Off-Road Forum OFFMOTO.COM Off-Road Forum OFFMOTO.COM

Rychlé hledání

ENDURO - CROSS

ČTYŘKOLKY

MOTOTURISTIKA

Cestování (126)
Srazy (72)
Výlety (114)

MOTOSPORT :: ZÁVODY

INZERCE : Motocykly

INZERCE : Ostatní

REKLAMA

KTM Freeride 350

#1841 15.01.2017 18:40:53

Re: KTM Freeride 350

Maloch2 napsal(a):

xfany:

Nevyrobím, netvrdil jsem že ano. Pouze jsem konstatoval, že tam nevidím žádnou výrobní záludnost, protože se trochu pohybuju v konstrukci a technologi i když jinačí, ale trošku nějakou představu co se dá nebo nedá přecijenom mám.
Takovej telefon ve stejný cenový hladině bude na výrobu stokrát náročnější, když to vezmeš od jednotlivých součástek a číňan ho udělá za polovinu a ještě vydělá.
Ale to jsme se dostali někam co sem vlastně vůbec nepatří.
Nechci to rozebírat a jestli na to máš jinej názor, tak je to tvé svaté právo. Třeba se pletu já, co by ne , je to přeci diskusní fórum ne?
Spíš by mě zajímalo jestli už ten maník odhalil závadu, nebo opravdu čeká na to jaro smile 

Nevyrobis, proto je to pro tebe predrazena vec co nejni nikterak tezka na vyrobu......to je to co tvrdis. Taky tu tvrdis po nekolikate ze se pohybujes v konstrukci a technologii ......Tak ja jsem ti navrhl pojd zkus si to vyrobit kdyz po ni touzis, nevim co na tom nechapes a cpes tu sem neco o telefonech a jinejch produktech bavime se o Rekluse

#1842 15.01.2017 19:36:19

PETARDAK
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Nový Jičín
Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
Věk: 61
11 0

ou2 tvl. tady už se jezdí internetové bomby i technologické!!?... někdo machruje co by vyjel (kdyby chtěl) nó a někdo co by hravě vyrobil (kdyby chtěl) a1  a1  a1 

Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...

#1843 15.01.2017 22:21:20

Maloch2
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Nové Osinalice
Motorka: Freeride 250R 2015
Věk: 41
0 0

Jasně chlapy, jenom machruju.
Děkuju Vám za prima rozhovor plný fundovaných názorů a jednoznačných argumentů, kterejma jste mě roznesli na kopytech  ano 
Ještě že je tady tolik odborníků od fochu, co mě uvedli do obrazu- to mám, ale kliku usch 

#1844 15.01.2017 22:46:37

Maloch2 napsal(a):

Jasně chlapy, jenom machruju.
Děkuju Vám za prima rozhovor plný fundovaných názorů a jednoznačných argumentů, kterejma jste mě roznesli na kopytech  ano 
Ještě že je tady tolik odborníků od fochu, co mě uvedli do obrazu- to mám, ale kliku usch 

Zkus vic youtube a google......treba to priste vyjde  ano 

#1845 16.01.2017 07:17:32

kamikazor napsal(a):

A teď v zimě hned 5x. To už se dá označit jako nepojízdná motorka, jsem víc naštvaný než kolik je radosti z jízdy sad

Jak to zvladas tu jizdu ve snehu? Ja kdyz jezdil na YZ400 ve 30-50cm snehu tak jsem ji musel radne drzet pod krkem aby to byla schopna projet a to ma 2x vetsi vykon. Navic zadni kolo na Free nejde nahrebovat, samotny drapak tam vejde tak tak a na nejake pridane zelezo ve spuntech uz neni misto.

#1846 16.01.2017 07:51:05

kamikazor
Pokročilý
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: KTM Freeride 250
0 0

kick-start:

V Ostravě žádný pořádný sníh ještě nebyl, tak jsem neměl možnost to zjistit sad Zatím jsem jezdil po jemně zasněženém ledu a tahal jsem za sebou kolegu na provazu big_smile

Že nemůžu nahodit hřeby mně nenapadlo sad To je docela škoda. Leda, že by někdo dělal trialku se hřebama smile

Editoval kamikazor (16.01.2017 07:52:53)

#1847 16.01.2017 09:40:17

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Ostrava
Motorka: EXC 300
Věk: 45
14 8

kick-start napsal(a):

kamikazor napsal(a):

A teď v zimě hned 5x. To už se dá označit jako nepojízdná motorka, jsem víc naštvaný než kolik je radosti z jízdy sad

Jak to zvladas tu jizdu ve snehu? Ja kdyz jezdil na YZ400 ve 30-50cm snehu tak jsem ji musel radne drzet pod krkem aby to byla schopna projet a to ma 2x vetsi vykon. Navic zadni kolo na Free nejde nahrebovat, samotny drapak tam vejde tak tak a na nejake pridane zelezo ve spuntech uz neni misto.

Kecy v kleci, měl jsem nahřebovanou přední i zadní na 250, na 350 jsem nezkoušel.Vzadu XT 754 120/90/18,předek už nevím ale myslím C19. Tady tyto hřeby : http://www.mxtech-eshop.cz/mxtech-eshop … m-250-kusu
nevím už ale délku jakou jsem měl, mám ještě doma,můžu změřit o víkendu, dokonce by možná byla i sada na prodej, nevím už kolik mi jich zbylo. Na Free to drželo v gumě slušně i na EXC 125. Jak do dali kluci na 450 a 300 tak jich z vyjížďky moc nepřivezli zpátky  a1  Nevím už přesně ,ale mám pocit že jsem lehce musel odehnout výfuk, ale to jsem i tak dělal pravidelně, páč jak padne na stranu výfuku tak se snadno přihne dovnitř..
E: foto nemůžu najít ,ale tady je to černé na bílém že nekecám  a1 
http://www.offmoto.com/viewtopic.php?id=3283&p=14

Editoval Jarynn (16.01.2017 09:43:15)

#1848 16.01.2017 10:05:19

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

Jarynn:

ano 

Stačí mrknout na fotky po netu smile

http://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s480x480/e15/10724236_350016335173215_312748045_n.jpg?ig_cache_key=ODM5MTU2MDg4NzE2NjU0NzMz.2

#1849 16.01.2017 23:19:21

danka
Bahňák
Fotogalerie
Založená vlákna
Místo: Praha východ
Motorka: 300 EXC, Free 250
Věk: 43
1 0

Jarynn:

Mozna offtopic, ale tobe se tam 754 120/90/18 fakt vesla v pohode? Me drhla o vyfuk, je pravda ze jsme ho nejak moc do strany neodtlacovali.

Mimochodem, Co doporucujute za dostupnou gumu na Free ted do vetsi zimy (snih, led, namrzla hlina)? Mam tam ted myslim C18 110/100/18 cervena a nejak mi v mrazech nesedi a klouze.

Sorry pisu z tabletu tzn bez hacku a s chybama

#1850 17.01.2017 07:50:47

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
14 8

danka:

Ano vesla v pohode.Jezdil jsem ji ale malo,je to guma pro me k prdu.Pak ksem ji mel uz jen jako zalozni na Ua,ani nevim kde skoncila.. Ted v zime.klouze vse  lol 

#1851 17.01.2017 07:58:42

Jarynn napsal(a):

Kecy v kleci, měl jsem nahřebovanou přední i zadní na 250, na 350 jsem nezkoušel.Vzadu XT 754 120/90/18,předek už nevím ale myslím C19. Tady tyto hřeby : http://www.mxtech-eshop.cz/mxtech-eshop … m-250-kusu

neni nahrebovani jako nahrebovani  usch s timhle jsem jezdil ja.
http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/137_zimni_guma.jpg
O tech "sroubeckach" co mas v odkazu tu toho bylo napsano kvanta, ale kazdy kdo je vyzkousel nakonec dosel k zaveru ze po jedne-dvou vyjizdkach se mu ze spuntu vytrhali. Vsechno co je nasroubene do gumy z venku se v terenu vyskube. Promo videa jsou tocena na ledu, ten je o poznani mekci nez zmrzla hlina, do ledu se ta hlavicka vmackne. Zmrzla hlina, sem tam kamen, klacek atd... vechno vytaha ven. Tak k cem to???
Mel jsem v gume vruty 4,8mm a 5,5mm (nasroubene zevnitr) a pozohybaly se a ulamaly. Jako dalsi pokus jsem mel vruty zvenku utazene matici do drevotrisky (na hulvata namlacene matice s metrickym zavitem na vruty), matice vylitay, vruty se ulamaly. Jedine co v terenu funguje je vratak, nebo originalni Treleborg guma.
Ve volnem terenu(neplest si to se zhutnenym uvalcovanym okruhem pri motoskieringu) se nejezdi po snehu, vzdycky te ti guma prohrabe az na podklad. Pri 30-50cm snehu je potreba radneho vykonu tohle projet. Kdyz jedes pomalu zaviraji se ti riditka a je to tlama za tlamou. Aby jsi se nekam pohnul drzis vytocenou 2 - 3, jak zpomalis - lezis. Je k tomu potreba hodne velky vykon a trosku rychlost protlacit predni kolo tim snehem a je potreba mit nahrebovane i predni kolo. Hola guma na promrzlem podkladu strasne klouze, trosku se naklonis a ustreli ti.
Mam to osobne vyzkousene na YZ400 a TT600R, zadne jedna pani povidala.
http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/137_2690.jpg

Ty "spountiky" co sem dal fotku Strejda-GC jsou na jizdu po ledu, nebo do 5cm snehu s tim ze jich po vyjizdce budes mit o 1/3 az 1/2 mene. Vykon a kroutak Freeride neutahne vratakama nabusenou gumu ve 30-50cm snehu. Vim co prace s tim melo YZ a TTR. Motor budes rvat na plny plyn a po 5-ti minutach varis.

Omeril jsem mezeru v kyvce Free, nejvic tam prekazi uchyceni spodniho loziska PDS za lizatkem. Pastorek mam 12z z pribalu, takze je kolo jeste kousek vzadu nez u 14z. Na hlavni radu spuntu (mezera 30mm) a spunty prostredni (mezera 27mm) by srouby dat sly, na krajnich (17mm) by drhnuly o vyfuk a retez i kdyby byly seriznute hned za matici.   
http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/137_free_mezera_kyvka.jpg

Pokud si ty gumy chce nekdo udelat osvedcily se mi v prednim kole vrataky M6. Vzadu M8 do prostrednich spuntu a M6 do krajnich. Mel jsem M8 v zadni gume vsude ale byla kurevsky tezka. Ted uz bych dal M8 jen na prostredni radu spuntu a do kraju M6, jednak se ty bocni tak neodrbavaji a usetri to vahu.
Pozor na jakou pneu to budete davat, ne kazda ma spunty tak velke aby se na ne vlezla podlozka aniz by presahovala pres okraj. AC10, Dunlop MX31 a C16  maji spunty dostatecne velke. Na C18 jsou o neco mensi, ale jeste by se dala pouzit kdyz diru trefite pekne na stred. C12 ma spunty male tam podlozka bude presahovat vzdy.
Nebo koupit original Trelleborg, ale to uz je jina cenova relace.

Editoval kick-start (17.01.2017 08:26:45)

#1852 17.01.2017 09:13:59

Jarynn
Mazák
Fotogalerie
Založená vlákna
14 8

kick-start:

No tak jestli tomu co jsi těm gumám provedl říkáš hřebování tak to chápu  lol 
Ne ale vážně- ty origo šroubka drží opravdu dobře (na Free) zakulatí se za pár hodin,ale vůbec to nevadí. V půlmetrovém sněhu jsem myslím nejel,max tak 30 cm a nebyl problém. Najel jsem cca 10mth a vystřílelo jich 10-15? už neodhadnu... Prioritně to beru na malou vrsstvu sněhu ale umrzlo,nejezdil jsem žádné CC ,ani louky ,ale v podstatě les,výjezdy,sjezdy,umrzlá drážka.Upřímně takový x kilový dupogroj bych na moto nepověsil,podle mně se to musí chovat divně,roztočená taková hmota  ou2  Jinak treleborgy jsou určo top, ale pokud se nepletu a co jsem viděl je výška hrotů pár mm, tak nevím jak by měly v opravdu hlubokém sněhu podle tebe grip.To ty šrouby vezmou lépe..

#1853 17.01.2017 10:03:13

kick-start: panenko skákavá mad  mad  vždyť tímhle si prošlo tolik jezdců a došlo k tomu, že to, co píšeš, je slepá ulička.
Cokoliv skrz gumu musíš opět řešit, protože ti jinak hlavy šroubů štípou duši, .... je to blbost
Jízda v 30 - 50 cm - co jsi z toho měl? Radost na chvíli, ale to je všechno a 50cm dáš prakticky jen v prašanu. Když chceš trochu upalovat, máš sníh všude, lítá to do helmy okolo brýlí, ..... jako sranda to je, když víš, že za hodinu sedíš u teplých kamen     Když nepořešíš těsnost bot a gatí, jsi za chvíli na kost, jak se zvednaš, tak máš hned sníh na sedačce, sednes do toho párkrát a opět promočená prdel ...... kdo ve sněhu nejezdil, tak ti to možná zbaští, já ne.
Do sněhu ideálně co jinýho, než 754 a bere šponu parádní ano V prašanu je to jízda jako na blátě. Když je konzistentní, tak to krásně drží stopu a guma jen tlačí ano 
Když je v lese hlína nebo zmrzlá hrabanka, je to jeden z top podkladů a guma tlačí jako prase. Když je to zledovatělý, tak tam jedině ti pomůžou železa v gumě a to právě v pohodě stačí ty šrouby s hlavičkou ven.
Ale i tak obyčejná 754, když se z ní nařezáním udělá "zimák", tlačí z 80% jako treleborg a pro zimní ježdění v lese, kořeny, kameny, ..... zažití srandy bez rizika, že toho za sebou vezme nějaký železo vylítlý z gumy ..... epe v pohodě a jízda na sněhu je nejlepší trénink pro enduro ano  ano  ano 
Další super zimák C12 s bílým .... nebo se poradit s těma, co jezdí motoskijöring, protože ti za sebou ještě vozí lyžaře a taky nesmí mít železa v gumách.
Sawa, než ji schvátil Barum, dělala origo zimní crosovku, ale jen v 19", v nabídce už ale není.

Ty šrouby, co se tu o nich píše, by šly pojistit vteřiňákem, já bych si vyhrál a lepil lepidlem na skla + aktivátor smile  ano 

#1854 17.01.2017 14:14:32

Janek napsal(a):

kick-start: panenko skákavá mad  mad  vždyť tímhle si prošlo tolik jezdců a došlo k tomu, že to, co píšeš, je slepá ulička.
Cokoliv skrz gumu musíš opět řešit, protože ti jinak hlavy šroubů štípou duši, .... je to blbost

Kolik jsi tech gum uz vyrobil ze si jses tak jisty, zrejme ani nevis co je to vratovy sroub  usch Ja pisu jen vlastni zkusenosti s tim co jsem udelal a odzkousel. Vyrobil jsem 4ks, 1predni 3 zadni, kolik jsi jich udelal a odzkousel ty?
Takhle to vypada uvnitr gumy a dusi to nestipe. Odjeto na YZ i TTR, dve sezony bez jakehokoli vypodlozeni a bez defektu,
http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/137_zimni_pneu_maxxis.jpg

Janek napsal(a):

kick-start: Jízda v 30 - 50 cm - co jsi z toho měl? Radost na chvíli, ale to je všechno a 50cm dáš prakticky jen v prašanu. Když chceš trochu upalovat, máš sníh všude, lítá to do helmy okolo brýlí, ..... jako sranda to je, když víš, že za hodinu sedíš u teplých kamen     Když nepořešíš těsnost bot a gatí, jsi za chvíli na kost, jak se zvednaš, tak máš hned sníh na sedačce, sednes do toho párkrát a opět promočená prdel ...... kdo ve sněhu nejezdil, tak ti to možná zbaští, já ne.

Nejezdim v mrazu, ale pri obleve, kdyz je venku kolem 0 stupnu, snih je slehly nic mi do helmy nelita. Na sedlo jo, ale je to stejne jako kdyz jezdis v blativych srajdach, takze pod prdeli mas za chvily mokro. 2hod za slunneho pocasi neni problem a potom sup za kamna:) Jezdim pro zabavu, ne zavody. Za pekneho pocasi me to ve snehu ohromne bavi, objedu si svuj rajon a az me mrznou ruce tak rychle domu za pec. Zadne celdenni expedice nepodnikam.

Tohle zbylo z vrutu utazenych drevotriskovyma maticema. Matky vylitaly po dvou vyjizdkach, ty silne vruty to vydrzely.
http://www.offmoto.com/domains/offmoto.com/uploads/thumbs/137_vruty_zimni_pneu.jpg

Jen pro informaci kdyby chtel nekdo tvorit, predni pneu je Maxxis 7311 80/100 21, je v ni 264 vrataku M6x25. Komplet s podlozkama a matkama vazi 6,2kg. Srouby z pnenu vycnivaji 7-11mm podle toho jak ktery spunt se nechal zmacknout.

#1855 17.01.2017 14:56:07

kick-start napsal(a):

Kolik jsi tech gum uz vyrobil ze si jses tak jisty, zrejme ani nevis co je to vratovy sroub  usch 

Ne nevím, co je vratový šroub nee1 ... duše to štípe, hlava je velká a když se špunt ohne i se šroubem, tak ti udělá mezeru a je prostor pro štípnutí. Samo se to dá řešit, ale jsou to další starosti při obouvání.
Žádný takový paskvil jsem nedělal a dělat nebudu, ale na rozdíl od tebe na sněhu jezdím, když u nás zrovna je, Až budeš jezdit - ne jen pózy s foto v závějích - tak na to přijdeš sám. Guma stačí ano  ano , pokud bych chtěl blbnout na zmrzlým ledu, rybníky, .... tak železo, ale to mi neláká.
Máš nějaký video, jak jezdíš na sněhu?

Potom to od tud přehážu do správných chlívků ano 

#1856 17.01.2017 15:17:16

Strejda-GC
Chemik od oranžového jezera°°°
Fotogalerie
Založená vlákna
29 22

kick-start napsal(a):

To neni vubec spatne, ja letos najel 9mth. Kdyz jsem moto na jare kupoval mela najeto 2km a to ji mel majitel doma pres rok.

Janku, proti tomuhle testerovi jsi bez šance big_smile  (snad to bylo loni lepší)

kick-start napsal(a):

Ty "spountiky" co sem dal fotku Strejda-GC jsou na jizdu po ledu, nebo do 5cm snehu s tim ze jich po vyjizdce budes mit o 1/3 az 1/2 mene. Vykon a kroutak Freeride neutahne vratakama nabusenou gumu ve 30-50cm snehu. Vim co prace s tim melo YZ a TTR. Motor budes rvat na plny plyn a po 5-ti minutach varis.

ten obrázek co jsem dával, je origo Trelleborg a ten určitě zvládne hluboký sníh, je to spíše o výkonu motorky a rukách

https://youtu.be/0cxsB8EZCMI?t=3m49s

Editoval Strejda-GC (17.01.2017 15:19:09)

#1857 17.01.2017 16:03:21

Filip - SANDOKAAN
Bahnomil
Fotogalerie
Založená vlákna
Motorka: už sherco
Věk: 3*
1 3

kick-start:

jsem při jankovi  a pneu jako mas ty jsem si taky ve slabe chvilce vyrobil..na hovno... Ale rozhodně bych to nikomu nedoporučoval...pneu na vratakach je naprosto k ničemu....protože na ledu to klouze a ve snehu to same zvladne 754(pokud teda jezdis nad nulou jak si rikal) ...tím že ty šrouby co trcí z pneu uz mají velkou plochu tak se nezaboří do ledu....a stejně to klouže... duši to neštípne to zase ne...

#1858 17.01.2017 16:15:43

Strejda-GC: máš špatný videa, tohle je lepší a údajně by na něm mohl být i nějaký kickstart big_smile 

Sandokaan, jasná věc ano 

#1859 17.01.2017 16:48:43

Janek napsal(a):

duše to štípe, hlava je velká a když se špunt ohne i se šroubem, tak ti udělá mezeru a je prostor pro štípnutí. Samo se to dá řešit, ale jsou to další starosti při obouvání.

Nestipne, mam to vyzkouseno, predni i zadni pneu, obuto naprimo duse do gumy, bez jakekoliv izolacni vlozky . To co tu rozvijis je jen tvoje teorie. Ja mam ten ''paskvil" vyzkouseny v praxi. Nerozvijim hypotezy pisu jen vyzkousena fakta, narozdil od tebe ano 

Janek napsal(a):

Žádný takový paskvil jsem nedělal a dělat nebudu, ale na rozdíl od tebe na sněhu jezdím, když u nás zrovna je, Až budeš jezdit - ne jen pózy s foto v závějích - tak na to přijdeš sám. Guma stačí ano  ano , pokud bych chtěl blbnout na zmrzlým ledu, rybníky, .... tak železo, ale to mi neláká.
Máš nějaký video, jak jezdíš na sněhu?

Guma na promrzlem podkladu klouze, tohle zelezo bere a az to vyzkousis budes mluvit jinak. Ve volnem terenu se ti guma vzdycky prohrabe az na zmrzly podklad a teprve potom zabira. Nikdy se neodrazi od snehu. Ale zduraznuji ve volnem terenu, ne uvalcovana trat na motoskiering, nebo ujezdena polnacka od traktoru, atd... to je jina kategorie. Nikdy jsem s tim nejezdil po lede ani jsem to za timto ucelem nevyrabel. Jen loukocross a lesni turistika.
Neschovavej svoji lenost za prohlaseni ze je to paskvil. Kdyz jsi zhnily si takovou gumu vyrobit napis to rovnou. Ale nez ji vyzkousis tak ji nehodnot a nerozvijej zarucene torie. Jezdit bomby od klavesnice umis, to vime vsichni, ale kdyz se hadas o vlastnostech veci kterou nemas vyzkosenou vypadas pri tom hloupe vyk! 

Strejda-GC:
Na Free v zime nemam ani 1m, tohle jsou zkusenosti z let minulych a stroju ktere mi ted uz nerikaji pane.

Filip-SANDOKAN:
Na lede jsem s tim nikdy nejezdi tak nevim. Kdyz je obleva je vzduch kolem nuly, ale zem zustava porad promrzla, takze pro pneu se povrch nemeni.

Janek: XT jsem nikdy nemel, takze bohuzel.....
pokud chces diskuzi zimni gumy z tohoto vlakna presunout tak ty moje prispevky smaz. Nikam je nestehuj, ztrati to kontext a na jinem miste to ve vysledku nema hlavu ani patu.

Editoval kick-start (17.01.2017 17:00:24)

#1860 17.01.2017 17:35:01

kick-start: Kdybys trochu jezdil, tak budeš vědět, jakej je trabl s cvakáním duší na kořenech, hrahách, .... a ještě když do gumy dáš ty tvoje kurvítka ne 
Nemám potenciál se s tebou dohadovat, jen jsem chtěl napsat, že vhodná guma + její úprava je na srovnatelný úrovni s tím paskvilem, za který tu biješ.
A to ještě nemůžeš zranit sebe při blbým pádu nebo někoho jinýho
Další věc, co s tak těžkými koly? Roztoč si to na tyččce v ruce, když tomu nerozumíš v teoretický rovině ne 
Kdo chce jezdit na sněhu, stačí guma (plus si do ní dát třeba ty šroubky), kdo se chce specializovat, tak trelleborg ano , vše mezi tím je slepá ulička

REKLAMA

Zápatí

Statistika

TOPlist

Copyright © 2007 - 2014 OFFMOTO.COM | Ochrana osobních údajů