Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

Nahrada CV karburatoru za karburator s akceleracni pumpickou

#1 05.03.2017 07:53:34

Nahrada CV karburatoru za karburator s akceleracni pumpickou

Muzete zde popsat vase zkusenosti s touto zamenou u 4T jednovalce. Klady, zapory, pouzite karburatory, uskali natryskovani - sehnatelnost trysek a jehel na vymenu, atd...
Vycetl jsem ze se pouzivaji hlavne tyto dva: Keihin FCR a Mikuni TM. Dale existuje Mikuni Txx-xx, Dellorto.
Zkusenosti vsech co tuhle vymenu udelali, tech co motorku s touto zameno jiz koupily i tech co se ktomu chtystali ale z nejakeho duvodu ji nakonec neuskutecnily.

Editoval kick-start (05.03.2017 07:58:21)

#2 05.03.2017 09:32:15

Re: Nahrada CV karburatoru za karburator s akceleracni pumpickou

Dával som FCR 39 z YZ  450 na DRZ

+moto ma lepši spodok . Výkon nevedne vo vyšších otáčkach ako s origo.
+odozva na otočenie plynu je rýchla
+trysky zoženieš akékoľvek bez problémov
+nebolo treba vymeniť plynové lanko

-ledva ledva sa mi nový karbec zmestil do rámu ( musel som odrezať z hliníkového krytu kolečka plynu)
-trochu problém dopasovať karbec na airbox (rozdielny  priemer a aj šírka karbecu oproti originálu), Prechod z karbecu do motoru sa v mojom prípade dal kúpiť origo.  prechodka z DRZ E
-trable s akceleračnou pumpičkou (po prudkom pridaní motor vynechal).Mal som verziu karbecu s pevnou leak jet ktorá sa nedala  zmeniť. Vyriešil som kúpou nastaviteľnej AC pumpičky.
- dlhšie mi trvalo správne nastavenie voľnobehu (nakoniec išla von pilot air jet)
-spotreba je vyššia tak o 1.5 až 2l.

#3 05.03.2017 10:35:25

kunna napsal(a):

Dával som FCR 39 z YZ  450 na DRZ
-Prechod z karbecu do motoru sa v mojom prípade dal kúpiť origo.  prechodka z DRZ E

Predpokladam ze tvuj puvodni DRZ karburator byl take 39(prumer vystupniho otvoru karb. v mm), takze rozdil byl v tom ze vnejsi prumery pro uchyceni v prirube nebyly stejne?

kunna napsal(a):

-trable s akceleračnou pumpičkou (po prudkom pridaní motor vynechal).Mal som verziu karbecu s pevnou leak jet ktorá sa nedala  zmeniť. Vyriešil som kúpou nastaviteľnej AC pumpičky.

Co vsechno se muselo v karburatoru vymenit pro instalaci te stavitelne AC pumpicky. Je pro tuto zamenu nejaky set, nebo jsi to kupoval po jednotlivych dilech? Mas nejake schema?
Jak jsou znaceny karburatory s tou stavitelnou AC pumpickou, abych se pripadne vyhnul dodatecnemu nakupu ktery jsi musel absolovat ty.
Sorry ze mam tolik otazek, ale ja jsem ve fazi hledani informaci k teto zamene, kdezto ty uz jsi ji realizoval. Napr. ta pevna vs. stavitelna AC pumpicka je pro me uplne nova informace.

#4 06.03.2017 21:38:37

Blatakk
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: exc300
0 0

spacy napsal(a):

Zdarec. Ma Dellorto 36 phf nastavitelnou akcelerační pumpu? Jaký vliv na směs bude mit otáčení šroubkem u membrany?(červený šroubek)

http://www.offmoto.com/domains/offmoto. … -25-28.png

Doraz membrany,tym sa nastavuje davkaktora uz je nastavena,je tam blomba

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů