INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Olej do benzinu u 2T endur
Re: Olej do benzinu u 2T endur
Maloch2 napsal(a):xfany: Nevím jestli je český ve smyslu, že ho vlastní čistě česká nebo zahraniční firma, ale pokud vím, tak se vyrábí někde v Kolíně, ale nevím to určitě. Špatně jsem to odklikl, reakce na dotaz jestli je Mogul český Už vím, rafinerie Pardubice
To byl jen namet na dalsi rozbor, jako ze jine oleje maj vse u rypaku a nemusi nic prekupovat a uz ne vubec nejake zbytky
Podle papiru Mogul pokulhava fest.
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nové Osinalice
- Motorka: Freeride 250R 2015
- Věk: 41
0 0
xfany napsal(a):Podle papiru Mogul pokulhava fest.
Ve kterém údaji pokulhává fest?
- curcab
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 250 EXC
- Věk: 33
0 0
Testy nerikaji nic , jen mozna tomu ,co si myslel že to na mogul zadřou což se nestalo ani nestane.
i pád na držku je pohyb vpřed.
- Monix
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC300TPI, YZ250F/20
- Věk: 50+
2 0
To jsou články z doby, kdy šel nově motoMogul na trh a potřeboval dát o sobě vědět - není to test, ale dobře udělané PR. Najdi si pisatele článku - jezdí závodně i extrémní enduro a poptej se ho, co nyní dává do motorky. Nic proti Mogulu - nemám s ním zkušenost a do motorky bych si ho nedal, ale pokud Ti funguje a jsi spokojen, tak super. Jen je blbost dělat hlupáky z lidí, co jezdí jiné oleje. Jinak test by byl exaktní měření opotřebení stejných motorů ve srovnatelných/stejných podmínkách pro různé oleje - podobně třeba testuje Motorrad pneu.
Monix:
Mogul by jsi tam nenalil protoze jsi okouzlenej PR jine znacky. Ja osobne si myslim ze je to olej jako kazdej jinej.
- Monix
- Bahňák
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: EXC300TPI, YZ250F/20
- Věk: 50+
2 0
konopnik36 napsal(a):Monix:
Mogul by jsi tam nenalil protoze jsi okouzlenej PR jine znacky. Ja osobne si myslim ze je to olej jako kazdej jinej.
jj, proto píšu "nic proti Mogulu" - Mogul bych si nenalil, protože jezdím roky jiné značky a nevidím důvod hledat/zkoumat něco nového, nevyzkoušeného, když všechny běžné značky olejů stojí cca stejné peníze, jsou normálně dostupné atd. Ale nevadí mi, když to někdo řeší jinak - navíc si rád poslechnu jeho objektivní zhodnocení - to mi tady k Mogulu chybí.
Editoval Monix (23.12.2016 08:00:42)
Test dobrej, ale nikde žádná míra válce, pístu .... Každopádně už 20 let zpět do motorovky Mogul TSF do 40 HQ, nařezala toho už fakt mrtě a pořád běhá v origo stavu Ale jako někdo pije Starobrno, další Braník, a někdo Urqel, volbu bych nechal na každým. Upřímně, mít 2T, koupím asi Motul a večer přemýšlím, jestli bych neměl příště koupit ten legendární Mogul, vždyť je to jen záměna jednoho písmenka v názvu
- Jarynn
- Mazák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Ostrava
- Motorka: EXC 300
- Věk: 45
14 8
Píst by to snad dal, ale byla už vůle. Vydíral by se zbytečně válec... Já osobně jedu raději píst jen předepsané hodiny, než to protahovat a pak řešit nicasil. Jasně kdyby byl byl bez známek opotřebení a znatelně větší vůle tak ho možná nechám. Spíš bych asi stejně vyměnil, viděl jsem už pár pístů roztržených v oku.Jestli to bylo tím že byly fest přejeté nebo něčím jiným můžem polemizovat, já oobně intervaly dodržuju. Tedy dodržoval jsem , na tříkilu je pravděpodobně trochu protáhnu...
- Endurko
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Častolovice-Rychnov n. Kněžnou
- Motorka: kawa kx250f 016"
- Věk: 26
2 0
Maloch2:
Testy mogulu budou reklamní, jak už tu zaznělo, ono to dělá takhle více značek. Porovnat nezávisle oleje od více výrobců a porovnávat konkrétní věci co kterej olej umí víc a co ne je velice nákladné, nikdo to nedělá a ani nechce dělat a nebude. Jinak mogul špatnej olej určitě nebude, ani zmíněné TSF - klasická polosyn. ( HC III skupiny) s aktuálníma normama pro dvoutakty, takže to, že to leješ do motorky není k údivu. V bývalým dvoutaktu jsem jezdil ester 710 motul a pak, jak Psal janek, vyměnil jsem jedno písmenko a skončil u Mogul moto 2t FD - taky ester.. Osobně taky nejsem zastánce kupovat co nejdražší olej, radší ho dříve vyměním, aktuálně leju do nový kx 250f motul 5100 10w50 - Asi kvůli tý esterový složce co obsahuje. S těma motorama v zahradní technice a pilách s tebou ale souhlasit nemužu, že by byli náročnější na olej než MX motory. 
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Endurko napsal(a):Maloch2:
Testy mogulu budou reklamní, jak už tu zaznělo, ono to dělá takhle více značek. Porovnat nezávisle oleje od více výrobců a porovnávat konkrétní věci co kterej olej umí víc a co ne je velice nákladné, nikdo to nedělá a ani nechce dělat a nebude. Jinak mogul špatnej olej určitě nebude, ani zmíněné TSF - klasická polosyn. ( HC III skupiny) s aktuálníma normama pro dvoutakty, takže to, že to leješ do motorky není k údivu. V bývalým dvoutaktu jsem jezdil ester 710 motul a pak, jak Psal janek, vyměnil jsem jedno písmenko a skončil u Mogul moto 2t FD - taky ester.. Osobně taky nejsem zastánce kupovat co nejdražší olej, radší ho dříve vyměním, aktuálně leju do nový kx 250f motul 5100 10w50 - Asi kvůli tý esterový složce co obsahuje. S těma motorama v zahradní technice a pilách s tebou ale souhlasit nemužu, že by byli náročnější na olej než MX motory. 
Ano, souhlasím, trošku to vypadá jako reklama a taky asi je, na druhou stranu firma jako Racetool by asi nešla do takové reklamy , kdyby neměla jistotu že to vyjde, když by jí to mohlo ublížit. Co se týká zahradní techniky, o tom se dá polemizovat, nicméně tohle je další smysluplný názor, který beru a děkuju za něj.
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Jarynn:
Ani já ne, jsem samouk, ale mám to rád a jezdím na relax, žádnou kládu- v našem věku...
PS.: buď počkáš ty na mě, nebo já na tebe-záleží na tom? po novém roce by jsme mohli něco vymyslet....
Editoval Maloch2 (23.12.2016 17:39:40)
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
machi napsal(a):taky jezdim 710 ted momentalne v exc 300 micham to od 1:40 po 1:60 dle typu jezdeni. daval sem to aji do vsech 2Tkrocu co sem mel a nikdy zadnej problem. ted sem menil pist v exc po 190 mh a myslim ze vypada docela dobre nato co ma zasebou.
No jistě, stejně ví každej kulový co v tý flašce je, bezva bylo jak tam někdo předtím jmenoval ty výkonový specifikace, jako dobrý až na to, že to nejsou motocyklové specifikace, to je pouze JASO a přitom mu to stačí k přesvědčení, že používá to nejlepší. Dovolte přátelé abych se zase zasmál tomu, že lidská blbost nezná mezí. Všichni jak jste tady víte o problematice mazání, h.v no a sami neuvedete žádný kloudný argumenty proč je ten který olej špatný. A zase ta pístová rychlost, bože zač mě trestáš? Takový poměr plochy válce k objemu z něhož vyplývá, že čím větší objem motoru tím míň oleje v palivu Vám asi nic neříká že? To je důvod, proč se modelářské spalovací motorky mažou i 1:1, ale to všichni odborníci tady přeci vědí... Mimochodem, ještě jsem neviděl někoho jezdit, jak tu bylo řečeno" furt plnej", takový nejsou a už vůbec ne tady. Už se zase těším na tu smršť smysluplných názorů od zdejších odborníků. A nedá mi to a nedá...
Editoval Maloch2 (13.02.2017 19:46:57)
- Prochal11
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Trhové Sviny
- Motorka: Husaberg FE 450 Husqvarna TE 300 KTM 950 SER
- Věk: 39
- Tel: 774154754
5 3
Maloch2:
A co ty jako odborník na mazaní teda doporučuješ za olej hm?
Kdo se bojí,nesmí do lesa :-)
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Prochal11:
Já už nic, páč by tu ze mě udělali zase dealera. Když se podíváš na ostatní moje příspěvky tak zjistíš čím mažu já a bez problémů už léta. Tím ale nechci říct, že je to nejlepší. To je každého věc, ber to pouze jako námět k zamyšlení. Jinak za odborníka se nepovažuji, ale troufnu si říct, že o mazání za ty roky už něco vím.
- zetkarider
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Prešov- Slovensko
- Motorka: Ktm sx 250
- Věk: 27
1 0
Maloch2: porozpravaj nam nejake bajky keďže ako pišeš všetci o tom vieme hovno
BORSUK enduro team
|