youtube co nejmín dodrbe
Ak tam máš "kostičky", tak ti pomôže jedine zvýšiť bitrate (aj average aj maximum), pri rozlíšení 2.7k to video hold bude objemovo veľké... Samozrejme sa bavíme o vyrenderovanom videu pozeranom na PC... a nie o tom, čo z toho spraví youtube. Ak nemáš prémiový účet, tak ti to youtube skomprimuje a kostičky tam vždy budú Ja používam kodek MainConcept AVC/AAC a nastavenie podľa fotky (oproti tebe mám zapnutý Two-pass) :
Kubajz: Hele pro jistotu jsem právě vyrendroval video a za svým doporučením si fakt stojím Natáčím na GoPro Hero 3 Black plus ve formátu 720p 60fps. V tom mém doporučovaném formátu se dá nastavit FullHD, tak by v tom neměl být problém. V tomhle renderovacím formátu nepoznám ztrátu kvality a výsledný film má zhruba takovou velikost, jako surové záběry ve stejné délce - známka, že ten formát dobře sedí a nemusí se tam nic moc převádět na jiným typ souborů atd. Video i po nahrátí na youtube vypadá vcelku přijatelně (youtube si taky kvalitu sebere). https://www.youtube.com/watch?v=7WizbS0k_vk Jinak ještě vždy, než začnu vůbec stříhat, nastavím toto, nevím, jestli jsi udělal (foto):
zkoušel jsem ted kousek stříhnout a hodit na youtube oba formáty aby byl vidět rozdíl, ale nemá to moc cenu, když se to tam nahraje tak ten youtube to stejně tak zmrví, že ten rozdíl moc poznat nejde. Tak to je jedno, ale i tak díky, věřím že to myslíš dobře
Zdar ogaři Už sem tu dlouho nebyl. Našel by se tu nekdo z okolí Valmez, Nový Jičín, Hranice n.Mor. kdo by pomohl se zpracováním videa? Ogar má nejaké videa z práce a neví si s tym rady a já temu nerozumím už vůbec. Když tak se možete ozvat na jiriktm@seznam.cz Moc děkuju Jiriktm