INZERCE : Příslušenství - ND
|
REKLAMA
Olej do benzinu u 2T endur
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nové Osinalice
- Motorka: Freeride 250R 2015
- Věk: 41
0 0
Re: Olej do benzinu u 2T endur
kick-start napsal(a):Maloch2:
V profilu mas uvedeno 2T Freeridera, jak dlouho v nem ten Mogul TSF pouzivas? Kolik mth jsi na nej najezdil? Nejaka fotka valce-pistu by nebyla? Predpokladam ze to doporuceni pises na zaklade osobni zkusenosti a dlouhodobym najezdem nekolika desitek, mozna i stovek mth, klidne i na jinych motorkach nez mas tu jednu v profilu. Rozepis se o tom trochu.
Ahoj, mažu ho tímto olejem od samého začátku. Protože ho mám necelý rok a tolik zase nejezdím, mám teď najeto nevím přesně ,okolo 70Mh. Tudíž neplánuju ještě žádnou demontáž ani výměnu, takže foto ještě hodně dlouho nebude. Někdo tu ale těsně před tebou psal, že může potvrdit , že opotřebení na TSF se neliší od jiných olejů, tak třeba nějaké foto má. Podle mého názoru jsou ale takové fotografie zbytečné, protože pokud ten motor funguje pořád stejně, nevydává zvuky které tam před tím nebyly, tak nevím co bys na nich chtěl hledat. Mikroskopické trhliny na pístu neuvidíš, na ojnici už vůbec ne. Jediné co by mě mohlo donutit sundat válec dřív jak v 200Mh je kontrola nikasilu na přepážkách, to je dle mého názoru a zkušenosti největší kámen úrazu. Víc motorek nemám, ty doby jsou už pryč ale řeknu rovnou, zahraniční motorku mám poprvé, jinak jsem odkojený na ČZ 513 a 514 a o těch dalších mluvit nebudu. Někdo možná bude ohrnovat nos, ale já tvrdím že tyhle motory byly plně funkční, výkonné (bohužel ale mizerné materiály)a ještě před pár lety na ČZ514 mi japonci nestačily-na rovinkách, v technických pasážích jsem ale už neměl šanci, proto jsem si pořídil Fr a užívám si všechno to co na ČZ bylo možné pouze ve snu. Jinak můj příspěvek o olejích neber jako doporučení, to je každého věc, ale za mě bych se toho rozhodně nebál a taky se nebojím a mažu s tím všechno viz další debata níže. Řekněme, že namažu motorku tím nejlepším co je k dispozici- čím potom mažou okruhové mašiny, plochodrážní kde jede plný plyn od začátku do konce, F1 a jiné? Naopak si troufám tvrdit, že v našem oleji je jistota na rozdíl od zahraničních olejů, kde to v některých případech(dle mých neověřených informací), funguje tak, že přijede do přístavu tanker plný oleje, kde si jednoduše řečeno každý stočí do obalu se svým logem-tak asi tak
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
PETARDAK napsal(a):Maloch2: tvé úvahy, nejsou zcela správné ani logické a ty " léta praxe a odříkání" v nich nespatřuji... K tomu srovnání pila/moto, říká ti něco pojem "střední pístová rychlost"? Máš představu o obvodové rychlosti u ložiska s čepem 10-12mm a třeba 30mm? mj. každá pila má nucené chlazení ventilátorem a při práci (relativně) konstantní zatížení... to vše jen tak na okraj... Až na tom FREE, vyměníš pístů třeba 5 a pár ojnic a až to uděláš u pár desítek(lépe stovek) motorů a budeš trochu sledovat intervaly moto-hodin v praxi, pak nám sem prosím napiš pojednání o mogul 2T a oleji pro křovinořezy... ale jinak je to, opravdu hloupé "hospodské" tlachání ničím nepodložené...
Souhlasím s tebou, že zrovné Fr není není ten případ, to je motor , který je vzhledem ke svému výkonu dost předimenzovaný. Nicméně, samozřejmě vím co je střední pístová i obvodová rychlost , ale nevím co tím chceš říct, protože tomu oleji je to jedno. Zásadnější jsou podle mě tlaky na jednotku plochy a tomu odpovídající pevnost olejového filmu, a odstředivé síly především v úvratích, kde přetržení pístu, nebo ojnice použitím drahého oleje asi nezabráníš. Pochopitelně své názory nikomu nevnucuji, každý si to může přebrat po svém. Celé je to o tom, že jsem dodnes nepochopil, proč většina lidí opovrhuje naším olejem, který má stejnou kvalitu, možná i vyšší, ale stojí násobně míň. Všichni automaticky tvrdí, že ty drahé jsou nejlepší, ale nikdo nevysvětlí proč. Naopak všichni tvrdí, že TSF je dobrej tak na smažení řízků, ale taky nikdo nevysvětlí proč.
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Věděl jsem moc dobře ,že kdekomu šlápnu na kuří oko a taky že jo. Tohle mě fakt baví. Vysvětlí už mi někdo, co Vás vede k přesvědčení, že TSF je nepoužitelný?
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Místo: Nový Jičín
- Motorka: KTM 790ADV-R, G-G MC250/22 KTM-EXC300/17 a pár DUCATI
- Věk: 61
11 0
Maloch2 napsal(a):Vysvětlí už mi někdo, co Vás vede k přesvědčení, že TSF je nepoužitelný?
Já ti to, ale velmi jasně vysvětluju: ...Až na tom FREE, vyměníš pístů třeba 5 a pár ojnic a až to uděláš u pár desítek(lépe stovek) motorů a budeš trochu sledovat intervaly moto-hodin v praxi, pak nám sem prosím napiš pojednání o mogul 2T a oleji pro křovinořezy...
Ale: https://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4
edit.: a já bych si teda, řízky na TSF nesmažil, ale jak myslíš...
Editoval PETARDAK (21.12.2016 09:01:12)
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
PETARDAK napsal(a):Maloch2 napsal(a):Vysvětlí už mi někdo, co Vás vede k přesvědčení, že TSF je nepoužitelný?
Já ti to, ale velmi jasně vysvětluju: ...Až na tom FREE, vyměníš pístů třeba 5 a pár ojnic a až to uděláš u pár desítek(lépe stovek) motorů a budeš trochu sledovat intervaly moto-hodin v praxi, pak nám sem prosím napiš pojednání o mogul 2T a oleji pro křovinořezy...
Ale: https://www.youtube.com/watch?v=XDJEPjvbbs4
edit.: a já bych si teda, řízky na TSF nesmažil, ale jak myslíš...
Jsem rád, že jsou tu i tací co mají smysl pro humor, to beru. Nicméně smysluplný argument mi stále chybí. Skoro to vypadá, že jste všichni na tom TSF-ku jezdili, všichni jste kvůli němu x-krát zadřeli motor a tak používáte jiné oleje, nebo?...
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
PETARDAK napsal(a):Maloch2: tvé úvahy, nejsou zcela správné ani logické a ty " léta praxe a odříkání" v nich nespatřuji... K tomu srovnání pila/moto, říká ti něco pojem "střední pístová rychlost"? Máš představu o obvodové rychlosti u ložiska s čepem 10-12mm a třeba 30mm? mj. každá pila má nucené chlazení ventilátorem a při práci (relativně) konstantní zatížení... to vše jen tak na okraj... Až na tom FREE, vyměníš pístů třeba 5 a pár ojnic a až to uděláš u pár desítek(lépe stovek) motorů a budeš trochu sledovat intervaly moto-hodin v praxi, pak nám sem prosím napiš pojednání o mogul 2T a oleji pro křovinořezy... ale jinak je to, opravdu hloupé "hospodské" tlachání ničím nepodložené...
Ještě bych rád dodal, že chlazení vzduchem i když nucené je z nouzectnost kvůli obrovským rozdílům teplot na různých částech motoru, jenže u pil a křoviňáků to zjevně jinak nejde. Proto máte dnes už všichni vodníky, protože voda jako teplonosné médium je v podstatě ideální a těmto problémům ůčině brání, navíc každý by měl vědět, že bod varu odpovídá tlaku a další zvyšování teploty už není možné na rozdíl od vzduchem chlazených motorů. I když v zásadě jsou vodníky chlazené vzduchem taky, na úrovni radiátorů, které tam máte taky všichni, ale ty díky obrovské teplosměnné ploše ty nevýhody kompenzují. A jestli jsi endurák, tak tam máš zcela určitě ventilátor a v tu chvíli máš nucené chlazení taky, nebo ne? Hloupé hospodské tlachání jsou možná příspěvky bez argumentů, ale já argumenty mám včetně úvah, které mě k tomu vedou, na rozdíl od většiny z Vás. Totiž říct, že nemám pravdu a tím to skončí je strašně jednoduché.
Editoval Maloch2 (21.12.2016 12:56:44)
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Rozumím, já taky nikoho nechci přesvědčovat o tom, že mám pravdu. Pouze poukazuji na skutečnost, že se mi zdá zbytečné utrácet nehorázné prachy za oleje, které udělají stejnou službu jako ty levnější na kterých jezdím odjakživa. Spíš jsem si myslel, že se objeví někdo kdo má s TSF konkrétní špatnou zkušenost a já se třeba zamyslím nad tím, že přejdu na jiný. To je celé. Těch 70Mh mám jenom na tom Fr, ale všechny motorky před tím jsem mazal tímhle a ještě před tím, když žádné TS-ko nebylo jsem mazal M2T a taky to fungovalo.
Editoval Maloch2 (21.12.2016 13:22:25)
- Maloch2
- Pokročilý
- Fotogalerie
- Založená vlákna
0 0
Ještě k té pístové rychlosti, pravděpodobně většina našich motorů je podčtvercová, takže mají krátké zdvihy, ale hodně otáček. Nebudu to počítat, ale když vezmeme v úvahu pístovou rychlost při desetitisících otáčkách, která je podle tebe asi astronomická můžu namítnout, že nějakej vysokozdvihovej buchar třeba v chopru ,má poloviční otáčky a dvojnásobnej zdvih. V tu chvíli má stejnou pístovou rychlost, ale tam už ten olej asi takhle řešit nebudeš, nebo jo? Nemluvě o tom, že vysoká pístová rychlost by teoreticky mohla být paradoxně co se týká mazání výhodou. Připusťme na malou chvilku, že hladina rybníka je olejový film a motorka, která chce po hladině přejet na druhou stranu je píst. Čím větší pojedeš rychlostí, tím větší máš šanci dostat se na druhou stranu suchou nohou.
Proc nelejete do preodovky DextronATF ?
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
Život je příliš krátký na to, mít jen jednu motorku, sériový výfuk a jezdit jenom občas...
- PETARDAK
- Bahnomil

- Fotogalerie
- Založená vlákna
11 0
xfany napsal(a):Proc nelejete do preodovky DextronATF ?
"Od revoluce" do převodovek 2T i 4T s oddělenou skříní, ni jiného nepoužívám ...jen u motárdů, pro optimální fungování antihopu, jsem s olejema hodně laboroval
PETARDAK napsal(a):xfany napsal(a):Proc nelejete do preodovky DextronATF ?
"Od revoluce" do převodovek 2T i 4T s oddělenou skříní, ni jiného nepoužívám ...jen u motárdů, pro optimální fungování antihopu, jsem s olejema hodně laboroval
Taky myslim ATF
- koll
- Bahnomil
- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: 300 exc 2017
- Věk: 29
5 2
VanDam:
Co jsem tak vypozoroval hodně mechaniku se řídí pravidlem že pokud je první číslo co nejnižší a za tim divnym W je co nejvyšší, jedná se o nejkvalitnější olej. Zezacatku jsem se tomu smál, ale mnozí nejen mechanici ale i prodejci to mají za pravidlo, pak me smích přešel. Par let uz olej kupuju jen pres internet abych se podobným debatám vyhnul a mohl si vybrat to co potrebuju
- curcab
- Bahňák

- Fotogalerie
- Založená vlákna
- Motorka: KTM 250 EXC
- Věk: 33
0 0
PETARDAK napsal(a):xfany napsal(a):Proc nelejete do preodovky DextronATF ?
Já jsem ho tam měl . A hodně se mi lepily lamely ... Teď liju do prevodovky castrol 10w40 . A od té doby klid .Jen těch výrobcu ATF je plno a ne každý bude stejný....Možná to lepení lamel není jen o oleji...Ale asi jo.
i pád na držku je pohyb vpřed.
curcab napsal(a):PETARDAK napsal(a):xfany napsal(a):Proc nelejete do preodovky DextronATF ?
Já jsem ho tam měl . A hodně se mi lepily lamely ... Teď liju do prevodovky castrol 10w40 . A od té doby klid .Jen těch výrobcu ATF je plno a ne každý bude stejný....Možná to lepení lamel není jen o oleji...Ale asi jo.
To jo ale je i rozdil ne mezi znackama ale mezi oznacem Dextron II III....atd.....v automatu mas taky ozubene kola a lamely.
|